Prisjakt

cwurfel

Medlem sen 2009-02-24
7
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Tretti
Utmärkt
(500+)
Usel
5 år sedan*
Bluffbolag! ------------------- Kommentar skriven den 2017-03-20------------------------ 21-Feb: Köpte en Gorenje-köksfläkt. På hemsidan vid köptillfället står det att varan kan levereras tidigast 28 feb. I beställningsbekräftelsen står beräknad leverans 27 feb. 21-Feb: Mail inkommer som talar om att Forventet leveringsdato: 28-02-17 2-Mars: Mail inkommer som talar om att Forventet leveringsdato: 07-03-17 8-Mars: Mail inkommer som talar om att Forventet leveringsdato: 17-03-17 8-Mars: Ledsnar jag fullständigt och ringer Tretti.se och annullerar köpet. Jag väntar och väntar och har ringt dem säkert 3 gånger senaste veckan och de talar snällt om att pengarna sätts tillbaka inom 1-2 veckor. 19-Mars: Ännu har ingen återbetalning har skett. 20-Mars: Ännu har ingen återbetalning har skett så därför ringer jag dem på nytt och frågar var pengarna är. Får till svar att detta brukar sköta sig själv genom att pengarna endast reserveras vanligtvis. I detta fall har pengarna dragits eftersom att det var en Direktbetalning via bank. Kundtjänstmedarbetaren säger att hon skall kontakta ekonomiavdelningen och höra av sig till mig. Det borde inte vara så svårt att lösa, men ännu har jag inte hört något. Återstår att se vart detta landar. Otroligt besviken. Vi pratar år 2017 inte 1997, trodde verkligen inte att bluffbolag existerade på nätet längre, men ack så fel jag verkar ha. Filar på en anmälan till Konsumentverket som går iväg om inte återbetalning bekräftas snarast. ------------------------- Kommentar skriven den 2017-03-21----------------------------- "Som av en slump" fick jag ett mail i brevlådan nu på morgonen med en bekräftelse på en verkställd utbetalning. Utbetalningen kan också bekräftas från min sida så jag kan lägga detta åt sidan nu. Därför går jag inte vidare med någon KO-anmälan, även om det kanske skulle vara på sin plats egentligen. Dock står jag fortfarande utan fläkt efter 1 månad och det har jag tretti.se att skylla på. Från och med nu blir det ingen mer handel från vare sig tretti.se eller whiteAway (som jag hört skall tillhöra samma koncern). Inte heller ska mina vänner eller deras vänner lockas att göra samma misstag som jag. Min rättvist utdelade stjärna kvarstår och hade man kunnat ge noll stjärnor så hade jag gjort det.
*Redigerades 5 år sedan
Pioneer VSX-923
Full Star 1
4.2
(14)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Jag ger denna nästan full pott eftersom att den gör precis som jag vill (efter en del meckande..) och låter bra i mina högtalare! Jag har under några veckor utvärderat några olika alternativ. Jag trodde ett tag att jag skulle bli nöjd med den första receivern som jag köpte (Sony STR-DN1040) men med glapp i ARC hdmi-uttaget plus förskräckliga lipsync-bekymmer (trots mååånga timmar med meckande av lipsync-inställningar) så blev jag tvungen att lämna tillbaka den. Jag gillade dock designen och ljudet gick verkligen inte av för hackor. Fjärrkontrollen hade extremt stark IR-signal. Lite granna samma bekymmer hade jag med Yamaha RX-A730. Jag gillar deras ipad-app men ljudet som jag fick direkt efter uppackandet var katastrofalt dåligt. Men efter kalibrering och många många timmar med lipsync-fipplande så blev denna receiver gångbar med min tv. Efter några dagar började jag störa mig på att Spotify Connect inte stöds än, trots att Yamaha säger att den har denna funktionalitet och att ny firmware kommer inom kort... plus att lipsync-funktionen ballade ur fullständigt ibland så att bild och ljud inte ens var i närheten av varandra. Så denna gick jag tillbaka med också. Nu då till min nya kompis, VSX-923. Jag har verkligen försökt leta efter fel, men jag kommer inte på några störande. Spotify connect, vad ska jag säga... helt magiskt. Lipsync: ON, funkar verkligen utmärkt hela tiden. Ljudet är bra, kanske inte lika kristallklart och mjukt som på Sony'n, men i närheten. Efter en hel dag med olika felmeddelanden Error B27102, B47110, B47111 etc i deras ipad-app så lyckades jag av en slump söka fram rätt ipad-app. Jag hade tydligen använt 2012 års iControlAV-app eftersom att det var den som dök upp när man söker på "pioneer" i app store. Ingenstans på nätets alla forum som tar upp felmeddelandet fick jag någon ledtråd kring detta. Så sök inte "pioneer" i app store utan sök på "iControlAV" så slipper du min heldag med huvudvärk! Fjärrkontrollen har extremt stark IR-signal (många gånger bättre än min Logitech Harmony One) så jag kan ligga 7m bort och ändå styra utrustningen. Appen funkar klockrent även om jag skulle önska att man lade till en avspegling av fjärrkontrollens fysiska knappar och även integrera spotify i appen, då blir det en 11-poängare av denna receiver. 9 poäng får denna eftersom att menysystemet är utspritt på olika ställen och inte alls intuitivt och likväl skulle kunna vara utvecklat av ett barn. + Lipsync-justering som verkligen fungerar hela tiden + Bra ljud + Spotify Connect som fungerar + Fjärrkontroll som har extremt stark IR-sändare och ruggigt grym programmeringsfunktionaliet (behöver inte längre någon annan fjärr) + iControlAV2013-appen - Menysystemet och alla inställningar är inte det mest intuitiva - Tänk om man kunde integrera spotify-appen i deras iControlAV2013?! That's it! Min hemmabioutrustning: Sharp LC46LE831 Mac mini (late 2011) Pioneer VSX-923 Jamo 300
*Redigerades 8 år sedan
SportAid
Usel
(16)
Usel
8 år sedan*
Uppdatering 2013-10-14: Varorna beställdes den 9:e augusti och anlände underligt nog idag 2 månader senare! Vet ej om det har med att jag göra med att jag har försökt nå personen bakom Sportaid åtskilliga gånger eller varför. Jag hade nästan gett upp denna order... Tidigare kommentar: VARNING VARNING VARNING! Jag tror också att jag har blivit blåst faktiskt. Känns riktigt illa även om det bara är 400 kr. Trodde faktiskt inte att det fanns oseriösa internetföretagare längre. Känns aningen suspekt att varken organisationsnummer eller telefonnummer står någonstans på fakturan eller hemsidan. Dessutom har jag inte fått någon bekräftelse på att de har skickat något, trots att jag betalade varorna i måndags (torsdag idag).
*Redigerades 8 år sedan
Sharp Aquos LC-46LE831S
Full Star 1
4
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 år sedan*
2,5 cm tunn, riktigt vass bild, stilren 80-talsdesign (enl mig), har alla nödvändiga finesser + flera därtill, bleadingfri. Köpte denna för 11k på Onoff-utförsäljningen, vilket är ett grymt pris på denna manick. Rekommenderas varmt, därav en solklar 10:a! // Killen som både ägt och returnerat en sony och en samsung inom loppet av ett halvår pga otillfredsställande bild.
*Redigerades 10 år sedan
Sony Bravia KDL-46EX710
Full Star 1
4.2
(19)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
11 år sedan*
Innan jag slog till på denna tv så ägnade jag dagar åt att läsa på alla möjliga forum. Efter noggrannare research så förstår jag det som att denna 46-tummare inte har samma panel som prisbelönta 40 och 55-tummaren av samma modellbeteckning. Har nu haft denna apparat i över en vecka. Första intrycket är snygg stilren tv. När man däremot drar igång den och inser att bilden är crap blev jag väldigt negativ. Inte alls samma bild som jag kollade på i butiken på 40-tammaren. Mitt ex lider inte av någon Clouding alls, däremot lider den av extrem Bleeding. I varje hörn sitter 4 "strålkastare" och under mest hela tiden i fabriksinställningslägena så har man en 5-10cm ljus bård på både höger och vänster sida. Intrycket av att man inte kunde kanalsortera (har Comhem), fick mig att bli otroligt negativ till tvn. Men efter regn kommer sol! Efter ytterligare research på nätet fick jag tipset om att resetta burken och därefter ställa in Norge som land. Då blev jag av med kanalsorteringsbekymret! Och efter ytterligare mer läsning så hamnade jag på riktigt intressanta sidor där man specificerade upp hur man kalibrerar bilden bäst för denna apparat. www.tweakmytv.com har de hittills bästa inställningarna enligt mig. Jag har moddat dem en aning ytterligare och anser nu att jag nästintill blivit kvitt bleedingen på sidorna. Visst i vissa scener blir den påtaglig, men inte i närheten av hur illa det är i standard-läget. Så, för att summera. En tv för under 10k kan och ska man inte förvänta sig att den skall vara fläckfri. Sharps apparater under 10k skall tydligen ge en felaktig bild vad gäller färg, Samsungs 46c6005 klagar ägare på en massa moln och blödningar och den orkar heller inte med i snabba scener eller i panoreringar (själv iakttagit). Enligt mig slår denna tv därmed Samsungs, men kanske inte slår Sharps; men då måste man å andra sidan pynta 1,5k mer.
*Redigerades 11 år sedan
Sony Ericsson G705
Full Star 1
4
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
12 år sedan*
Har testkört den nu i en dag. Allt fungerar problemfritt och mobilen motsvarar än så länge mina förväntningar. Köpte den från World of Electronics i Skogås och den jag fick har svenskt menysystem och T9. Därför är det nog som Gurrha säger att v3 är för svenska marknaden. Jag är i alla fall väldigt fascinerad över alla funktioner som en liten mobil kan inrymma, då speciellt GPS funktionen. Anledningen till mitt köp av denna är att den var något billigare än W715. Helt klart köpvärd!
*Redigerades 12 år sedan