Prisjakt

lystriod

Medlem sen 2009-05-09
24
Bidrag
24
Hjälpsamröster
Helldivers II (PS5)
Full Star 1
3.7
(3)
419 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan

Kostar 1200kr per år att spela på Playstation, eller 0kr via Steam... Men man måste på PS likväl spela med fuskarna på PC. Sony verka grundligt tänkt igenom hur varumärket ska köras i totalt botten.

Asus ROG Ally Ryzen Z1 Extreme 512GB
Full Star 1
4
(3)
6 712 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan

Ogenomtänkt panikintåg på Steamdecktrenden. OS gör den helt formidabelt irriterande att använda. Windows UI funkar knappt på en mindre laptops skärm, så här blir det ihop med segheten som att bråka med en mobiltelefon från 2015 och försöka få den att köra appar från idag. Gör naturligtvis på typiskt Windowsmanér konstiga saker och tuggar med oklara rutiner i evigheter så ofta att det är det enda som fungerar förutsägbart med den. Väsnas dessutom rätt påtagligt och har som värst en batteritid på runt 40 minuter! Tyvärr får man inte heller med Linux på den samma upplevelse som Steamdeck, då Valve gjort lite extra som gör den till en fungerande spelmaskin. Men det blir åtminstone lite mindre frustande frustrerande. Visst, spelar man bara retro så blir batteritiden nästan ok. Men då funkar ju ändå en Steamdeck mycket bättre, och med ytterligare väldigt mycket längre speltid. Eller om man verkligen bara spelar retro, en Anbernic eller liknande som har smidigare format än båda, med bättre batteritid..

Google Nest Cam Indoor Wired
Full Star 1
3.3
(4)
899 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Missvisande på gränsen till bedrägeri.. Utläsningen på "3 timmars inspelning" (som det uttrycks överallt den säljs, inkl Google själva) och den faktiska funktionen att "spela in de senaste 3 timmarna" gör en rejäl skillnad på den praktiska användbarheten utan prenumeration. Är nätverket sporadiskt eller du inte alltid har koll på telefonen blir den alltså närmast värdelös. I övrigt verkade den dock, förutom att den blir rejält varm och därmed rimligen drar en hel del mer än andra kameror, funka väl. Även om jag inte fattade hur sladden skulle kunna ledas genom skalet, som instruktionerna visade, utan att den klipps av. Tur jag inte försökte pressa in den där innan den såldes. ;) Hade den verkligen spelat in 3 timmars material totalt innan det ersätts så hade det visserligen fortfarande varit jämförelsevis med många alternativ rätt dåligt, men åtminstone en acceptabel produkt.

Persona 3 Reload (PS5)
Full Star 1
4
(2)
699 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Den nya musiken passar inte som BGM och blir därför otroligt påfrestande i längden. : / Dessutom har alla snygga animationer ersatts av..Ja, ingenting egentligen. Gräv upp PS2an istället.

Atari Flashback Classics (Switch)
Full Star 1
5
(1)
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 månader sedan

Bra spel. Men hur i hela har titeln på dett blivit "Atari Flashback"..? Uppenbart har namnen på två olika saker blandats ihop. Men hur. Är det en AI som dragit i sig en digital drog. :) Detta är varför det har blivit allt krångligare att hitta saker på PJ. Alla klabbar ihop tillbehör med huvudprodukten, olika varianter av samma sak slås ihop med varandra varpå funktioner på produkten man letar efter kan saknas.

Sony PlayStation 5 (PS5) 825GB
Full Star 1
4.2
(129)
6 829 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 månader sedan

Detta är inte vad jag anmälde mig för! (Swenglish proverb) Maskinen är utan tvekan det bästa som gjorts hittills, alla konsoler genom historien räknat. Men, affärsmodelen med inlåsningar och avgifter börjar bli så löjlig att jag snart känner mig lockad att plöja ner alla de merkostnader detta kommer orsaka under åren på ett tjockt grafikkort istället. De håller ju dessutom på att sälja ut alla sina egna spel till Microsofts plattform ändå, så varförman ska betala strffavgifter till Sony medan de motarbetar sig själva börjar bli allt mer obegripligt.

Armored Core VI: Fires of Rubicon (PS5)
Full Star 1
5
(2)
399 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 månader sedan

Häftigt. Men kanske lite för häftigt för att få tyngdkänslan jag vill ha i mech-spel. Det känns oftast mer som en arkadig flygplansdogfight ärligt talat. Möjligeheterna att modda sin mech är så omfattande att det nästan är ett spel bara det. :) Saknar också en aspekt från Souls. Att NPCs inte babblar oavbrutet om ingenting hela tiden. Men inte värre än genomsnittet för JRPGs antar jag.

Elden Ring (PS5)
Full Star 1
4.1
(14)
529 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
8 månader sedan

Nästan lika bra som det bästa från Souls-serien. Men ibland blir det lite mer kvantitet över kvalitet. Och handlingen är mer förvirrande och vag än i samtliga övriga spel sammanlagt. Kanske inte säger så mycket vid jämförelse dock.. ;) En nackdel med just denna version är att utvecklaren i vanlig ordning prioriterat det visuella bara en aning för mycket. Spelet fungerar därför bättre i sin PS4-version på PS5. Hade de bara hållit tillbaka lite så hade det säkert gått att få till 100% stabil bilduppdatering. Hade jag vetat innan skulle jag skaffat det istället.

Starfield (Xbox Series X/S)
Full Star 1
4
(4)
399 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 månader sedan

30 skakiga FPS och flera sekunder långa frysningar. Laddskärmar överallt trots rätt last gen grafik i detta som hypades som ett "open world" med upptäckarglädje. I verkligheten funkar det precis som Mass Effect. (Handlngen verkat förresten även den lånad från Mass Effect än så länge. Mystiska artefakter med signaler..) Därav laddskärmar överallt såklart. Ladskärm till planet, laddskärm igen för att gå ut skeppet direkt efteråt! Pinsammast är nog ändå att de tekniska problemen troligen hade varit betydligt mindre på Playstation. Då de liknar situationen på ett andra spel. Frysningar på XBSX, flyt på PS5. Att spelet inte skulle vara ett tekniskt underverk hade jag räknat med efter Fallout. Men att Microsoft genom sitt vanliga osunda fulspel garanterat den absolut sämsta versionen som den enda på konsol visar bara vilket ruttet universum vi hamnat i. Bomber o raketer.. :(

Life is Strange 2 (PS4)
Full Star 1
2
(1)
177 kr
l
lystriod
24 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Den sista delen i serien måste laddas ner, vilket gör en fysisk utgåva hyfsat meningslös. För då kunde man ju lika gärna ladda ner hela rasket direkt istället. Detta har även varit fallet med tidigare delar i serien, men då var det bonus-episoden som behövde laddas ner. Vilket visserligen också är uselt, men det gör åtminstone inte huvudspelet inkomplett. Detta är alltså enbart ett omdöme och en varning för utgåvan av spelet, inte spelet i sig.