Prisjakt

guos89

Medlem sen 2008-03-27
208
Bidrag
388
Hjälpsamröster
Svive Hydra Essential
Full Star 1
2.8
(1)
649 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
19 dagar sedan
Ett ok köp för ca 250kr. Ganska bra byggkvalite, men knapparna är av ganska dålig kvalité. Ljudkvalitén är ok för en budget streamingdator men knappast studiokvalite. Jag hade blivit besviken om jag betalade fullpris på 650kr. Kritiken kring ljudkvalitén gäller iofs inte enbart denna produkt, många "gaming" mikrofoner är ganska dåliga sett till sitt pris och mer snygg och cool än vad de är bra.
Webgrossen
Bra
(14)
Usel
en månad sedan
Felaktig prissättning.
JBL PartyBox 310
Full Star 1
3.8
(1)
4 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 månader sedan*
Högtalaren delar många egenskaper med föregångaren jbl partybox 300. De skillnader jag främst anser är av betydelse är ljudkvalitén och maxvolymen. Den gamla partybox 300 har väldigt framträdande mellanregister vilket låter tråkigt och saknar en del diskant. Denna modell har normalt mellanregister och en bra diskant. Maxvolymen på såväl batteri som med sladden i är ca 3db högre vilket upplevs som ca 30% högre. Skillnaden på ca 3db är lika stor som skillnaden med att köra högtalaren på batteri respektive ansluten till eluttag. Det innebär att partybox 310 spelar lika högt på batteri som partybox 300 gör med sladden i. Och ja, kopplar du i sladden i partybox 310 så låter den såklart ännu högre. Med tanke på högtalarens storlek så är maxvolymen på ca 111db dock inte galet hög. Maxvolymen är helt ok, definitivt ingen besvikelse, men det märks tydligt att jbl prioriterar bra ljud och mycket djup och fin bas. Jämför man denna högtalare med Sonys och LGs motsvarande högtalare i samma storlek så låter många av dessa högre men betydligt sämre. JBL förlorar alltså tävlingen om högsta ljudstyrkan i många fall men är framför allt betydligt mycket bättre basmässigt, även den generella ljudkvalitén i diskant och mellanregister är bättre. Jämfört med soundboks 3 som är brutal med ca 124db så hörs knappt partybox 310 med sina 111 dB, soundboks 3 upplevs som dubbelt så högljudd. Med andra ord är detta en högtalare som trots designen snarare är hifi-inriktad än pa-inriktad, och som utomhus kan få det lite tufft rent db-mässigt på festivalen beroende på konkurrensen. Batteritiden är bra, jag tror vi snackar ca 4 timmar på absolut max. Jämför man partybox 310 med lillebror jbl partybox 110 så spelar lillebror partybox 110 ca 30% lägre på batteri och har enbart hälften stå stort batteri. Lillebror 110 håller därför enbart i ca 2 timmar på absolut max. Är det då värt att köpa denna istället för äldre partybox 300 eller lillebror partybox 110? Ja, det tycker jag, iaf om du tänkte använda högtalaren mycket utomhus där den extra ljudstyrkan behövs för att fylla stora utrymmen och där lång batteritid prioriteras. Obs. Det medföljer inte längre någon 12v kabel för att kunna ladda högtalaren från exempelvis bilen. Denna kabel kan köpas separat, det är samma kabel som till den äldre partybox 300. Obs. Noterar även att däcken är placerade väldigt smalt mellan varandra och att högtalaren är vinglig i normal gånghastighet på normaldålig svensk asfalt. Man måste tyvärr rulla den sakta om den inte ska välta. Obs. Till skillnad från de äldre partybox 100 och 300 som enbart kan parkopplas med en identisk likadan högtalare, så går det även att blanda exempelvis en partybox 110 och en 310 i trådlöst tws-läge. Tack JBL!
*Redigerades 2 månader sedan
JBL Partybox 110
Full Star 1
3.8
(1)
3 499 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 månader sedan*
Bäst i klassen, skippa Sony och LG om du vill ha det bästa på marknaden. En stor uppgradering mot den äldre JBL partybox 100 med främst bättre diskant och mellanregister + appstöd och vattenskydd. Dock samma maxvolym och batteritid som tidigare partybox 100. Spelar väldigt högt med djup bas, subwooferdjupt. Jbl prioriterar dock ljudkvalité framför total maxvolym. Därför låter några konkurrenter från Sony och LG något högre. Kopplar man in sladen ökar ljudnivån ganska mycket, ca 30%. Även basen blir något bättre. Batteriteden är ok, men inte alls lika bra som storebror jbl partybox 310/300 eller jbls "små" högtalare. Vid absolut maxvolym, 100%, så räcker högtalaren ca 2 timmar jämfört med ca 4-6timmar bland majoriteten av jbls andra högtalare så som xtreme 3, partybox 310 och boombox 2. Det finns inte heller någon möjlighet att ladda högtalaren via 12v uttag eller usb c pd. Vid lite lägre volym och utan belysningså får man såklart dock ut de angivna 12 timmarna. Ska man då köpa denna eller storebror partybox 310? Storebror 310 spelar något djupare och högre, framför allt på batteri så är skillnaden i ljudnivå ganska stor. Partybox 310 tappar inte alls lika mycket styrka på batteri och spelar ca 40% högre än 110 när de båda spelar på batteri. Batteritiden är dessutom dubbelt så lång i partybox 310 som även kan laddas via 12v uttag. Jag skulle därför köpt storebror partybox 310 om den främst ska användas utomhus på exempelvis festivalen där ljudnivå och batteritid krävs. Om högtalaren däremot främst är tänkt att användas inomhus med sladden inkopplad så räcker lillebror partybox 110 mer än väl och du eller dina grannar kommer inte att bli missnöjd. Till skillnad från de äldre partybox 100 och 300 som enbart kan parkopplas med en identisk likadan högtalare, så går det även att blanda exempelvis en partybox 110 och en 310 i trådlöst tws-läge.
*Redigerades 2 månader sedan
eBrix.se
Utmärkt
(59)
Utmärkt
2 månader sedan
Jag beställde en legobil från butiken som jag fick dagen efter, mycket snabb leverans. Tyvärr visade det sig att jag inte fick rätt legobil utan en snarlik något mindre bil med nästan samma modellnummer. Jag kontaktade butiken som då inom ca 2 timmar sa att jag kunde behålla den felaktiga legobilen och så skickade de den rätta bilen som kom fram dagen efter. Wow, både snabb leverans och utmärkt kundservice. Jag önskar fler butiker var lika smidiga!
JBL Charge 5
Full Star 1
3.6
(3)
1 590 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan*
Jbl gör det igen! Letar du efter en robust högtalare med bra batteritid i storleken ca 1kg och ca 1,5 liter så är detta det bästa i klassen just nu sommaren 2021. Bättre än Bose revolve+, UE megaboom 3, Sony xb33 eller beoplay p6 Jämfört med föregångaren jbl charge 4 så har denna en dedikerad diskant. Resultatet blir att högtalaren låter märkbart mycket högre men samtidigt ochså bättre och renare än jbl charge 4 som var ganska tystlåten jämfört mot sina konkurrenter då den främst fokuserade på bas. Definitivt värt att köpa charge 5 isf charge 4 trots prisskillnaden. Upp till 50% volym låter den väldigt mogen, definitivt tillräckligt bra för att inte skämma ut sig även på finmiddag med fina familjen. Basen låter märkbart bra och den dedikerade diskanten med egen förstärkare håller hög kvalité. Därefter från 50% till 80 volym börjar den minska basen för att spela högt, dock inte så att det blir allt för tunt. Det låter fortfarande bra och rent. Från 80 till 100% blir diskanten framträdande och att spela över 80% är främst något jag skulle göra på fester eller liknande när ljudkvalitén inte är lika viktig. Det låter fortfarande rent och skär inte, men basen hänger inte med Prismässigt ok, men som alltid gäller det att om du kan tänka dig att släpa runt på en tyngre och större högtalare så kan du få betydligt mer ljud för pengarna med exempelvis en onyx studio 5/6. Dock har den otroligt mycket sämre batteritid, spelar enbart hälften så högt på batteri jämfört med strömsladden inkopplad samt är främst till för inomhusbruk.
*Redigerades 3 månader sedan
Bang & Olufsen Beosound Explore
Full Star 1
2.1
(3)
1 988 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan
Snygg design, pinsamt ljud. Inte värd priset alls.
Harman Kardon Onyx Studio 6
Full Star 1
3.9
(12)
1 690 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan
Bra ljud, dåligt batteri. Svag maxvolym på batteri. Harman kardon, syskonmärke till jbl, gör igen en produkt som låter väldigt bra men med dålig batteritid. På låg volym håller den iofs angiven tid men på absolut högsta volym enbart ca 1 timme. Det kanske inte verkar så dåligt men eftersom att högtalaren när den används på batteri är betydligt mycket svagare så behöver man spela ganska högt och batteritiden blir därför ett problem. Vill du spela högt och med lång batteritid så är jbl boombox 2 ett bättre alternativ. Vill du spara en slant och kan offra batteritid och maxvolym på batteri så är denna otroligt prisvärd om du kan få den för max 1500kr
Samsung Galaxy SmartTag
Full Star 1
3.9
(3)
250 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan*
Gör vad den säger. Funkar faktiskt bra med funktionen att hitta taggen genom andra galaxyenheter i närheten. Jag saknar dock möjligheten att till skillnad från airtags kunna se i vilken riktning enheten är, här ser man enbart om styrkan blir högre eller lägre och det är ganska oprecist. Med tanke på att airtagsen kostar samma skulle jag säga att de är ett bättre köp, om man har möjlighet att välja mellan de båda. Galaxy smart tag behöver vara billigare, säg 200kr/st, för att vara konkurrenskraftig.
*Redigerades 4 månader sedan
Philips PicoPix PPX-4010
Full Star 1
2.5
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Väldigt trevligt att se hur långt utvecklingen av små projektorer har gått på några år. Jag köpte projektorn i syfte att ihop med en separat bluetooth högtalare (beoplay a1), min dator och ett antal powerpacks på vardera 15.000mah kunna skapa en helt batteridriven hemmabio som enkelt kan tas med i väskan till exempelvis sommarstugan för många timmars filmtittande. I det stora hela anser jag mig lyckats väldigt bra. Upplösningen på "endast" 854*480 pixlar är inget vidare i windows (knappt läsbart) men är inget men tänker på när man väl ser en film. Kör man kodi eller liknande gränssnitt med stor interface så är upplösningen fullt tillräckligt. Ljusstyrkan på 100 lumen är klart lägre på pappret än "vanliga" projektorer med ca 2000-3000 lumens men duger absolut till att blåsa upp en 50" skärm i ett måttligt mörklagt rum. Ihop med bra ljud från en bluetooth-högtalare blir upplevelsen mycket trevligare än att kolla direkt från laptopen. I ett helt mörklagt rum kan man utan problem blåsa upp en 120-150" bild på exempelvis ett vitt lakan för en mäktig upplevelse, om än inte en 4K bild med enorm ljusstyrka. Då ska det ändå noteras att jag vanligtvis har en TV på 55". Några nackdelar är bristen på bildkorrigering med keystone, zoom eller dyligt samt fläkten som på de flesta projektorer låter en helt del. Då projektorn stödjer vanliga stativfästen skulle jag rekommendera införskaffandet av ett flexibelt stativ för bästa uppsättningsförmåga. Jag har ingen annan projektor att jämföra med men fläkten låter ett väldigt ljust ljud som kan vara störande om man kollar på film när man ska sova och har projektorn nära sitt huvud. Kollar man på aktionfilm eller dyligt med måttligt till högt ljud hörs dock inte detta men kan vara jobbigt om man tänkt ha projektorn med något rullande att somna till. Det kan också vara värt att notera att projektorn av förklarliga skäl inte har något ljud inbyggt. Jag personligen rekommenderar att koppla till en trådlös bluetooth högtalare till uppspelningskällan för att enkelt och billigt skapa ett väsentligt mycket bättre ljud än det inbyggda i datorn. (Med exempelvis en Beoplay a1, jbl charge 3 eller bose soundlink mini är det otroligt vilket ljud man uppnår, nära på samma ljud som från en bättre hemmabioanläggning när det kommer tid ljudeffekter och dialog.) Projektorn verkar även blir väldigt varm efter ett tag vilket leder till att man måste sänka ljusstyrkan från 3 (max) till 2 för att den inte ska stängas av. Nu gör detta lyckligtvis inte speciellt mycket på upplevelsen då skillnaden mellan läget 3 och läget 2 inte är speciellt stor. säg kanske 100 respektive 80 lumen. Avsaknaden av onödiga funktioner så som inbyggd mediaspelare är inte heller något jag saknar, speciellt inte när det återspeglas på det förhållandevis låga priset. Dock stör jag mig lite på att fokuseringen är lite väl känslig samt att enheten saknar strömknapp. Så fort projektorn matas med ström via usb startar den automatiskt vilket såklart är smidigt när man monterar upp projektern men som också betyder att man måste dra ut usb kabeln efter varje gång man sett på en film. En liten detalj men ändå. Sammanfattningsvis en trevlig projektor för den som vet vad den köper projektorn till, men inget du ersätter din 3000 lumen 4K projektor med.
*Redigerades 6 månader sedan
Sida 1