Kategorier
Prisjakt

mailone

Medlem sen 2008-11-15
3
Bidrag
1
Hjälpsamröster
CDON
Bra
(500+)
Bra
en månad sedan*
Hyfsade priser och stort sortiment via samarbete med nätbutiker. En fyra kan de vara värda. En femma kräver fraktfritt.
*Redigerades en månad sedan
Elgiganten
Bra
(500+)
Bra
5 månader sedan*
Klart lägsta priset.
*Redigerades 5 månader sedan
Matsmart SE
Utmärkt
(38)
Usel
2 år sedan
Med tanke på att Matsmart hävdar att produkterna i annat fall skulle hamna på soptippen, är prissättningen minst sagt förvånande hög. 10 till 20% av ursprungspriset är rimligt. Alternativet soptippen för producenten är 0% plus kostnaden för att få lämna, dvs kanske minus 10 - 20%. Tar man sedan hänsyn till all TV-reklam Matsmart håller sig med, kan man sluta sig till att det rör sig om rejäla marginaler. Bara för att Matsmart påstår att det är billigt behöver det inte betyda att det verkligen är så. Dessvärre verkar det som att många går på det där med "billigt". Bondfångeri brukar sådant kallas. Egentligen skulle det bli noll stjärnor. Dock förtjänar de två, kanske mest pga att de stundtals missar profiten vid prissättningen av utgångna varor. Står man ut med att sätta i sig gamla och osäljbara varor kan man finna ett och annat fynd.
Netgear ReadyNAS Duo RND2150 500GB
3.6
(43)
13 år sedan*
Köpte på Dustinhome för 2995. Då ingick extra HDD på 500GB, dvs 500+500. Så nu speglas all data. Fungerar bra och ersätter en filserver. Elförbrukningen har gått ned med 3 kWh/dygn. När jag hade filserver hände det ofta att alla nätverksenheter inte kunde anslutas. Det problemet är borta nu. Eneheten är dubbelt så dyr som de billiga men den fungerar, vilket de billiga inte alltid gör - trots vissa tidskrifters lovord. Köp den!
*Redigerades 13 år sedan
LaCie Ethernet Disk Mini Gigabit 500GB
2.3
(17)
13 år sedan*
Vi köpte två LACIE D2 ETHERNET DISK MINI GIGABIT 500GB. Det var krångel redan från början. När användare skulle läggas upp så visade det sig att det måste vara lösenord. Försök att korrigera det resulterade i meddelandet att användaren redan fanns. I listan över användare fanns den ändå inte med. När användare med lösenord var upplagda och enheten fanns ute på nätet så visade det sig att det inte gick att lagra mer än 4GB. Sedan var det tvärstopp. Meddelandet påstod att disken var full. Annan användare fick samma meddelande. Det var följaktligen inte någon dold user space limit. 496 GB utrymme gick således inte att utnyttja. Hårddisk nr 2 Lades upp och kopiering till den påbörjades. Efter någon GB blev det tvärstopp. Det gick inte ens att koppla nätverksenhet. Försök gjordes från tre datorer. Enheten fanns på nätet men den ville inte visa sina resurser. Av två hårddiskar från LaCie fungerade ingen. Dessutom är supporten hemmahörande i Frankrike. En nyuppackad hårddisk ska skickas till Frankrike. Uselt. Vi tänker inte skicka två hårddiskar till Frankrike. Vi vill häva köpet. Privat har jag en NETGEAR READYNAS DUO 500GB och där är det verkligen inga problem.
*Redigerades 13 år sedan