storskogen

Medlem sen 2008-12-15
12
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy Xcover Pro SM-G715F/DS Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
2.6
(4)
3 965 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Godkänd som arbetstelefon, men inte mer. +Vattentät +Utbytbart batteri, tveksamt om jag kommer att byta för det har jag aldrig gjort på någon telefon tidigare, efter 2 år är ändå telefonen knappt användbar pga att den blivit seg/inte får OS uppdateringar. +Godkänd batteritid, varken bättre eller sämre än man kan förvänta sig (räcker ca 1,5 dygn om man inte pillar på den konstant). - Fingeravtrycksläsaren är seg och har svårt att läsa av fingeravtryck så det går fortare att knappa en kod och att ha den i samma knapp som av/på gör att det inte blir naturligt att använda den. -Betydligt sämre display an Samsung A8 (2018) -Betydligt sämre bilder än A8 , de känns verkligen "döda". -Saknar vissa mjukvaruinställningar som fanns i A8, t.ex hur "kraftigt" blåljusfilter men vill ha mm, saker som har med hårdvara att göra. Vad man ska göra med alla knappar vet jag inte riktigt, men det är väl en smaksak. Man måste ju inte använda dem. Samsungs rika flora av telefonmodeller gör att man får ett starkt begränsat urval av skal :( Jag skulle inte valt den som privat telefon (det är en jobbtelefon som företaget tillhandahåller).

Fibaro Home Center 3
Full Star 1
2.5
(2)
4 668 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Köp inte den produkten om du förväntar dig något som fungerar eller ens kan det som utlovas. Jag har varit med sedan HC2 släpptes och har nu bytt till en HC3 när min HC2 dog. Ett nytt sätt att programmera betyder att inga gamla scener/virtual devices fungerar från HC2, du får alltså skriva om allt och då det är begränsat med användare av HC3 så får du göra det mesta själv. Du får alltså göra om allt du hade i en HC2 och hälften kommer inte ens att fungera i nya HC3 :( Du måste köra den nya appen som bara kan hälften av den gamla. Du kan inte lägga till enheter från appen utan du måste springa runt med en laptop Gamla appen hade 8 olika widgets (tyvärr saknades många enhetstyper ändå) men den nya har bara två. Scener och Heatingzone. Du kan alltså inte styra utgångar, dimmers, se temp.sensorer mfl. Det enda nya är mörkt tema men då blir du av med 75% av det som de äntligen lyckats få igång 🤬 Jag kan bara avråda från att köpa något som det står Fibaro på om du inte tycker om att bli besviken! Köp något annat istället. Svenska generalagenten är väldigt bra att ha och göra med, det är Fibar Group som är problemet.

Beemoo Swing n Close
Full Star 1
1.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Man får vad betalar... Ett konstruktionsmässigt misslyckande. Rapplig konstruktion med någon idé om att förböjd tröskel ska vara bra och den ska tydligen bli rak när man monterar den enligt tillverkaren. Vi köpte två grindar och ingen lyckades jag få rak. Sidostycket (har även breddningssatsen)spänner åt alla håll och spännbultarna glappar så det krävs en hel del för att få den bra (jag har fortfarande inte lyckats). Då allt är krokigt från början är det ett h-vete att montera kopparna på väggen som spännbultarna ska fästa mot för när man börjar spänna allt så flyttar sig "träffpunkten". Att montera den utan kopparna är inte att rekommendera då våran 10mån på 7kg lyckades slita lös den genom att skaka i grinden. Skruva även koppen då klisterkuddarna inte fäster särskilt bra på tapet/målad vägg. Plus: för den låga tröskeln men i efterhand hade jag köpt en trägrind och levt med en lite omständigare öppning och stängning. Jag rekommenderar inte produkten.

CanVac Q Clean R250
Full Star 1
3.2
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Otroligt vad den får upp damm, perfekt då den obehindrat tar sig under sängen och även under soffan. Varje gång blir man förvånad över hur mycket damm den sugit upp varje gång. Inga häftiga funktioner som Wifi och mobilappar men det är inget jag saknar, vad ska jag göra när jag är på jobbet om den skulle skicka ett meddelande om att den sitter fast eller har städat klart? Jag trycker på start när jag går hemifrån och sedan får den sköta sig själv tills jag kommer hem. Den har lite problem med mattkanter (släta hårda mattor så det är inget ludd den kör fast i). Den hänger upp sig på vissa kanter, har nu testat att ta bort mopptillsatsen (en kudde som sitter längst bak under maskinen) och det verkar gå bättre nu. Rumsavgränsarens stråle verkar studsa runt rätt bra när man har vita väggar/möbler så den lämnar en del att önska. Jag vill t.ex. inte att den ska städa under trappen då det är en lagringsplats för barnleksakerna. Det blev lite bättre när jag skärmade av den med att tejpa en "kartongtunnel" på den. Den ersätter inte en vanlig dammsugare. Löv, kvistar, småsten och annat "tyngre" material än damm rår den inte på, men den är ett bra komplement och hanterar den dagliga städningen.

Merrell Moab 2 Ventilator (Herr)
Full Star 1
1.8
(1)
816 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Köpte dessa skor denna vår. Otroligt halkiga på snö och is. Sulan har redan släppt i bakkappan. Snörningen går upp hela tiden om man inte gör en dubbelknut. Avråder från köp 👎

LG Watch Urbane
Full Star 1
3.7
(10)
3 415 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Röststyrningen är kass vilket gör att allt annat inte fungerar. Verkar inte gå att få dem att förstå svenska vilket gör navigering och sökning omöjligt med svenska adresser. Ingen feedback i klockan när navigering är aktiv. Android wear chrashar ibland (telefonen, LG G3 med senaste uppdateringen). Jag avråder från köp tills android wear är bättre utvecklat. Tack Elgiganten för era öppet köp möjligheter, klockan är nu återlämnad.

LG G3 D855 3GB RAM 32GB
Full Star 1
4
(93)
2 895 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Riktigt nöjd med telefonen. Lagom stor för att surfa på webben och samtidigt inte för stor för att rymmas i en byxficka/jackan. + Bra skärm + Bra kamera, även "front"-kameran + Bra batteritid, klarar mig 2 dagar (06:00 - ca 19:00 dagen efter innan den behöver laddas) trots att jag pratar 1-2h i telefon på dagarna. (använder kabelheadset och har wifi aktiverat hela tiden men inte bluetooth) + Laddar fort upp batteriet - Dras med en bugg som göra att jag väldigt ofta måste välja "hemskärmslayout" (LG har den klassiska android och en enklare variant). Har inte testat totalåterställning själv men andra med samma problem har inte blivit hjälpt av återställning. - Störningar i mikrofon och högtalare + headset då telefonen laddar (brummande bakgrundsljud) - Störningar i headset när jag lyssnar på musik (ej LG´s headset då det inte passar mina öron)

Apple MacBook Air (2011) - 1,7GHz DC 4GB 128GB 13"
Full Star 1
4.2
(27)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Mycket bra och "hållbar" dator. Första månaderna stängde jag bara locket, öppnade och laddade. Aldrig en omstart! Jämfört med windows-datorer där jag efter 5-7 dagar problem och prestandasänkningar. Fungerar bra med full-disk kryptering och är många gånger snabbare än min arbetsdator (i5 windows 7) i virtuell miljö (Parallels Win7). Uppdaterat varje gång det kommit nya OSX versioner och kör för närvarande Yosemite, dock har det sedan uppdateringen till Yosemite strulat lite med det trådlösa nätverket och jag måste ibland starta om datorn för att den ska koppla upp mot nätverket. Lite trist att man inte kan uppgradera minnet men det var jag full medveten om vid köp så det har inte påverkat betyget. Köpte den just för att den var smidig och jag hade fått nog av Windows (har kört Linux i flera år innan jag köpte den här). Kör android på övriga enheter och gav tillslut bort min iPhone 3GS för att jag inte trivs med det på mobila enheter så jag kan rekommendera en OSX-dator även till de som inte gillar iPhone. Otroligt fin touchpad jämfört med andra windowsmaskiner jag testat, har bara saknat CD/DVD-spelaren 2 ggr på tre år (har en USB-dvd i en byrålåda, funkar fint med andra än Apple´s CD/DVD) Vill passa på och varna för att man "inte behöver antivirus på en Mac", visserligen är den säkrare än en windowsmaskin men jag kör ändå ett antivirusprogram då det blivit mer populärt med OSX och därmed även intressant för kriminella att hacka det operativsystemet.

KitchenTime
Bra
(500+)
OK
Redigerades 7 år sedan

Väldigt långsam ärendehantering på garantiärende. Det har nu tagit 2 månader och jag har fortfarande inte fått någon ersättningsprodukt eller pengarna tillbaka. Jag har hela tiden fått ligga på och jaga dem för att få något att hända. Idag fick jag svaret att produkten utgått ur deras leverantörs sortiment vilket de givetvis inte kan rå för, väntar fortfarande på en annan ersättningsprodukt eller pengarna tillbaka. Produkten finns fortfarande registrerad här på prisjakt med lagersaldo "grön"

Multibrackets M Universal IR Extender (7 350 022 733 787)
Full Star 1
3.4
(5)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Får den inte att fungera vare sig med min HP IR-mottagare (USB) för XMBC eller Boxers RTI90 box. Fungerade med PS3 tidigare då jag testade. RTI90 boxen skall vad jag kan se hålla sig inom rätt spann för IR-signalen. Hittar ingen info om HP-mottagaren.