Kategorier
Prisjakt

nikwid

Medlem sen 2009-01-27
45
Bidrag
40
Hjälpsamröster
Lenz Heat 5.0 Toe Cap Slimfit Sock
1.8
(1)
695 kr
2 månader sedan
God idé, usel implementering! Dessa marknadsförs som värmande runt tåboxen. Det är att ta i för det är bara precis över tårna och framför, knappt under. Ingen värme under framfoten alls utan det är bara yttersta tå leden. Det är väl det mest viktiga, men det är inte så det marknadaförs och det är inte brett nog att täcka lilltån heller. Det stora problemet kommer dock av att de har gjort den fatala missen att lägga kabeln ovanpå foten istället för under. Det leder till hårda veck ovanpå vristen, och alla som nån gång haft en veckad strumpa i ett par pjäxor kan nog räkna ut hur skön denna Lenz strumpa då kommer vara... Denna åker tillbaka direkt, gör om gör rätt!
Osram Smart+ Plug Outdoor
2.9
(8)
349 kr
2 år sedan*
Uppdatering december 2020 Med en Samsung smart things hub så fungerar dessa superbra. De har rullat på bra i ett år nu. Perfekt att också kunna säga till Google assistent att sätta på motorvärmare om man ska iväg utanför schemat. Man hinner i alla fall få lite värme medan man klär på ungarna utan att för den skull behöva springa ut till bilen. Uppdatering november 2019: Styrningen med Philips hue timer fungerar riktigt dåligt. Enheterna står som unreachable, men går ändå att slå på och av manuellt i Hue appen. Det verkar vara just timer som inte fungerar och vi har gått ut till kalla bilar många morgnar nu. Dessutom slår den inte av efter timer ska sluta, så andra dagar har den kör på fullt hela dagar, när man inte varit iväg med bilen... Det blir att plugga ut dessa till jag skaffat en annan styrenhet som de kanske fungerar bättre med. Trist! Ursprunglig recension: Väldigt stor, men inget egentligt problem utomhus. En normal grön motorvärmarkabel (Defa) kan böjas till så locket går att stänga om den, vilket känns bra för vintern. Som tidigare nämnt är ju fästet det som sitter på markspjutet. Skruva loss och fäst i väggen. Sitter inte superstabilt iom att det bara glider med ett par plastskenor runt en tunn metallplatta, typ 1mm tunn, så inget du gärna vill dra i och ur kontakten ofta. Ska du använda för motorvärmare som jag, se till att ha en sladd permanent i denna och en annan i bilen. Det går också bra döpa kontakten till vad man vill i Philips hue appen, jag har en som heter trädgårdsbelysningen, och det är bara att säga till Google home att tända och släcka denna. Fungerar klockrent.
*Redigerades 4 månader sedan
Evoc Protector Vest Lite
2.8
(1)
1 399 kr
8 månader sedan*
Ett av få skydd där ute som faktiskt täcker hela ryggen, från svanskota till nackkota. Dock är det egentligen bara ryggen som har vettigt skydd, för nacke har bara lite mjuk skumplast som känns ytterst tveksam som skydd och svanskotan skyddad av många små hårda plattor som kan röra sig lite för mycket sinsemellan. Ryggplattan i mitten är i motsats till detta mycket stel vilket gör att den inte följer ryggen särskilt bra. Det blir puckelrygg under tröjan när man sitter på cykeln. Överlag ett ok skydd men kunde varit så mycket bättre med viskoelastiskt material som täcker hela omådet, alternativt lite segmenterat hårdplast så det inte blir så inflexibelt. Passform är tight, jag har large och den sitter tight. Mina mått nedan: Längd: 187cm Rygglängd (nackkota till topp höftben): 50cm stuss: 98 cm höfter: 94 cm midjan: 84 cm bröstkorg: 98 cm
*Redigerades 7 månader sedan
Scott Sport Crus-R Boa 2017 (Herr)
3
(1)
1 399 kr
8 månader sedan
Bekväm sko att cykla och gå i. Däremot inget för riktig MTB om du inte använder clips, för skon är ej platt under och sitter därmed dåligt på stora pedaler. däremot riktigt bra som allround sko om man ska ta en tus på stan eller göra en utflykt i skogen och också vara bekväm på marken, men inte vill trampa i sneakers eller kängor. skorna skulle kunna jämföras med ett par låga vandringsskor.
Mammut Eisfeld Guide SO Pants (Herr)
2.5
(1)
2 195 kr
ett år sedan
Storlek stämmer inte med tabell. Jag är 99 cm runt höfterna och beställde strl EU 48. Det gick inte att knäppa knapparna. Kändes som small eller x small. Kan inte säga nåt annat om dem då de ej passade
Mammut Nordwand Pro HS Pants (Herr)
2.5
(1)
3 103 kr
ett år sedan
Storlek stämmer inte med tabell. Jag är 99 cm runt höfterna och beställde strl EU 48. Det gick inte att knäppa knapparna. Kändes som small eller x small. Kan inte säga nåt annat om dem då de ej passade.
BeSafe iZi Plus X1
3
(8)
4 899 kr
ett år sedan
Vi gjorde som många andra och gick på att denna är bäst i test. Det känns tryggt. Att den är stor och kan användas länge är också bra. Det finns dock ett par problem: 1: lutningen är, som någon tidigare recensent sagt, ganska rak. När sonen var mindre så föll huvudet lätt fram när han somnade, även i det så kallade sovläget. Vi har lagt en vikt handduk under stolen för att justera vinkeln, då blir det bra. 2: bältet är trögt att dra åt och verkar kinka lite så att det inte drar lika mycket över höger och vänster axel. Man måste verkligen ta i hårt för att få en bra tryck över axlarna. Det känns sådär, för om någon som är ovan med stolen, tex far eller morföräldrar, ska skjutsa, så finns ju risk att det ej dras åt tillräckligt. Sammantaget så är detta störande punkter, men inte värre än att de går att arbeta runt och vi har köpt två stolar, så allt för missnöjda är vi inte.
Patagonia Galvanized Jacket (Herr)
3.8
(1)
3 795 kr
ett år sedan
Grymt följsam och smidig jacka, storlek M passar mig perfekt, 187 cm 75 kg. Bra längd på ärmar och kropp, stannar på plats även om jag sträcker armarna över huvudet. Luvan är utan några hårda byglar så den är mjuk och sitter tätt mot kroppen om man drar åt resåren. Tyget är stretch och passformen smidig så det inte fladdrar när man åker. Det går dock att få en tunn dunjacka under, vilket gör att det känns som en enda vinterfodrad jacka, för jackan följer med utanpå så smidigt att den inte märks. Ett hårt skal ovanpå ett dunlager blir mer just två lager som rör sig lite olika, dvs inte lika skönt. Klar värd sina pengar denna jacka. Dessutom fräck i den gröna färgen.
Patagonia SnowDrifter Bib Pants (Herr)
2.8
(1)
2 337 kr
ett år sedan
Små i storleken, jag har normalt M men dessa kräver L. Modellen är lite väl lös över höfterna, och med "drop seat" hängslen så blir rumpan lite fladdrig. Inte nåt som känns bra. De blir i princip ganska låga där bak, som en byxa utan bib, och det passar inte om man vill att ryggskyddet ska sitta på plats. Tyget är skönt, känns som grövre nylon, typ barnoverall. Det ger I ich för sig inget intryck av kvalitet, men det bör hålla emot fartvind bättre än ett hårt skal som gärna blir som ett segel och prasslar. Plus här alltså.
Dalbello Panterra 130 ID GW 19/20
2.8
(1)
4 400 kr
ett år sedan
Väldigt stora! Provade 28,5, de var omkring en centimeter för långa och riktigt breda. Det räckte inte ens att lägga i tjocka sulor under innerskon och extra i innerskon. Helt enkelt för stort. 28,5 i Head sitter perfekt. Dessutom var de mjukare än jag hade räknat med för flex 130, kanske det är den tredelade skon som gör det. Är van vid tvådelade, och mina nyköpta Head Kore 1 med flex 130 upplever jag som klart styvare. Dalbello Panterra saknar också tech inserts vilket är synd, då funkar den inte med Salomons Shift bindning, vilken ju ska vara en riktigt bra kombo för pist och topptur. Och denna pjäxa är ju lite till för just detta, inte renodlad topptur utan även för pist (all mountain). Synd att missa insets då.
Sida 1