Prisjakt

JWahlman

Medlem sen 2008-02-08
10
Bidrag
2
Hjälpsamröster
Sony Bravia KD-75XG8096 75" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
4.5
(4)
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Riktigt nöjd med tv:en. Långt över förväntningarna. Bilden är perfekt, efter lite inställningar så är jag super nöjd. Inget att klaga på där. Ljudet vet jag inget om då jag kör med extern ljud men generellt är det aldrig tilltalande i platt tv. Smart tv, skönt som tusan och enkelt att använda. HBO och Netflix appen har strulat för mig, ibland har dom inte gått att öppna. Har då kört genom datorn istället. Uppdatering: Netflix appen funkar perfekt efter uppdatering av tv:en, HBO appen kan fortfarande strula genom att säga att den ej har någon internet uppkoppling (vilket den har då allt annat funkar). Det enda störiga egentligen med tv:en är den slöa volym knappen på fjärren, riktigt seg samt att det kommer ner en banderoll högst upp i synfältet som talar om vilken upplösning det är varje gång man ändrar bildkälla eller film, youtube klipp o.s.v. när man kör genom datorn. Men som sagt, bagateller i det stora hela. För 14000:- är den ett kap tycker jag. Supernöjda är vi.

Harman Kardon Onyx Studio 5 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.6
(17)
2 495 kr
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Grym högtalare. Tyckte först att den var något dov i ljudet men efter ett tags användande så blir jag bara mer och mer nöjd. Många anmärker på för hög bas, men inget som tar över tycker jag. Mycket handlar om hur man placerar den. Ställer man den in mot en hörna så brölar den på rejält, flyttar man ut den lite så lugnar den ner sig. Ljudet är suveränt, inga skrikande skumma toner, lugnt och behagligt ljud. Även vid full volym så låter den riktigt bra utan att bli förvrängd. Jämfört med JBL extreme så låter denna något mer dov, men inte på något negativt sätt, jbl:en har något klarare mellanregister och diskant, men båda låter lika bra, fast på två olika sätt. Bluetoothen fungerar kanon, batteriet håller vad dom lovar, finns inget att klaga på. Till priset av 1490 riksdaler så kan den ingen annat än att få 5 stjärnor.

Marshall Acton Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.9
(22)
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Igentligen skulle den fått tre stjärnor då den fungerar bra med bluetooth mm men ljudet är inte bra så jag ger den bara 2. Ljudet distar, saknaden av ett bra delningsfilter gör sig rejält påmind genom en skrikande diskant och högt mellanregister, mellan/höga frekvenser skär verkligen. Marshall har satsat på tilltalande design och funktionalitet men snålat på antingen filter eller element, vilket borde vara av yttersta vikt... i en högtalare. Jämför mot en HK eller JBL (som jag också har) så kommer ni förstå vad jag menar, bra mycket bättre grejer som man kan fynda till samma pris på reor. Mitt råd, köp ej. Mitt förslag, jämför mot liknande produkter i butik innan köp.

Huawei P10 Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
4.1
(31)
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Bytte ut min Samsung S6 till denna p.g.a. kul att testa nytt. I det stora hela är jag nöjd med telefonen, bättre än samsungen rent mjukvarumässigt, detta p.g.a. att jag avskyr allt som samsung vill integrera med varandra, dom ska hela tiden försöka göra allt så flashigt och coolt och allt ska vara uppkopplat mot varandra, vilket jag upplevde oerhört störande och problematiskt. P10 är bättre där, inte lika mycket skit som ligger och stör, men visst, google har ju med ett finger i spelet så även här blir man tvungen att stänga av lite grejer. Bra skärm, skön feeling, hemknappen är kanon när man vant sig med den. Kameran som alla tidningar hyllar skulle jag påstå inte är speciellt märkvärdig, tycker nog till och med att min s6:a var bättre. När det är ljust så överexponerar den lätt eller att allt blir mörkt p.g.a. att den är jätte känslig när man tar i motljus (även om det bara är lite motljus). Men visst, en bild i normalt ljus utan konstigheter blir fin. I mörker så är den ärligt talat helt värdelös, blixten gör sitt jobb, men det går inte att fota utan den (vilket gick med Samsungen). Mitt största problem med telefonen är den ständigt stänger av sig/startar om i fickan, oerhört känslig. Sist gjorde den det samtidigt som den shufflade om alla ikonerna, alla! Plus: Mycket mobil för pengarna, snabb, känslan, högtalaren, mjukvaran. Minus: Kameran, känslig i fickan (startar/stänger av lätt). Så funderar du mellan en Samsung och en Huawei, köp något annat.

JBL L65 Jubal
Full Star 1
4.5
(2)
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Ägde ett par sådana här för några år sedan men sålde dom tyvärr...och det var verkligen TYVÄRR. Jag har aldrig lyssnat på ett par bättre högtalare sen dess eller innan. Det är magiskt bra ljud, silkes len diskant, bra mellan och fantastisk bas, allt linjerar perfekt. Det enda man kan räkna med är att man behöver en bra förstärkare där efter också. Jag körde dessa först på en gammal Tandbergs rörförstärkare och kunde kräma på rejält! Låter lika bra högt som lågt. Men som sagt, köper man sådana här så får man väl räkna med att ha en bra förstärkare med. Full pott! Finns inget annat, högtalarna är klanderfria, dock kanske lite fula MEN nostalgiska.

OBH Nordica 6654 Piano Black
Full Star 1
3
(2)
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Kunde man åkt tillbaka i tiden så skulle jag aldrig fått för mig att köpa den. Visst den mixar förbannat bra men håller gör den inte. Redan efter 3 veckor (ca 15 körningar) så började den väsnas för att lagrerna till knivarna började bli slitna. Efter ytterliggare 2 veckor så var det dags att fram hörselkåpor, cross skydd och gräva en bunker till skydd för knivarna. Lagrerna till knivarna var sop slut...eller vilka lager, kniven var mer eller mindre helt löst, obrukbar s.v.s. Jag hade den btw till att blanda smoothie med lite frusna bär, yoghurt, havregryn mm, inga konstigheter. Det positiva är att byttan är rejäl och smidig att placera samt diska. Det negativa är det urdålig kvalite på lagrerna som håller knivarna. Köp en annan.

Sony CyberShot DSC-WX10
Full Star 1
4
(1)
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Kameran känns rubust och välbyggd. Har inte hunnit fota så jätte mycket men än så länge är jag riktigt nöjd över vilka bra bilder den tar. Riktigt coolt med panorama funktionen samt suddig bakgrund funktionen. Det enda jag inte är nöjd med är videoinspelningen. Filmar man rakt fram så är det riktigt bra men så fort man flyttar i sidled mm så hackar /blurrar bilden vilket är störande (har ej haft detta problemet med min förra Casio eller Ixus). Ett plus för inspelningen är ljudet vilket är i toppklass. Men i det stora hela så ger jag bilden 10 poäng och filmen 6. Tillägg: ON/OFF knappen är BTW väldigt dålig (svår att trycka på).

Sony Ericsson C905
Full Star 1
3.5
(80)
J
JWahlman
10 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 14 år sedan

Tveklöst sämsta telefonen jag har haft hitils. Självklart finns det positiva grejer med som kameran å gränssnittet...men det är nog fan det enda. Det dåliga är framförallt kvaliten. Den drog ur batteriet för mig konstant, även avstängd. Högtaleren pajade efter 2 månader, sen pajade även skärmen å visade alla möjliga färger. Slide funktionen började glappa, samt att luckan bak kan vara tröd. Sen kastade jag skiten av ren frustration. Köp en annan, ni kommer inte ångra er.

LG 47LY95
Full Star 1
5
(4)
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 16 år sedan

ojojoj, köp en sån här!!!!! Denna lcd:en är helt extremt bra!!! Har än så länge inte hittat en enda nackdel. Ljudet är riktigt bra och likaså bilden. Kör telias digital tv genom internet och bilden jag får blir helt osanolikt bra. Körde en vanlig dvd film via hdmi kabel och fick en absolut klockren bild. Snabb och genomtänkt meny, bra fjärr, stabililt bordsfäste. Och släng er i väggen 100hz, denna hackar inte ett skit!!! Rekomenderar denna tv:en varmt.

Philips DVP5960
Full Star 1
3.9
(40)
J
JWahlman
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 16 år sedan

Riktigt bra DVD spelare. Får rikitgt as bra kvalite genom min hdmi kabel. Kör en LG 47" lcd (LG47LY95) och bilden är klockren genom dvd:en på vanlig dvd skiva. Det enda som suger som är rätt störande är just fjärrkontrollen som man måste rikta ganska exakt mot dvd:en. Lite seg uppstart också men man överlever.