Kategorier
Prisjakt

Unregistereda053efb1

23
Bidrag
20
Hjälpsamröster
Zoom TAC-2
2.5
(1)
1 953 kr
6 år sedan*
Jag vill börja med att klargöra en sak: Min Zoom TAC-2 var sannolikt vad man brukar kalla ett "måndagsexemplar". Min förfäran över att inte kunna använda mitt gamla M-audio Firewire-ljudkort till nya iMac:en resulterade i detta ganska förhastade köp, vilket jag i efterhand ångrat. Första intrycket var mycket positivt, ruskigt snygg design och relativt bra kvalitétskänsla, men reagerade snabbt på att det stora multireglaget var ganska svårmanövrerat, särskilt när jag mixade låtar och frekvent bytte mellan högtalare och hörlurar, blev en jäkla massa tryckande på knappen för att byta mellan de olika volyminställningarna, inte smidigt... Efterhand upptäckte jag lite knastrande missljud, men oftast när jag spelade musik från Spotify. Detta brukade kunna åtgärdas genom att dra ut och sätta in sladden igen, men fortfarande mycket irriterande. Detta blev värre och värre, ljudet blev ibland helt plötsligt totalt förvridet och det lät som man kopplat en distpedal på högsta gain mellan ljudkortet och högtalarna. Nu började jag bli riktigt trött på skiten. Till slut gav den upp, bara slutade ge output. Har nu reklamerat ljudkortet, misstänker att de skickar en ny så småningom, för mitt ex verkade inte vara rätt någonstans. Summa summarum: Säkert ett bra ljudkort (därav betyget), men i och med det (oerhört) låga priset kan man misstänka att kvalitétskontrollen är nästintill obefintligt. Överväg ett USB-ljudkort av högre kvalitét innan ni lägger pengar på en TAC-2 (om ni som jag inte har Firewire)! Gällande latency så tyckte jag att kompisens Presonus USB-kort från typ 2012 var minst lika bra som detta...
*Redigerades 6 år sedan
Apple MacBook Pro (2010) - 2,4GHz DC 4GB 250GB DVD±RW 13"
4.6
(52)
11 år sedan*
Jag kan ju inte göra annat än att hålla med föregående. Helt makalös maskin! Detta är första Mac-datorn jag haft och jag köpte den för lite mer än en vecka sedan och är redan totalt frälst! Köpte den främst som arbetsdator då jag nyligen har börjat högskola, men har även ett väldigt ingrott musikintresse och älskar musikredigering, och då är ju valet ganska självklart! Som alltid med Apple, så är designen överlägsen allt annat på denna planet. Just den här modellen med aluminiumchassi och svarta tangenter är till och med snygg för att vara Apple, och det säger väl en hel del? Hårdvara: Jag är ingen "gamer", så jag har inte jättekoll på grafikkort och prossesorer och sånt, men jisses va snabb den är! Med många Windows-laptops är man tvungen att vänta i en evighet för att den ska stänga av sig, och i och med att de automatiskt sätts i viloläge om man stänger skärmen innan den är helt avstängd kan detta bli galet irriterande. MacBook Pro: Avstängningsknapp, enter, 3 sek, avstängd. Så underbart! Tangentbord, skärm och högtalare är i toppklass! Batteriet är makalöst! Är man en "gamer", så kan man göra en Boot Camp. Finns massa info om hur det går till mer i delalj, men det betyder i alla fall att man kan köra Windows på Macen också. Jag blev förvånad över hur väl lämpad hårdvaran i MacBooken var för spel. Det går t ex att spela Half Life 2 på maxad grafik, samma gäller GTA SA. Det går till och med att spela GTA 4(!), men det är precis. Mjukvara: Mac OS X... Ja, vad ska man säga? Elegant, pålitligt, funktionellt, lättanvänt, perfektion! Program som medföljer, t ex Garage Band, Photo Booth, Safari mm, är ju som alltid fantastiska. Rekommenderas givetvis oerhört starkt! EDIT: Har nu ägt min MacBook Pro i 2,5 år och den har ALDRIG krånglat! Visst, jag kanske behövt göra en eller två omstarter när den hängt sig, men på nästan tre år anser jag det vara helt acceptabelt. Batteritiden har sjunkit med ett par timmar, men datorn är långt ifrån beroende av väggurtaget! Chassit har fått sig en hel del smällar och jag har nog sammalagt tappat en liter vätska på tangentbordet, men INGET har gått sönder! Kan inte riktigt förstå hur den bara håller, men jag är djupt tacksam att jag köpte kvalitet, för det lönar sig, tro mig! Den är så klart fortfarande "Perfekt" :) PS: Betyget bör även gälla nyare modeller då de i stort sätt har samma chassi!
*Redigerades 8 år sedan
Microsoft Office 365 Home Sve
3.8
(10)
839 kr
8 år sedan*
Använder till Mac! Krångligt system, till att börja med. Väl installerat så kan jag inte aktivera produkten, varken genom att logga in på mitt konto eller ange aktiveringskoden. Ska ta kontakt med Microsoft, uppdaterar efter det. EDIT: Dagen efter så funkar det... Hm, vet inte varför, men glad är jag ju så klart. Även om programmet verkar väldigt lovande så här långt, ger jag det ändå bara "bra" i betyg pga strul och usel support! EDIT: Många buggar! Känns långt ifrån stabilt. Känns som Microsoft borde kunna det där med skrivprogram, men tydligen inte... Sänker betyget.
*Redigerades 8 år sedan
Apple EarPods with Remote and Mic
3.4
(57)
148 kr
9 år sedan*
Jämfört med de gamla runda snäckorna är dessa helt fantastiska! Gjorde en liten snabb jämförelse av ljudet när jag hade köpt dessa och ja, jag kan konstatera att Apple gjort ett bra jobb med akustiken! Sitter dock inte så bra i mina öron. Misstänker att de är väldigt känsliga för användarens anatomi i örat då de är utformade efter någon typ av "generell öronmall"... Detta reducerar lite av basfrekvenserna, vilket är tråkigt i viss musik, men annars är ljudet top notch!
*Redigerades 9 år sedan
Bose SoundDock II
4
(2)
9 år sedan*
Allt man kan vänta sig av de bästa! Ruggigt bra ljud, särskilt för att vara en sådan liten och kompakt enhet. Sprider musiken bra i rummet och kan spela riktigt högt utan att kompensera på ljudkvalitén. Ett minus för billig fjärrkontroll. Fastlimad knappanel som lossnar lite i hörnen, känns inte alls Bose, tråkigt. Annars precis vad man kan vänta sig av märket!
*Redigerades 9 år sedan
LG 32LD450
4.1
(6)
10 år sedan*
Bättre än mina högsta förväntningar! Helt otroligt mycket TV för pengarna! Visst, 32" är inte stort, men i en mindre lokal funkar den perfekt. Snygga och lättanvända menyer, bra justeringsmöjligheter och fantastisk skärpa! Kanske ingen riktig kvalitetskänsla, känns ganska plastig och designen är väldigt kontroversiell (tråkig), men i övrigt ändå förvånansvärt robust med tanke på priset! Tror inte man kan göra ett bättre köp!
*Redigerades 10 år sedan
M-Audio Studiophile AV 40
4.4
(13)
10 år sedan*
Har i skrivande stund använt högtalarna i två timmar, och kan redan konstatera att dessa högtalare har grym kompetens! Man måste ju se allt i prisperspektiv, och strax över 1000 kr för ett par bra studiohögtalare är något enorm billigt! För att sätta det i perspektiv så kan mer seriösa studiohögtalare av samma typ kosta över 5000 kr, styck! Alltså helt sanslöst bra värde! Som något erfaren studiomusiker kan jag urskilja ljudkvaliten från vanliga datorhögtalare i samma prisklass, vilken definitivt är märkbar. För alla som tror att detta är två feta subwoofers som kommer väcka hela kvarteret, så kommer ni bli besvikna. Studiohögtalare handlar inte om watt, utan frekvensomfång, vilket dessa högtalare har! Fördelen med att inte ha en subwoofer för att sköta basfrekvenserna är att ljudet inte delas upp i diskant och bas. Ljud som knappt hördes i mina gamla Logitech-högtalre är glasklara och snärtiga basljud blir inte en smet av låga frekvenser, utan kommer fram i sin rätta form. För alla basfreaks så går det lätt att koppla till extra baselement, ett hemmafest-recept som heter duga :) Kan tyvärr inte ge full pott pga dåliga sladdar. Högtalarkablarna är tunna som grässtrån och tillhörande 3,5mm-kabel knastrar ganska mycket i kontakterna. Trist på ett i övrigt så underbart system... Men går givetvis att uppgradera! Rekommenderas väldigt starkt till hemmastudion eller bara den som vill lyssna på musik och höra hur det verkligen låter!
*Redigerades 10 år sedan
Apple Store
OK
(244)
Utmärkt
10 år sedan*
Fri leverans till dörren två dagar innan tidigaste leveransdatum. Behöver man säga mer än så?
*Redigerades 10 år sedan
M-Audio FireWire Solo
3.5
(1)
10 år sedan*
Helt klart ett mycket prisvärt ljudkort för Mac-paserade hemmastudion! Har fungerat perfekt under tre månaders flitigt användande, bortsett från tillfällig latency (ljudfördröjning) i medhörningen, men såpass kortvarigt att det knappt är nämnvärt. Mycket lättanvänt och har de funktioner man behöver! Stooort steg upp från billiga USB-mixerbord, vilka ofta ger märkbar ljudfördröjning i analog-digital-processen vilket man sedan får justera i redigeringprogrammet (irriterande!). Firewire eliminerar i stort sett all fördröjning = inga efterjusteringar! Rekommenderas starkt för den kvalitetsbenägna!
*Redigerades 10 år sedan
Apple iPhone 4 16GB
4
(254)
4 734 kr
10 år sedan*
Med viss erfarenhet har jag kommit fram till att alla tekniska prylar krånglar, men vissa krånglar mindre. iPhone 4 är en av dem. Jag tror att många som köper Apple-produkter i allmänhet tänker att "Apple = Perfektion", vilket på sätt och vis stämmer, om man jämför med resterande märken, men Apple kan krångla med, vill jag lova! Att köpa en iPhone 4 är ett väldigt säkert köp. Den fungerar, den är (väldigt) lättanvänd och det finns inget bättre än Appstore! Dock finns det en del nackdelar, t ex: - ALLA har den! Tänk på vad folk går med för headset nästa gång du är i en folksamling. Vita hörlurar med knappsats på högerkabeln = iPhone! - Den laggar, inte mycket och inte så ofta, men den laggar. - Ingen fildelning via Bluetooth!(?) Fattar verkligen inte varför! Får fråga Steve nästa gång vi träffas... - Priset. Eller rättare sagt utgångspriset. Nu när priset har sjukit dramatiskt, så är den faktiskt rätt prisvärd. Förutom dessa mindre nackdelar, så är den helt fantastisk! + Fantastisk skärm! + Förvåvnsvärt proffsigt ljud i mikrofonen, och bra högtalare. + Helt ok batteritid (i jämförelse med Htc Desire) + iOS är bara bäst! + Riktigt bra kamera! Tror att många iPhone-ägare håller med om att när man en gång skaffat iPhone, så duger inget annat! Överlägsen, men inte perfekt, helt enkelt. EDIT: Att många tycker att iPhone 4 är överhypad förstår jag! Det är ju trots allt Apple, och då får man stå ut med att utseende ibland överprioriteras, men allt beror på vad man är för sorts person. Alla är olika! Har man inte så höga krav på estetik och kvalitetskänsla, så kan man spara många tusenlappar på att välja en annan telefon, som prestandamässigt är lika bra. Är man å andra sidan mer estetiskt intresserad, så är det kanske mer lockande att betala lite extra för design. Det jag menar är att iPhone (och Apple i allmänhet) inte passar alla! Antingen är man en PC/Android, eller en Mac/iOS ;)
*Redigerades 10 år sedan
Sida 2