Jonsso

Medlem sen 2008-07-30
6
Bidrag
2
Hjälpsamröster
RM Jakt
0
Utmärkt
2 år sedan

Snabba och smidiga! En rea-produkt visade sig vara slut, lagersaldot var fel. Efter att beställningen skickats iväg av mig, blev jag kontaktad, via mail, där de erbjöd mig en annan och enligt mig, bättre och dyrare icke-rea-produkt till samma pris eller möjligheten att få pengarna tillbaka. När produkten kom, efter två dagar, så visade det sig att de dessutom hade skickat med en keps och en vikbar kåsa, som plåster på såren antar jag :) Rekommenderar dem starkt!

Wilfa Classic CCM-1500S
Full Star 1
2.9
(9)
1 091 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Har haft den i drygt 2 år och har lite synpunkter att ge den som funderar att köpa en sådan... Plus: * Det går att få till kaffet precis så bra som man vill ha det(!), genom att enkelt, under filterhållaren, justera hur fort vattnet ska rinna ned. * Brygger ganska snabbt * Relativt tyst * Det droppar aldrig ner något kaffe på plattan, om man bara först vrider igen vattenhastighetsjusteringen till noll, vilket jag alltid gör för att slippa att det droppar ned något kaffe på plattan. Minus: * Lätt att glömma bort att öppna på vattenhastighetsjusteringen vid/innan ny bryggning. * Saknade efter ett tag en löstagbar vattenbehållare. * Den svarta plastkanten/sargen för handtagets infästning runt glaskannan sprack inom ett år (handtaget blev lite oroväckande löst, men den gick att använda ändå) * Den blir ganska snabbt ful på insidan av den genomskinliga (plast?)vattentanken, fastän vi använde en särskild tillbringare vid fyllning av vattentanken. * Byggkvalité. Efter någon månads användning började det synas, på den svängbara vattenfördelaren, ovanför filterhållaren, antydan till att förkromningen släppte, någon enstaka bubbla. Efter två år hade det börjat lossna krombitar från underdelen av vattenfördelaren, där vattnet rinner ut genom hålen ner i kaffefiltret. Åkte och visade upp bryggaren (vattenfördelaren) för Jula, där den hade inköpts. De gav mig ett tillgodokvitto på hela inköpspriset (599:-), efter drygt två års användning! All heder åt jula!

Bosch TKA8633
Full Star 1
3.2
(5)
930 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

En riktigt bra kaffebryggare till rätt pris (849:-), med tanke på de funktioner som finns på den. Att kvällen innan "ladda" bryggaren och morgonen efter vakna till lukten av nybryggt kaffe är underbart. Lättsamt med den löstagbara filterhållaren, som dessutom har en trevlig och lyxig känsla med sin annorlunda utsvängningsrörelse. Vattentanken är mycket lätt att ta lös och fylla, känns gediget när man sätter tillbaka den, dock hade jag uppskattat om graderingen på den hade suttit på motstående sida. Handen blir lite i vägen när man vill se graderingen vid fyllning av vatten, dock inget stort problem. Det som gör att det inte blir en fullpoängare är att det väldigt ofta blir en kaffedroppe som faller ned på plattan (som på de flesta kaffebryggare), när kannan tas bort. Det går ibland att undvika om man sakta smyger ut kannan. Kaffet blir, hur som helst, riktigt gott. Rekommenderar denna!

Electrolux EKF7500
Full Star 1
2.5
(54)
699 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Nu är den oanvändbar, efter mindre än ett år...display med klocka fungerar, men det klickar bara till inuti den, när den sätts på, ingenting blir varmt... Plastlocket på bryggaren gick också sönder i gångjärnet (strax innan den slutade att fungera helt) Bedrövlig hållbarhet, för att vara Electrolux! Kanske innehåller den alldeles för billiga komponenter för att hålla någon längre tid? Köpte den för 499:- + Trevligt att kunna ladda den och ställa in klockslaget när den ska starta + Bra med timer för automatiskt frånslag (något kort tid kanske, 40min) + Hyffsat snabb och tyst bryggning + Fungerande droppstopp (aldrig någon endaste droppe spill på 11 månader) + Ser helt OK ut och känns helt OK (för priset) + Priset (sett till antalet funktioner) + Gjorde dock helt OK kaffe (innan den slutade att fungera) - Filterhållaren: filterstorlek no.4 passar inte riktigt, är liiite för stor - Inte löstagbar vattenbehållare (trodde att jag skulle vänja mig) - Hållbarhet.... Kan inte rekommendera någon att köpa denna bryggare!

Hunter Smart Headset Foldable
Full Star 1
3.5
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Har precis provat hörselskydden. Från fabrik så sitter de ganska tight på mitt, normalstora, huvud. De går nog att bryta ut lite om man vill. Det var inga problem att koppla upp kåporna till mobiltelefonen (iPhone5), via Bluetooth (4.0), strömma musik samt ta emot och prata telefonsamtal. Ljudkvalitén är helt ok, vidare låter mitt tal helt ok för den som lyssnar i andra änden, dock verkar det som att den utdragbara mikrofonbommen inte ska vara alltför långt ifrån ansiktet för då blir (naturligtvis) talet lägre för den som lyssnar. Har endast provat dem inomhus och har ännu inte kopplat in jaktradion. Kåporna verka klippa ljudet, som de ska göra, vid snabba och höga ljud. Har dock inte skjutit med dem på ännu. Den borttagna stjärnan beror av att jag upplever att ljudförstärkningen inte kan göras märkbart högre än vid normalt lyssnande, utan kåpor. Jämför då med ett par (billiga) Phoxx-kåpor, från XXL, där ljudet kan förstärkas mer. Min första slutsats: mycket prisvärda kåpor (1349:- på XXL) med tanke på funktionerna! Återkommer med utökad recension när dessa kåpor har provats i skogen, inkopplad tillsammans med jaktradion och mobiltelefonen.

Panasonic Viera TX-P50VT50Y
Full Star 1
4.5
(27)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Otroligt bra bild, även vid lågupplöst material, t.o.m ljudet är över förväntan! Bilden är flera steg bättre än på min gamla TH-42PZ81E, speciellt märkbart är detta vid snabba kamerasvep och panoreringar. Nu är det aldrig ofokuserat, oavsett scener. Svärtan är så mycket bättre, jämfört med PZ81:an. Att den inte får 10 stjärnor beror av att det finns ett högfrekvent, surrande, tomgångsljud som jag kan uppfatta vid helt tysta scener eller riktigt lågt ljud. Kan dock nämna att jag sitter ca 2,5m ifrån TV:n och är extremt känslig för sådant, ingen annan i familjen hör något, så detta kanske inte är något problem för de flesta andra. Kan inte annat än att rekommendera ett köp av denna TV! Bättre bild på än så här går det knappast att få för 12 990:-! Uppdatering: Lämnade tillbaka den som lät på Elgiganten och fick ut en ny, som inte buzzar => toppbetyg!