Tompa1978

Medlem sen 2009-07-20
412
Bidrag
39
Hjälpsamröster
XXL Sport & Vildmark
Utmärkt
(500+)
Usel
Redigerades 4 år sedan

Jag gjorde misstaget att inte lita på alla dåliga betyg för denna butik. Jag beställde längdskidor, bindningar, pjäxor och allt annat som behövdes för att börja åka längdskidor. Betalade i samband med beställningen. Sedan börjar en väntan där dagarna går och bokstavligt talat ingenting alls händer. Efter åtta dagar hör de av sig och säger att de inte har några längdskidor för personer som väger 100kg. Efter åtta dagar konstaterar alltså XXL att de inte säljer det som jag köpt. Med andra ord har de inte ens kastat ens ett öga på min order på åtta dagar. Det lustiga är att man kan fylla i ändå upp till 110kg på deras sida för de skidorna. Nu kan jag själv inget om längdskidor, men visst fasiken måste väl en person som väger 100kg kunna köpa längdskidor som passar? Däremot uppenbarligen inte på XXL. Men hur som helst, att de inte kunnat meddela det tidigare än åtta dagar efter min beställning är under all kritik, anser jag. Anledningarna till att butiken får en extra stjärna är för att responsen på mitt mail gick relativt snabbt och även återbetalningen. Men det är högst sannolikt ingen butik jag kommer försöka handla av igen. Uppdaterat: Tänkte trots min tidigare dåliga erfarenhet ge butiken i fråga en ny chans då jag inför sommaren skulle behöva en cykel och de visade sig ha en bra cykel till bra pris. Betalning via Klarna är i mitt tycke ingen höjdare. Men betalning via banköverföring brukar vara smidigt. Nu slussades man däremot till en tysk sida där man ombes att skriva in personnummer och sedan använda bankdosan för att behöva lägga till mottagare. Har många gånger handlat via butiker och i några enkla steg kunnat göra en banköverföring direkt kopplad till mottagaren. Klarna har möjligtvis ändrat upplägget helt för denna betalningsmetod. Men det känns inte tryggt och tillförlitligt. Ska man logga in så gör man det rimligtvis hos sin bank, inte via någon annan sida som ska ha uppgifterna. Oseriöst. Blir inget köp denna gång heller. Och nu känns det som det är väldigt avlägset att handla av dem via nätet över huvud taget. Dessutom. Fri frakt stod det och 1-4 dagar. I kassan fick jag beskedet att frakten skulle kosta 199kr (över 35kg eller över 2 meter). Cykeln vägde inte så mycket och är tveksam till att cykeln är så pass lång som över två meter. Därtill stod det leverans 7-14 dagar. Info som låter bra från början byts ut till betydligt sämre villkor. Och sett till beställningen av skidorna så brydde de sig inte om ordern över huvud taget förrän åtta dagar senare. Ett företag som inte förstår sig på hur man skapar en bra och förtroendeingivande handelsplats. De skulle onekligen behöva handledning för att förbättra sig ur flera perspektiv.

EMP Shop
OK
(16)
Dålig
Redigerades 5 år sedan

Tog tre arbetsdagar innan mina lagerförda produkter skickades. Allt skickas från Tyskland vilket gör att det tar ytterligare ett par arbetsdagar. Bra paketerat. Jag brukar nästan aldrig skicka tillbaka. Men just med denna affär är storlekarna ett stort lotteri. Köpte nu senast tre XL-tshirts av olika märken. Ena var i utmärkt storlek. Andra var i kortaste laget, men vad man får klassa som en XL. Tredje var däremot en enormt liten och supertight t-shirt som jag utan överdrift skulle kalla M än XL. I en tidigare beställning var det shorts som inte uppfyllde storleken. Jag är inte petig. Men när jag köper XL och inte ens kan få på mig kläderna, då är det kanske på sin plats att göra en notering på sidan att dessa är små i storleken och även om det är tight modell. För jag kör rakt igenom XL och det brukar aldrig vara för litet. Men denna butik blir det att köpa på chans. Och med tanke på det är det trist att man tvingas betala eventuell retur själv samt att en eventuell återbetalning efter mottagen vara inte tycks ske per automatik som vanliga seriösa butiker gör utan man ska ange sin IBAN eftersom återbetalningen görs från Tyskland, sägs det. Har man betalat med betalkort kan även utländska företag göra en snabb och smidig återbetalning. Men inte denna butik, så tycks göra det krångligt mest för att slippa få returer. Detta är andra gången jag köper kläder som inte passar över huvud taget. Och med tanke på deras upplägg för returer så struntar jag i att skicka tillbaka skräpet. Får försöka ge bort istället. Har handlat flera gånger tidigare, men detta var sannolikt sista gången jag handlar kläder av företaget. Det finns betydligt bättre alternativ att handla ifrån som värnar om sina konsumenter. Så jag höjer ett varningens finger!

Däck365
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 6 år sedan

Tog lite längre tid än utlovat att skicka iväg leveransen. Hade räknat med att leveransen skulle dyka upp senast måndag, men de dök upp först på onsdag. Stod i mailet att distributören DHL hör av sig senast dagen innan leverans. Men de hörde av sig två minuter innan levererans. Men det är snarare DHLs rutiner som brister. Däcken var bra paketerade och kartongpapp för att skydda fäljarna. Bultar ingick också vilket var utmärkt. Bra sida, bra priser och tycks vara en av få seriösa däckförsäljare på nätet. Jag lär absolut handla av dem även nästa gång jag behöver nya däck. Rekommenderas!

Philips PowerLife FC8322
Full Star 1
4.1
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Man får vad man betalar för! Skaftet går bara att dela överst, ej i mitten, vilket är en stor nackdel. Ljudnivån är snudd på öronbedövande. Den låter så mycket en dammsugare bara kan låta vilket är uselt av en maskin 2016. Fördelarna är att den är liten i storleken samt att den har en riktigt bra sugförmåga. Hade jag fått testa denna innan köp så hade det resulterat i att jag köpt en annan dammsugare.

Spelexperten
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 7 år sedan

Har beställt från Spelexperten många gånger senaste året. Bra webbsida, bra paketerat och snabba leveranser. Både mail och sms när paketen är skickade. Som många säger, man inser först när det strular hur bra en butik är på att lösa problemen. Hade oturen att få ett skadat spel på grund av Postens hantering vid ett tillfälle. Jag fick ett trevligt och förstående bemötande samt erbjuden en lösning som kändes mycket bra för mig som kund sett till omständigheterna. Nu händer det väldigt sällan (första gången för egen del) att en leverans blir skadad. Men det ät tryggt att veta att man handlar av en hjälpsam och pålitlig butik när väl oturen inträffar. Spelexperten är en exemplarisk butik i mina ögon och det lär bli många fler beställningar av dem framöver.

Collector's Point
Utmärkt
Redigerades 7 år sedan

Har gjort några beställningar senaste året. Har varit lite krångel med steget för betalning och senast fick jag ingen orderbekräftelse. Så lite småstrul har jag upplevt vid mer än ett tillfälle. Men annars en riktigt bra butik som fungerar utmärkt. Snabba leveranser och bra paketerat.

Brother HL-L2340DW
Full Star 1
3.7
(9)
1 028 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Detta blev min andra laserskrivare. Känns riktigt prisvärd. WiFi fungerar utmärkt och det är inga problem att skriva ut med AirPrint från iPad. Enkel installation. Drivrutinerna finns att hämta på nätet om man som mig saknar möjligheten att använda sig av medföljande cd-skiva. För att göra en enkel installation krävs en usb-kabel (A-B) vilket inte medföljer skrivaren. Tyckte mig lästa att det gick att ordna WiFi även utan usb, men att det var besvärligare. Hur som helst, är mycket nöjd. Fungerar exemplariskt och känns riktigt prisvärd.

WorldofBoardGames
Utmärkt
(285)
Utmärkt
Redigerades 8 år sedan

Jag lade min första beställning hos dem i fredags eftermiddag. Behövde kontakta deras support och hade fått önskad hjälp samt svar via mail på mindre än två minuter. Paketet skickades samma dag. Fick den kommande vardag. Bra paketerat. Utmärkt butik över nätet. Nästa gång jag åker till Umeå ska jag absolut göra ett besök i deras fysiska butik för att finna något nytt intressant brädspel.

FIFA 14 (PS4)
Full Star 1
2.9
(10)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Det är pinsamt att konstatera att Fifa 13 var det bästa fotbollsspelet någonsin, för att året därefter ge ut Fifa 14 som inte på långa vägar ger samma status. Fifa 14 är en försämring på de flesta plan. Det är en fruktansvärt dålig balans under matcherna. Defensiven belönas mer än offensiven på ett anmärkningsvärt tydligt sätt. Balansen på motståndet är oerhört dålig. Som exempel känns det enklare att göra ett mål mot Barcelona och Milan i CL än att göra mål mot Brommapojkarna och Mjällby i Allsvenskan. Det måste vara en tydligare svårighetsgrad där. Samtidigt är svårighetsgraden på spelet i sig dåligt balanserad då man under två säsonger inte förlorar en enda match. Ändrar jag då till steget högre i svårighetsgraden duger jag knappt till att få bollen i nätet. Jag inser givetvis att jag är en högst medioker spelare, men det ska inte vara sådana stora gap mellan två närliggande svårighetsgrader. Jag hoppas verkligen att nästa års version av Fifa blir mycket bättre. För det här önskar man i princip stänga av så snart man startat en match. 6/10.