Prisjakt

Jonteponte

Medlem sen 2004-02-29
5
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Apple iPhone 12 Mini 5G 4GB RAM 128GB
Full Star 1
4.6
(13)
7 390 kr
J
Jonteponte
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Jag uppgraderade från 1:a generationens SE. Ett rätt ordentligt hopp! Och det märks. Fantastiskt skärm. Ligger som en större iPhone 4/5/5s i handen och är vesselsnabb. Att installera appar går säkert fem gånger snabbare än på SE:n. Har dock ännu svårt att vänja mig vid att HELA framsidan är skärm. Man vet inte riktigt hur man skall hålla i telefonen när skärmen är på. Och man lär på lära sig fler gester än dem man har hankat sig från på fram tills nu. Jag föredrar touchID före faceID men man får lära sig att leva med det.

Philips 323E7QDAB Full HD IPS
Full Star 1
5
(1)
J
Jonteponte
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Mycket trevlig bekantskap. Speciellt för det här priset (2490 Kr)! Hade en gammal budget 32-tums Full HD LED TV som andra-skärm till min kontorshörna som jag ursprungligen köpt för att köra min Xbox 360 på. Men även eventuellt koppla in lite gammal datorhårdvara på. Det visade sig att jag istället kopplade in min late 2011 MacMini till den. Och som datormonitor dög den skärmen inte. Min fördom var att om man vill ha en "stor" datorskärm av bra kvalitet (helst IPS) så får man pynta upp ordentligt. Oavsett max-upplösning. Döm om min förvåning när jag av en slump hittade en review av en 32-tums IPS Full HD LG-monitor på Youtube som kostade kring $250 (!) Den fick dessutom riktigt bra betyg. Det visade sig att just den modellen inte finns i Sverige men att Philips gör en i samma kategori som även den fått bra betyg. Den här modellen alltså. Som även (som synes) finns att få tag i på flera ställen i Sverige. Nu är den monterad och ikopplad och med tanke på vad man betalar är jag väldigt nöjd. Det är alltså endast en Full HD skärm men duger alldeles utmärkt som andra-skärm för min Mac Mini samt till mina XBoxar (360 och One S). Den drar lite ström och ger inte ifrån sig hälften så mycket värme som min gamla 27-tums Dell som står bredvid. Den är blank men jag upplever inte det som ett problem eftersom jag har det fördraget där jag har kontorshörnan. För och nackdelar: + Fantastiskt bild för prisklassen. Skarp och kan inte se några döda pixlar eller bleeding. Har inte ändrat några inställningar än men det finns saker att skruva på om man vill i menyerna. + Diskret och bra design. Foten är av rejäl metall och monterad gör den skärmen stadig. Känns premium otroligt nog. Man kan inte justera i höjdled men väl vinkel i tillräcklig omfattning. + Tre ingångar. VGA, DVI och HDMI. Hade kanske varit trevligt med ytterligare en HDMI istället för VGA'n men man kan inte få allt. Ljud och VGA-kabel följde med. + Har inbyggda högtalare och både hörlursuttag och line-in. Vilket för mig betydde att jag kunde koppla in min MacMini via DVI och ändå leda ljudet via skärmen och ut i ett par högtalare som jag sedan kopplat hörlurar till. De inbyggda högtalarna låter lite tunna vid en snabb test men eftersom jag inte lär använda dem rör det mig inte i ryggen. Ljudet som går genom skärmen och kommer ur mina högtalare låter helt ok. Inget att klaga på! - Enda minuset jag kan komma på är att kontrolldonet, en liten "Joystick", sitter på baksidan. Vilket gör det lfippligare än vad det behöver vara. Den funkar även som on-off knapp, vilket inte är helt uppenbart när man monterat skärmen och skall testa för första gången. Rekommenderas verkligen som kombinerad andra-skärm/spel-skärm alternativt som sovrums-TV för er som gått över till streaming eller Plex helt och hållet. I det närmaste full pott!

Apple iPhone 4 512MB RAM 8GB
Full Star 1
3.1
(22)
599 kr
J
Jonteponte
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Uppgraderade från en 3GS som jag varit nöjd med under två år. Trodde inte att det skulle vara sån stor skillnad! Mycket bättre skärm och märkbart snabbare både CPU/GPU och 3G. Helt enkelt en mycket bättre mobil. Att modellen är nästan två år gammal är nästan svårt att greppa med tanke på hur bra den fortfarande är. 8 GB är lite skralt med minne men det duger tills jag skaffar nästa generationens iPhone om ett år eller så ("iPhone 6" eller bara "The new iPhone"?)... Rekommenderas för den som vill ha något som "bara funkar" och vill ha tillgång till ett närmast oändligt utbud av bra appar (och en bra kamera). Jag trodde jag hade hysad koll på app-utbudet men hittar nu nya intressanta nästan varje vecka därför att jag inte kan låt bli att pilla på den :)

LG 42PQ3000
Full Star 1
4.3
(6)
J
Jonteponte
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Med tanke på att jag köpte den för 4995kr så är den fruktansvärt prisvärd. Är ingen AV nörd och bytte ut min gamla 32 tum Sony trinitron med denna. Har inte pillat nånting på inställningarna än så det kan säkert bli bättre men än så länge har jag inget att klaga på. Använder den för SD material från XBMC på XBOX med komponent/HD material via HDMI från WD TV Live HD samt XBOX 360 Elite från HDMI. Skall köpa AV receiver + högtalare i vår och kommer totalt att komma under 10K för TV+Hemmabio vilket nästan är stöld jämfört med vad en del bekanta lagt på likvärdiga grejor bara för nåt år sedan... Är så nöjd att jag beställde en PQ2000 (för 4444kr på Elgiganten) till syrran. Hon byter ut en 28 tum 4:3 TV så hon lär nog få haksläpp när den är monterad...

Tivoli Audio PAL
Full Star 1
4.4
(19)
283 kr
J
Jonteponte
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 15 år sedan

Är supernöjd! Köpte den hos Lars Bengtsson på St:Eriksplan för 1495 som jag faktiskt tycker att den är värd. Perfekt sommarpartyhögtalare med fint ljud (för att vara så liten!) klockren FM-mottagning och bra batteritid. När den inte står i bersån så har jag den som köksradio. Rekommenderas varmt för detta priset. För ordinarie pris 2500 Kr är det lite mer tveksamt... När jag handlade på Lars Bengtsson så sade de att de hade *många* så det verkar inte troligt att de skall ta slut i första taget...