fanat1c

Medlem sen 2008-08-25
40
Bidrag
31
Hjälpsamröster
The North Face Base Camp Duffle Bag M (2018)
2.3
(1)
840 kr
ett år sedan
Tycker inte den är bekväm att bära när den är tungt packad. Tycker inte den cylindriska formen underlättar packningen, snarare tvärtom. Hållbarheten är sådär. Min har otroligt många hål i lamineringen efter flygningar och dom är svåra att laga med tejp och lim. Kostar mycket i förhållande till vad man får.
Patagonia Black Hole Duffle Bag 90L (2015)
3.8
(1)
999 kr
2 år sedan
*Redigerades ett år sedan
Jag har använt massor av olika dufflar i 12 år på massor av olika typer av resor. Denna är överlägset bäst tycker jag. Små fack för organisering. Otroligt tålig, den har genomgått 20-tal flygningar som incheckad och inga hål so far. Mjuk, följsam och riktigt skön att bära. "Pyramid" underlättar packningen tycker jag. Den fungerar jätte bra att använda 1/3 och 1/4 fylld trots att den är väldigt stor. 90L är riktigt mycket med volym och jag har aldrig känt att jag haft behovet av större.
Patagonia Black Hole Duffle Bag 45L (2015)
2.3
(1)
ett år sedan
Beställde denna då jag redan äger en 90L black hole från Patagonia och är väldigt nöjd med denna. Jag förväntade mig att 45L versionen är ca hälften av min 90L:are. Ögonmåtten säger att den är mer 1/4 av den. När jag räknar på yttermåtten så är den 31L, alltså saknas 25% av väskan. Riktigt dåligt och första gången jag är riktigt besviken med en produkt från Patagonia.
Eva Solo Dekanteringskaraff 75cl
2.3
(1)
435 kr
3 år sedan
Gick den sönder inom 1 år och detta var trots varsamt handhavande. Den sprack vid kanten på karaffen när jag tog ut metall instättning. Det lämnas ingen glassgaranti på denna varan av Eva Solo vilket förstärker mitt intryck av varan. Den är tillverkad i vad som känns som vanligt glas och är inte för dig som dricker vin flitigt och vill använda dig av din karaff. Om du är vill använda din karaff så rekommenderar jag något från Spiegelau eller Riedl då dom inte bara gör vackra produkter, men dom är till för att kunna användas och brukas i flera år.
Seger Running Mid Comfort Sock
2.7
(2)
143 kr
4 år sedan
Jag älskar dessa sockarna och det är de enda träningssockarna jag kör med nu förtiden. Jag har använd två par Seger Mid Comfort i alla mina träningspass de senaste 3 åren s dom har gått igenom några hundra träningspass var. Har även använt de under vandring på 20 mil. Fördelar: -Imponerande slitstyrka -Sitter bra på foten även när de blir blöta. Har inte upplevt något skav trots genom blöta sockar. -De är aningen hala sockar vilket jag upplever som mycket positivt. Detta gör blir minimalt med friktion mellan sko och socka och minskar skav på foten. Detta ställer dock krav på att man har skor som passar bra och sitter nära. Annars kommer man mest glida runt i skon.
Amazon Kindle Paperwhite 3
4.3
(14)
1 490 kr
5 år sedan
Jag var först ganska skeptisk och trodde inte att jag skulle gilla att läsa på en platta jämfört med en riktig fysisk bok. Aj vad jag hade fel. Har ägt min Kindle i 4 månader och jag slaktar böcker på löpande band. Fördelar -Läser mest engelska författare. Det är väldigt enkelt att köpa på Amazon och få boken direkt till plattan. -Med Calibre så är det inga problem att köpa böcker på Adlibris heller -Ordlistan: Bara att trycka på ett ord och få förklaringen (på engelska) -X-ray funktionen: Sammanfattningar på karaktärer och mycket annat. Väldigt skönt att ha när jag läser böcker med många karaktärer eller återupptar en serie som jag inte läst på länge. -Anteckningar: grymt enkelt att ta anteckningar i böcker. Bra citat, fakta etc bara att markera så synkas det till molnet. Jag använder Evernote för att spara anteckningarna och göra dom sökbara. -Kan välja font och fontstorlek. -Ljuset lyser inåt och stör inte ögonen eller min sambo som ofta släcker ljuset tidigare än mig. -Enkelt att ha flera böcker med sig på resan. Tar mindre plats en än pocket. Jag gillar att hoppa mellan skönlitteratur och facklitteratur beroende vad jag känner för så det är väldigt skönt att ta med sig flera böcker. -Förutom att läsupplevelsen är ljusår bättre på Kindle:n än på en iPad så är det riktigt gött att inga ha internet en knapptryckning bort. -Batteritiden: Jag läser i snitt 1-2 tim per dag i snitt och får ladda den efter 2-3 veckor. Jag har dock WiFi:t avstängt för det mesta. -Skapa ett "familje konto" så kan man dela böcker med familjemedlemmar. -Slipper vänta på att boken skall komma på posten :) -Många böcker mycket billigare än i fysisk form. Många klassiker är till och med gratis. -Kvalitén: plattan känns robust och skön att hålla i. Nackdel: -Den updaterades inte automatiskt när det kom ut en ny uppdatering utan det fick jag utföra manuellt. Jag är väldigt nöjd med mitt köp. Nu vill jag bara läsa på min Kindle och hoppas att alla böcker kommer i e-format :)
Fjällräven Vidda Pro Regular Trousers (Herr)
3.6
(3)
1 599 kr
5 år sedan
Har haft mina Vidda i snart 10 år så dom har varit med ett tag. Använder dom mycket som vardagbyxor, arbetsbyxa och på dagsturer i skogen. Positivt -Bekväma. Jag har ganska stora ben och har allmänt problem med att hitta byxor som har en funktionell passform. Inga problem med Vidda. -Snygga: jag tycker dom ser bra ut. Dom ser inte ut som något rymdskepp som vissa nyare vandrarbyxor gör nu förtiden. Neg -4 sömmar har gått upp genom åren. Har lagat dessa själv så har inte haft kontakt med Fjällrävens support. -Resåren vid benslutet har lagt ner helt. Har fått laga här med. -Byxorna bleknar mycket efter redan några få tvättar. -Fickorna på framsidan lår skapar lätt tryckpunkter och skav om man har utrustning i dom samtidigt som man går mycket uppför. -Bomull torkar långsamt. Jag använder inte dessa byxor för flerdagars vandring av detta skälet. -Det är meckigt att vaxa och få det bra tycker jag. -Priset Jag tycker sammanlagt så kostar dessa byxor för mycket med tanke på dom defekterna jag upplevt.
Woolpower Shoe Liner Sock
3.8
(1)
115 kr
6 år sedan
*Redigerades 5 år sedan
Bästa sockorna jag ägt. Stilrena, slitstarka, bra passform och luktmoståndiga. Jag har tre par som jag roterar på nu och är nästan de ända strumporna jag använder under det varmare halvåret i Sverige. Helt klart värda sitt pris.
Sida 1