Unregistereda15dddea

71
Bidrag
49
Hjälpsamröster
Wilfa PS-1
Full Star 1
1.2
(2)
199 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Glappande batterilucka, missvisar flera kilon. Alltså jag fattar inte? Min gamla "äckel-våg" från 80-talet visar rätt vikt & har nollställningsfunktion. Tydligen något man måste betala minst tusen spänn för i dag.

Canon EOS 6D
Full Star 1
4.3
(20)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Mitt betyg baseras på en jämförelse av 5dmk2 & 5dmk3, då Canon 6D ligger där emellan. + Bästa ergonomin av någon kamera jag haft i händerna + Anmärkningsvärt lägre brus än 5dmk3, framför allt i video. + Överlag lite mönsterbrus ("fixed pattern"), inte likt Canon som annars alltid tampas med detta problem. + Wifi live-view direkt till telefonen & ipad är riktigt coolt. Funkar inte med video med Canon's egna app, men tror det lär fixas av 3:e part. - En plats för SD-kort. För det här priset förväntar jag mig åtminstone två, eller ännu bättre, en CF-plats. - Video har aliasing nästan lika illa som 5dmk2. Dock är bilden lika skarp som 5dmk3. Ej heller hörlursutgång. - Adobe stöder ej RAW från denna kameran i Photoshop CS5. Du behöver alltså CS6 eller senaste Lightroom. Jag är mycket nöjd hittills och framför allt när det gäller sensorn som presterar magiskt i råformat, finns stora möjligheter att pilla med bilderna efteråt. Jag valde denna över 5dmk3, som jag upplevde som lite för dyr och för tung i händerna. Detta känns som en perfekt balans, även om vissa idiotiska val av Canon är sorliga (som avsknad av CF-plats och sämre viewfinder än 5dmk2). Betyget svävar någonstans mellan 7-8 av 10. Canon's prissättning kan diskuteras, man skall dock komma ihåg att både gps & wifi är inbygd i kameran, vilket annars är ganska dyra tillbehör. Om du sedan inte har behov av dessa är en annan femma.

Samsung S23B350T 23"
Full Star 1
3.3
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Nedgraderar från en fem gånger så dyr skärm. Vad kan man förvänta sig för 1500:- i januari 2013? Pftja... skärmen är okej. Snygg design. Ganska rikligt med backlight bleed i kanterna, som väntat. Färgåtergivningen är en selling point för skärmen men jag ser inget som sticker ut med nakna ögat. Upplever färgerna som klassiskt "grisiga" vid större kontraster. Mycket möjligt att skärmen har Bättre färger än konkurrenter i samma prisklass, men åter igen, det är ingen skärm du köper för färgåtergivningen. En vanlig "gaming-skärm" / svensson som vill ha snygg design för billigt pris. + Foten var enkel att montera + Touchknappar - Bara HDMI & VGA - Liiiite för mycket backligt bleed, ska det vara så svårt att bli av med denna barnsjukdom?

Webhallen
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 10 år sedan

Trogen kund sedan många år, och vår relation är mer komplex än man skulle önska. Fortfarande år 2012 är deras kundtjänst medioker at best, återbetalningar försenas / missas ALLTID vid returer / reklamationer, ibland tar det en vecka innan man får svar på mail, osv. Det fanns dock en tid när man ringde till Webhallen och någon sur kille på lagret svarade, så det går åt rätt håll... Det känns dock lite löjligt att man känner sig tvungen att göra direktkontakt med /inputname på kundtjänst för att känna att man blir väl bemött och saker och ting ska gå smärtfritt. Förbättra kundtjänst och sparka ekonomiavdelningen, så är ni 10/10 Webhallen. You know it.

Samsung PS43E455
Full Star 1
3.7
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Inga monteringsinstruktioner, bara en påse skruv & plugg. För kort strömsladd. Besparingar för att hålla ned priset eller bara dumsnålt? Fråga Samsung... Bra svärta och klara färger. Jag har en 10-bit proffsmonitor till datorn och självklart är det skillnad på skärm och skärm. För 2990:- är det MYCKET bild för pengarna... jag är klart imponerad, hade inte speciellt höga förväntningar. TVns största flaskhals är upplösningen på 1024x768. Bilden är riktigt bra i 1024x768, men TVn är uppenbarligen 16:9 vilken blir olyckligt. Att köra signalen i 720p är en märkbar försämring i alla bildens aspekter. Sportfånar & FPS-gamers bör titta på en dyrare TV, "subfield motion" bla bla... det finns dyrare TV-apparater av en anledning.... Rörelseskärpan är OK men inte suverän. Jag är klart nöjd med mitt köp. Recensionen låter kritisk men betyg 8/10 i aspekten pris, design & att bilden, faktiskt, är riktigt bra. Synd med upplösningen men det går att leva med. + Snygg + Bra bild + Ljudet är godkänt men vem använder inbyggda högtalare, honestly? - Få anslutningar - Olycklig upplösning. - För kort strömsladd

Canon EF 70-200/4,0 L USM
Full Star 1
4.6
(25)
7 416 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Grym skärpa & färger

Samsung SyncMaster S27B970D QHD
Full Star 1
3.6
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Skärmen kalibreras vid uppstart. Den lever i något sorts mellanland gamer/semi-pro. Skärmens anti-glare är minimal jämfört med Dell osv (som många inte ens står ut med) men jag kan ändå tycka den är klart märkbar. Man betalar ett par tusen för designen här, jag såg dock inga billigare alternativ enligt mina önskemål (glaspanel, USB-kontakter i foten osv). Om den är värd 8500:- (som den kostar sept. 2012) är upp till dig, det är mycket pengar men allting är också relativt. Jag vet inga andra skärmar i denna prisklassen som dels är kalibrerade från fabrik (du får med resultatet för din skärm i boxen) samt att den faktiskt kalibrerar sig själv när du starter den och känner av ljuset i rummet. That's kind of awesome.

Benq G2420HDBE
Full Star 1
4.3
(26)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Otroligt mycket skärm för sitt pris

Canon EOS 5D Mark II
Full Star 1
4.7
(31)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Fortfarande världens mest proffsanvända kamera. Revolutionerade HD-video och skapade en ny generation filmskapare. 5dmk2 är en levande legend.