Prisjakt

trailninja

Medlem sen 2009-10-28
9
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Länna Sport
OK
(500+)
t
trailninja
9 omdömen
OKRedigerades 2 år sedan

Att köpa något handlar oftast om att få en produkt levererad till utsatt pris. Där levererar Länna sport utan problem. Men när storleken blir fel, returen kostar 100 kr, suttit timmar i telefonkö som nr 1(ingen bemannar alltså), mina mail är obesvarade efter en vecka och öppet köp närmar sig sitt slut. Undvik. Sämsta webbutik jag upplevt på ett tag. Tillägg: efter ytterligare försök kom jag fram till en människa med samma förklaring som företaget ger i detta omdöme, vilket givetvis förändrar intrycket av butiken.

Britax Smile 3 (Duo/Kombi)
Full Star 1
3.4
(5)
t
trailninja
9 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Valde mellan den här och Bugaboo fox 2. Behövde en smidig vagn med litet format ihopfälld. Vagnen är bra, funktionerna är bra och i början känns den klanderfri. Efter fem sex månader börjar den gnissla och första delen i upphängningen av framhjulen gick sönder (plastbricka som håller två fjädrar) efter tio månader börjar framhjulen vobbla och efter ett år vobblar de så mycket att barnet gråter av skakningarna i vagnen och du tvingas köra med dem låsta. Givetvis garantiärende men Britax tar sin tid och ärendet är inte löst. Konstruktionen av upphängningen är nog inte så smart jämfört med andra lösningar och hållbarheten i plasten är undermålig.

OnePlus 9 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
3.6
(10)
4 042 kr
t
trailninja
9 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

En besvikelse. Betalade 7690:- för en för några veckor sedan och mina initiala intryck är väldigt ljumma.. - Som någon annan påtalat är glaset sjukt känsligt! Fick en mängd smårepor klustrade i ett repinferno genom att ta den upp och ner i fickan. Omöjligt att reklamera då åverkan är min, men skyddet är verkligen noll! Haft ex antal telefoner (Oneplus inkl.) som utstått oömbehandling under avsevärt längre tid, utan repor. - Medföljande skalet - någon silikonhistoria med totalt värdelös passform, framförallt på långsidorna. - Finishen på telefonen - vassa kanter mellan skärm och själva chassit där tummen tar i. - Har inte laborerat med alternativa kameraappar, men den medföljande i Oxygen kombinerat med kameran med alldeles för många pixlar är verkligen inget att hänga i granen. Bleka färger, svårt med närskärpa, helt okej under mörka förhållanden. Jämför med min två år gamla budgetlur från Xiaomi Mi9T så gav den 48mpix kameran ett mycket bättre resultat. Features som 120hz display, snabb processor och övriga specs man kan läsa sig till faller verkligen platt när användarupplevelsen är så dålig. Förmodligen min sämsta "Kinalurs-upplevelse" hittills men dyraste, och då är det fem telefoner jag betat av sen Google slutade lansera i Sverige.

Xiaomi Mi 9T (Redmi K20) Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
4
(5)
t
trailninja
9 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Halvfärdig produkt. Specifikationen är verkligen mer än tillräcklig trots avsaknad av senaste snabbaste snapdragon. Pga att min gamla telefon inte längre fungerade och PRO-modellen inte verkar komma till Sverige i närtid samt priset på MI 9T 128gb gjorde att valet föll på den. Dock besviken trots hyllningskörerna på internet men de testar typ kamera och kör benchmarks. Saker som t.ex. 3,5mm ingång är säkert bra men inget jag bryr mig om så bedömer det inte. +Kameran är riktigt riktigt bra +Batteritid riktigt bra med 4000mah +Ingen notch +- Skärmen är bra men inte mer. Mer nöjd med min 3 år gamla Oneplus 3T. AMOLED eller LCD, förkortningar hit och dit, men särskilt bra är den inte. +-Billig men kvittar om man inte är nöjd. +-Snabbladdning är bra men med medföljande laddare inget man hoppar jämfota över för så snabbt upplever inte jag att det går. -Telefonen fungerar inte med Android Auto (tydligen 50 50 bland Xiaomi) vilket är riktigt uselt idag samt en funktion jag använder mycket. -Vikten är hög. Den blir så klart det med stort batteri och motor till selfielkamera men byxorna sitter snett med denna i fickan. -MIUI är ett förvirrande interface. Alla dessa googlingar på features kan kvitta för menyerna ser inte ut som övriga telefoner. Bytte launcher ganska snabbt då det inte fanns app drawer. - Google smart lock fungerar inte. Sjukt frustrerande då att låsa upp telefonen är ett äventyr. Fingeravtryck och kamera eller mönster.. Inget fungerar smidigt. - USB OTG saknas också. -Trådlös laddning saknas. MI 9 för en liten högre peng har det men även notch så därav den spexiga motordrivna selfiekameran som MI 9T har. Den håller ett litet tag till. Men förmodligen inte för evigt. Skärmen, vikten, rent Android, trådlös laddning och USB OTG. Lägg till det, ta mer betalt, jag köper!

HTC One X 1GB RAM 32GB
Full Star 1
4.1
(132)
t
trailninja
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Mycket bang for the buck. När jag införskaffade min var den 1700 billigare än billigaste SGS 3 som jag ser som huvudkonkurrenten. Prestandan är likvärdig med någon tiondels tum större skärm på SGS3 och något snabbare processor på HOX Snabb. Imponerad hur mycket mer prestanda och hur bra vissa appar flyter jämfört med min 2 år gamla HTC Desire Designen/konstruktionen. Nu har jag ungefär handskstorlek 9 men jag når med nöd och näppe med något modifierat grepp, alla hörnen på skärmen. Det jag är lite mindre nöjd med.. Skärmen. Mitt första ex hade en gul prick i ena hörnet. Tydligen inget ovanligt enligt nätet. Nuvarande telefon har en tendens att flimra i skärmen när man kör med svag bakgrundsbelysning och det gör man gärna, se nästa punkt. Batteritiden. Batteritiden är riktigt usel. Vet inte om den är så avsevärt mycket bättre på HOX+ men detta är sämre än min 2 år gamla HTC Desire. Detta oavsett om det är en dag när telefonen får vila i fickan (med Wifi och Bluetooth avstängt) eller om den används frekvent. Båda resultaten är undermåliga. Finesser. Nämnde tidigare att jag såg SGS3 som största konkurrenten och den är någon månad mindre men det innovativa och härliga man fick med Sense som andra Androidtillverkare inte hade, verkar vara ett minne blott. HTC. Utlovar uppdateringar men en telefon är tydligen för gammal för att uppdateras redan 7 månader efter första releasen. Jag väntar fortfarande på Jellybean. Samma symptom hade HTC på första Desiren när 2.3 skymtade i horisonten. Lovade och lovade och inte förrän det ble folkstorm, ja då släpper man en halvmesyrsversion till just den telefonen. Beats. Jag måste omnämna Beats. Har du ett par riktigt dåliga hörlurar, exempelvis medföljande, ja då fyller det ett syfte, men gillar du musik som det var tänkt att låta. Stäng av Beats. En equalizer som får allt att låta som kommersiell radio med obehaglig tung bas och påträngande mellanregister/diskant. Integrerat batteri. Någon gång i en smartphones historia börjar det krångla enligt min erfarenhet. Ibland fryser sig telefonen så man inte kan göra något åt det, enda sättet är att ta ut batteriet. Alternativt tar det helt sonika slut och man vill byta när man är utan elnät t.ex, men detta går alltså inte. Dåligt. För pengarna är telefonen bra, den är riktigt bra, men med facit i hand så hade jag inte köpt den idag. Väntat ut ny Google Nexus-lur alternativt se vad som är på väg.. Update: Skärmen har odlat fram ytterliggare en stor gul fläck på skärmen som är riktigt irriterande, och detta på en produkt som är sparsamt använd i 7 månader.. -2 stjärnor

Audioengine A5+
Full Star 1
4.4
(24)
4 480 kr
t
trailninja
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Nöjd. Köpte dem efter att ha provlyssnat mot diverse liknande mindre aktiva system. Valet föll på Audioengine 5+ p.g.a. ingen fläskig brummande bas utan ett bra tryck i mellanregistret med tydlig instrumentseparation (om de matas med en bra källa). Diskanten som tidigare förklarats som skarp och klar känner jag saknar lite av de där extra, de som jag upplever skiljer vanliga stereoanläggningar (förstärkare och vettiga högtalare) mot datoranläggningar (oftast 2.1). Känns som någon lagt en filt på dem. Med enkel mjukvaruequaliser fick jag till det realistiska ljudet i t.ex. hihats. Har spelats i ca. 70-100 timmar i olika volymen. + Smidig fjärrkontroll + Bra ljud för pengarna. Bättre än många lite dyrare system. + Smidiga + Vita versionen upplevs rätt exklusiv och gedigen (Svarta ser matt och tråkig ut). Levereras med snygga transport/förvaringspåsar + Vit behaglig diod! Är allergisk mot blåa ilskna dioder. + Bra storlek för vardagslyssnande! - Känslig sweetspot. Väldigt noga i höjd.. Oavsett om de ska stå i vardagsrummet eller på datorbordet bör de komma upp i höjd. - Diskanten inte tillräckligt vass för min smak. - Ska inte och kan inte fylla ett större rum. - Ena högtalaren med förstärkardel, inte båda. Finns på dyrare och jag upplever dem bättre i stereoseparation, dynamik och "rumsfyllnad". - Mute och sleepfunktion - vad är skillnaden? Avstängning via fjärrkontroll saknas. Rekommenderas.

Audioengine D1
Full Star 1
4.2
(5)
1 690 kr
t
trailninja
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Mest suttit inkopplade i mina Audioengine A5+ och blivit matade med alltifrån FLAC till Spotify och som tidigare sagts, detaljer framhävs bättre, framför allt i mellanregistret. Upplever även viss förbättring i basen, marginellt i diskant faktiskt. Precis efter köpet köpte en kamrat Hegel HD2 vilken jag upplevde som mycket bättre i både instrument- och stereoseparationen. Dock med avsaknad av hörlursutgång. Kan vara inbillad skillnad men när jag matade DACen via optisk källa upplevde jag ljudet något bättre, kan inte peka på vad, bara bättre. Optisk har stöd för högre bitrate men materialet jag spelade upp hade inte det. +Hörlursingång +Både USB och optisk +Smidig installation +Behändigt format om du vill använda den portabelt (PC och hörlurar) +/- Volymkontrollen. Smidigt ibland, störigt ibland -Prisvärd som DAC men Hegel HD2 är bättre -Inte riktigt den skillnad man kunde önska sig. Jag behåller den och är nöjd, då där är en skillnad och få andra DACar i denna prisklass har hörlursutgång

AKG K518 DJ
Full Star 1
4.3
(87)
t
trailninja
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Riktigt bra ljud för varje investerad krona. Haft dom över ett år och de är förhållandevis tåliga för oöm hantering. Köpte ett par till flickvännen och efter att ha bygeln justerats åt henne så gillar även hon dem. Subjektiva uppfattningen från mig är att de inte färgar ljudet nämnvärt och de täcker hela registret bra, men viss dynamik på mellanregistret återges inte. Återigen kopplat till prislappen.. Längre sejourer (över 1-2 timmar) som att resa med dem på, så märker man av dem. Visst kan jag böja ut bygeln men jag vill ju att det ska sitta på huvudet, inte hänga. Det är ju utformade som en DJ-lur och inget annat. Även att träna i dem fungerar hyfsat. Var orolig att de små kopparna över mitt stora huvud och mina stora öron skulle göra att de läckte, vilket var obefogat. Jag tycker även att det är förhållandevis snygga, ganska avskalade och gillar att de har en sober färg till skillnad från mycket annat överprisat smäck man hittar i handeln och ser på folks huvuden.

WD My Passport Essential 3.0 SE 1TB
Full Star 1
3.3
(16)
t
trailninja
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Varit i min ägo i mer än 9 månader. Inköpspriset då låg på 1300:- så halverats tills dags dato. +Tyst, märks knappt i förhållande till övriga HDD. +Smidig. Ingen extern ström behövs. Speciell USB-kabel. +- Snabb om du får USB 3.0 att fungera. Haft strul med drivrutiner men gick lätt att hämta från WDs hemsida. -Blir mycket lätt repig. -Dyr