Prisjakt

andis

Medlem sen 2004-03-16
55
Bidrag
24
Hjälpsamröster
Argon Audio Forte A4 Mk2
Full Star 1
4.5
(2)
5 998 kr
a
andis
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 månader sedan

Utifrån priset och vad man får för dessa så är det löjligt bra! Ett par aktiva högtalare som kan agera fullständig stereo och som du kan t.ex. koppla in dator, TV, CD och LP-spelare samtidigt (!) är otroligt bra. Lägg till att man kan spela blåtand direkt från mobilen. Jag har dessa i mitt arbetsrum på ca 20m2 och där låter de otroligt bra när jag använder dem för TV och dator, här spöar de allt annat jag har använt till datorn eller när jag ska se en film. Gällande ren hifi så är de tillräckligt bra. Med det menar jag att om jag jämför dem med mina B&W 705 som jag har i vardagsrummet så får de duktigt med stryk. Men, i ett mindre rum och på rimlig volym så låter de tillräckligt bra, så bra så att jag kan sitta och njuta av musiken. De är riktigt bra på att sprida ljudet i rummet och man får en riktigt fin stereoeffekt. Problemet de får är när man krämar på lite och höjer upp volymen, då tycker jag att de låter lite ansträngda och ljudet kladdar ihop lite. Men, det är väldigt små anmärkningar och det fina med de här är det sanslösa värdet man får. Jag har kombinerat dem med en subbas och att se film med de här och subben är grymt bra. För priset och funktionaliteten är det svårt att inte rekommendera de här fullt ut. Ska du ha det att låta bättre så får du säkert dubbla kostnaden.

Fjällräven Greenland Winter Jacket (Herr)
Full Star 1
4
(4)
2 636 kr
a
andis
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Det här är en väldigt bra jacka, men den är väldigt liten i storlek. Jag brukar gott och väl kunna ha XL på en vinterjacka så att jag kan ha en fleecetröja under. Det gick inte med den här, jag får knappt på mig den och den är för kort i armarna. Så förväntar du dig att kunna ha en tröja under när du ska gå ut med vovvarna eller något så köp en större storlek. Jag fick köpa en XXL. Sedan känns det här mer en jacka som man har på sig när man är ute på stan på vintern eller ska ta en promenad, det är ingen jacka jag skulle ha för längre pass i skogen eller när det är riktigt kallt ute.

CDON
Bra
(500+)
a
andis
55 omdömen
Dåligett år sedan

Vad har hänt med CDON? Förut var det bästa stället att beställa något på, nu är det ett kaos. Man beställer av CDON men det är tydligen inte dom som skickar grejerna utan det är någon underleverantör, som rätt ofta visar sig inte ha grejerna som CDON visar att dom har. Sedan att de lockar med rabatter som man aldrig får och den allmänna röran gör att jag förut alltid köpte härifrån, numera börjar jag undvika dom.

VetApotek
Utmärkt
(500+)
a
andis
55 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Väldigt positiv till detta företag! Jag lyckades klanta till min beställning två gånger, och fick ringa och mejla och varje gång så fixade de allt utan krångel, supersnabbt och de gjorde också det där lilla extra som man inte förväntar sig. Jag fattade inte storleken på hundkoppel och de fotade av dem bredvid varandra så jag kunde förstå hur de förhöll sig mot varandra. De hjälpte mig massor, trevligt och krångelfritt! Rekommenderas!

Electrolux LRC5MF34X (Rostfri)
Full Star 1
4
(1)
9 900 kr
a
andis
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Fungerar väldigt bra, tyst. Kraftig belysning som ger en bra bild över hela skåpet men som avslöjar dig skoningslöst när du tar en nattmacka. Rejält mindre på insidan än vårt föregående skåp av samma tillverkare och storlek, antar att det är mer isolerat. Lite synd att flaskhyllan numera bara tar 4 flaskor istället för 5 som tidigare. Hyllplanen kan man bara sätta ca var 5:e centimeter i höjd, hade önskat att man kunde sätta dem mer precist för att anpassa efter höjden på vanligt använda förvaringsburkar. Men, bra grejer!

Arlo Pro VMS4230
Full Star 1
3.8
(31)
a
andis
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Köpte den här för att få koll på vad som händer på främst baksidan av huset och avskräcka genom att det finns kameror. Tänker också utöka till landstället framöver. Varför jag köpte den här produkten var för att jag slapp hålla på och dra kablar genom hela huset för ett "riktigt" larmsystem. Installationen var en dröm. Det tog bokstavligen mycket längre tid att packa upp allt ur kartongerna än det tog att installera det. Man kopplade ihop basstationen, satte in batterierna och tryckte på två knappar så var man live. Jag tycker att Netgear borde få utveckla all IT framöver. Det finns många bra kommentarer om detta system från andra som går in i mer detalj än vad jag kommer att göra, men detta system är helt suveränt om man vill ha en enkel övervakning som är just fokuserad på enkelhet. Sätt igång systemet på nolltid, placera ut kamerorna var du än vill ha dem och du är uppe. Helt suveränt. Detta system kanske inte kan mäta sig med proffsystem som har koppling till larmfirmor och hej och hå. Men detta räcker nog för väldigt många att övervaka sin tomt och kunna visa upp att man gör det. Det jag stör mig på: Det är mer Arlo och deras affärsmodell man stör sig på, hela tiden blir du påmind om att de har ett svindyrt abonnemang som du inte behöver som du kan teckna, då sparas inspelningarna i 30 dagar plus en massa lull-lull jag inte bryr mig om. Detta kalaset kostar ca 1000 spänn. Eller så köper man en liten hårddisk för några hundralappar och kopplar in så spelar den in allt i evighet som jag har gjort. Men, det riktiga problemet börjar när du vill ha fler än 5 kameror. Då MÅSTE du ha deras skitabonnemang vare sig du vill eller inte, det räcker då inte heller med att pröjsa 1000 spänn per år, utan du måste också teckna ett abonnemang på 300 spänn per extra kamera! Inte nog att varje kamera kostar flera tusen, du ska ha ett abonnemang du inte vill ha. Värdelöst.

Arlo Pro 2 VMC4030P
Full Star 1
3.7
(3)
a
andis
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Kameran är bra, absolut, inte perfekt men bra. Den är lätt att sätta upp och inspelningskvaliteten är fullt duglig. Har inget ont om kameran att säga. Ett steg uppåt från Pro-modellen, lite klarare färger och lite skarpare Det är mer Arlo och deras affärsmodell man stör sig på, hela tiden blir du påmind om att de har ett svindyrt abonnemang som du inte behöver som du kan teckna, då sparas inspelningarna i 30 dagar plus en massa lull-lull jag inte bryr mig om. Detta kalaset kostar ca 1000 spänn. Eller så köper man en liten hårddisk för några hundralappar och kopplar in så spelar den in allt i evighet som jag har gjort. Men, det riktiga problemet börjar när du vill ha fler än 5 kameror. Då MÅSTE du ha deras skitabonnemang vare sig du vill eller inte, det räcker då inte heller med att pröjsa 1000 spänn per år, utan du måste också teckna ett abonnemang på 300 spänn per extra kamera! Inte nog att varje kamera kostar flera tusen, du ska ha ett abonnemang du inte vill ha. Värdelöst.

Sennheiser Momentum M2 Wireless Over-ear
Full Star 1
4.1
(53)
a
andis
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Delade meningar om den här, den har ett par väldigt bra funktioner, samt ett par mindre bra så det blir ett medelbetyg. Först det som är bra: Bra: - Komforten. Sitter väldigt väldigt bra och jag tycker inte att jag får så svettiga öron som man kan få av andra lurar. Trycket mot skallen är bra och för mig som har glasögon kan detta bli ett problem. - Ljudet. Sitter man i ett rum och lyssnar på musik så är ljudet väldigt fint, oerhört tydligt med bra tryck. Både från direkt från CD men även från dator och mobil. Det finns fyra fel: - Tanten. Det finns en talljud som talar om utifall lurarna sätts på / stängs av eller om du tappar kontakten med din bluetooth. Detta sägs av en röst från en brittisk (tack och lov) dam. Problemen med detta är ett par stycken. Först så verkar det inte gå att stänga av denna dam, oavsett om du vill eller inte så berättar hon entusiastiskt om du tappat kontakten, detta även fast du lyssnar på något annat. Som exempel när jag går hemifrån och lyssnar på en podcast från mobilen så tappar jag kontakten med datorn, helt naturligt. Detta kan tanten berätta för mig minst tio gånger på väg till bilen, mitt under min podcast, med hög och ljudlig stämma. Efter tio gånger är jag rätt irriterad... LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...LOST CONNECTION...AAAAAAAAAGHHHH! - Sladden. Naturligtvis följer det med en kabel så att du kan koppla lurarna direkt till en källa. Naturligtvis är det en specialkabel som bara passar till dessa lurar. Så om du glömt kabeln så kan ingen annan kabel i hela världen hjälpa dig. Att använda, låt oss säga en standardkabel, är tydligen inget som Sennheiser har övervägt. - Brusreducering... nja. Dessa ska ju ha brusreducering och det har de, typ. Det är i alla fall inget som du märker särskilt mycket av. Har provat andra lurar med den funktionen och de är generellt grymt mycket bättre. Ska jag åka mycket kollektivtrafik så tar jag andra lurar. - Knaster i bluetooth. Är man ute på stan och bland mycket folk så sprakar det rejält i bluetooth, den tappar kvaliteten och det låter apa. Verkar bli störd av andra bluetooth-enheter eller motsvarande. Jag tycker generellt att de har lite för mycket fel för vad de kostar, hade de kostat tusen spänn mindre, inga problem. Ibland känner jag att jag drar mig för att ta med dessa lurar på bussen för att de bråkar med mig. I hemmet och på jobbet, inga problem. Ute på stan nej.

Samsung Galaxy S8 SM-G950F 4GB RAM 64GB
Full Star 1
3.9
(114)
1 883 kr
a
andis
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Själva telefonen och dess hårdvara har många andra skrivit om som kan det där bättre än mig så det kan jag säga att jag är nöjd med. Det är en bra telefon rent tekniskt och funktionellt. Det jag stör mig på och som gör mig galen är all Samsung-skit som de har fyllt telefonen med. Bixby är ju något som det borde vara fängelsestraff för att utveckla och integrera. Problemet är ju inte att Bixby är skit och man inte använder det. Problemet är att det är inbyggt och integrerat överallt och det går inte att få bort det. Det är som att få in husbock eller svartmyror i sommartorpet, det går fan inte att bli av med det! Man får lägga timmar i olika forum för att förstå hur man får bort skiten. Idag höll det på att brista för mig då jag lagt några timmar på att försöka stänga av de mest handikappade versionerna av Bixby som dyker upp överallt under veckan. Skulle ta en bild och vad hittar man där? Jo, där dyker Bixby Vision upp! Inte fan går det att stänga av heller utan den funktionen finns där med en kladdig knapp som tar upp en del av din skärmyta vare sig du vill eller inte. Ett annat exempel är att helt plötsligt börjar det dyka upp nyhetsmeddelanden som jag inte bett om. Sitter på ett möte och får information om reporäntan. Jag vill att min telefon håller tyst när jag inte bett om något eller att det ringer, jag vill inte att den får för sig att börja skicka massa skit som jag inte vill ha. Efter en massa letande hittade jag den värdelösa appen Upday (som du förstås hittar under systemappar, det gäller att gömma skiten) så den lyckades jag i alla fall inaktivera. Om jag vill ha nyhetsuppdateringar så ordnar jag det själv tack! Den här vägen Samsung är inne på är katastrof, skärper de inte till sig så blir det absolut inte fler Samsungtelefoner för min del.

Yale Doorman V2N
Full Star 1
3.3
(53)
3 499 kr
a
andis
55 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Har haft detta lås ett par månader och innan jag börjar såga den så måste jag berätta att jag är ändå i stort sett nöjd med låset, det fungerar bra och framförallt så slipper jag släpa på nycklar och ungarna slipper tappa dem i skolan med allt vad det innebär. Supersmidigt att kunna öppna och stänga dörren på distans eller se om dörren är låst via appen. Jag har den här via Verisure och tillhörande app och det finns helt klart ett par saker som stör. Man kan göra ett par saker i appen som att se om låset är öppet/stängt, lägga till användare m.m. men det är rätt meckigt att göra det. Ska du lägga till en användare så räcker det inte med att du loggat in i appen, du ska ange kodorden igen fast du är inne i appen, sedan ska du får en sms-kod också vilket gör att du måste hålla på och gå ut och in i appen flera gånger vilket ibland ställer till problem. Här snackar vi tre-faktorsinloggning. Kanske på gränsen till overkill. Sedan ska man ju enkelt som det heter kunna lägga in en dygnskod för hantverkare och dylikt. Det kan du inte göra i appen, då måste du stå och bängla med dörren och hålla på att knappa olika koder och sekvenser på dörren med den öppen. Igår skulle jag göra det kl. 22.00 på kvällen i minusgrader. Jag fick det inte att fungera och där skulle jag stå i mörkret och pilla på dörren och det krävdes att den skulle vara öppen samtidig. Inte helt nöjd med det. Det slutade med att jag helt sonika la till en ny användare (med den tillhörande tre-faktorsinloggningen). Krångligt! Sedan kan dörren tydligen finnas i "easy-mode" eller "advanced-mode". Vilken jag har vet jag inte eftersom det inte var jag som installerade dörren. Mer om det sedan. Då är det naturligtvis så att om man nu ska krångla med olika sekvenser och annat så är det naturligtvis olika sekvenser beroende på vilket "mode" man är i. Korkat. Sedan installationen då. Om man har en modern svenne-banan-dörr så är det säkert inga problem. Jag har en säkerhetsdörr från 70-talet som är 12 centimeter tjock = problem. Jag fick ta in en hantverkare helt enkelt, har inte grejerna eller kunskapen att pilla på den nivån. Hantverkaren var van vid detta lås men fick kämpa rätt länge kan jag säga. Efter en månad så började dörren krångla lite och jag tvingades skruva loss bläcket på dörrkarmen och justera en del. Så, slutligen så är det en kanondörr om allt fungerar, för en barnfamilj är det grymt bra. Däremot så känns det som att dörren och appen skulle behöva en upphottad och förbättrad version innan den känns tillräckligt bra för att man ska kunna rekommendera den helhjärtat.