Prisjakt

Unregisterede2440cdd

5
Bidrag
3
Hjälpsamröster
HTC 10 32GB
Full Star 1
3.9
(27)
4 190 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
Mina krav var: - Bra ljudstyrka i 3.5mm så den orkar driva min halsslinga (belman) - 4"-4,5" - Android 6+ och någorlunda vettig prestanda, selfi-kamera etc. Jag hittade ingen telefon som uppfyller allt, men i valet mellan en lagom stor telefon med dåligt ljud och denna, så uppfyller denna med gott betyg mina krav förutom på storleken där den är lite för stor. För att kvantifiera lite så är ljudstyrkan på denna något bättre än på iPhone SE. Ljudkvalitén är jämförbar för mig. Dvs går att dra upp ljudet högt för att driva slingan utan att kvalitén brister före det blir högt nog. I jämförelse så har de sony telefoner/paddor jag testat för svag ljudnivå ut på 3.5mm. Även högtalaren i denna telefon levererar bra ljud. Saknar bara en Equalizer eller ett bas-diskant-reglage. Men den har iaf mono-funktion under tillgänglighet. Dock är vad jag vet equalizer inget som normalt finns på telefoner så jag ger inget minus för det i betyget. Använder du hörsnäckor så kanske detta inte är relevant för dig, men har du en halsslinga eller något som behöver mycket kräm så är detta en Android-telefon som kan mäta sig med iPhone och kanske lite mer därtill. I övrigt är telefonen lite hal som andra har skrivit, men jag tror man vänjer sig vid det att inte lägga den med skärmen ner på ett bord då den lätt glider iväg. :-) Ger den 10/10 här då den levererar bra ljud som utlovat och övriga aspekter är utan större anmärkning. Storleken är lite för stor för min smak, men är mer en personlig preferens.
*Redigerades 5 år sedan
Sigma EF-530 DG Super for Nikon
Full Star 1
4
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Som blixt fungerar den utmärkt för mig som hobby-fotograf. Ett minus är att reglaget för av/på fungerar dåligt med vantar på. Reglaget för att justera vinkel fungerar nog med höst/vår-vantar men sämre med tjockare vantar för vinterbruk.
*Redigerades 8 år sedan
Wacom Bamboo Pen Small
Full Star 1
4.1
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
11 år sedan*
Med lite träning går det bra att med något reducerad hastighet touch-typa på tangentbordet med pennan fotfarande i höger hand. Det är ganska praktiskt så att öva upp denna färdighet rekommenderas. - Saknar pennställ. Alla tidigare Wacom-bord har det. Men av någon anledning har de snålat in på det. + Bra ergonomi
*Redigerades 11 år sedan
Logitech Cordless Optical TrackMan
Full Star 1
3.6
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
11 år sedan*
Köpte denna för 4-5 år sedan för att jag saknade scrollhjul på Marble Mouse (annan enklare trackball från Logitech). Brukar inte använda alla specialknappar mer än frammåt/bakåt samt höger/vänster och mittenklick med scrollhjulet. De uppe på sitter rätt oåtkomligt. Det absolut sämsta med den här trackballen är att den är trådlös och batteridriven. För mig hade den gärna fått kosta 300-500 kr mer om den hade sladd istället. Tyvärr sker det väldigt lite utveckling av trackballs. Denna modell har nog funnits i 8 år eller mer på marknaden och är Logitechs senaste modell. Gillar man trackballs och vill ha scrollhjul så är det dock ett givet köp med tanke på att några egentliga alternativ inte finns. Kör själv denna i kombo med ett ritbord. Det bör man göra ifall man vill göra något som kräver lite mer precision då trackballs inte är särskilt lämpade för det.
*Redigerades 11 år sedan
Nikon D90 + 18-105/3,5-5,6 VR
Full Star 1
4.7
(35)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
13 år sedan*
D90 är en riktigt bra kamera. Dock har jag inte ägt annat än kompaktkameror innan. Har använt D40 lite tidigare. Har haft D90-kameran i ca 1-2 månader. Har knapt använt inspelningsfunktionen. Live view har jag använt ibland när jag försökt ta bilder nära marken eller när jag använt bordet som stativ och inte kunnat titta ordentligt i sökaren. Men framförallt är D90 en riktigt bra kamera. De mesta man vill ställa in när man fottar manuellt går att komma åt utan att gå in i menyer. Med högerhanden i foto-greppet kommer man åt en Func-knapp som går att koppla till "min meny" där man kan placera alla inställningar man använder ofta som inte finns dedikerade knappar till. D90 är en lite större kamera än D40/D60 vilket passar bra om man har stora händer. Men mitt råd är att åk till en butik och kläm på kameror av olika märken då en bra kamera ska sitta bra i handen och vara bekväm att fota med. För de med små händer är Canon säkert en jättebra kamera. Det sägs att 90% sitter i optiken, men är kamerahuset obekvämt och det är knöligt att justera bländare, slutartid, iso, wb, autofokus, osv. då blir det ju inte lika lätt att experimentera med kameran i manuellt läge utan man förpassas till automat-lägena. Här tycker jag den största skillnaden mot D40/D60 ligger, nämligen smidigheten i manuellt läge. Samt att huset är större och bekvämare att hålla i. 18-105 tycker jag ger bra zoomomfång. Inte lika lång som 18-200, men med 12 MP går det att göra digitala beskärningar av en bild tagen med 105mm. Jag känner mig inte begränsad av zoomomfånget iaf. Men tycker man att 3000 spänn extra för 18-200 är värt det så är det ju bara å slå till. ;-)
*Redigerades 13 år sedan