Prisjakt

patrickkharma

Medlem sen 2008-10-29
33
Bidrag
21
Hjälpsamröster
Tefal Tweeny Nano DV9000
Full Star 1
3.9
(8)
p
patrickkharma
33 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Har testat Tweeny Nano ett par gånger och frågan jag konstant ställer mig själv är vad det egentligen är för en produkt, 2-i-1 låter bra på pappret men i praktiken så är jag väldigt besviken på den som en steamer och som strykjärn krävs mycket tålamod, enda stora fördelen är dess storlek. Jag har tidigare provat handhållna steamers och blir ganska nöjd med resultatet, tyvärr är Tweeny Nano ljusår ifrån dessa, men med endast 4 små ånghål (mittenhålet är endast dekorativt) kan man inte förvänta sig alltför mycket. Kortfattat betyder detta i praktiken att väldigt lite ånga produceras och att den absolut inte kan användas som en handhållen steamer på exempelvis en upphängd skjorta, det är spill av tid. Resultatet är knappt märkbart. Som resestrykjärn är den ok, men tyvärr räcker den lilla vattentanken inte ens till en enda skjorta innan den behöver fyllas på igen, vilket är synd. Den kräver också mycket mer arbete ön ett vanligt strykjärn, då tyngden saknas. Som jag tidigare nämnt är ångkapaciteten väldigt begränsad och det krävs nästan dubbelt så lång tid än min nuvarande ångstation/ångstrykjärn för att stryka en skjorta. Hade också gärna sett att den varit vikbar vid handtaget, hade blivit smidigare att transportera som resestrykjärn. Tyvärr kan jag inte annat än att ge produkten mer än en stjärna, kanske har jag mottagit ett måndagsexemplar men tror ändå inte det. En handhållen steamer har i vanliga fall mer än dubbelt så många ånghål och kan därför leverera en större mängd och bredare ånga än Tweeny Nano.

ComputerSalg
Utmärkt
(500+)
p
patrickkharma
33 omdömen
UselRedigerades 3 år sedan

Beställde ett 20-pack batteri och får tillsänt 1 (ett!), reklamerar detta och får en 3-4 mail med returinormation och diverse annan, orelevant information i PDF-format, inte ett enda personligt svar på vad som gått fel eller vad som händer. Efterfrågar då detta och får ett mail där jag fortfarande inte ges en förklaring på misstaget, men att jag krediteras min betalning (vilket jag såklart inte är intresserad av - vill ju ha mitt 20-pack batterier) och, -hör och häpna, jag får behålla det utskickade LR20-batteriet som en "Jule present". Wow. Ni hade som "Jule present" istället kunnat skicka ut batterierna som faktiskt just skulle användas i en julklapp, men några sådana intentioner har väl aldrig funnits. Undvik. Pajasföretag.

Tefal Tweeny Nano DV9001
Full Star 1
4.1
(22)
p
patrickkharma
33 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Har ju testat Tweeny Nano ett par gånger och frågan jag konstant ställer mig själv är vad det egentligen är för en produkt, 2-i-1 låter bra på pappret men i praktiken så är jag väldigt besviken på den som en steamer och som strykjärn krävs mycket tålamod, enda stora fördelen är dess storlek. Jag har tidigare provat handhållna steamers och blir ganska nöjd, tyvärr är Tweeny Nano ljusår ifrån dessa, men med endast 4 små ånghål (mittenhålet är endast dekorativt) kan man inte förvänta sig alltför mycket, kortfattat betyder detta i praktiken att väldigt lite ånga produceras och att den absolut inte kan användas som en handhållen steamer på exempelvis en upphängd skjorta, det är spill av tid. Resultatet är knappt märkbart. Som resestrykjärn är den ok, men tyvärr räcker den lilla vattentanken inte ens till en enda skjorta innan den behöver fyllas på igen, vilket är synd. Den kräver också ner arbete ön ett vanligt strykjärn, då tyngden saknas. Som jag tidigare nämnt är ångkapaciteten väldigt liten och det krävs nästan dubbelt så lång tid än min ångmaskin/ångstrykjärn för att stryka en skjorta. Hade också gärna sett att den varit vikbar vid handtaget, hade blivit smidigare att transportera som resestrykjärn. Tyvärr kan jag inte annat än att ge produkten mer än en stjärna, kanske har jag mottagit ett måndagsexemplar men tror ändå inte det. En handhållen steamer har i vanliga fall mer än dubbelt så många ånghål och kan därför leverera en större mängd och bredare ånga än Tweeny Nano.

Tefal Tefal Oleoclean Compact FR7016 2L
Full Star 1
5
(1)
949 kr
p
patrickkharma
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Har aldrig ägt en fritös tidigare, därför hade jag stora förhoppningar till min nya OleoClean Compact Fryer. Maskinen var superenkel att installera och att förstå och vi kunde snabbt komma igång med friteringen. Med facit i hand är jag otroligt imponerad hur snabbt och lätt det går att fritera, hur bra och lätt det är att rena oljan efter bruk och att återanvända denna! Har friterat allt ifrån fiskfiléer till pommes frites, sweet potato fries till halloumi, lökringar och kyckling och har inte en enda gång blivit missnöjd med resultatet! Få inställningar för den superenkel att använda, även för någon som aldrig tidigare använt en hemmafritös, oljan går att smidigt förvara i maskinen efter rengöring, dock bör friteringen ske i närheten av en köksfläkt, då en viss lukt uppstår och ligger kvar om inte ventilationen är bra. De flesta delar kan diskas i maskin vilket är en enorm fördel efter användning, minimalt med sådant som behöver handdiskas! Jag kan efter en tids användning varmt rekommendera maskinen och ger därför högsta betyg till fritösen!

Neato Robotics Botvac D7 Connected
Full Star 1
3.3
(81)
p
patrickkharma
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

En otroligt bra produkt för ett konstant välstädat och rent hem! Byggkvalitén känns väldigt gedigen och denna känns som en "Premium-produkt". Väldigt lätt installation via appen och därefter kom jag snabbt igång med städningen. Imponerande inlärning av hemmets alla skrymslen och vrår och maskinen är noggrann och tar det mesta damm och smuts. Intuitiva funktioner och en bra app. Tyvärr krävs en hel del förarbete såsom flytt av stolar,och kablar för en riktigt perfekt städning men det går även att använda den utan detta. Enda nackdel är att man fysiskt måste flytta maskinen då den fastnat men detta kan man ev. komma till bukt med med hjälp av medföljande magnet and som kan fästas på dessa ställen. Måste säga att jag är väldigt positivt överraskad över Botvacs kapacitet och städförmåga, kan rekommenderas varmt!

Bauhaus
Bra
(500+)
p
patrickkharma
33 omdömen
Usel5 år sedan

Under all kritik. Lagersaldon som inte stämmer, leverans av varor långt efter utlovad tid och 8/10 produkter slutsålda på grund av felaktiga lagersaldon. Webshopen är med andra ord lika dålig som de fysiska butikerna och deras priser och personal, enda fördelen med Bauhaus är deras prisgaranti men se till att köpa varan först och utnyttja prisgarantin därefter, annars har Bauhaus satt i system att magiskt ändra priset i kassan till motsvarande som hos konkurrerande återförsäljare och några 12% billigare kan man då glömma. Fick till och med veta i butik att jag var tvungen att säga till innan jag betalat för varan, vilket inte alls stämmer. Detta är bara är en ursäkt för att slippa stå för sin egen prisgaranti. Påminde självfallet vänligt säljaren om att så inte alls är fallet och denna accepterade därefter motvilligt förfrågan om prisgarantin... Ständigt upptagen personal och ingen professionalism, varor till överpriser. Ni har en del att lära från exempelvis Hornbach, det är som dag och natt r det gäller kunnig personal, kort väntetid, trevligt bemötande och bra priser och utbud.

Fitbit Versa Lite
Full Star 1
3.3
(6)
1 527 kr
p
patrickkharma
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Har väldigt positiva första intryck av klockan, en superlätt produkt i gedigna material, silikon och metallboett. Enkel men något tidskrävande första installation/uppdatering via Bluetooth, därefter var klockan extremt enkel att använda, med en enda knapp och touchscreen. Funktionerna och apparna täcker enligt mig de flestas behov gällande träning och vardagsanvändande, klockan är behaglig att bära på natten för sömnanalys och appen är väldigt intuitiv och lättanvänd. Mycket bra med push-notiser från telefonen direkt i klockan, diskret med tydlig vibration och möjlighet att läsa sms och liknande direkt i klockan. Det enda jag saknar i klockan är en egen inbyggd GPS och möjlighet att betala med klockan. I övrigt är jag mycket nöjd med klockan och appen, Fitbit har gjort användandet enkelt och smart, klockan har väldigt bra batteritid och det medföljer silikonband i två olika storlekar, som är lätt att byta.

Epson EcoTank ET-7750
Full Star 1
4.6
(5)
p
patrickkharma
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Har nu haft min skrivare i drygt en vecka men ändå hunnit med en del olika arbetsuppgifter. Kan med handen på hjärtat säga att detta är den helt klart bästa bläckstråleskrivare jag någonsin ägt, utskriftskvalitén på foton är av labbkvalitet, om man använder fotopapper, självfallet. En helt otrolig detaljnivå och upplösning som lämnade mig mållös efter första utskrifterna. Installation via WiFi går superenkelt och påfyllning av bläck tar sammanlagt högst 10 minuter och utan strul, lätt för vem som helst,även nybörjare. Användning via dator och Windows går som förväntat smärtfritt men framför allt stor eloge för Epson iPrint Android-app, som gör fotoutskrifter av bilder från mobilen superenkelt och med flertalet val, såsom papperskvalite, automatisk förbättring, m.fl, appen gjorde jobbet riktigt enkelt och smidigt och resultatet blev fantastiskt. Skrivaren är relativt snabb och övriga funktioner såsom kopior eller scanning fungerar perfekt. Storleksmässigt är skrivaren ganska stor, men detta är förståeligt, då den skriver ut hela vägen upp till A3-format, vilket är fantastiskt! Hade gärna sett att skrivarens färgdisplay och knappar andades lite mer Premium-känsla, kanske en lite pixeltätare pek-display hade varit något och knapparna är i plastigaste laget. Hursomhelst är de sistnämnda de enda negativa sakerna jag kan nämna om skrivaren och därför får den såklart ett riktigt högt betyg av mig. Detta är utan tvivel en fantastisk men även en ekonomisk skrivare på många, tack vare Eco Tank-systemet, alla funktioner man kan tänkas behöva och helt superba utskrifter. Kan varmt rekommenderas!

Dyson Cyclone V10 Absolute Sladdlös
Full Star 1
4
(18)
5 649 kr
p
patrickkharma
33 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

En fantastisk produkt som förändrat min syn på dammsugare, trodde inte att en laddningsbar dammsugare kunde vara så kraftfull och effektiv som denna! Sugförmågan är enorm men låter mindre än en "tjockdammsugare". Superbra byggkvalité och enkelt system för byte av tillbehör, som det ingår många av. Dessa täcker hela behovet av rengöring, om det så är bilen, badrummet, vardagsrummet eller mattor eller bara en snabb runda under matbordet Motorn är fantastisk och tar minsta lilla hår eller smuts. Mycket lätt att använda och smidig runt hörn, under skåp och trånga utrymmen. Batteritiden är mycket bra och räcker utan problem i hela huset. Dyson V10 Absolute gör städningen till något roligt och snabbt. Kul med en genomskinlig behållare för avfall, där man faktiskt kan se hur mycket smuts som samlas, även där vi tidigare dammsugit med vår "vanliga" damssugare, som den missat! Detta känns som en premiumprodukt och jag kan varmt rekommendera den!