henrikd86

Medlem sen 2010-05-03
26
Bidrag
31
Hjälpsamröster
SMEG SMF02
Full Star 1
2.8
(2)
3 600 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 månader sedan

Nöjd! Gjorde kanelbullar igår med 400 g mjöl och 250 ml mjölk. Maskinen hade inga problem med det. Nöjd med att degen flyttades runt i bunken och inte bara fastnade på kroken som på min förra (billig Centurion) Smeg har kampanj just nu. Köper man en SMF02 eller SMF03 får man ett tillbehör på köpet. https://www.smeg.com/se/kampanjer/l2-2022-kop-smf-tillbehor-pa-kopet.html

Philips 3200 Series EP3243
Full Star 1
3.6
(11)
5 199 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Positiva saker: - Lätt att rengöra ”mjölksystemet” som består av två delar. - Relativt tystgående. Fick gen 2 av mjölkbehållaren som ska vara mycket tystare än gen 1. - Konsekvent varmt kaffe med standardinställningen - Slösar inte med vatten vid på och avstängning. Droppbrickan och sumplådan behöver bara tömmas efter ca 10 koppar Negativa saker: - Tycker locket till bönfacket är svårt att få på. - Kan endast göra en cappuccino åt gången. - Bryggenheten är väldigt kladdig av allt fett den är smord med. Hatar att ta i den när det är dags för veckorengöring. Min gamla Siemens TP501R09 hade inget fett. - Svårt att rengöra facket där man häller i färdigmalt kaffe jämfört med Siemens Summering:
 Tack vara det suveräna mjölksystem drar man sig inte för att göra en eftermiddagslatte som ofta hände med Siemens. Designen är också till Philips fördel. Siemens var större och såg ”barnsligare” ut med kaffebilderna på framsidan. Jag är ingen kaffeexpert, men jag tycker att maskinerna tillverkar likvärdigt kaffe.

Siemens TP501R09
Full Star 1
3.4
(3)
4 995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Mina två första maskiner var DOA. Hamnade i en oändlig loop av "Starta om apparaten". Den tredje maskinen fungerade bra i två månader innan den också fick samma fel. Positiva saker: - Lätt att rengöra. - Relativt tystgående. - Vattenbehållaren var lätt att ta av och sätta på. - Bra lock till bönförvaringen. - Kunde göra två cappuccinos samtidigt om man trixade lite. Negativa saker - Ville att man skulle tömma droppbrickan väldigt ofta. - För att tömma droppbrickan var man tvungen att öppna hela frontluckan. Hände det mellan två cappuccinos blev det väldigt krångligt då man fick flytta slangen och mjölkbehållaren till andra sidan maskinen. Detta ledde till att jag spillde ut all mjölk två gånger när jag skulle stänga luckan. - Alla knappar sitter på ovansidan vilket betyder att korta personer inte kan manövrera den. -Ojämn värme på kaffet från kopp till kopp. Ibland var kaffet skållhett och ibland fisljummet Som ni säkert förstår valde jag en annan maskin. Nu har vi en Philips LatteGo 3200 hemma som är under utvärdering. Första intrycket har varit positivt.

IKEA Symfonisk E1801 WiFi Högtalare
Full Star 1
3.4
(14)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Hade först samma uppfattning som MagicC, men efter att ha lånat en kompis iPhone för att kunna kalibrera högtalaren med Trueplay ändrades ljudbilden helt. Från att ha låtit lite instängt och burkigt kom ljudet nu ut ur högtalaren och fyllde rummet med välljud. Vi blev väldigt förvånade över vilken skillnad det blev.

Synsam
Dålig
(49)
Usel
3 år sedan

Kommer inte beställa från Synsam igen. Beställde ett par solglasögon på rea och en vecka(!) senare fick jag mail om att ordern blivit makulerad.

Jabra Elite 45e Wireless In-ear
Full Star 1
3
(9)
1 030 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Har haft dem i en vecka och jag är positivt överraskad! Bluetooth codec som stöds är endast SBC så var lite orolig att ljudet skulle vara dåligt vid musiklyssning. Jag kan jämföra med två andra trådlösa in ear som också har nackbygel Creative Outlier Sports: Om vi gör en liknelse jämfört med Elite 45e tycker jag Outlier Sports är lite som B&W(stativ högtalare) och Elite 45e är som Audiovector. Outlier Sports har lagt krutet på att det ska vara mycket bas. Basen är lite slö till skillnad mot Elite 45e som har rapp bas.Vill man endast ha mycket bas och struntar i allt annat bör man välja Creative.Vill man däremot ha lite varmare ljud där man hör mellanregister och diskant med en rapp bas som inte tar över bör man välja Jabra. Urbanista Berlin: Det går inte att jämföra dessa två hörlurar. Då Urbanista rent ut sagt är skräp och jag blev förbannad när jag hörde dem för första gången blir jag mer och mer förtjust i Jabra ju mer jag använder dem.

Sony SRS-XB20 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.1
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Kan inte förstå hur så mycket ljud får plats i en sådan liten högtalare! För 666 kr är den ett kap. Det är ingen högtalare man har fest med utan den fungerar perfekt för att spela bakgrundsmusik. Jag gillar också att man kan svara och lägga på samtal med den. Detta möjliggör att jag kan ha min mobiltelefon inomhus och högtalaren i trädgården. Kommer garanterat använda den hela sommaren... och nästa också ;)

Sony Xperia XZ2 Compact H8324 Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
3.7
(25)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Liten, tjock och tung! Känns dock mer exklusiv än min gamla Moto Z. Jag ringer, skickar SMS, surfar och gör bankärenden. Till detta fungerar den ypperligt och den känns väldigt rapp när jag är inne i menyer o.s.v. Samtalsvolymen är bra och mottagaren hör mig tydligt.

JBL T450 BT Wireless On-ear Headset
Full Star 1
3.1
(7)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Köpte dem på Ljudcenter för 441 kr (10% rabatt om man satte upp sig på nyhetsbrev). Efter att ha använt dem en helg känner jag mig väldigt tillfreds. Om du är ute efter ett par trådlösa hörlurar med headset som duger bra för pendling kan jag rekommendera dem. Är du en riktig audiofil måste du upp i en dyrare klass. Basen är inte den bästa. Oj, jag har redan haft dem i ett år! Fungerar fortfarande bra och ju mer jag använder dem desto mer gillar jag dem. Öronen har förmodligen vant sig vid ljudet. Sänker dock betyget med en stjärna. När jag har mobiltelefonen i byxfickan och promenerar händer det då och då att den börjar tappa anslutningen och då hackar musiken.

Urbanista Berlin Wireless
Full Star 1
2.3
(12)
259 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Skräp! Låter sämre än de medföljande hörlurarna man fick till mobiltelefoner/MP3-spelare förr.