HeatM

Medlem sen 2001-12-01
12
Bidrag
7
Hjälpsamröster
Klipsch The Fives
Full Star 1
4.5
(190)
7 990 kr
HeatM
HeatM
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Brukar dom i två veckor nu. Använd mest för film utan sub och wow. Dynamisk bas är fantastiskt när man bor i lägenhet och lyssnar på rimliga volymer. Man häpnad ibland över att dessa småttingar kan gräva så djupt. Men för att tal ska höras riktigt tydligt krävs lite EQ i mellanregistret. Drar man upp volymen ger de såklart upp till slut. Diskanten hänger med men först märker man att basen inte ökar i volym sen, nära max då det är mer än högt nog för en lägenhet så kan man få de små 4,5-tummarna att tappa kontrollen. Så för små och mellanstora rum är dessa väldigt bra. Har du bara ägt typ något Marshal-skräp innan så kommer du tappa hakan av dessa. Dessa är jävligt mycket bättre än en soundbar om du vill ha bra separering i stereo. De har inget av Klipsch historiska skärande diskant. Mäter man de har de en liten hylla över 14000-15000 Hz, men som gubbe som inte hör något alls över 16000 Hz så bekymmras jag personligen inte av detta. De har dessutom EQ via appen numer. Ljudkaraktären är mörk, vilket jag som lyssnar mycket på black/death metal, hårdrock och mycket äldre rock uppskattar. Det maskerar mindre optimala inspelningar och gör det lättlyssnat. Ska du ha ordentligt med musikalisk bas behöver du nog en bra designad och rapp sub till dock. En eller två slutna 8:or vore perfekt till musik. Men du kommer inte sakna bas om du aldrig ägt en sub eller en riktigt bra stereo innan. Dessa går nog ner till nära 30 Hz på vanlig volym. Sen gräver de mindre djupt på högre volymer. Jag blir ibland förvånad över stereobilden de målar upp. Mycket bättre än mina Monitor Audio silver-sexor jag hade för några år sen. Sa jag att de är assnygga också? Jag fick dem för 6990:- och de är värd varenda krona om de passar ditt lyssningsrum och du vill ha en enkel lösning för allt. För 11000:- skulle jag personligen dock inte köpt dem.

Lars Bengtssons
Utmärkt
(428)
HeatM
HeatM
12 omdömen
Utmärkt4 månader sedan

Beställde ett par Klipsch, skickades samma dag, en fredag e.m. och på måndag hade jag högtalarna i Norrland. Så är väl mest ett betyg för DHL och ett plus i kanten för att de skickades samma dag. Mer kan man inte begära tills den dagen man får problem.

EK Waterblocks EK-AIO Elite 360 D-RGB
Full Star 1
4
(1)
HeatM
HeatM
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Inga beskymmer efter 5 månader. Använder 3 av fläktarna i chassit som inluft, och tre av fläktarna på blocket som utluft. Kyler en PBO:ad 5900X tyst och bra. Ställt in flöktkurva så den är knäpptyst under 60 C CPU-temp, sen drar den upp. Den hörs ju definitivt när det hettar till men om du inte jagar varenda MHz så är det lugnt.

MJ Multimedia
HeatM
HeatM
12 omdömen
Utmärktett år sedan

Beställde två ramminnen. Hemsidan är lite svårnavigerad så rekommenderar att man vet vad man ska ha och söker efter det. Fick även svar på ett mail inom en arbetsdag så dom svarar på tilltal. Minnet skickades ifrån ett centrallager i Europa så frakten tog 4-5 arbetsdagar. Fraktades med TNT till Sverige, varpå en mindre aktör tog över för att åka till Norrland och leverera till dörren. Inget att klaga på alls.

Ryobi R18JS-0 (Utan Batteri)
Full Star 1
4.5
(135)
1 041 kr
HeatM
HeatM
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Såhär i efterhand hade jag köpt en smidigare sticksåg, om nu det finns. Ryobi 18 voltssystem har det inte. För priset den ligger i nu är den ett kap dock. ;) Nåja, det är iaf en start om man redan har batterierna och bara behöver en såg då och då. Det negativa jag upplevt är att; 1. den inte har nog bra "dammblås", d.v.s. sågdamm kommer samlas framför sågbladet vilket gör att du inte ser linjen du vill såga efter. 2. Dessutom var "siktet" snett från fabrik på mig så det fick jag ge en liten kyss innan jag var nöjd. Fördelen med att den är stor och rätt tung är ju att den går som tåget om man har kraftigare blad. Men jag har bara sågat hyllplan och 18 mm MDF. Att köra sticksåg är inte lätt! Så är man bra på det spelar materialet knappt någon roll, och är man dålig på det som mig kan nog inte ens världens bästa utrustning rädda mig ifrån fadäserna. Man lever, man lär. Den har iaf tjänat sitt syfte och det är bättre än att såga för hand. ;)

Ryobi R18DD3-0 (Utan Batteri)
Full Star 1
3.3
(3)
828 kr
HeatM
HeatM
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

För priset har jag varit mycket nöjd med denna maskin. Dock är Ryobi's 18-voltssystem en enda röra nu med HP-maskiner som inte drar nytta av HP-kontakter o.s.v. o.s.v. Så det blir ingen mer investering i detta system mer än de maksiner jag redan har. Sen är kvalitén på de nya borslösa maskinerna dessutom tveksam. Man kan aldrig, ALDRIG, lita på folk som testar med maskiner dom fått. Men har du batterier så är 700-800 kr för denna ett rimligt pris efter mina erfarenheter som helgpysslare.

Duab
Bra
(149)
HeatM
HeatM
12 omdömen
Bra2 år sedan

Beställning lagd 14:00 och vara levererad till Postnord samma dag. Det ger 4 stjärnor vilket är max innan jag haft att göra med supporten. Då kan det bli 5... eller 1. :) Men imponerande leveranstid för mig! Imponerande!

Bose SoundLink Mini Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.4
(312)
HeatM
HeatM
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Hittade denna i taxfree-området inför en resa till Dubai för 1600 kr. Gick förbi elektronikaffären och hörde någonting spela och tänkte att det vore gött att äntligen köpa någon portabel högtalare att ta med sig på alla resor och grillkvällar. Det tog ett tag innan det slog mig att det var en sån här liten stereo som stod och spelade. Ljudet var bara för stort för den lilla storleken, en storlek som var absolut perfekt för ett handbagage! Fast den var några hundringar dyrare än de andra dockorna i samma storlek så var det inget snack om att detta var ett utmärkt köp! Den formligen utklassar motståndet som jag såg och priset i taxfreeområdet var inte helt fel heller. Den kostade lika mycket i Dubai så om du är på Arlanda så är det ett utmärkt tillfälle för köp. Kvalitén är grym och ljudet är sju storlekar större än man kan tro. Visst saknas det detaljer så som pukor och cymbaler men i små rum (typ hotellrum) är den full tillräcklig för att folk ska börja rocka loss. Det är även ett plus att man kan vrida upp den på max volym utan att den börjar dista för mycket. Det enda jag saknar är möjligheten för den att automatiskt gå ur stand by när man parar ihop den med telefonen. Laddning via USB hade kanske varit fint men ingenting jag använder då jag inte har med mig datorer utan tar med paddan på mina resor. Högtalartelefon är absolut ingenting jag saknar. Hade denna gjorts av Apple hade den kostat 2 gånger så mycket, det är en sak som är säker! Med anledning av det överkomliga priset får den en 10:a trots att den inte är helt perfekt.

DALI Lektor Sub
Full Star 1
3.4
(7)
HeatM
HeatM
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Den gör sitt jobb. Edit: Har haft subben i 4-5 månader nu och kan konstatera att det finns helt klart bättre subbasar för pengarna och dela den så lågt du bara kan! För mig var det ett impulsköp och inget jag skulle göra om idag kanske. Men den får hänga med tills den blir nedgraderad till en lyxig datorsub. Får du tag på en begagnat så kan det vara värt ett köp. Ska du köpa en ny sub så får du mycket mer (och då också större) basar för de 7000 kr denna kostar på HiFi-klubben. I mitt rum, ca 40 kvadrat och väldigt kala väggar, så delar jag den vid 60 Hz. Då smälter den in perfekt med mina Monitor Audio RX1:or och det låter riktigt bra! Över 60 Hz så börjar subben att låta obestämt och "bröligt". Mitt rum och placeringen kan i.o.f.s. ha mycket att göra med detta också. Drar ned betyget till "ganska bra".

Panasonic Viera TX-P50VT30Y
Full Star 1
4.4
(114)
HeatM
HeatM
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Bra tv, kort och gott!