Kategorier
Prisjakt

Sylvester

Medlem sen 2003-09-30
9
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Fujifilm FinePix X100T
4.1
(6)
6 år sedan*
Håller med de andra som testat och provat och sammanfattat. Mycket mycket bra manick, och nu har jag ju med en bra kamera för det mesta. Både enkel att handha och avancerad på samma gång. Bruset är så svagt även vid ISO 3200 och skärpan så vass, att man får rena och skarpa bilder som kan beskäras rejält utan att det stör. Det blir fina bilder även vid ISO 6400 även om brusreduceringen märks då vid större förstoringar. De enda nackdelarna jag upptäckt är att den inte gillar inte minusgrader - värm den innanför jackan i så fall. Den är enl vad jag läst ingenting att fota med i kraftigt regn heller, där håller min Nikon DSLR bättre.
*Redigerades 6 år sedan
Panasonic Viera TX-P50ST50Y
4.1
(40)
9 år sedan*
Haft den några dagar nu. Bilden med HD och efter lite justeringar är enormt bra. Haft tur med buzzning - inget problem med det. Vertical bandning - ej sett ännu. Den är inte helt perfekt vad gäller övergångar mellan olika färgnyanser, det kallas väl för banding det med, men det ser jag bara om jag står nära och tittar efter, inget jag störs av. Kör på True Cinema läget, satt kontrasten till 45, brightness på default, färgmättnad på 24, skärpan på noll, brusreducering av, förstärkta färger (eller vad det heter) av, gamma på 2.2 och i går lyckades jag hitta vitbalansen. Dessutom lärde sig min hjärna att det inte är en kall färgtemperatur som är rätt. Det av "bild-finesser" som jag behöll var den som gör 24 fps mer "smooth". Det finns de som ej gillar detta, men jag förstår inte varför. Det mest påtagliga var att det var det som behövdes för att slippa judder i bilden. Det där med svärtan "inte ens nära" kan jag inte se/förstå, för mig är svärtan nära nog perfekt. Något med inställningarna? Ljudet är inget vidare. Med så platta apparater så finns det knappt någon plats för högtalare. Min förra TV, en Philips Cineos var mycket bättre på just det. Men det funkar väl för TV och ska jag se film har jag en ljudanläggning. Smart-TV funktionerna är ointressanta för mig och 3 d har jag inte provat. Hursomhelst är jag oerhört synnerligen väldigt fabulöst nöjd :-) Har hjul på TV-bänken så det är bara att rulla fram så har jag en riktigt bra och stor hembiobild! Ändring: Nä, perfekt är den inte svärtan. Nu har jag sett det också. Men bättre än min tidgare LCD och bättre än på Bio.
*Redigerades 9 år sedan
Musical Fidelity M6i
4.6
(9)
10 år sedan*
Har haft min i ett halvår ungefär och jag har bara lovord. Rent, klart, öppet, kraftfullt. Anmärkningsvärd förbättring av basen. Tidigare har jag velat ha en equalizer för det där extra lilla lyftet i de låga frekvenserna, men nu behövs det inte längre.
*Redigerades 10 år sedan
ProAc Response D18
4
(2)
11 år sedan*
Mycket, mycket bra. Detaljer, luft, värme, kraft, klang, musik. Jag har inte världens största referensramar men jag tycker verkligen om dessa.
*Redigerades 11 år sedan
Philips 42PFL9703H
3.5
(1)
12 år sedan*
Mycket ren, skarp och med mycket fina färger. Medelbetyg vad gäller svärta. Ambilight vackert och gör att kontrast upplevelsen förbättras. Lite svårinställd. Grundinställningen har för hög kontrast och för starka färger. Snygg som möbel. Ännu inte min dröm-TV dock, längtar efter en med ännu större dynamik. Om 3-4 år kanske....
*Redigerades 12 år sedan
Wild China (US)
4.1
(3)
13 år sedan*
oerhört bra - och oerhört vackert
*Redigerades 13 år sedan
Bruce Springsteen: Live in Dublin
3.7
(14)
139 kr
13 år sedan*
Helt underbart!
*Redigerades 13 år sedan
Neat Motive 2
4.1
(5)
8 500 kr
13 år sedan*
Klangfullt, klart och svängigt. Snabb respons.
*Redigerades 13 år sedan