carloskar

Medlem sen 2008-02-05
25
Bidrag
40
Hjälpsamröster
Xiaomi Mi A3 Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
4
(8)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Köpte till barnen. Bra batteritid, snabb, android one och de bryr sig inte om att det är en lågupplöst pentile-oled, snarare ett plus med lågupplöst skärm då batteriet håller riktigt länge. Plus också för USB-C kontakten.

Sony Xperia 5 J9210 Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
3.7
(9)
6 295 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Mycket bra telefon. Längden känns udda först men självklar efter ett tag; tangentbordet skymmer inte halva skärmen längre, att ha två appar på skärmen samtidigt fungerar faktiskt nu. Skärmen är riktigt bra, fick faktiskt lov att köpa ny TV (OLED) för jag satt hellre och tittade på film på mobilen än gamla TVn 🙂. Batteriet räcker gott och väl en dag för mig. Rent och snyggt UI, rapp som förväntat. Fingersensorn funkar ok för mig, kanske 1/20 som den inte ens försöker scanna, tillräckligt sällan för att jag inte ska störa mig på det. Kameran startar snabbt (långtryck på kameraknappen) och tar bra bilder.

Sony WH-1000XM2 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.9
(69)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Sitter skönt runt öronen. ANC funkar bra, blockerar effektivt hela familjens oljud när man vill. Går att ställa in så att man släpper igenom röster om man inte vill isolera sig helt. När den är kopplad till telefonen och man har appen inställd på att detektera aktivitet så byter den smidigt mellan lite genomsläpp av ljud när man promenerar, till att blockera omljud helt när bussen åker iväg.

Sony Xperia Z5 E6653 3GB RAM 32GB
Full Star 1
3.3
(27)
2 795 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Update 2016-07-03: Har kör med senaste uppdateringen (32.2.A.0.224, Android 6.0.1) i några veckor nu utan problem. Batteritiden är bra, räcker med råge en hel dag, inga problem med bluetooth, den känns rapp och fungerar helt enkelt bra. Förra uppdateringen sabbade bluetooth för mig men det fixades i senaste uppdateringen. Jag är fortfarande väldigt nöjd med den här telefonen. --------------------------------- Responsiv och snabb, inget lagg alls. Batteriet räcker med råge en hel dag för mig. Fingeravtryckssensorn är snabb och missar nästan aldrig. Power knappen sitter perfekt placerad för mig, tummen hamnar precis på den när jag håller telefonen normalt vilket kankse bidrar till att fingeravtryckssensorn fungerar så bra. Dock så är volymknappen, särskilt volym ner, svår att nå utan att ändra grepp. Snabb och bra kamera, startar på mindre än en sekund från skärm av när jag använder kamera-knappen. Grym telefon helt enkelt, jag är väldigt nöjd.

Sony Xperia XZ1 G8341 4GB RAM 64GB
Full Star 1
4.1
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Jag är så nöjd. Bytte från en Xperia Z5 vars batteri gick i pension, men har även använt Note 3 och 4 periodvis. * Kanterna är mjukt rundade, känns bra och lätt att hålla i. Verkligen inga "vassa plastkanter" som jag läste nånstans. På Z5 var det en glipa mellan glas och ram där mina skäggstrån ibland fastnade, inga såna problem här alls. * Var lite orolig att den skulle kännas omodern designmässigt med tanke på allt tjat om tjocka kanter, men det gör den inte. Man får en platt display och man täcker ingen skärmyta när man håller i telefonen. Den ser betydligt bättre ut i verkligheten än på bild. * Fingeravtryckssensor i power-knappen på sidan, perfekt placerad och väldigt snabb! Man bara trycker normalt som på vilken knapp som helst och den hinner läsa av fingeravtrycket. Knappens taktila feedback är mycket bättre än på Z5. * Gamla Z5 var märkbart långsammare på att starta appar (Pokemon GO...) än Note3 och Note4, men den här telefonen är snabb. * Kameran är helt okej, auto-läget räcker gott till vardagsfoton men jag skulle inte lämna systemkameran hemma vid speciella tillfällen.

iRobot Roomba 980
Full Star 1
4.3
(43)
6 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Bytte upp mig från en Roomba 780 och den här fixar det jag störde mig mest på med 780 nämligen navigeringen, nu behöver jag inte sätta ut fyrer längre utan 980 hittar själv! Superbra!

Dell UltraSharp U2515H 25" QHD IPS
Full Star 1
3.9
(48)
3 837 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Mycket nöjd med den här skärmen, rejält lyft från en 22" 1080p skärm som hade gigantiska pixlar jämfört med den här. Dagens mobiltelefonskärmar gör en verkligen kräsen med deras höga DPI... Hade problem i början med att skärmen tappade bort signalen och stängde av sig, har den ansluten via mDP ingången. Det var väldigt störande och jag fick lov att stänga av skärmen i 30 sekunder för att den skulle klara av att hitta signalen igen. Men det lösts genom att enabla DP 1.2 i skärmens display settings.

Sony SBH70 Wireless
Full Star 1
3.8
(36)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

2016-09-08 Uppdaterar mitt omdöme efter över ett års i stort sett dagligt användande. Jag är fortfarande väldigt nöjd med dessa, använder dem dagligen och även när jag tränar. Jag trodde i början att mina öron inte passade men det var fel. När man vant sig och vågar lita på att de sitter kvar så är det inga problem, de funkar bra att ha när man springer till exempel. Att de inte suger fast är bara en fördel de gånger då man råkar rycka i sladden, istället för att rycka lös en "sugpropp" från örat med den smärta det innebär så trillar de helt odramatiskt ner utan smärta. --------- Orginal ---------- Bytte till dessa från SBH80 som jag varit väldigt nöjd med i över ett år men tyvärr så böjde jag väl dem en gång för mycket så antennen gick sönder och räckvidden blev ca 20 cm... + Bygeln sitter mycket bättre än SBH80 då tyngderna nu är på framsidan och det blir liksom att den griper tag runt halsen. Stabilt! + Kontrollerna känns enklare att hitta än på SBH80, smidigare på nåt sätt. - Bara knapp för Play/Pause, inga knappar för att byta låtar. Dock så verkar det inte som om jag använt de knapparna för jag har inte saknat dem än. - Mina öron passar inte riktigt till såna här pluggar, de sitter alldeles för löst känns det som. SBH80 sög verkligen fast i örat (ibland gjorde det ont att ta ut dem). Kanske är en vanesak dock. + Det läcker in mycket omgivningsljud så nu hör jag vad som händer runt omkring mig. - Det läcker in mycket omgivningsljud så nu hör jag fyllona på tunnelbanan.

Sony Smartband 2 SWR12
Full Star 1
2.6
(13)
249 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Uppdatering 4/6 -16 Efter senaste uppdateringen av firmware (17/4) så började pulssensorn fungera jättedåligt med många glapp. Jag har även provat att använda den som en pulssensor tillsammans med Endomondo, det funkade inte alls bra eftersom den tappade pulsen hela tiden så av 30 minuters aktivitet så fanns det knappt 12 minuter(!) med pulsdata, helt värdelös funktion alltså. Jag har nu fått en Fitbit Charge HR och så här är en liten sammanfattning av skillnaderna, sett från SWR12: + BT-syncen känns bättre/stabilare på SWR12, syncar snabbt när man öppnar Lifelog. + På SWR12 fungerar alla typer av notifieringar, CHR visar bara telefonsamtal. Jättetråkigt faktiskt för nu måste jag höja ljudet på telefonen. - Pulsmätningen är bättre på CHR (inte så svårt eftersom den är jättedålig på SWR12 med senaste FW). - Friends-listan i Fitbits app, finns inget motsvarande för SWR12. ---------- Uppdatering 17/4 -16 Det kom en uppdatering igår som lade till några nya finesser. Man kan nu ställa in svag vibration för larm och notification. Rörelsepåminnelse när man suttit stilla för länge. Och nu kan pulsmätaren används som en Bluetooth Smart pulssensor vilket betyder att alla appar som kan använda BT Smart pulssensor kan använda SmartBand2. ----------- Uppdatering 17/1 -16 Hjärtaktivitetsläget är väl sådär, ibland tappar den pulsen och måste "söka" igen, händer 0-4 gånger på 30 minuter fast jag har dragit åt bandet hårdare när jag tränat. En till sak jag noterat är att efter att man duschat så ska man vänta tills huden är torr innan man tar på sig bandet annars fungerar pulsmätningen dåligt, mitt band vibrerade ibland utan att det fanns någon avisering på telefonen men efter att jag börjat vänta tills huden torkat så har de spontana vibrationerna slutat. Och man bör även ta för vana att putsa av glaset. Fuktig hud kan även förklara varför hjärtaktivitetsläget tappar sync. -------------- Funkar bra (inga missade staplar här), kul att även se puls och sitter bra runt armen. Batteritiden är som förväntat 2 dygn med pulsmätningen aktiverad (mäter puls var ~10e minut). Inga problem med uppkopplingen till min Nexus7, den kopplar upp sig igen efter nån minut när man varit utom range. Väckningen på morgonen tja den funkar, jag vaknar, om jag vaknar bättre eller sämre än med vanlig väckarklocka vete17. Nån recensent på Swedroid hade problem med att det tog minuter för pulsmätningen att låsa, tex när man öppnar Smartband2-appen, men det verkar ta ganska exakt 20 sekunder varje gång för mig. De kanske hade bandet för löst eftersom de även blev störda av det gröna ljuset på natten, men det kan jag säga att det syns inte. Tittar man på bandet när den mäter så kan man se att huden är lite grön, men det kan omöjligt störa någon. Jag har inte hunnit prova "hjärtaktitivetsläget" ännu, alltså det som mäter pulsen kontinuerligt till exempel när man tränar.

LG Music Flow H5
Full Star 1
3.1
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Köpte denna till köket och jag är nu väldigt nöjd, inget mer antennvridande eller störningar när grannarna går ut på balkongen! Först så tyckte jag den lät hemsk med alldeles för mycket bas men sedan hittade jag den (något enkla) equalizern i Music Flow appen och nu låter den betydligt bättre. Music Flow appen behövs för att ansluta högtalaren till hemma-WiFi, byta namn på högtalaren, för equalizern och för att gruppera högtalare om man har flera. Sen behövs den inte mer. Installationen var för övrigt smärtfri, den anslöt direkt till mitt hem-WiFi (2.4GHz) utan problem. Spotify Connect stödet gör att man styr högtalaren med Spotify-appen eller Spotify på datorn och det fungerar väldigt bra. Google Cast stödet gör att man kan använda appar som Sveriges Radio, TuneIn eller Google Music för att spela upp musik på högtalaren, fungerar också väldigt bra.