ahaohio

Medlem sen 2009-01-01
7
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Philips Avance Collection HR7778
Full Star 1
2.8
(11)
2 208 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Vi fullständigt älskade denna när vi köpt den för litet över (någon vecka över) två år sedan. Den är stark, bra utrustad med mixer, citruspress och juicepress. Således en komplett maskin. MEN nyligen när vi skulle riva ost till en pizza med rivskivan för ost så gick den drivpinne som måste vara där för såväl skivor, kniv, degkrock och juicepress tvärt av. Det i sig hade inte varit något problem om inte --- vid kontakt med Philips kommer besked att denna YTTERST VÄSENTLIGA del inte finns tillgänglig och troligen aldrig kommer att bli det heller. Så oavsett om maskinen är bra så faller den till botten när man tvingas kasta hela kitet på tippen så snabbt på grund av att Philips inte har reservdelar - ALLS!

Elgiganten
Bra
(500+)
Utmärkt
Redigerades 3 år sedan

Tydligt vad som fanns på lager. Bra produktinformation. Som nätkund söker man gärna det allra billigaste alternativet. I det här fallet valde jag Elgiganten trots att det fanns andra som totalt sett varit något billigare. Tror jag får igen det i fall att det blir krångel senare.

WD My Cloud Home 4TB
Full Star 1
1.2
(5)
1 905 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

När min gamla trogna "MyPassPort" började krångla skaffade jag denna i hastigt mod eftersom den fanns snabbt tillgänglig lokalt. Misstag. Det man behöver veta om denna är att man INTE kan installera några applikationer i NAS:en (inte ens den backuplösning som visas när man går in på NAS:ens kontrollpanel). Det gör att backuplösning (utom för mobiler och läsplattor där det ingår i den app man laddar ner) för PC och laptop måste skaffas separat. Det man kan säga är att den är bra designad (ser prydlig ut) och att installationen var enkel. Hugade rekommenderas dock att ladda ner den kompletta handboken för det finns en del där att ta till sig. Om man vill ha möjlighet att låta nätverkslagringen också fungera som en riktig server finns det andra enheter att titta på för lite mer pengar men inte så mycket. Denna riktar sig mer mot väldigt enkla behov.

Fiskars 17114 Power Step
Full Star 1
1.5
(1)
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Först: Jag är så oerhört besviken på denna sekatör mycket för att Fiskars i andra sammanhang lyckats göra rätt bra produkter (Vänsterhandssaxen är en välsignelse). Denna blev jag till slut så förbannad på att jag mosade den mot en gråsten med den stora släggan. Anledningen är att den trots den där trestegs utväxlingsmekanismen inte ens lyckas ta sig igenom en centimeter tjocka häggkvistar. När man sedan mer eller mindre för hand brutit av kvisten man håller på med klarar den inte ens att klippa av de tunnaste delarna eftersom de då "tjagglar fast" i sekatören. Hela mackapären känns (kan bekräftas efter destruktionen) vek och leksaksaktig. Greppet är halvkonsigt men andra sekatörer har sämre grepp. Men hela vitsen är att den ska klara sitt jobb. Det gör den inte. När den dessutom kostar så pass mycket blir man bara så enormt förbannad och frustrerad. Köp något annat! Vi jämförde med biltemas allra billigaste variant. Den fungerar bättre!

Åviken Double Waffle Iron 905
Full Star 1
3.2
(18)
529 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Både vi och svärföräldrarna köpte denna modell, i princip samtidigt. Efter ett par år (dock efter garantitidens utgång) har båda havererat på ungefär samma sätt - elfel. Svärföräldrarnas gick med en knall. Pang - säkring gick - järnet återkalleligen ur funktion. Vårt exemplar har mer stillsamt kommit till det stadium att vi inte längre TÖRS använda det. Elslingorna håller på att smälta sig ut genom botten på järnet. Plasten hänger i stora smälta droppar. De här våffeljärnen är helt enkelt LIVSFARLIGA! Borde inte fått S-märke helt enkelt. Nu ska vi hitta nytt våffeljärn eftersom vi gillar våfflor. Eftersom vi inte vill riskera liv och lem blir det ett annat märke denna gång..

Sony Ericsson Xperia X10 Mini 128MB RAM
Full Star 1
3.8
(119)
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Denna telefon skaffades (gudskelov mycket billigt) från Telia i samband med ett erbjudande. Det positiva man kan säga om den är att den ser nätt ut och att min fru gillar kulören på skalet. Det negativa ligger i att S-E har strulat till sitt "skal" över androidsystemet så att det till exempel är väldigt lätt att av misstag ta bort telefonfunktionerna från displayen. De borde verkligen finnas låsta där. SMS funktionen är också sekunda. Appar som finns som standard på alla andra telefoner (smarta eller ej) saknas också. Ex ljudinspelare. Det värsta - och det som gör att den nu åker till återvinningscentralen är byggkvaliteten. Kontakten för laddaren är så klent utförd att den under normal användning (bara av trycket från sladden om denna inte ligger helt slätt och fint) deformeras. Till en början blir det bara svårt att få luren att ta laddning. Efter ett tag blir det helt omöjligt att ladda eländet. Det är det läget vi är i nu. Batteriet är dessutom fastskruvat i denna telefon = ej utbytbart så när den är död så är den verkligen det. Aldrig mera en S-E!

Sony Ericsson G502
Full Star 1
2.1
(33)
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Min fri fick en sån här för att jag tidigare haft bra erfarenhet av Ericsson. Den fungerade bra till en början men vägrade sedan plötsligt att vare sig starta eller laddas (nytt batteri hjälpte inte). Efter ett par månader med gammal lånetelefon fick hon en ny lur av samma modell. Den startar och laddar med har ingen som helst täckning någonstans. Efter en 20 mil sträcka på E4 varierade det mellan "ingen täckning" och "enbart SOS" hela tiden. Det verkar som om Sony-Ericsson helt glömt bort allt vad kvalitetskontroll heter. Alla andra funktioner hos mobilen är ju bara skräp om den inte fungerar för samtal. Denna verkar helt usel!

Skövde Symaskiner
Utmärkt
Redigerades 13 år sedan

Köpte en ny symaskin från dem. De hade det klart bästa priset, bra betalningsrutiner, visade lagerinformation tydligt, levererade snabbt och hade allt ordentligt emballerat. Det finns inte så mycket mer att önska sig.