Kategorier
Prisjakt

sweetpete

Medlem sen 2010-08-25
49
Bidrag
32
Hjälpsamröster
Fiskars Functional Form Rörligt Blad Potatisskalare
1.5
(1)
5 månader sedan*
Helt galet att Fiskars säljer sånt här skräp. Det enda de har lyckats med är att jag förmodligen ALDRIG kommer att köpa något mer från Fiskars. De har varit ett finskt kvalitetsmärke. Detta skräp är made in china och är helt oanvändbart till att skapa potatis. Är det en rebranded risskalare? Fiskars är nog dessvärre även medveten om kvaliteten. Det står FISKARS på förpackningen, men på produkten står ingenting. (Inte ens en CE märkning), så det är nog en del som inte kommer att koppla ihop den med FISKARS.
*Redigerades 5 månader sedan
Le Creuset Salt and Pepper Set 21cm
1.8
(3)
399 kr
5 månader sedan
Första intrycket är väldigt plastiga. Helt gala för de priset. Känns väldigt billiga. Funktion. Det är samma kvarn i både salt och peppar kvarnarna och de går väldigt liten skillnad mellan stor och liten malning. Normalt vill man ha ganska stora bitar peppar och små saltkorn. Men man kan bara något mitt emellan. Man får bättre grejer på IKEA för 50 kronor styck.
WD Red WD60EFRX 64MB 6TB
4.2
(19)
2 921 kr
10 månader sedan
Betydligt bättre än WD Red WD60EFAX 256MB 6TB som är nyare. Mindre cache men skriver betydligt snabbare. Men låter mer och drar mer ström. Tänker att detta är nog min sista mekaniska disk men det går trögt för stora ssd:er.
APC Back-UPS BV1000I-GR
1.5
(1)
1 153 kr
ett år sedan*
Livs tid 3 år och man kan inte byta batteri själv. De gamla är bättre där man kan köpa standardbatterier på tex kjell&co. Dessa borde inte ens få säljas.
*Redigerades ett år sedan
WD Red WD60EFAX 256MB 6TB
1.1
(6)
1 752 kr
2 år sedan*
Detta är en SMR disk. (Shingled magnetic recording.) Det gör den mycket olämplig i RAID konfigurationer av flera orsaker. Först och främst för att de är riktigt usla på kontinuerligt skrivande. Det gör att raid recovery vid fel blir otroligt långsamma och återuppbyggnad av ett set blir riskabelt långt. Min LSI kontroller har startar om initizialleseringen 3 ggr för att det har tagit för lång tid. Disken är ganska ok i vanlig dator, men använd aldrig dessa i en RAID. I USA finns det en stämning grupptalan mot WD för att de säljer detta som NAS diskar. WD har CMR som är lämpliga för NAS. Tex motsvarande PRO modell.
*Redigerades ett år sedan
Kärcher K5
3
(4)
2 995 kr
ett år sedan
Har haft den i två år nu. Nu har den pajat så jag var fick skruva i sär den. De är helt galna. Produkten saknar säkring. Pumpen är av metal och tillhör nog de bättre för hemma användare. Men livslängen på produkten blir nog inte så lång. Det sitter en swich som använda för av och på, samt styrning för tryck. Det är alltså samma switch. Denna switch verkar vara det stösta problemet för de som säljer reservdelar har slut på denna. Går man till Kärcher själva så skriver de att de slutat med reservdelar med någon ursäkt att det inte går pga garanti krav. I stället måste man lämna in produkten till en auktoriserad service verkstad. Sicket trams! Jag har 5 olika maskiner med tillbehör från Kärcher. En sak är i alla fall säker, det blir inga fler om de till vill sälja reservdelar. Viktigt att det finns under många för lågkvalitets och lågpris grejer för hemma fixare.
Silhouette 8685
1.5
(1)
2 144 kr
ett år sedan
Silhouette är svindyra och skriver att bågarna är i titan legeringar. Stora delar är i plast. Tex skallmens del mot gångjärnet.
Elgato Stream Deck XL
3.2
(2)
2 399 kr
2 år sedan
Ungefär samma kvalitet som standard Steam Deck. Men de har ändrat på protokollet över USB så den fungerar inte med linux. Standard fungerar utmärkt men inte XL. Det kommer säkert att hackas av open source folket, men Elgato verkar mer eller mindre motarbeta detta. Så kör man linux, inklusive Android så ska man inte förvänta sig att denna fungerar.
Be Quiet! Silent Wings 3 PWM 140mm
2.7
(2)
214 kr
2 år sedan
Tyvärr inte alls så tyst som folk vill påskina. Kör man den på lågt varvtal typ runt 500 rpm så känner man hur den vibrerar och det blir därmed omöjligt att få den tyst. Noctua's pwm varianter är verkar ha en annan pwm kurva. Tyvärr så har de inga riktigt lågvarviga varianter som denna. Ska prova dessa som CPU fläkt, men jag tror de ger för dåligt lufttryck för att fungera bra där.
Kensington Optical Expert Mouse Wireless Trackball
3
(2)
815 kr
2 år sedan
Den har en ganska fin finish, men den känns ganska plastig att använda. Speciellt hjulet är i behov av smörjmedel även som ny. Den har en lite större kula en de flesta andra vilket gör precisionen bra. Förutom plastigheten så är här två orsaker till att inte köpa den: 1. Den följer inte usb hid standarden när man kör usb. Det gör att den inte fungerar i alla lägen. Tex fungerar den inte med KVM switchar. Och det blir svårt att säga hur länge den kommer att kunna fungera med olika datorer. 2. Den har inte inbyggd laddare och går inte heller att köra med sladd. Den går att använda, men priset 1200:- indikerar att det skulle vara en premium pryl, men det är det definitivt inte.
Sida 1