Kategorier
Prisjakt

Sakae

Medlem sen 2009-12-18
7
Bidrag
17
Hjälpsamröster
Louqe Ghost S1 MKII Limestone (Silver)
3.5
(2)
2 790 kr
ett år sedan
Har haft chassit i kanske ett halvår nu (första batchen, och en av de första att få mitt). Väldigt kompakt, men fortfarande har möjligheter till rimlig luftkylning. GPU: 2-slot grafikkort plats, vilket ger möjlighet till vissa grafikkort, i mitt fall så använder jag ett ASUS GTX 1070 ROG STRIX. Det blir ganska högljudt, men det beror främst på kortet än chassit. Kan tänka mig någon enstaka dB lägre om det fanns bättre luft flöde (så som fläckt uder nätagg). CPU: Får plats med en Noctua L-12. Tyvärr så kommer de förmodligen inte att säljas igen. Jag köpte min under den sista produktionen som de gjorde för Ghost S1. NH L-12S ska få plats om du böjer på flänsen, antingen på rören eller finnsen. Du måste vara medveten om att det finns limitationer här, lika så som det finns för GPUn. Min R5-1600 fungerar någorlunda, problemet är mer ett dåligt gigabyte moderkort. På 3.7Ghz når den ~82-85C under något förhöjd rumstemperatur, när jag encodade i x265 (vilket är acceptabelt). PSU: Fungerar både SFX och SFX-L. Jag använde först Corsair 450W SFX (guld), men det blir lite för högljutt (använder inte 2.5" och absolut inte 3.5" HDD för att de är för högljudda), och blir aldrig helt tyst (under idle är datorn helt tyst). Därför bytte jag till BeQuiet 500W Power SFX-L, vilket är tystare. Om du använder ett SFX så kan du lätt få in en slim-fläckt på 15mm, men det är inte heller så svårt att få in en fläckt på 25mm heller. Jag vet inte hur mycket en fläckt hjälper för temperaturerna, men kan tänka mig att den hjälper GPUn. När jag testade så orsakades turbulens ljud väldigt lätt, förmodligen för benen är så korta och luften går även igenom "slots" och träffar PSUn med dess sladdar. Luftflöde: Det är helt ok, faktiskt så kommer mycket av varmluften ut vid toppen. Detta kan göra över delen väldigt varm. Men det blir inte så att luft fastnar i chassit och hettar upp komponenter över tid. Den blir även av med värmen snabbt efter att du slutat använda datorn och återgår till idle. Problemen: Min hade en lite böjd sidopanel, ca 1mm ifrån att vara rak. Det är acceptabelt för mig. Om du köper från återförsäljare i sverige så har du ju möjlighet att kolla på chassit för att se till att du får ett fint. Däremot är 2790kr lite högt pris, men detta chassi kommer nog vara relevant i en längre tid. Sedan så va front IO sladdarna för korta. Jag behövde koppla in förlängningar, som kan vara svåra att hitta i Sverige (köpte mina från taobao). Fötterna vill gärna springa iväg också, vilket kan vara lite jobbigt. Jag flyttar min dator ca 4-8 gånger i månaden, och har behövt att placera om dem några gånger, det är inte hela världen. Inte perfekt eller utmärkt, då det finns några små problem, men det är ett mycket bra chassi.
Gigabyte GA-AB350N-Gaming WIFI
3.6
(5)
3 år sedan*
Updaterad till ganska dålig. Inte mycket till överclockings alternativ, man kan endast sätta en fast volt, och sedan välja LLC. Det ger dock möjlighet att överclocka minnen med timings och volt, har ej testat "XMP". Jag har haft en hel del problem med stabilitet, antar att det är pga att VRMsen blir för varma, då VRM kylflensen är pytte liten (ca 0.5cm hög, eller så, knappt att man kan kalla det en kylflens). Om du har en bra top-down CPU kylare så är det möjligt att R5 serien fungerar, annars skulle jag bara rekommendera R3, om du nu inte har super bra airflow i chassit. Mitt exemplar hade lite problem. Efter att jag försäkte ändra LED färgen genom deras app mjukvara så gjorde det BIOS "korrupt" (inte brickat). Det va så pass mycket att inte ens speakern gjorde det ljud det skulle. Det finns ingen reset CMOS switch eller jumper, utan du måste plugga ut bateriet (det är en header). Efter det så fungerade det som det ska. Du bör uppdatera BIOS, då versionen den kommer med har väldiga problem med RAM överclockning, vilket leder till att den inte postar trots du har gjort en reset i configs. Då måste du plugga ut batteriet igen för att återställa. En anna sak är CPU kopplingen, den är längre bort än vanligt, så va läs upp PSUet så att CPU-pin sladden är lång nog. Audio jacken tar inte normala stereo+mic kontakter, utan kan endast användas med kortare stereo kontakter. Alltså. om den har 2 ringar kan du inte koppla den till moderkortet, den får endast ha 1 ring, och vara kortare än normalt. *** Jag skulle rekommendera ASRock B350 moderkortet över detta, bättre kylflens (kolla på det, i vissa fall får du en med jätte tjock thermalpad, kontakta support och be om en ersättnings kylfläns), och rent allmänt så gör ASRock moderkort av mycket högre kvalitet. Jag har för mig ASRock även stöder offset voltage i överclockling, vilket är mycket bättre än fast voltage. Uppdatering: Som de felsta gigabyte produkter, det är av extremt låg kvalite. Om du flyttar datorn, vilket kan vara ganska ofta då du har m-itx, så sluter den registrera ett av minnena. Man måste ta ut och sätta in dom igen. Alltså så glappar hela skiten. Det är skräp, köp inte denna om du inte får den för ett jätte bra pris (typ 600kr), eller om du bara tänker använda en sticka (verkligen inte rekommenderat). Möjligen att jag överreagerar, men jag är väldigt trött på detta moderkort.
*Redigerades 3 år sedan
Corsair SF450 Gold 450W
3.9
(5)
937 kr
3 år sedan*
Nu är mitt SFF chassi inte det bästa, då det inte låter PSUt att ha ett slutet luft system med bra luft intag. Det är väldigt högljutt, det låter mycket mer än resten av komponenterna (komponenterna under gaming load låter lika mycket som PSUt i idle... Under gaming så överröstar PSUt alla andra komponenter totalt). I mitt chassi så är det inte acceptabelt, och detta nätaggregat kommer att bytas ut mot en fläktlös PSU (när, eller om, silverstone släpper det). Om du har ett DAN A4SFX eller NCase M1 så kan det nog vara helt acceptabelt, då den kommer att fungera som ett slutet system. Själva prestandat på nätaggregatet är väldigt högt, så om du lyckas hålla det tyst så är det ett super bra nätaggregat. Däremot om den drar in luft från resten av chassit, eller om du måste vända på fläkten (så att den drar in luft från baksidan istället) så är ljudet oacceptabelt. Helt enkelt så borde inte detta vara ett SFX, men ett SFX-L, då den verkligen behöver en 120mm fläkt. Den verkar vara anpassad för att ha 25-30C ambient temp (om den drar luft från chassit kommer det garanterat vara över 25/30C), så om luften den drar in är över det så kommer den låta ganska så mycket. Edit: Verkar som att det inte spelar så stor roll vad för chassi du har. Minimum RPM är ca 2000-2200rpm, och under load går det över 3000rpm. Om du skulle maxa det helt så kan den nå 4000rpm. Du måste ha ett väldigt högljutt system för att detta inte ska överrösta ditt system totalt. Jag kommer förmodligen byta till BeQuiet SFX-L power 500W istället.
*Redigerades 3 år sedan
AMD Ryzen 5 1600 3,2GHz Socket AM4 Box
4.7
(17)
1 522 kr
3 år sedan*
Väldigt bra CPU, den hanterar software encoding bra, utan att påvärka spelande. I olika video redigerings program så beror det på programmet hur bra den presterar. Problemet med Ryzen är att deras IPC är låg, vilket betyder att spel kommer att ha lägre FPS, så att spela 144hz kommer inte direkt hända. Detta är mest pga hur directX fungerar, då det limiterar kommunicera mellan GPU och CPU till 1 kärna/2 trådar. Med directX 12 och vulcan, så låter det alla kärnor/trådar att kommunicera, vilket bör låta Ryzen nå tex 144hz. Om du bara ska ha 60hz gaming så kommer Ryzen inte att limitera dina FPS överhuvudtaget. Du bör också ha så snabbt minne som möjligt (timings är sekundärt, dock har det tidigare funnits kompatibilitets problem), och double rank (inte samma sak som dual channel) presterar bättre.
*Redigerades 3 år sedan
Retrospelbutiken
OK
(410)
Dålig
4 år sedan*
Beställde ett brädspel som vägde 2.8kg. Det tog 8 vardagar att komma fram, 11/12 om man räknar med beställningsdagen och helg, så något långsam frakt. Spelet va inlindat 2 varv bubbelplast, och sedan kartongpapper till det yttre. Alltså, spelet låg inte i någon kartong. Naturligtvis så tog spelets hörn en skada, som tur va skadades inget viktigt inuti (endast lite papp som slängs efter man petat ut alla grejer ur dem, och en pytte liten bit på manualen - hade spelplanen varit överst hade den blivit skadad) Jag fick 150kr rabatt på mitt köp, det från min egen begäran, efter att de föreslagit 100kr rabatt på nästa köp. Om du vill vara säker på att få en hel vara så bör du inte köpa härifrån, iallafall om det är lite större och något ömtåligt, men butiken är OK om du är redo på fraktskador, lite långsam frakt, och att prata med kundtjänst. pga paketeringen känner jag att det är nästintill garanterat att din vara blir skadad. Trotts att kundtjänsten skötte sig ok, så gör paketeringen att butiken knappt fungerar, därför 4/10 "Knappt godkänd".
*Redigerades 4 år sedan