Prisjakt

Klonas

Medlem sen 2009-12-27
15
Bidrag
23
Hjälpsamröster
Asus RT-AX56U
Full Star 1
4.8
(6)
1 599 kr
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Köpte till särbons lgh. för drygt ett halvår sedan. Funkar perfekt, har bra täckning och är snabb. Den har också förvånansvärt avancerade säkerhetsfunktioner från trend micro. Märker även stor skillnad i minskad batterianvändning på min samsung S20 jämfört mot när den är ansluten till äldre Wi-Fi standarder. Den går att hänga upp på väggen. Denna router har allt man behöver med nya Wi-Fi 6 standarden. Ni som ev. ratar den i och med avsaknad av 160 mhz kanaler, 4x4, 8x8 mimo, de funktionerna är bra på pappret men IRL är det få, för att inte säga inga enheter som använder eller kommer använda det i och med den extrema batteriåtgång det skulle kräva.

Lundhags Gnaur RL 60L
Full Star 1
4
(2)
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Köpte och lämnade sedan tillbaka efter att ha provburit den med tung last en timme i lägenheten. +Extremt skönt avbärarbälte. Lassade på 13 kg (tot 16,5kg) och det kändes bra för mig. +Många fiffiga fack och funktioner + Gedigen design, verkar mycket hållbar. -Gedigen design. Vilket leder till nästa punkt... -Väldigt tung ryggsäck väger nästan 3,5 kg. För storleken på 60 liter tycker jag nog det är för mycket. - Kanske bara är jag som är stel men jag lyckades inte hala i och ur vattenflaskan ur sidfickorna när jag hade ryggsäcken på mig vilket jag lyckades med när jag lånade polarens Kajka. Vattenflaskan ramlade också ur när den låg instoppad genom sidohålet. - På min ryggsäck var många av öglorna för metalspännena väldigt korta och tighta och det var kärvt att få i och ur spännen. - På framsidan var många av småöglorna där man kan fästa valfritt igensydda av nån form av förstärkning för handtaget vilket inte syntes på bilderna.

Outnorth
Utmärkt
(500+)
K
Klonas
15 omdömen
Usel4 år sedan

Beställde tre produkter och fick en felaktig vara levererad. När jag kontaktat Outnorth för att be dem skicka rätt vara så får jag till svar att jag måste gå in och beställa samma vara igen från deras webshop, de kunde inte skicka rätt storlek. Helt otroligt. Dessutom ber de mig att kontakta Klarna och ta detta med dem. Outnorth är en butik som inte tar något helhetsansvar i ens enkla frågor som detta, man undrar hur bemötandet och servicen skulle vara vid mer invecklade reklamationsärenden etc. Bottenbetyg tyvärr.

Apple USB C - Lightning 2m
Full Star 1
2.3
(3)
149 kr
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Snabbladdning med iPad Pro funkar inte för mig med denna kabel. Jag var tvungen att rycka ut och in sladden varje gång ur USB PD laddaren, annars tog iPaden ingen laddning. Blev en belkin kabel istället som funkar toppen.

EPZI USB C - Lightning 2m
Full Star 1
2
(1)
119 kr
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Tyvärr stödjer inte kabeln USB C standardens grundläggande krav på att klara av 3 Ampere strömstyrka (60 W). Alltså kan du ej använda denna för att snabbladda en iPad Pro eller nyare iPhone.

Philips Somneo Wake-Up Light HF3653
Full Star 1
3.1
(7)
1 999 kr
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Saknar schema för veckodagar och helger på larmet. Största bristen - man måste alltså gå in och ändra larmtiden inför varje helg annars får man vackert gå upp som om det vore vardag. Saknar även vanlig radio. Annars helt ok, har man svårt att somna kanske den kan vara till hjälp. Värd en 500 kr kanske tycker jag.

Sansaire Sous Vide Machine
Full Star 1
4.7
(12)
1 449 kr
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Köp för 1500kr. + Den värmer upp vattnet tämligen snabbt. Kör man varmvatten från kranen och inte ska tillaga grönsaker på hög temperatur så är man igång på några minuter. Stor tydlig display Enkla lättförstådda knappar och vred Vad jag märker så håller den mycket jämn temperatur på vattnet. Maten blir god - Hela maskinen känns lite plastig. Temperaturvredet reagerar i mitt tycke inte tillräckligt på om man vrider snabbt eller långsamt när man vill höja eller sänka temperaturen mycket, man får alltså stå och vrida många varv då vilket ör frustrerande. Dessutom är känslan i vredet plastig och inte speciellt ”skön”, ojämn etc. Allmänt: Den är väldigt stor i botten och hög, det insåg jag inte när jag beställde den. Jag tänkte använda min ”stora” 5L gryta till denna men i den går den bara nätt och jämt ned så vattennivån hamnar över Minimum och typ halva grytan blir effektivt upptagen av maskinen det blir det inte mycket plats över till maten. Men jag införskaffade en 10L kastrull med raka(!) väggar från Ikeas 365serie och den är perfekt för detta och kostar inte skjortan. En riktigt stor kastrull har man ju faktiskt glädje av för anndra påhitt i köket också. Men det kanske finns mindre maskiner som passar hemmabruk bättre, denna ska klara ca 25 liter vattenbad och det är riktigt mycket det. Annat tipps - köp klarifierat smör som tål högre temperaturer utan att brännas för att hastigt efterbryna köttet i. Kan även tipsa om att köpa isoleringsbollar som sparar mycket energi och gör så att vattnet inte dunstar bort.

Apple iPad Pro 10.5" Cellular 512GB
Full Star 1
4
(1)
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Bra platta, mycket snabb. Snabb upplåsning med Touch ID. Skarp skärm. Största plusset är skärmens förmåga att uppdatera sig i 120hz. Skillnaden är väldigt stor jämfört med andra skärmar och när man nu väl vant sig så känns alla andra plattor och telefoner laggiga i jämförelse. Det negativa: Väldigt dyr. Det följer INTE med någon snabbladdare, samma gamla vanliga iPad-laddare Uselt. Apple vill att iPad Pro ska vara någon form av ultrabooksubstitut men för detta pris och utan något tillbehör över huvud taget (skydd, tangentbord, penna, snabbladdare) inkluderat i priset så är den tyvärr för dyr och inte värt pengarna.

Samsung HW-K660/K661
Full Star 1
3.8
(5)
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Ändrar betyg på denna då jag upptäckt ganska många problem När man kör denna enhet i surroundläge tillsammans med två st Multiroom R1 högtalare och samsungtv (ue65ks7005). - ALLT FRÅN SAMSUNG Problemen i surroundläge är följande: * Volymen låg i bakkannalerna när man kör ljud från tv via wi-fi. Måste ha på -6 på soundbar och +6 på R1 och ändå är det inte lagom nivå. * TVn verkar inte identifiera sig som 5.1 kompatibel på EDID till anslutna hdmi enheter, tex ps4. TVn får alltså bara stereoljud utskickat i LPCM format. om jag inte väljer dolbly digital men där är problemet att det blir delay på ljudet istället. Men jag får 5.1 * får burkigt ljud i centerkannalen, baslåda hjälper inte till här i de lägre frekvenserna ~ typ under 120 Hz och mansröster blir burkigt. Röster i höger och vänster kanal låter mycket bra för där hjälper baslåda till i låga frekvenser. * baslåda hjälper även inte till i de två R1 högtalarna vid låga frekvenser men de klarar något lägre i sig själva och här blir det inte lika påtagligt. * finns i princip ingen form av ljudinställning i surroundläge, inte ens en EQ Alla dessa problem borde vara enkla att ordna i en mjudvaruuppdatering som jag hoppas kommer snart men jag blir lite orolig när jag ser alla forumstrådar på ämnet, även på samaungs egna forum: https://eu.community.samsung.com/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/uk-tv/page/71/thread-id/56 Men ska du använda soundbaren helt ensam så är den toppen tillsammans med en nyare tv från samsung. Mycket bra ljud och smidig. Så har jag använt den i ett halvår. Köpte på black friday för 2800kr. Väldigt bra för det priset. Har kört den ensam sedan dess tillsammans med en samsung tv ue65ks7005 och det har fungerat mycket bra. TV soundconnect via blåtand gör allt väldigt smidigt - när jag sätter på tv så sätts soundbaren på och när jag stänger av tv stängs soundbaren också av. Jag kan använda fjärrkontrollen från tvn och slipper ha flera fjärrar liggandes på soffbordet. Ljudet är bra, jag är ingen audiofil men för vanligt folk är detta perfekt tror jag och allt ger ett litet fotavtryck i rummet. Pluss för trådlös subwofer också.

HGST Travelstar 7K1000 HTS721010A9E630 32MB 1TB
Full Star 1
3
(2)
K
Klonas
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Har kört den i min PS4 i över ett år. Funkar bra och spelen laddas lite snabbare än med orginaldisken.