Kategorier
Prisjakt

altair4

Medlem sen 2001-11-01
48
Bidrag
37
Hjälpsamröster
LG OLED65B9S
4.5
(5)
22 817 kr
2 månader sedan*
Haft hemma denna TV i snart en vecka nu och tänker jämföra den med min gamla plasma Panasonic 50ST60 och en LCD FALD Sony 65XF9005 som jag hade hemma för nästan ett år sedan men lämnade igen på grund av blooming. Först måste jag bara säga att ljussvag är den verkligen inte. I ett mörkt rum går det inte ha max ljus i HDR filmer. Så mer än nöjd där även om högre nits inte bara innebär högre ljusstyrka när det gäller HDR. Sen är det ett dröm att slippa blooming. Allting som förändrar ljuset i bilden stör mig något enormt. Oled var helt klart rätt val för mig som njutit av en bra plasma i många år. Inte märkt av ABL heller, men jag har ställt ned så att den inte ska förändra ljusstyrkan. Det lilla ljus man tappar är värt för att slippa förändring i ljus. Sonyn hade helt klart väldigt bra bild i ett ljusare rum och då man satt precis framför den. Men i ett mörklagt rum blev blooming snabbt en mardröm. Bara två saker jag tycker är negativa med LGn. Man bör ha alla motion interpolation avstängd eller väldigt låga inställningar på dem då det snabbt blir artefakter. Men jag stör mig inte på 24p så för mig är det solklart att stänga av allt sånt ändå. Det andra negativa är att det blir lite black crush på en del krävande material. Går att kalibrera bort men då höjer man ljuset lite för mycket på annat material istället. Annars är jag toknöjd just nu. Helt annan upplevelse att se film. Storleksskillnaden gör förstås sitt också, men HDR i ett mörklagt rum är verkligen nästa steg i filmupplevelse. Gillar till och med LGs WebOS. Jag som normalt hatar allt vad Smart-TV heter och svär vid en Shield TV istället. :)
*Redigerades 2 månader sedan
Fractal Design Define C (Svart)
4.4
(19)
899 kr
ett år sedan
Sämre kvalitet rakt igenom än storasyskon som R6. Så mer än bara storleken som skiljer. Betala ej mer än runt 600:- för detta chassi, mer än så är det inte värt.
Sony Bravia KD-65XF9005
4.3
(22)
19 990 kr
ett år sedan
Hade denna hemma i några dagar men valde att sälja den vidare trots ett grymt pris. Riktigt bra TV för den som inte stör sig på blooming. Synd de är så snåla med zoner, behövs mer än 60st zoner för att dölja blooming tillräckligt bra. Positivt: - Mycket bra bild i ett ljust rum. - Väldigt bra chip X1 Extreme även för material med lägre upplösning än 4k. - Prisvärd under 10 000:- - Blooming syns väldigt lite i fullskärmsmaterial. - Väldigt bra i rörelse och inte mycket dirty screen effect på mitt exemplar. Negativt: - I filmer med svart uppe och nere så syns blooming väldigt tydligt då det är ljusa saker i närheten av dem. Framförallt i mörkare rum, men syns även i ljusa rum. - Android-TV är väl lite sisådär. Men egentligen fungerar det dugligt efter senaste uppdateringen.
ELSTUFF
Usel
(6)
Utmärkt
ett år sedan
Trevlig butik. Lätt att kommunicera med. Bra priser.
WeGot
Dålig
(154)
Usel
3 år sedan*
Avbeställer min order utan att meddela mig och efter att de meddelat att den är skickad och fått kollinummer. Allt för att Klarna skulle skicka ut fakturan för en order de inte kunde leverera och sen meddelar de inte Klarna direkt för återbetalning heller. Skitföretag som börjar kännas som ett bluff-företag.
*Redigerades 3 år sedan
Wharfedale Diamond 220
4
(7)
3 år sedan*
Väldigt behaglig och lättlyssnat ljud. Mycket prisvärda. Känns välbyggda för sin prisklass. Något mindre ljudbild än storebror 225, men passar bättre i ett mindre rum.
*Redigerades 3 år sedan
Jotex SE
Dålig
(37)
Usel
3 år sedan*
Beställer ett 2-pack gardiner och får bara en gardinlängd levererad. Från att jag beställt så har de ändrat att den säljs styckvis istället. Efter kontakt med dem(flera dagars väntetid) så låtsas de vara schyssta och går med på att skicka ut en längd till även om de egentligen skulle säljas styckvis trots uppenbart 2-pack i beställningsbekräftelsen. Kort tid efter sänker de priset på dem med 85% bara för att visa vilka sjuka marginaler de har och hur "schyssta" de egentligen behövde vara. Man blir bara mer eller mindre blåst av att handla här.
*Redigerades 3 år sedan
Passion Home
OK
(38)
Usel
3 år sedan*
Vad är det här för dumheter till Företag. Skyltar med "Fri frakt" och sen gäller det inte 95% av Sverige. Istället är det ovanligt dyr frakt som kostar som om man själv beställer från utlandet. Kan inte vara godkänt att skriva sådär.
*Redigerades 3 år sedan
OnePlus 5 128GB
4
(24)
4 år sedan*
Ej prisvärd. Trist att Oneplus nu blivit en i mängden bara. I början fick man mer än man betalade för, men nu med deras senaste modell så är det knappt så att man får det man betalar för. Prissättningen är inte okej för vad de levererar helt enkelt. Visst jämför man med Samsung S8 som kostade 8000:- när den släpptes så är det en sak, men skillnaden är att de flesta märken sänker priset och det tog inte många månader innan Samsung S8 gick att köpa för 6000:- i Tyskland. Så de 5000:- man betalar för Oneplus 5 har inget att komma med när det gäller hårdvaran hos en S8 för 6000:-. Däremot är ju mjukvaran i Oneplus 5 klart mycket bättre. Men det enda annars som är bra är att den har senaste Snapdragon 835. Avsaknandet av IP68, dålig kamera förutom i perfekta ljusförhållanden, tråkig gammal design, lågupplöst pentile skärm är några av sakerna som gör att det här inte känns som någon 5000:- telefon. Företaget Oneplus 2017 är något helt annat än tidigare. De ägs av en väldigt stor koncern som även äger Oppo. Designen är istort sett exakt samma som Oppo R11 och som är väldigt likt iPhone 7. Det är dags att sluta hypa detta företag för de är inte längre någon underdog. Mjukvaran är deras enda räddning, resten är bara säljsnack.
*Redigerades 4 år sedan
Markslöjd Storm 12
3.3
(3)
519 kr
4 år sedan*
Som nedan recension påpekat så finns den på Jula under annat varumärke för 249:-. Så håll er undan Markslöjd så slipper ni betala överpriser. Fin lampa annars, men känns störande att man slängt pengar i sjön på fel prissättning hos Markslöjd.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1