Prisjakt

MagicC

Medlem sen 2008-06-07
72
Bidrag
115
Hjälpsamröster
Sony WH-XB910N Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.1
(8)
1 119 kr
M
MagicC
72 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Jämför närmast med mina gamla Sony WH-H900N. XB910N är en nyare modell med extra mycket bas och nog är det mer bas. Faktum är att det är så mycket bas att det är jobbigt att lyssna någon längre stund. Tyvärr verkar den inbyggda EQn inte klara av att hantera de lägsta frekvenserna för även om man drar ner de lägsta banden till -10 (dB?) och clear bass till lägsta positionen så läcker vissa basfrekvenser ändå genom EQn. Kortfattat, det går inte att få till ett balanserat ljud hur man än trixar med inställningarna, förmodligen för att hela konstruktionen är optimerad för maximal bas. Det som drar ner betyget ytterligare är att i princip allt annat har blivit sämre med denna nya modell. Supporten för codecs är sämre (aptX och aptX HD saknas), lurarna sitter hårdare, kuddarna verkar vara av mycket sämre kvalite och hela konstruktionen ser och känns mycket plastigare. Knapparna sitter inte på kanten av hörluren utan en bit upp på sidan så att man hela tiden måste känna sig fram. Osmidigt men kanske en vanesak. Bluetoothanslutningen verkar också sämre. Har testat med min LG G7 (LDAC codec), iPhone 11 och min Macbook Air (M1) och på samtliga devicer hackar ljudet ibland. Dessutom är räckviden ca 1/3 av mina gamla där jag kunde gå runt i hela huset (även ovanvåningen) utan några störningnar alls. + AC:n förbättrad jämför med tidigare lurar + USB-C, äntligen! + Hård förvaringsväska + Bra batteritid Sammanfattning: Om du är ute efter HIFI så välj hellre WH-1000XM4. Om du däremot älskar bas så köp. Update (2023-11-28) Verkar som att SONY själva till slut har insett att ljudet inte var helt bra. Efter en firmwareuppdatering så blev ljudet märkbart bättre. Det är fortfarande väldigt mycket bas, men nu är det lättare att få till ett mer balancerat ljud med equalizern. Höjer mitt betyg.

Amazon.se
OK
(500+)
M
MagicC
72 omdömen
UselRedigerades 5 månader sedan

Skulle lägga en beställning under Black Friday. Vanligtvis brukar detta fungera ganska bra, men denna gången gick det inte alls. Vilket utlämningsställe jag än valde så fick jag ett kryptiskt felmeddelande. Försökte på både datorn och i deras app på mobilen, med samma fel. Efter att ha försökt genomföra köpet i närmare en timme så gav jag upp. Jag kan inte begripa att ett så stort företag som Amazon inte kan erbjuda en bättre köpupplevelse. Det blir inte bättre av att Amazon försöker smyga in frakt trots att de skriver att det ska vara fraktfritt, raderar rabattkoder som de själv har lagt in eller aktivt försöker få en att klicka fel för att man ska bli Prime kund. Att få kontakt med kundtjänst är närmast omöjligt.

Weber Go Anywhere Brikett/Kol
Full Star 1
4.3
(7)
1 049 kr
M
MagicC
72 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Positivt: Svalnar snabbt när man stänger alla ventiler och kolen som är kvar kan användas igen. Locket går att hänga på sidan av grillen. Fungerar bra att grilla även större bitar kött. Negativt: Ganska stor och tung för att vara en portabel grill. Omständligt att fälla ner benen då du i princip måste vara två personer. En som lyfter grillen och en som fäller ner benen och låser dem. Denna modell hade tidigare handtag på sidorna. Dessa är numera bortplockade vilket gör gillen mindre, men det gör samtidigt att du inte kan flytta grillen en millimeter när du väl har börjat grilla eller när du grillat färdigt. Omständlig att rengöra då man måste plocka bort grillgaller, kolgaller och askbricka. Luftventilerna på sidorna känns lite opraktiska. Ventilerna i locket är extremt tröga och tar emot i handtaget. Kan fundera över kvalitén på kolgalret då lådan till grillen var indränkt i olja för att galret inte ska rosta under transporten. Summering: Bättre än en engångsgrill. Funkar ganska bra att grilla även större bitar, men för att var en portabel grill så är den inte så smidig som jag hade önskat. Dessutom är den onödigt krånglig att göra ren. Uppdatering: Får erkänna att jag är lite förvånad över alla positiva omdömmen. Kanske beror det på att dessa omdömmen är gjorda på den gamla modellen som hade praktiska handtag på sidorna. Drar bort ytterligare en stjärna. Även om kvalitén på själva grillen är bra jämfört med alla andra små grillar så är konstruktionen otroligt korkad. Som jag har nämnt tidigare så är benen utformade på ett sådant sätta att man antingen måste vara två personer för att fälla upp/ihop, eller så får man välta hela grillen på sidan så eventuell kol/aska rullar runt inne i grillen. Inte alls smidigt. Dessutom måste grillen i praktiken vara helt kall innan du kan fälla ihop den. En annan riktigt dålig sak är att det knappt är någon kant runt gallret. Detta gör det till en utmaning att grilla raka korvar då dessa rullar ner på marken. Slutligen så är luftventilerna på sidorna utformade så att man måste använda verktyg för att kunna öppna och stänga dem. Känns sådär när man köper en sprillans ny grill och måste stå och slå med grillverktygen på luftventilerna för att justera liftflödet. Hade ju varit trevligt med något löst platshandtag som man kunde använda både på sidorna och till reglagen på locket. Trots mitt dåliga betyg så skulle jag förmodligen ha köpt den igen. Inte för att jag är nöjd, utan för att alla andra små gillar är om möjligt ännu sämre. Den här griller kommer nog hålla ett bra tag, men jag kommer svära varje gång jag använder den.

Kingston Fury DDR4 3600MHz 2x16GB (KF436C18BBK2/32)
Full Star 1
5
(1)
1 099 kr
M
MagicC
72 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Har kört 2 stickor med totalt 32 GB på mitt Z690 kort. Uppgraderade därefter med ytterligare 2 stickor. Har nu totalt 64 GB som körs i 3600MHz. Fungerar stabilt och bra. Har inte testat att överklocka.

Lenovo Smart Clock
Full Star 1
4.1
(15)
M
MagicC
72 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Fungerar bra som en modernare ersättare för klockradion. Dock skulle jag aldrig våga lita på alarmet eftersom klockan inte har någon batteribackup. Ljudet är tunt, men duger gott till att slölyssna på musik. Röststyrningen fungerar bra även om man kan fundera över nyttan. Man vill ju gärna inte ligga och prata med Google när sambon sover. Hade önskat att det var lite smartare, t.ex. att man kunde tända och släcka lampor från displayen, se temperaturer på sensorer eller ha den som bildvisare, men i så fall får man nog välja Googles egna lite större modeller. Har aldrig haft några problem med Wifi eller annat.

JBL GO 3 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.9
(9)
330 kr
M
MagicC
72 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Efter att ha läst en massa positiva omdömen om JBL Go 3 så kändes det som ett ganska säkert köp. Tyvärr blev jag en aning besviken. Ljudet är förvisso bättre än mobilens, men känns ändå långt mycket sämre än vad jag förväntade mig. Det låter instängt och tunt. Basen hörs inte särskilt mycket, däremot får den hela högtalaren att hoppa runt på bordet., Behöver inte höja volymen särskilt mycket innan det låter ansträngt. Är man ute efter en högtalare där det lilla formatet är viktigare än ljudet så kanske den duger, men förvänta er ingen HIFI upplevelse. + Ganska lagom storlek och format - Burkigt ljud - Kan inte spela särskilt högt utan att låta ansträngd - Även vid måttlig volym så glider högtalaren runt på bordet - Går inte att se batterinivån, varken på enheten eller via bluetooth. - Ljuden som spelas vid start/avstängning är hel obegripligt fåniga och fyller ingen funktion. +- Knappar är nästan omöjliga att se på kvällen, dock är de ganska stora och har bra klick. ---- Gummit på sidorna luktar riktigt illa

Fiskars Kantskärare Solid
Full Star 1
2
(1)
333 kr
M
MagicC
72 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Fiskar brukar göra ganska okej grejer, men den här kantskäraren tillhör undantagen. Handtaget och skaftet känns väldigt stabilt, men själva bladet är tunt och ostabilt. Första gången jag använde den så höll jag på att böja av bladet. Finishen på bladet är också ganska dåligt. Ser nästan ut som att man har lackerat rostig plåt. Dessutom sitter bladet lite snett vilket knappast gör det lättare att skapa raka kanter. Med tanke på priset så hade jag nog förväntat mig lite mer.

Apple MacBook Air (2020) - M1 OC 7C GPU 8GB 256GB 13"
Full Star 1
4.3
(24)
9 939 kr
M
MagicC
72 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Riktigt snabb och responsiv. Bra skärm och otrolig batteritid. Ok tangentbord, men hade önskat att enter knappen var bredare. Blir en hel del feltryck trots att jag är van vid Apples externa tangentbord. Gillar designen, men kanterna på datorn är vassa och gör den obekväm att bära. Det enda riktigt dåliga på denna laptop är det faktum att den bara har två USB-C/thunderbolt anslutningar. Det känns absurt att man ska behöva lägga 700-1000kr bara för att kunna koppla datorn till en extern skärm. Att hitta en bra usb-c hub är heller inte lätt. Många hubbar klarar nämligen bara 4K i 30hz vilket gör att hela bilden hackar. Det finns också en hel del exempel på nätet där folk har förstört sina datorer just med 3e parts hubbar, så jag rekommenderar att hålla sig till kända märken. Uppdatering: Modellen jag köpte kallas Space Grey och redan när jag började använda datorn märkte jag att den hade en väldigt kraftig lukt som är irriterande för både ögon och luftvägar. Luktar som någon kemikalie snarare än den där typiska ny elektronik doften. Tänkte att det försvinner nog snart, men har haft datorn i någon månad nu och den luktar fortfarande riktigt mycket. Har haft flera Apple produkter, men aldrig haft liknande problem. Tycker ändå att Apple borde ha bättre koll på sin tillverkning. Särskilt när de marknadsför sina produkter som mer miljövänliga. Om det inte blir bättre snart så kommer jag lämna tillbaka den. Tråkigt på en dator som jag annars är helnöjd med.

Electrolux EERC70IW Sladdlös
Full Star 1
1
(1)
M
MagicC
72 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Dammsugaren är tung och otymplig att använda. Den låter en hel del, men orkar knappt suga upp grus och småsten. Allt detta skulle jag kunna ha överseende med om det inte vore för att dammsugare har ett så dålig batteri. Batteritiden var väldigt kort redan som ny och höll i några få minuter, men redan efter ett år så är batteriet så dåligt att produkten i praktiken är oanvändbar. Blir inte bättre av att den medföljande laddaren är så svag att det tar ett dygn att ladda den. På Electroluxs hemsidan skriver man fint om sina miljö och hållbarhets mål, hur man ha minskat utsläppen i både produktion och transport av sina produkter. Men vad spelar det för roll om produkterna är så dåliga att de måste kasseras redan efter ett år. Inte vad jag förväntar mig av ett svenskt företag år 2022.

DiscAtOnce
Utmärkt
(471)
M
MagicC
72 omdömen
Utmärkt2 år sedan

+ Mycket bra priser på framför allt kablar + Snabb leverans Själva webbshoppen skulle dock må bra av en uppfräschning och jag hade gärna sett att man kunde filtrera på produkter, särskilt då det finns ett så stort utbud av kablar. Helnöjd och kommer säkert handla där igen.