nikwid

Medlem sen 2009-01-27
50
Bidrag
47
Hjälpsamröster
Xplora 5 Play
Full Star 1
4.3
(75)
1 912 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 månader sedan

Billigt skräp, prissatt som en premium produkt.... Efter ett par tillfällen så är skärmen besmyckad med stora och djupa repor. Sonen har inte härjat runt med den utan haft den inomhus ett par gånger samt en tur ute igår. Det kan omöjligt vara gorilla glas i denna, det känns som plast. Uppdatering ett par dagar senare: Nu är skärmen sprucken. Denna klocka är på inget sätt anpassad för barn... GPS noggrannhet visade flera hus på gatan bort i fel, dvs 30-40 meter eller så. Uselt och långt från de 13 m som står i appen. Vill ni kunna tracka barn, köp en riktig gps tracker. Vill ni ge barnen en första telefon, köp en billig telefon och lås ned funktionerna till lämplig nivå (eller ge dem er förra telefon) . En telefon kan ju också ringa video samtal, något som denna klocka inte kan. Vad kameran ska vara bra för är oklart. Som om inte ovanstående vore nog så är gränssnittet och touch funktionen riktigt seg. Man klickar 2 ggr för att man tror att första gången inte registrerat...

Polarpumpen
Bra
(500+)
Bra
2 månader sedan

De verkar inte ha någon som går att prata med, jag satt över eb timme i telefonkö som nr 1 i kö. Hon som svarade förklarade att de hade flera köer och hon svarade i alla. Andra gången jag ringde, efter att inget hänt från första samtalet och de dessutom makuleras min order utan att ha informera om det, så kom jag direkt till växeln. Hon där sade att de hade mycket att svara på så jag hamnade till slut i växeln, men jag kom dit på första signalen... Det känns som ett företag som mest är en webbportal med automatisk hantering av beställningar men ingen personal som kan hantera de olika anpassningar som krävs vid just värmepumpar och liknande. Installatörer de tilldelade var dessutom rätt otrevlig och ville inte ens resonera kring installationen, utan jag skulle välja enklast möjliga lösning så kanske han kunde titta på det... Ska du sätta in en värmepump i stugan, rakt genom en yttervägg, så kan det funka. Men något mer avancerat än så är nog inget de kan eller ens vill hantera.

Cybex Sirona SX2 I-size
Full Star 1
1.5
(1)
4 756 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Absolut rappel som vi aldrig skulle sätta barnen i. Konstruktionen med rotation gör att hela sitsen blir allt annat än stabil. Se länkad video här under, den säger allt... Utöver detta så var den inte särskilt enkel att montera med två fippliga fästen för isofixen. Och det verkar inte gå att spänna dessa så stolen trycks åt mot ryggstödet. Det bidrar till instabiliteten. https://youtu.be/LOEdAlfVmxE

Avignon Ridge High (Herr)
Full Star 1
2.2
(2)
965 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 månader sedan

Mjuka, sköna och har bra hälgrepp för att vara en stövel, bara man byter till den medföljande tunnare sulan. Den tjocka yllesulanr så tjock i hälen att man hamnar för högt. Enligt Avignons egen tabell skulle jag ha 45 eller 46, tycker 45 satt bra både med tunnare och tjockare strumpor (luftigt resp inbonat), men skorna är för låga just över fotryggen. Även när jag gick upp till 46 var de för låga, de ökade mest i längd och bredd och kändes glapp hälen då, men med fortsatt obehagligt tryck ovanpå foten som sannolikt skulle led till en kall eller öm punkt pga dålig cirkulation. Normalt har jag 44 I skor (287 resp 289mm långa fötter), brukar inte ha problem med hög vrist/läst heller men dessa stövlar fick jag tyvärr returnera. För frun passade de däremot jättebra, hon gick på strl 42 när hon brukar ha 39-40. Dvs tabellen från Avignon verkar rätt.

BeSafe iZi Plus X1
Full Star 1
2.9
(8)
3 495 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Uppdatering efter ett par år: Drar av en stjärna då de tröga spännena blir sämre och sämre. Det stör nåt rejält att det ska var så svårt, ibland omöjligt, att få jämn spänning över vänster och höger axel. Orginal recension: Vi gjorde som många andra och gick på att denna är bäst i test. Det känns tryggt. Att den är stor och kan användas länge är också bra. Det finns dock ett par problem: 1: lutningen är, som någon tidigare recensent sagt, ganska rak. När sonen var mindre så föll huvudet lätt fram när han somnade, även i det så kallade sovläget. Vi har lagt en vikt handduk under stolen för att justera vinkeln, då blir det bra. 2: bältet är trögt att dra åt och verkar kinka lite så att det inte drar lika mycket över höger och vänster axel. Man måste verkligen ta i hårt för att få en bra tryck över axlarna. Det känns sådär, för om någon som är ovan med stolen, tex far eller morföräldrar, ska skjutsa, så finns ju risk att det ej dras åt tillräckligt. Sammantaget så är detta störande punkter, men inte värre än att de går att arbeta runt och vi har köpt två stolar, så allt för missnöjda är vi inte.

OnePlus 8T 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
4.3
(29)
4 956 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

Snabb prestanda som övriga recensenter redan rapporterat, men den har en defekt i touchen som tydligen är ett känt problem på oneplus, även andra modeller än 8T: Känsligheten längs kanterna är väldigt låg, med resultatet att det är svårt att skriva på tangentbordet. Yttersta tangenterna regerar inte alls bra. Det var hopplöst att skriva korrekt. Därtill känns touchen överlag som att det är en fördröjning, ungefär som att man har en gummisnodd mellan fingret och skärmen. Kameran var också en besvikelse, makro-kameran är helt menlös och bildkvalitet i main cam och wide är sådär. Jag kommer från en Asus zenfone 6 som jag upplevde som bättre. Det blev ett återköp av Oneplus 8T och skaffade en Samsung S20 FE 5G istället. Mycket nöjd med denna istället.

Låskompaniet
0
Bra
ett år sedan

De har uppenbarligen en väldigt strikt hållning kring reklamationer... Efter drygt 2 år slutade ett digitalt låshandtag att fungera då en knapp slutade registrera tryckningar. Efter kontakt med Låskompaniet fick jag det korta och avhuggna svaret att garantin var på 24 månader (dvs den var passerad med mindre än ett halvår) . Följdfrågan hur de som återförsäljare ställde sig till 3 års reklamationsrätt bemöttes med det lika korta "det är du som måste bevisa att det är ett fabrikationsfel..." Inte ett ord om att det var synd att min produkt gått sönder (de skrev dock "dyra produkter går också sönder" som om det skulle vara en ursäkt). Många andra företag har i liknande situationer fokuserat på nöjda kunder och givit t.ex. rabatt på ny produkt eller liknande. Men inte Låskompaniet. Summa summarum: köp bara mekaniska saker du kan vara säker på inte går sönder plötsligt.

Endura MT500 Waterproof II Jacket (Herr)
Full Star 1
2.5
(1)
1 654 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Not the best of designs, since the arms are quite short, even when sizing up the to a large. On a bike jacket, I would expect better. The jacket was also too wide, even in size M which I normally wear. My Haglöfs Spitz has far longer arms by at least 5 cm and also a slimmer fit. The so called great ventilation on the side of the torso is just long arm openings. Many other shell jackets have the same. Finally, the draw cord on the bottom hem has a strange design: it does not tighten evenly all around but bunches up on the sides, primarily in the pockets, where the draw cord starts. The front of the jacket between the pockets remain slack.

Lenz Heat 5.0 Toe Cap Slimfit Sock
Full Star 1
2.5
(2)
599 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

God idé, usel implementering! Dessa marknadsförs som värmande runt tåboxen. Det är att ta i för det är bara precis över tårna och framför, knappt under. Ingen värme under framfoten alls utan det är bara yttersta tå leden. Det är väl det mest viktiga, men det är inte så det marknadaförs och det är inte brett nog att täcka lilltån heller. Det stora problemet kommer dock av att de har gjort den fatala missen att lägga kabeln ovanpå foten istället för under. Det leder till hårda veck ovanpå vristen, och alla som nån gång haft en veckad strumpa i ett par pjäxor kan nog räkna ut hur skön denna Lenz strumpa då kommer vara... Denna åker tillbaka direkt, gör om gör rätt!

Osram Smart+ Plug Outdoor
Full Star 1
2.9
(8)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Uppdatering december 2020 Med en Samsung smart things hub så fungerar dessa superbra. De har rullat på bra i ett år nu. Perfekt att också kunna säga till Google assistent att sätta på motorvärmare om man ska iväg utanför schemat. Man hinner i alla fall få lite värme medan man klär på ungarna utan att för den skull behöva springa ut till bilen. Uppdatering november 2019: Styrningen med Philips hue timer fungerar riktigt dåligt. Enheterna står som unreachable, men går ändå att slå på och av manuellt i Hue appen. Det verkar vara just timer som inte fungerar och vi har gått ut till kalla bilar många morgnar nu. Dessutom slår den inte av efter timer ska sluta, så andra dagar har den kör på fullt hela dagar, när man inte varit iväg med bilen... Det blir att plugga ut dessa till jag skaffat en annan styrenhet som de kanske fungerar bättre med. Trist! Ursprunglig recension: Väldigt stor, men inget egentligt problem utomhus. En normal grön motorvärmarkabel (Defa) kan böjas till så locket går att stänga om den, vilket känns bra för vintern. Som tidigare nämnt är ju fästet det som sitter på markspjutet. Skruva loss och fäst i väggen. Sitter inte superstabilt iom att det bara glider med ett par plastskenor runt en tunn metallplatta, typ 1mm tunn, så inget du gärna vill dra i och ur kontakten ofta. Ska du använda för motorvärmare som jag, se till att ha en sladd permanent i denna och en annan i bilen. Det går också bra döpa kontakten till vad man vill i Philips hue appen, jag har en som heter trädgårdsbelysningen, och det är bara att säga till Google home att tända och släcka denna. Fungerar klockrent.