Prisjakt

Yoe

Medlem sen 2008-08-13
109
Bidrag
25
Hjälpsamröster
Philips 55POS901F
Full Star 1
4.1
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*
Då åskan dödade min Pioneer Kuro för ett par år sedan gav jag efter ett tag upp försöken att hitta en begagnad likadan lokalt och satsade i stället på att vänta in en annan teve som jag verkligen kände för, som kunde fylla skorna efter Kuro:n. När OLED-apparaterna kom från LG kände jag att det började brännas, och jag satsade på att vänta in nya modeller med fixade barnsjukdomar. Lutade åt LG OLED55E6V, men när Philips visade sin 55POS901F kändes det avgjort. OLED + Ambilight lät som en dröm, så den fick det bli. Mina intryck efter första kvällen med den: Installerade den på väggen direkt, med dubbla Boxer-kort, trådlöst nätverk och extern USB-hårddisk för inspelning. Installation gick smidigt, med kanalsökning och grundinställningar. Android TV inledde dock sin karriär med att bugga friskt, så jag körde direkt en uppdatering av firmware, vilket gjorde susen. Den mer avancerade fjärrkontrollen med touch-platta känns hittills lite sisådär. Lutar nog åt att stänga av touch-funktionen, men jag ska ge den en chans. Bildinställningarna gjordes enligt tips på en fransk testsida. ISF Night, ställ ner kontrast (ljusstyrka) till 36 och gamma till -1. So far tycker jag det ser bra ut. Starka sidor: * Svärta och kontrast. Magiskt bra. * Uniformitet i bilden. Inga skuggor, ingen clouding, inga ojämnheter. * I allmänhet suverän bild. * Ambilight. Fantastisk upplevelseförhöjare. * Dubbla mottagare. Man kan spela in en kanal samtidigt som man ser på en annan. * Helt ok menysystem, men Android TV är kanske inte helt perfekt. Bra utbud på appar. * Bra Netflix-stöd med UHD (såklart) och Netflix-knappar på fjärrkontrollerna. * Appar för SVT Play och Spotify finns. * Supersmidigt med inbyggd Chromecast-funktion * Bättre motion resolution än LG:s egna OLED-apparater Mindre starka sidor: * Den mer avancerade fjärrkontrollen med touch, tangentbord och RF är lite oberäknelig ibland. * Som andra OLED-apparater av idag så har den inte lika hög motion resolution som plasman hade. Förmodligen enda svagheten bildmässigt vs Kuron som jag kan se. Med funktionen Perfect Clear Motion kommer den dock upp i 650 linjer utan att försämra bilden med diverse artefakter, att jämföra med de 300 linjer som annars är det som man får med sample and hold (OLED/LCD) om man inte tillämpar magi, och Kuro med sina cirka 900 linjer.
*Redigerades 5 år sedan
Apple TV (3rd Generation)
Full Star 1
4
(231)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Användbar liten pryl. Speciellt sedan stöd kom för SVT Play och TV4 Play. Som Netflix-klient är den helt lysande och AirPlay behöver väl knappast nämnas. Funkar fint att hyra film med också, men det har blivit sällan sedan vi skaffade Netflix.
*Redigerades 7 år sedan
Oppo BDP-103 Regionsfri
Full Star 1
4.6
(11)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 år sedan*
Grym spelare. Fantastisk på att skala upp DVD. Snabb som tusan.
*Redigerades 7 år sedan
Ortofon OM 20 Nål
Full Star 1
3.9
(3)
1 698 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 år sedan*
Jag har ett flertal nålar i OM-serien som jag kör på en Technics SL-1210, i en Super OM-pickup. För riktig finlyssning av sprillans nya skivor kör jag på den mest avancerat slipade OM40-nålen som verkligen plockar fram detaljer, för spelning av second hand och loppisfynd har jag OM5E och OM10, och för standardlyssning har det blivit OM20 som jag verkligen tycker om. Den är definitivt hörbart mycket bättre än OM5E och OM10 (som egentligen är väldigt lika varandra) och enligt mig mer prisvärd än 40-nålen. Nålarna funkar även bra att köra i de DJ-inriktade Concorde-pickuperna, men resonansmatchningen blir inte helt optimal.
*Redigerades 7 år sedan
AKG K518 DJ
Full Star 1
4.1
(86)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
+ Bra ljud för sitt pris. + Stänger ute omgivningsljud bra. - Små, vilket gör det jobbigt att ha dem över öronen en längre tid. - Kabel och kontakt misstänkt smala och känsliga, förmodligen inte optimala för proffsbruk. Har använt dessa för hemma-DJ-bruk och varit nöjd med dem. Inte helt perfekta i designen, men de har bra ljud för sitt pris. Inte haft några problem alls med dem.
*Redigerades 7 år sedan
Nocs NS900
Full Star 1
3.3
(3)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Jag fick testa dessa lurar utan att veta något om pris eller omdömen. Innan provlyssnandet var jag positivt överraskad över de två olika kablarna som följde med, en spiralsladd för DJ-bruk och en smidigare rak variant med mic för användning med mobiltelefon. Fiffigt. Och lurarna var ganska sköna och rätt snygga. Men när jag lyssnade på dem försvann all entusiasm. De hade ett burkigt ljud med dåligt mellanregister och inte speciellt välljudande diskant. Ett bra basregister är det enda som lurarna kan skryta med. Priset jag gissade på var mellan 200 och 300 kr. När jag fick veta vad de kostade skrattade jag bara. Skulle aldrig ens fundera på att köpa dessa.
*Redigerades 7 år sedan
LG 50PK550N
Full Star 1
4.3
(52)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
11 år sedan*
Bra tv för pengarna. Lite halvkass på SD med inbyggda mottagaren, speciellt på kanaler med lägre bitrate typ femman och sån skit blir det väldigt grötigt. DVD och Blu-ray gör sig desto bättre. Bra flyt med 24Hz. Kan kalibreras väldigt exakt om man har tid, ork och verktyg för det (20 punkters gråskalekalibrering är väl att betrakta som overkill, men det finns vanlig tvåpunkters också). Svärtan är ok. Inte KURO-nivå på långa vägar förstås, men ungefär vad man förväntar sig av en tv i denna klass. Reflektioner är väl också en grej att vara medveten om innan man slår till på denna. Inget för dagsljustittande med fönster bakom soffan direkt. Väl genomtänkt menysystem. Lättanvänd.
*Redigerades 11 år sedan
The Mist
Full Star 1
3.3
(74)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
13 år sedan*
kass utgåva
*Redigerades 13 år sedan
Pioneer DV-410V
Full Star 1
3.9
(11)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
13 år sedan*
Köpte en DV-410V för att ersätta min Philips DVP5960 med något motsvarande från Pioneer av estetisk-praktiska skäl. Menyer, funktioner, anslutningar, uppskalning, USB-hantering, inställningsmöjligheter och liknande var helt klart bättre, MEN den föll pladask på en punkt. Detaljrikedomen och färgstyrseln i de mörka delarna av bilden gick bara inte att få bra. Efter flera timmar med kalibreringsskivan och A-B-jämförande med bilden från Philipsen och Blu-ray-spelaren från Sony som jag hade då gav jag till slut upp och skickade tillbaka den. Philipsen får stå kvar ett tag till.
*Redigerades 13 år sedan
Ghost in the Shell 2.0 + Ghost in the Shell: Innocence Double Pack (UK)
Full Star 1
3.8
(5)
299 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
10 år sedan*
*Redigerades 10 år sedan
Sida 1