Kategorier
Prisjakt

Andreas S.

Medlem sen 2020-09-13
3
Bidrag
0
Hjälpsamröster
Hylte Jakt & Lantman
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
en månad sedan
Brukar handla av Hylte varje gång jag behöver något som de kan tänkas ha. Alltid bra sortiment, priser och upplevelse, samt leverans och bemötande.
Elgiganten
Bra
(500+)
Usel
en månad sedan
Köpte en produkt på Elgiganten.se. Leveransen var inte jättesnabb, men helt okej. Tyvärr levererar de med Bring och mitt närmsta ombud ligger en bit bort. Men det är också okej, att få åka en sväng för att hämta paketet. Det som däremot inte är okej är att Elgiganten säljer en trasig produkt. Produkten hade bra emballage, så den kan inte ha gått sönder vid transporten. Produkten bör ha varit trasig hos Elgiganten och de därmed (o)medvetet skickat en defekt produkt. Det är acceptabelt att så kan ske - att en produkt är trasig - såvida Elgiganten inte säljer andrasortering? Det kanske de gör - köper in andrasortering och säljer billigare? Jag hoppas verkligen inte det, för det är i vart fall inget de i sådana fall upplyste mig om vid köpet av produkten. Oavsett vad. Än värre är när jag kontaktar Elgiganten för reklamation. Det tar nästa 45 minuter för dem att få en ledig chatt-kundtjänstmedabetare som svarar på mitt ärende. På chatten kan de dessutom inte hjälpa mig med reklamation, trots att de uppmanade att nyttja chatten för just reklamation. Istället ber de mig att skicka ett mail till dem med reklamationsärendet. Jag skickar dem ett mail och får ett automatiskt svar tillbaka där de tackar för ärendet och upplyser mig att de har längre svarstider än normalt. Handla från Elgiganten.se är inget jag rekommenderar. Elgiganten må kanske vara en bra butikskedja, men någon bra e-handlare verkar de inte vara. Nästa gång jag behöver något (som kanske Elgiganten också säljer) kommer jag handla av någon renodlad e-handlare som förstår sig på distanshandel med logistik, kundtjänst osv. Elgiganten må förmodligen göra bäst i att förbli vid sin läst - en butikskedja med fysiska butiker.
Electrolux EEM48320L
1.8
(1)
5 490 kr
5 månader sedan
Köpte 8 stycken av dessa diskmaskiner till en hyresfastighet. Tre av dem gick sönder efter bara en kort tid. Felet var inget Electrolux kunde åtgärda. Kostnaden för att reparerar dem var lika hög som att köpa tre nya diskmaskiner. Rekommenderar inte att köpa diskmaskin från Electrolux då de på senare tid upplevs ha för många brister och felaktigheter i sina produkter. Tips är att välja annat märke.
Sportamore SE
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
6 månader sedan
Köpte en Thule RideAlong (cykelbarnstol) av Sportamore. Bra köpupplevelse, bra leverans och bra bemötande efteråt. Kan enbart rekommendera Sportamore :) Mvh Andreas
Electrolux Home
Utmärkt
(500+)
Usel
6 månader sedan*
Köpte nytt kylskåp, frys, spishäll, fläkt, ugn och micro av Electrolux Home. Spishällen började tappa den svarta färgen på sargen runt spisen. Det åtgärdade Electrolux tacksamt genom att byta ut spishällen till en ny av samma modell. Dock har den nya spishällen börjat tappa färgen även den. Men nu har 5-årsgarantin gått ut och vi får i sådan fall köpa en ny spishäll och vi vill ha en "hel och snygg" spis. Sorgligt för Electrolux att de säljer produkter som inte håller kvalitet. I samma period som spishällen reklamerades började köksfläkten över spisen att bete sig konstigt. Även den bytte Electrolux tacksamt ut till en ny. Spisfläkten har än så länge fortsatt fungera bra. Diskmaskinen började visa felkoder. Vi felanmälde den till Electrolux. De bad oss vid flertalet tillfällen göra det ena, än det andra, för att åtgärda felkoderna. Men inget av det hjälpte. Då hade 5-årsgarantin gått ut och vi kunde då inte längre få diskmaskinen utbytt av Electrolux. Jag vet inte om Electrolux medvetet eller omedvetet valde att skjuta på problemet med diskmaskinen för att slippa byta ut den. Oavsett vad ser jag två problem med Electroluxs beteende. Dels att de säljer en produkt (i det här fallet en diskmaskin) som har uppenbara fabrikationsfel, dels att de förmodligen(?) inte vill ta ansvar för sina brister. Mvh Andreas
*Redigerades 6 månader sedan