Kategorier
Prisjakt

Unregistereda053efb1

23
Bidrag
19
Hjälpsamröster
Huawei P20 Pro Dual SIM 128GB
4
(71)
4 568 kr
3 år sedan
En oerhört bra telefon för prisklassen! Mycket konkurrenskraftig hårdvara med helt fenomenal kamera. Helt klart jämförbar med den nästan dubbelt så dyra iPhone X, men den faller tyvärr på mjukvaran. Som långvarig iOS-användare slogs jag av hur bortskämd man varit. Android kan stoltsera med funktioner och anpassningsmöjligheter, men det känns onödigt segt och krångligt. Använt den i någon månad och vissa funktioner känns fortfarande ologiska. Har till och med upptäckt ett antal buggar. Väldigt tråkigt på en annars kompetent och snygg(!) telefon! Är man redan fullt bekant med android har jag svårt att tänka mig ett bättre val, men förvänta dig inget halleluja-moment om du är van vid iOS.
Shure SM7B
4.2
(2)
3 795 kr
4 år sedan*
Ofantligt mångsidig och välbyggd mikrofon! Grym till sång (så klart), särskilt när du vill gapa rejält. Exceptionellt bra till gitarrförstärkare och virvel! SM57 deluxe helt enkelt, kan inte gå fel.
*Redigerades 4 år sedan
AKG P120
3.3
(1)
888 kr
4 år sedan*
Används som överhäng till trummor, funkar fint! Finns så klart bättre mickar, men för priset kan man skaffa två utan att det bränner hål i plånboken :)
*Redigerades 4 år sedan
Behringer Ultragain Digital ADA8200
3.5
(1)
1 699 kr
4 år sedan*
Måste vara det billigaste och bästa sättet att utöka ditt ljudkort! Bra kvalitetskänsla, särskilt med tanke på priset. Det enda att anmärka på är väl att det bara finns en phantom-knapp, som slår på alla 8 kanaler. Visserligen har detta mindre betydelse, så länge du inte använder en kondensatormick och en gammal ribbonmick på samma enhet.
*Redigerades 4 år sedan
Focusrite Saffire Pro 40
3.1
(3)
4 999 kr
4 år sedan*
Svårt att slå för nuvarande pris! Använder det tillsammans med ett Behringer ADA8200 = 16 kanaler. Funkar alldeles utmärkt, bara koppla ihop. Mjukvaran kan nog uppfattas som lite krånglig, men är faktiskt logisk när man hajat konceptet. Praktiskt taget noll latency, men på bekostnad av noll inboard-effekter, därav -2 stjärnor. Hade varit välkomnat att kunna slå på en kompressor och reverb vid inspelning av sång, men man kan inte få allt :) Apple har ju dumpat firewire, men vi spelar in på en 6 år gammal macbook, så kan dessvärre inte uttala mig om huruvida deras firewire-thunderbolt-adapter fungerar. Rekommenderas givetvis starkt!
*Redigerades 4 år sedan
Steinberg UR44
3.8
(2)
2 833 kr
4 år sedan*
Fantastiskt ljudkort som aldrig krånglat! Jag kan av erfarenhet säga att usb-kort inte är att underskatta, så länge det är kvalitet. Steinberg = kvalitet! Mycket lättanvänt och trots något basic mjukvara, så har jag aldrig saknat någon funktion. Bra effekter, perfekt för gitarr och bas. Fyra kanaler kommer man faktiskt ganska långt med. Rekommenderas starkt för hemmastudion!
*Redigerades 4 år sedan
Focal Alpha 65 (st)
3.7
(2)
2 599 kr
4 år sedan*
Ofattbart att man kan få sådan ljudprecision för under 3000kr! Finns ärligt talat inget i ljudet jag kan anmärka på. Jag är absolut ingen expert, men i jämförelse med våra Yamaha HS8:or i replokalen, så är dessa en helt annan klass. Diskanten är otroligt tydlig, du hör varenda liten justering i eq:n, även över 10k hz. Samma gäller även mid och low mid. Basen är ganska tydlig ner till runt 70-80hz, men lägre än så är det sällan man rör sig (om man mixar rock/pop). Låter mixen bra i dessa högtalare, låter den bra överallt! Anledningen till att de inte får full pott är deras standby-funktion, som kan bli lite irriterande ibland, men det är ju bara småsaker. Rekommenderas starkt för hobbystudion!
*Redigerades 4 år sedan
Yamaha HS8 (st)
3.8
(2)
2 749 kr
4 år sedan*
Rejäla monitorer! Stora, tunga och bra kvalietskänsla. Mycket bra alternativ för dig som vill uppgradera hemmastudion utan att sälja bilen (med det menar jag att de är prisvärda). Rent ljudmässigt är de väldigt bra, oerhört bra för priset, men saknar lite "ärlighet" i diskanten. De kan vara lite för snälla mot dig och hålla tillbaks vissa vassa frekvenser i 3-4k-registret, vilket man vill höra i monitorerna, inte i slutmixen i hifi-systemet! Kan vara bra att veta. Även lite grötiga i låg mid/bas, ibland vara svårt att urskilja basgitarr från kick osv. Men överlag mycket bra monitorer! Värt att spana in Focal Alpha-serien om du vill åt bättre precision.
*Redigerades 4 år sedan
Fender Classic Player Jaguar Special HH Rosewood
3
(1)
5 år sedan*
Summering: Mycket bra och mångsidigt ljud, men med kvalitétskänsla i Squier-klass. Vill du ha en bastant gitarr som du kan hamra på en hel spelning utan att behöva stämma fjorton gånger, köp en Tele- eller Stratocaster istället! Köpte Jaggan i somras som komplement till min älskade Am std Telecaster från -95. Upplevde att Telen hade lite "tunt" ljud och var sugen på något med mer kräm, och det fick jag! Med dubbla humbuckers och många inbyggda justeringsmöjligheter är denna gitarr ett rent ljudmonster. Spelar i ett funk/rockband, men vi experimenterar även en hel del med både jazz, pop och metal och jag kan lugnt säga att denna gitarr bemästrar allt! Från mjuk, varm smoothjazz till avgrundsmetal med overdrive upp till tänderna. Halsmickarna ger även en skön "punch" när man kör rytmiska funkriff, dock kanske lite stark i midden (vilket basisten påpekat vid upprepade tillfällen då ljudet nästan träder över i basregistret). Stallmickarna ger en klar och inte alls särskilt skarp ton (som man ofta får med single coil), vill du låta som Kurt Cobain så är väl detta näst bäst efter Kurt-kopian. Men nog snackat om mickarna och ljudet, en gitarr är ju så mycket mer än så. Jag visste väl ändå vad jag gav mig in på när jag köpte en Mexico-Fender, men kvalitetskänslan var trotts allt något under mina förväntningar. Halsen känns relativt bra, inga vassa kanter eller utstickande band och är på 24", dvs några cm kortare än standard. Detta är helt upp till varje persons preferenser, men jag upplever det kortare avståndet mellan banden som ganska positivt när man kör "breda" (nästan-så-att-lillfingret-inte-räcker-till-högsta-tonen-)ackord. Kan dessvärre kännas trångt när man är upp vid 10:e bandet och solar, svårt att placera fingrarna rätt. Det som gjort att jag dock återgått till Telen är framförallt stallet. Herregud vilken ren smörja! Det skramlar, är svårt att intonera, känns bräckligt och glappigt på alla möjliga sätt. Sedan tenderar tunna E-strängen att fastna under(!) halsmicken, som är lite inbuktad på sidorna. Otroligt irriterande när man spelar live och tror att strängen gått av. Skulle rekommendera denna gitarr till dig som spelar lite mjukare, passar bra till t ex pop, "lugnare" rock eller jazz, men är du kompgitarrist och älskar att hamra på strängarna som om det inte skulle finnas en morgondag (som jag), testa en Telecaster eller Stratocaster istället! Dessa finns också med humbuckers nu för tiden :)
*Redigerades 5 år sedan
Fender Champion 100
3.5
(1)
3 175 kr
5 år sedan*
Haft denna stärkare till både livegigs och demoinspelningar, funkar klanderfritt! Robust, stilig, stryktålig och har volym så det räcker och bli över (jag skojar inte, du kan f*n överrösta ett jetplan med denna!), men förvänta dig inte ljud i värdsklass! Ljudmässigt går den inte att jämföra med finare (läs "dyrare") stärkare, men det är utan tvekan acceptabelt för den som inte är kräsen! I och med att detta är en av Fenders billigaste serier av stärkare, så hamnar den nog lite i skymundan när det gäller kvalitétskontroll. Första exemplaret började spraka riktigt påtagligt efter bara några månader av varsam användning, men skickade tillbaks den till Thomann som skickade en ny på en gång, denna har fungerat perfekt. PRISVÄRD är min summering! Vill du ha en billig stärkare som kan överrösta trummisen, köp!
*Redigerades 5 år sedan
Sida 1