Prisjakt

Gadgety

Medlem sen 2010-02-08
9
Bidrag
3
Hjälpsamröster
NetOnNet
Bra
(500+)
OK
4 år sedan*

Så där faktiskt. Snabba på att leverera. Men tre köp har varit felaktiga produkter. Mus Logitech G600. Fel från tillverkaren gjorde att den inte gick att uppdatera. Det visade sig att produkten ersatts med en ny variant, samma produktnamn, annan SKU. WD Red hårddisk såldes som ny. Köpte två. Installerade den ena. Den andra ledde till problem. Testade med WDs egna programvara som visade att disken gått hundratals timmar innan den säljs som ny av Netonnet. När jag tar upp det med kundservice säger de omedelbart att det måste vara produkt på någon begagnathylla, men det stämmer inte. Datorprodukter dessutom begränsade till 12 mån garanti max. Blir att vända sig till WD. Senaste inköpet produkt som utgått ur sortimentet och ingen motsvarande vara erbjuds. Det som betecknas som garanti innebär att man får ett tillgodokvitto som måste nyttjas inom 3 år. Kan vara bra att veta, särskilt om det är högre kapitalvaror än de jag köpt, som alla varit under 1000-lappen.

*Redigerades 4 år sedan
Google Chromecast Audio
Full Star 1
4
(75)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan*

Suveränt att Google stöttar rena audioprodukter när man inte har ingångar för HDMI på uppspleningsenheten. Jag behöver digitalt ut till extern DAC, vilket på Chromecast Audio går via toslink. Dessutom fungerar Android Wear klockan som fjärrkontroll av streaming från telefonen. Volymkontroll, start, pause, föregående eller nästa spår, och sök låtar på Spotify. Dessutom kan man koppla samman flera Chromecast i huset och spela musiken synkront. Förbättring från 9 till 10 stjärnor vore om det fanns digitalt ut med coax istället för toslink, särskilt för 24/96 eftersom mätningar visat att toslink från Chromecast i denna upplösning introducerar jitter som ligger på -70dB, vilket är 25dB sämre än vid 16/44. I alla fall mycket glädjande att Google alls erbjuder denna produkt.

*Redigerades 4 år sedan
DiscAtOnce
Utmärkt
(469)
Utmärkt
7 år sedan*

Beställde datorprylar, kringutrustning. La in beställning. Kom på att jag ville lägga till fler saker efter beställningen. Skrev ett mail under helgen och fick svar. Fick enkel och tydlig instruktion. La till grejorna måndag morgon. Tisdag eftermiddag kunde jag hämta ut på DHLs avhämtningsställe. Det enda som skulle kunna vara bättre vore om avhämtning fanns på fler ställen där jag bor, men det är en bagatell i förhållande till DiscAtOnce superba service. Uppdatering 2017: Ny beställning på allehanda kablar, HDMI, antenn, apparatkabel, microsd. La beställning måndag kväll, hade det onsdag f.m. till betydligt bättre pris än konkurrenterna. Dessutom får man mail efter lagd beställning med telefonnummer till ansvarig personal. Imponerande.

*Redigerades 5 år sedan
Microsoft Wedge Mobile Keyboard (Nordisk)
Full Star 1
3.5
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 år sedan*

Gediget, solitt och behagligt tangentbord med chassi av aluminium. Kopplar på sig automatiskt när man plockar av locket, men kan även sätta på och av med knapptryck. Behaglig vinkel. Bra portabilitet - rätt storlek. Locket fungerar som ställ för plattan. Använder kontinuerligt som ställ för min Galaxy Note 8.0 4G. Tänkte först köpa något billigare tangentbord, men är värt sina pengar. Jag har ett mindre ihopfällbart bluetooth keyboard som trots att det är smidigare att ta med sig, blir liggandes hemma då det här mer rejält. Förbättringspunkt: Gummit som locket är gjort av fungerar som damm och hårmagnet. Behagligt att ta på men måste sköljas av för att bli rent. Bakgrundsbelysning hade varit trevligt.

*Redigerades 7 år sedan
Samsung Galaxy Note 8.0 GT-N5120 16GB
Full Star 1
4.3
(9)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 år sedan*

Bästa techprodukt jag någonsin köpt. Fick den iofs till ett extremt lågt pris. Surfplatta, telefon, och dator allt i ett. Med trådlösa in ear bluetoothlurar är det både bekvämt att använda som telefon (t ex med Skype out för billiga samtal globalt) och som musikspelare. Med ett 4G abonnemang är detta husets modem och hotspot för alla användare. Bara där sparar man in några tusenlappar. Väldigt bra portabelt format. Tillräckliga resurser. Bra screen. Penfunktionen ger mervärde inte bara för att interagera med enheten utan att kladda ner skärmen, utan även för att klippa ut bilder och text, och helt suverän med olika ritsoftware t ex Infinite Painter, eller Autodesk Sketchbook Pro. Har använt för att rita och lämna in rituppgifter på ett designprogram på högskolan, vilket visar vilken kapacitet pennfunktionen har. Extern lagring. Just nu har jag 128GB microSD kort i, men tar större, som det senaste 200GB. Vid resa går det bra att använda med Microsofts BT keyboard. Har skrivit rapporter och arbeten med enheten, som på vilken dator som helst. På sätt och vis har Samsung och Google's Android uppfyllt Microsofts vision om vad datorn skulle kunna ha varit. Förbättring? Tja, Samsung har nog inte sålt så bra av den eftersom någon efterföljare inte kommit. Om det kommer en ersättare så skulle jag vilja se 1. Något smalare då den är 13,6 cm bred. Få ned den till 11,9 eller så så går den ner i innerfickan på en kavaj. Nu krävs cargo pants eller olika typer av jackfickor. 2. AMOLED skärm med höger upplösning. 3. Uppdaterad software. Använder fortfarande Android 4.1.2. Android 4.4 har kommit på andra språk, men inte svenska. 4. Android och bluetooth kan ibland avge ett otroligt skrikande ljud i hörlurarna. Detta är ett känt fel på Android, och har inte direkt med enheten att göra. Har hänt ett par gånger under ett halvår. Likväl kan det vara chockerande att utsättas för det. Kommer inte en ersättare blir det katastrof den dag enheten går sönder.

*Redigerades 7 år sedan
Apotea
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
7 år sedan*

Sensationellt snabb leverans. Beställde 3/12, i brevlådan 4/12. Bra sajt för köpets genomförande. Orderbekräftelse och försändelsebesked via mail, samt återkoppling från Post Nord via SMS. Föredömligt. Snabbare än att åka till butik och handla och betydligt billigare!

*Redigerades 7 år sedan
Sida 1