Prisjakt

Johan

Medlem sen 2020-01-21
4
Bidrag
12
Hjälpsamröster
Glue Smart Lock Pro
Full Star 1
3
(20)
J
Johan
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

För priset 990:- är det ett kanonlås! Kikat på Yale Linus, men det passade inte riktigt min dörr. Glue kan jag däremot montera utan problem. Gillar också att kunna ha möjligheten att låsa upp utifrån med vanlig nyckel om något skulle hända med låset. Nu är det kopplat till Apple Homekit via Homebridge och jag kan således låsa upp (och larma av mitt Yale-larm) automatiskt när jag närmar mig hemmet, otroligt smidigt! Ett fåtal tillfällen har det inte ”orkat” låsa upp, men man får se till ett låsmekanism etc. inte kärvar från början. Batterierna har hittills räckt i minst tre månader. Ska testa med laddningsbara när det är dags att byta. Hoppas att de kommer räcka (1,2 V). Överlag, ett mycket bra smartlås för det priset. Strular det för någon är det sannolikt måndagsex eller SBS… Skulle Glue gå i konken är det ”bara” en tusenlapp man förlorar.

AOC CU34G2X 34" Ultrawide Välvd Gaming WQHD
Full Star 1
4.3
(15)
4 233 kr
J
Johan
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Först och främst märker jag själv att jag inte är i närheten så noga med paneltyper, back bleed, ghosting och allt vad det heter, så ta denna recension för vad den är. Gick från en 27-tums Acer-skärm som i princip hade samma specs (144Hz, 1440-upplösning, låg input-lag...) till denna för att få större skärmyta nu när man mestadels jobbar hemifrån. Fantastiskt nöjd med skärmen för det priset! Det var inte aktuellt att lägga några 8-10k på en skärm bara för att den är ultra wide, så 6k för denna kändes rimligt. Har inte spelat några längre stunder. Testade lite Far Cry 5 och kan ju bara säga att allt blir bättre med ultra wide. Värt att veta, skärmen har 2 DP-ingångar. Verkar som inte alla har koll på detta, inte ens AOC när jag kollade deras infosida om skärmen. 2 DP-ingångar är mycket bra då jag kan koppla in både laptopen och den stationära och få så bra upplösning och refresh rate som möjligt.

Samsung HW-Q86R
Full Star 1
5
(7)
J
Johan
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Bytte ut mitt äldre 5.1-system med receiver och grejjer i samband med ny TV, dels för att jag var sugen på något nytt men även för den mer slimmade och minimalistiska designen. Det ska tilläggas att jag på inga sätt är någon audiofil, men vilket gött ljud det är! Tror mycket beror på att basen är ganska köttig. Lyssnade på ett Dolby-sample och tycker det påminner om att vara på bio :) Ska eventuellt utöka med satellit-högtalarna som Samsung har för att få 5.1-ljud. Hur som, ett kanonköp för 6k på Komplett!

Yale SR-3200i
Full Star 1
4
(2)
J
Johan
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Bytte ut mitt larm som var kopplat mot larmcentral på grund av den onödiga månadsavgiften. Hittade detta larm som jag hade span på, slog till under Black Friday då det hade sänkts runt 1300 kr. Lätt att installera och gött med ett fristående larm. Det funkar bra med vår robotdammsugare, inga falsklarm trots att det inte är de husdjursspecifika PIR-sensorerna i paketet. Bra support från Yale Sverige, de svarar snabbt på mail om man har någon fråga, vilket alltid är ett stort plus. Ett minus är att man inte kan ha ingångsfördröjning på en PIR som man sätter vid entrén. Jag har en PIR i hallen och går jag in och rör mig tillräckligt mycket så går larmet direkt. Detta kan dock komma att ändras i framtida uppdatering enligt Yale (hoppas, hoppas). Överlag ett bra larm ändå. Batteribackup om strömmen går, men har du inte UPS på internet-linan är det ju "kört" ändå och larmet kommer då bara larma lokalt.