Kategorier
Prisjakt

Seron

Medlem sen 2003-09-07
86
Bidrag
72
Hjälpsamröster
Webhallen
Bra
(500+)
Bra
4 år sedan*
Jag har fått bra service vid de få tillfällen varan gått sönder. Senast en ficklampa där elektroniken fallerat. De tog emot den och efter två veckor hade jag en ny skickad av generalagenten.
*Redigerades 4 år sedan
LED Lenser M14
4
(2)
959 kr
5 år sedan*
Robust konstruktion. Bra lystid. Nyare versionen (med silverfärgad ring framtill) av M14 har max 50h lystid i Eco-läge. Jag använder Eneloop laddningsbara batterier och är nöjd. Utmärkt service från generalagenten. Fick ny lampa när den gamla krånglade.
*Redigerades 5 år sedan
Siemens SR45M280SK (Vit)
3.8
(7)
5 år sedan*
Mycket nöjd. Tyst. Mycket plats. Smart bestickkorg. Haft den i 1 1/2 år.
*Redigerades 5 år sedan
Brother DCP-9020CDW
3.3
(12)
3 591 kr
6 år sedan*
Jag köpte denna skrivare för ca ett år sedan och lämnade tillbaka den för att den hade två för mig oacceptabla brister. Den första var att rött inte är rött utan mörkt orange. Den andra var att färgutskrifter var randiga och såg urvattnade ut. I övrigt är det en fin skrivare med vettig (och liten) programvara (Mac) och tydliga släktband till min befintliga och s/v multiskrivare DCP-7065DN vilken jag är mycket nöjd med, och som jag också givit omdöme om här på PJ.
*Redigerades 6 år sedan
Coline 44-1012
3.8
(1)
6 år sedan*
Utmärkt våffeljärn. Blir tillräckligt varmt och våfflorna blir klara och frasiga på tre minuter. Dubbel med våfflor med två lagg.
*Redigerades 6 år sedan
Sony Xperia E4g E2003
2.5
(6)
6 år sedan*
Nedan går jag igenom de punkter som är betydelsefulla för mig och kanske inte vanligtvis tas upp i recensioner. Jag köpte Dual-modellen från Orange. Den har stöd för två SIM-kort och marknadsförs inte i Sverige och de flesta andra europeiska länder. Till skillnad från den vanliga modellen har den inte stöd för NFC. Den saknar även kompass. Bakstycket är i något ojämn hårdplast. Mobilen är svår att få grepp om och känns som att den lätt kan glida ur händerna.* Jag har rätt stora händer och frågan är om inte denna storlek överskridit bekväm hantering med en hand. Båda dessa saker upplever jag som rätt störande. Särskilt greppovänligheten hindrar mig från att ge ett högre omdöme. Fingeravtryck syns dock inte på bakstycket. * Uppdatering: Detta har jag löst med ett mjukt transparent skal från eBay för några tior. Mycket bättre grepp nu. Det skyddar även skärmkanten som jag skriver om nedan. Att skärmen är rest ovanför skalets kant är också en liten oroskälla. Skärmen skyddas med andra ord inte av skalet utan endast av en mycket tunn plastlist som omger den. Frontkameran har bra upplösning och är hyfsat ljuskänslig. Bra för ansiktsupplåsning i svagt ljus och videosamtal. All-färgad aviseringslampa finns. Bra för att se aviseringar utan att behöva ta i telefonen eller tända skärmen. Olika färger och blinkhastighet indikerar vad för slags avisering det gäller. Samtalsinspelning fungerar. (Kräver separat app. Jag rekommenderar ACR). Gränssnittet är hyfsat rappt. Många av Sonys egna appar går att avinstallera vilket sparar både minne och batteri. Android 4.4.4 KitKat tillåter även avaktivering av appar som inte kan avinstalleras, som t.ex. Googles diverse appar, vilket gör att de inte dyker upp i Play-butiken för uppdatering. Batteritiden är relativt sett mycket bra. Två dygn utan att använda STAMINA batteri-besparingsläge är inte orealistiskt*. Enkel-SIM-modellen har förmodligen lite bättre batteritid. Laddning av batteriet kan ta upp till sex timmar. Förmodligen för att kapaciteten är rätt stor. Det är inte utbytbart. * Uppdatering: Efter en dryg veckas användning är nog 1 1/2 mer realistiskt, dvs dag, natt, dag. USB-kabeln som följde med är ca 15 cm lång. Skärmens upplösning är fullt tillräcklig för allt utom möjligtvis extremt nischade användningsområden. GPS-en låser snabbt. Navigator följer med, vilket var en positiv överraskning. Gissningsvis går denna att använda utan dataförbindelse.* * Uppdatering: Navigatorn visade sig vara en demoversion och kräver nu betalning för att fungera. Den inbyggda butiken fungerar dock inte. Inget att ha med andra ord. 64-bitars processor och 4G/LTE-modem är bonus. Enligt vissa sidor på nätet har uppdatering till Lollipop utlovats av Sony, enligt andra inte. Vi får se. Eftersom jag värdesätter funktionalitet och inte är intresserad av flashigheter är mitt intryck att det är en kompetent och mycket prisvärd mobil.
*Redigerades 6 år sedan
XXL Sport & Vildmark
Utmärkt
(500+)
OK
6 år sedan*
Jag har gjort 3-4 beställningar de senaste två månaderna. Returer och byten har fungerat utan problem. Jag har inte haft några reklamationsärenden. Återbetalning/ersättningsplagg har behandlats efter ca en vecka. Svar med epost har dröjt 2-3 dagar och har för det mesta varit ganska bra. Ibland verkar kundtjänstpersonal inte ha bemödat sig med att ta till sig korrespondensen utan har upprepat ett liknande svar som skrivits av dem tidigare. Ett kommunikationsproblem som lätt skulle avhjälpts under ett telefonsamtal, men kontaktmöjlighet per telefon finns inte. Avsaknad av kontaktmöjlighet per telefon leder mig att tro att XXLs ledning verkar tro att positionering som lågprisbutik är ett substitut för bra kundtjänst (ej unikt för dem), eller åtminstone en beräknad risk de är villiga att ta. Ett substitut för god kundtjänst kan det dock aldrig bli, särskilt om man skulle ha ett reklamationsärende. Som potentiell kund ställs man istället inför ett avvägande; om man är villig att ta risken och ansvaret för att göra affärer under sådan omständigheter. Att tvingas till ett sådant avvägande är knappas förenligt med att inge kunder trygghet, men det kanske inte heller inte avsikten.
*Redigerades 6 år sedan
Andersson SWC 2.0
3.3
(1)
6 år sedan*
Hittills har jag endast gjort en rätt i denna slökokare. Det blev ca 5,5 liter ärtsoppa och den blev utmärkt. Timern är ganska enkel historia. Det enda den gör är att stänga av värmen efter 0,5-12 timmar. Lite fler funktioner, som t.ex. att byta värmeläge efter viss tid, hade varit bra. Tre värmeläge finns. Läge High höll ca 95°, Low ca 70°. Läge Keep Warm finns också men jag har inte mätt tempen på den. Dessa går att ändra utan att resterande timertid påverkas. Kärlet är i glaserat keramik. Jag hittade inget om att det skulle tåla maskindisk i bruksanvisningen men det ser ut att göra det. Jag har maskindiskat utan problem.
*Redigerades 6 år sedan
CyberPower Value VALUE600EILCD
3.3
(1)
6 år sedan*
Mina krav var en tyst och billig line-interactive med bra display och detta uppfylls av denna UPS. Kontakter och kablar som följer med är uteslutande IEC. Jag skaffade därför Schuko-adaptrar. Lite förvånande var att även el-kabeln är IEC i båda ändar. Med följande anslutet kommer den upp i 33% belastning av batterikapaciteten. Detta motsvarar ca 16 minuters reservtid enligt displayen, vilket jag tycker är helt ok. Router + 4G USB-modem HP MicroServer N54L + två 3,5" 3GB HDDs Minidator + 2,5" extern HDD 34-tums skärm Mus-laddare och USB-hub UPSen är helt tyst vid nätdrift. Ett konstant lågt surr och pip med jämna mellanrum hörs vid batteridrift. Pipet går att stänga av. Displayen visar in/ut-spänning, beräknad återstående tid, beräknad batteribelastning i procent av batteriets kapacitet samt batteriets laddningsstatus. Den kan inte stängas av men lyser inte särskilt starkt. Strömbrytaren stänger av UPSen och alla anslutna enheter omedelbart. Jag har ett antal gånger misstagit denna för displayväxlarknappen vilket inte varit så kul. En mer intuitiv placering av dessa hade varit bra. Jag har inte provat att styra datoravstängning via USB.
*Redigerades 6 år sedan
Logitech Wireless Solar Keyboard K750 for Mac (SV)
3
(3)
6 år sedan*
Bra och bekymmersfritt trådlöst tangentbord. Hur mycket ljus som krävs för batteriladdning kan lätt kontrolleras med en knapp på tangentbordet. Halv-ljust är ungefär vad som krävs. Jag saknar en CAPSLOCK-lampa. Tangentbelysning saknas med, vilket vore bra att ha. Inga problem med att skriva större/mindre-än-tecken. F-tangenterna verkar fungera som på en vanlig Mac, dvs. man får trycka "fn" i kombination med dessa tangenter för att de ska fungera som vanliga F-tangenter. Tangentbordet används med en Hackintosh utan problem.
*Redigerades 6 år sedan
Sida 2