Kategorier
Prisjakt

Aponow

Medlem sen 2001-11-25
11
Bidrag
0
Hjälpsamröster
De Blodröda Floderna
3.7
(58)
148 kr
20 år sedan*
Den börjar helt lysande även om mycket är snott från 'Lammen tystnar' och 'Seven'. Alldeles otrolig bra upptrappning och man blir riktigt nyfiken hur det skall sluta. Otroligt snygga lik! Tyvärr så känns det som om slutet verkar nedklippt för att få det till en kortare brinntid. Allvarligt talat så hänger jag faktiskt inte med i storyn under upplösningen. Antingen har vi logiska luckor i filmen eller hos mig.... Ljudet är riktigt bra! Klockor som tickar i bakkanalerna och som förflyttar sig mellan högtalarna allt eftersom huvudpersonen rör sig m.m. Bilden bra den med. Extramaterial i en separat skiva. Mycket bra! Vettiga intervjuer med skådespelarna som inte liknar för mycket rövslickeri och intressanta domumentärer hur man gjort liken etc.
*Redigerades 20 år sedan
Traffic (UK)
3.5
(21)
99 kr
20 år sedan*
Blev faktiskt lite besviken på denna film, hade väntat mig så mycket mer. Självklart är filmens förmåga att inte moralisera över knarkets vara eller icke vara dess styrka. Skådespelarna är överlag bra men jag vet inte, någonstans kan jag inte riktigt ta den på allvar och har svårt att peka på vad. Bilden är inte speciellt bra men det ligger självfallet i den konstnärliga friheten hos produktmakarna. Den gula tonen i mexiko till exempel förstärker den illegala och mystiska känslan. Ljudet är det inte mycket med. Inte mycket i surroundkanalerna men de få gånger de används rycker man givetvis till. Extramaterialet mediokert.
*Redigerades 20 år sedan
The Watcher
2.7
(97)
48 kr
20 år sedan*
Sämre film får man leta efter. Inte nog med att skådespelarprestationerna är sämre än julspelen på närmsta förskola så verkar dessutom manus skriven av en totalt verklighetsbefriad för att inte säga förståndshandikappad såpaslukare. James Spader spelar så dåligt så jag vet inte vad. Det finns inte en uns av spänning eller nerv, det finns till och med logiska luckor i slutet. Dialogen är dessutom en misär. Enda anledningen till att jag inte gav den noll poäng var att jag gillade Marisa Tomei som psykologen även om detta var det sämsta hon har gjort. Bilden tyckte jag var grynig och ljudet dåligt mixat, ibland trädde det fram men allt för sällan. Soundtracket var dessutom oftast ganska malplacerat. Extramaterialet får BOTTENBETYG.
*Redigerades 20 år sedan
Crouching Tiger Hidden Dragon
3.8
(440)
99 kr
20 år sedan*
På åttiotalet var jag mycket förtjust i Hong Kong-producerade Kung Fu-filmer och idag är det plötsligt hur normalt som helst att gilla denna genre vilket det dock inte var DÅ! Filmen är lyrik, romantik, spänning och martial art med fantastiskt välkoreograferade fightingscener. Skådespelarna är ypperliga och hela tonen på filmen har en slags värme som omsluter en. Specialeffekterna håller samma höga klass som fotot. Bilden är mycket bra precis som ljudet, dock med viss reservation för lite surroundeffekter (men när de används görs det med finess med en påföljande effektförstärkelse på grund av detta). Ljudet i frontkanalerna är mycket bra. Regnet är ett tillfälle som alla kanaler används och det kändes nästan som om det regnade hemma i rummet! Inte så mycket extramaterial men intervjun var för en gång skull riktigt bra utan en massa PR-skitsnack. Likaså var ´Making Of´ bra även om jag hade velat se mer fightingteknik.
*Redigerades 20 år sedan
Grinchen
3.3
(78)
20 år sedan*
Först tyckte jag det verkade kul med en film som kanske skulle slå hål på julfirarhysterin men den slutade istället i avgrundskäcka moralpredikningar om kärnfamiljens förträfflighet. Ett lätt illamående infann sig och jag insåg att denna film borde vara en ypperlig valfilm för KD vid nästkommande val. Skitsamma, nog med spydigheter. Jim Carrey passar som handen i handsken för rollen och en del garv uppstod, speciellt vid hans möte med den lilla flickan hemma i grinchgrottan som är lysande. Jim Carrey och Anthony Hopkins samt de digitala effekterna är den enda behållningen av filmen. Ljudet är dock helt okey, det svischar och far i bakkanalerna rätt ofta medan bilden får godkänt men inte mer. Bra extramaterial med inte allt för många knapptryckningar på fjärrisen.
*Redigerades 20 år sedan
Gladiator
4.4
(920)
30 kr
20 år sedan*
En grandios matinéfilm i Ben Hur-anda! Manus, skåderspelarinsatser och story är vad man kräver i den här typen av film. Stridsscenerna är ypperliga förutom viss reservation till lite väl plaskiga bloodshot. Sedan är jag också lite kritisk till de ibland alltför snabba klippen i actionscenerna. Inledningen är mäktig! Bilden är väl så bra den kan bli på min 32-tummare. Ljudet är ypperligt. Det svishar och smäller runt omkring en på ett mycket homogent sätt och bastonerna mullrar som en ångvält. Dessutom DTS! Inget extramaterial i denna utgåva.
*Redigerades 20 år sedan
Men of Honor - Special Edition
3.7
(82)
58 kr
20 år sedan*
Lite väl förutsägbar hjälte men lite involverad i filmen blir man ändå. Envis ÄR han. Bra bild men ljudet sker mest i frontkanalerna även om det blixtrar till nån gång. Extramaterialet okej speciellt det alternativa slutet som var bra mycket bättre en det som visades!
*Redigerades 20 år sedan
Dinosaurier
3.5
(76)
59 kr
20 år sedan*
Storyn är ju riktad till de yngre så den får väl godkänt. Snyggt animerat! Ljudet och bilden är absolut godkänt. Extramaterialet visar sig mest vara en massa tryckande på fjärrisen även om en del intressant kunde visas till slut. Spelet som verkar vara riktat till de yngsta klarade jag inte av....hmmm.
*Redigerades 20 år sedan
Vertical Limit
3.2
(132)
29 kr
20 år sedan*
Orealistisk och förutsägbar film som dock imponerar med halsbrytande klättringsscener och special effects. Dock har jag svårt för scenerna i grottan med konstgjord snö och frigolitblock. Bra ljud, bakkanalerna jobbar hela tiden. Bilden är också bra, fin skärpa och kontrast. Extramaterialet är okej.
*Redigerades 20 år sedan
Red Planet
3.2
(70)
68 kr
20 år sedan*
Patetiskt manus där inledningen känns som ett dåligt seriemag. Bortser man från det så finns det ju åtminstone några SiFi-scener som är okej. Roboten är den största behållningen! Ljudet är bra, likaså bilden. Extramaterial kasst.
*Redigerades 20 år sedan
Sida 1