Prisjakt

sparriskrigaren

Medlem sen 2004-01-24
38
Bidrag
28
Hjälpsamröster
Huawei Mate 20 Pro Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.6
(42)
5 179 kr
s
sparriskrigaren
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Ett monster. + Oerhört bra, skarp skärm. + Grym respons i touchen, ovanligt känslig! + Notchen stör faktiskt inte nämnvärt. Bra storlek + Overkligt bra kamera, om man slår av Master AI. Väldigt mångsidig. + Riktigt snabb. Alltså.. SNABB. Flytet är 100% + Ingen form av lagg. Allt svarar omgående. *) + Bra batteritid och blixtsnabb laddning *) + En hel del riktigt smarta funktioner med EMUI + Oerhört bra byggkvalitet och lyxkänsla till tusen. Snygg. + Officiellt smartcase är grymt och slimmat + Ansiktsupplåsning funkar jättebra Det mesta som är irriterande går att stänga av. - Komplicerat, rörigt och ointuitivt menysystem. En jävla röra. - *) Kräver en del manuell optimering av appar vad gäller batteri för att appar inte ska tvångstängas utan ligga aktiva i minnet. Då sjunker batteritiden något. Kan man leva med en minimal fördröjning vid öppning av appar (det kan inte jag) ökar batteritiden naturligtvis. Vid tung användning (spelar dock aldrig spel) har jag ca 30% batteri kvar vid läggdags. - Fingeravtrycksläsaren i skärmen är inte lika pålitlig som de vanliga. Fungerar dock oftast bra. Placering på framsidan är dumt. - Kameraappen lider av samma problem som hela systemet. - Gestnavigeringen känns omogen, funkar sisådär - Världshistoriens fulaste och mest bedrövliga emojis. Knappast en deal-breaker, men jag drar mig för att använda dem. Avskyvärda.

Gitarren
OK
(82)
s
sparriskrigaren
38 omdömen
UselRedigerades 7 år sedan

Snabba leveranser, jättebra utbud - men varför går det inte att avbeställa ordrar på något enkelt sätt? Skickade till och med ett meddelande till kundtjänst om avbeställning men fick inte ens ett svar, sen skickades ordern. Märkligt, och uselt.

Huawei P9 3GB RAM 32GB
Full Star 1
4.4
(29)
s
sparriskrigaren
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Oj, vilken positiv överraskning! Vilket flyt! Först vill jag verkligen påpeka hur bra responsen är i touch-skärmen. Det går inte att understryka tillräckligt hur mycket jag har irriterat mig på vilken bedrövlig touch-latency som har funnits hos alla Android-telefoner jag har provat. Den här telefonen svarar mycket snabbt och är väldigt känslig - jag har inte varit med om bättre respons än så länge. Den är tusen ljusår före min gamla LG G4 på den punkten, t ex. 9/10 är ett rimligt betyg för det här priset, 10 hade den fått om kameran hade haft OIS eller på något annat sätt presterade bra i dunkelt ljus. Nu när det är ur världen, här är övriga synpunkter: Positivt: + Snabb, smooth, otroligt bra flyt. Noll lagg i gränssnittet eller vid surfning. + Riktigt bra batteritid. Klarar sig lätt hela dagen, trots några timmars skärmtid och surfande + Fin, ljusstark skärm + Oerhört skön skärm för fingrarna. De lätt välvda kanterna gör att det inte alls skaver! + Kolossalt välbyggd, känns otroligt lyxig och gedigen. Mycket snygg design dessutom. + Plats för minneskort - ett måste. + Fingeravtrycksläsaren är mycket snabb och exakt. Har alltid funkat på första försöket, perfekt. + Enormt många inställningsmöjligheter för gränssnittet, för att få utseende och funktionalitet precis som jag vill ha det. Det bästa är nog att kunna förbjuda enskilda appar från att lägga notifikationer i notifikations-listan! + Bra mjukvara för kameran, många inställningsmöjligheter + Vid bra ljus är kameran mycket, mycket bra. Neutralt: Kameran är överlag bra, men sämre än t ex min gamla LG G4. Gränssnittet är lite överarbetat, men samtidigt genomtänkt. Det är ju en smaksak, men det är inte alls så dåligt som många påstår. (Jag har ingen som helst aning om hur den presterar vid spel eller dyl, för jag spelar aldrig på mobilen.) Negativt: - Kameran lägger på alldeles för mycket skärpa på bilderna vilket är osmickrande.. - Ingen optisk bildstabilisering i kameran, vilket framför allt gör bilderna lidande när det är lite dunkelt ljus - Överlag, medioker/halvtaskig kameraprestanda vid dåligt ljus (åter, jämfört med t ex LG G4 som kunde ta fantastiska bilder även i dunkelt ljus) - Mängder av förinstallerade reklam-appar. Jag höll på att få en hjärtinfarkt när jag såg hur mycket skit de hade grisat ner telefonen med. Lyckligtvis gick dessa att avinstallera, men ändå. - Ingen app-låda. Helt sinnessjukt uselt, men denna kommer lyckligtvis tillbaka med nästa uppdatering (Android 7, Nougat). - Det går inte att dölja appar som man inte använder, t ex de medföljande Huawei-apparna som jag inte skulle ta i med tång.

LG 49UH603V
Full Star 1
4
(3)
s
sparriskrigaren
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Köpte denna TV för 4890 kr på "mellandagsrean" (nåja) och då var det den billigaste TV:n i den här storleken med dessa funktioner/finesser, från någon av de stora etablerade tillverkarna. För det priset är jag kolossalt nöjd! Jag har svårt att tänka mig att det går att få tag på en bättre TV av den här typen för under 5000 kr. OBS - glöm inte att kalibrera TV:n ordentligt samt stänga av alla förfärliga "bildförbättringsfunktioner", i synnerhet Trumotion, om du inte vill att alla program ska se ut som Hem till gården från 90-talet. Detta gäller dock självklart samtliga TV-apparater. + Skarp, fin bild + 4K ser fantastiskt ut + Tunn, lätt och snygg + HDR blir snyggt! Rekommenderas för alla med PS4 t ex + Otroligt bra integration med smartphone-appen, kan användas som touchpad för muspekare i TV:n + Bra och intuitivt gränssnitt/menyer, enkel att ställa in + Bra (dvs, enkel) fjärrkontroll + Ingen 3D eller annat onödigt tjafs som drar upp priset + Bra, jämn belysning. Ingen clouding eller ljus som läcker igenom runt kanterna - Inte den mest fantastisk svärtan direkt, men det var helt väntat för mig i den här prisklassen. Resultatet blir därför lite ojämnt beroende på vad man tittar på, och man får bestämma sig för en kompromiss mellan kontrast, ljusstyrka och svärtan - vilket är viktigast? Fortfarande - väl godkänt! Förväntar man sig svärta i klass med en OLED för 36 000 kr lär man dock bli lite besviken.

Kobo Aura H2O
Full Star 1
3.5
(8)
s
sparriskrigaren
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Först och främst vill jag säga att jag inte har någon annan e-bokläsare att jämföra med, så det här kan vara oberättigad kritik om man jämför med konkurrenterna. Det vet jag ingenting om. Jag returnerade mitt exemplar efter en vecka för jag insåg att jag aldrig skulle orka stå ut med att läsa på den här enheten. - Enheten är olidligt långsam. Så fort man vill göra något måste man vänta flera sekunder innan någonting händer. - Att hantera PDF:er är omständligt, bökigt och mycket långsamt (zooma, etc) - Upplösningen ska vara bland de bättre på marknaden, men när man är van vid att läsa på högupplösta skärmar är all text hopplöst pixlig och ser bara inte bra ut - För liten för att det ska vara meningsfullt att läsa PDF (det här är sannolikt ett problem för alla läsare, antar jag) + Mångsidig, stöder allt du stoppar i den utan problem + Öppen, stöder t ex EPUB + Enkelt att överföra filer från både PC och Mac + Intuitivt gränssnitt

NordicInk
Utmärkt
(500+)
s
sparriskrigaren
38 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

Extremt snabb leverans, bra information på hemsidan - riktigt bra hemsida, bra utbud och riktigt bra pris. Jag har bara det bästa att säga om företaget. Beställde bläck och fick hem det dagen efter, precis som utlovat.

Dustin Home
Utmärkt
(500+)
s
sparriskrigaren
38 omdömen
OKRedigerades 10 år sedan

Beställde en vara som fanns i lager på morgonen en tisdag - skickades inte förrän på torsdagen. Det var omöjligt att få någon information om vad som hände, så jag kontaktade kundtjänst och fick svar efter två dagar - EFTER att varan hade kommit fram till mig. Över telefon kunde jag dock få info, som inte stod på nätet. Utöver det, väldigt bra priser och utbud, men jag har noll förtroende för leveranstiden och supporten hädanefter.

Sony PlayStation 4 (PS4) 500GB 2013
Full Star 1
4.6
(304)
4 857 kr
s
sparriskrigaren
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Sinnessjukt prisvärd. Trots att det bara finns en handfull spel så är jag oerhört imponerad: - Häpnadsväckande grafik i de snyggaste spelen (t ex Killzone) - Fantastisk handkontroll - Knappt några laddningstider - Automatiskt nedladdning av uppdateringar i bakgrunden - Remote play med Vita (seriöst underskattad funktion) - Fokus på spel och inget annat - Enorm prestanda för pengarna - Blixtsnabba menyer - Enkel, smidig och bra funktion för att dela screenshots och videos från sina spel - Man slipper bli påtvingad skräp som Kinect - Lovar väldigt mycket inför framtiden, som ser galet ljus ut

The Last of Us (PS3)
Full Star 1
4.8
(59)
258 kr
s
sparriskrigaren
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Kort sagt, det mest välgjorda och engagerande spel jag har spelat. Sätter en oerhört hög ribba för historieberättande i spel.

Sony Xperia Tablet S SGPT121
Full Star 1
4.4
(9)
s
sparriskrigaren
38 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Extremt nöjd. Har inte hittat något förutom småsaker att klaga på. + Snygg + Annorlunda design + Skön att hålla i + Snabb + SNABB + Grym display + Närapå ren Android-upplevelse utan något dåligt skal + Grymma tillbehör + SD-kortplats, utökar enkelt minnet väldigt mycket + IR-fjärrkontroll + Enkelt att ansluta PS3-handkontroll för att använda till spel - Ingen möjlighet att ansluta USB-tillbehör utan särskild sladd eller dockningsstället - Plastbiten som måste tas bort för att ansluta laddaren