Kategorier
Prisjakt

Strömkarlen

Medlem sen 2008-01-31
155
Bidrag
19
Hjälpsamröster
Teknikmagasinet
OK
(500+)
Bra
5 år sedan*
Kunnig. Visade hur produkten fungerade ur box
*Redigerades 5 år sedan
Jabra Rox Wireless
2.6
(7)
399 kr
5 år sedan*
Smidigt med hyfsat ljud. Dyr!
*Redigerades 5 år sedan
Acer Aspire XC-605 (DT.SRPEQ.071)
3.7
(2)
6 år sedan*
Slimmad PC med konsekvensen att DVD-släden är ställd på högkant. För ett onödigt högt väsen vid applicering av samt vid start av skiva. USB-portar belägna i nederkant av fronten vilket gör att trådlös mus och tangentbord har svårt att få kontakt med laggning som konsekvens. Annars tyst o snabb (Hatar Windows 8 som medföljer men det är ju inte datorns fel)
*Redigerades 6 år sedan
Asus VivoPC VC60-B015K
3.8
(3)
6 år sedan*
Smidig och användarvänlig liten "matlåda" till min TV. Ville ha den här lösningen främst m a a mitt behov att strömma högupplöst (MLB) och lågupplöst sport (Allsvenskan) samt att ladda ner Amerikansk fotboll till hårddisken eller USB. Kör med HDMI till TV och är mer än nöjd. Nackdelar: - Medföljande tangentbord o mus har anslutningskablar på några decimetrar o är därför helt obrukbara för ändamålet då PC:n ställs på TV-bänken. Kompletterade därför med ett combopaket från Logitech för 200 kr. - Lådan lyser svagt då den är påslagen (springa fram o datablink bak), vilket kan irritera den känslige. Satte min lågt så då syns det inte. - Oduglig till att ladda ner med (ca 4 kb/s) varför hälften av förväntad funktion inte finns.
*Redigerades 6 år sedan
Logitech Wireless Combo MK520 (SV)
3.5
(7)
6 år sedan*
Mycket enkel funktion men så funkar den också utan anmärkning. Billigt!!
*Redigerades 6 år sedan
Nokia Lumia 635
3.5
(9)
6 år sedan*
Egentligen inga större nackdelar, mer än storleken. Visserligen är stor skärm bra, men telefonen blir så stor att den är lite otymplig att hantera och förvara. Har Telenor-abonnemang via jobbet o telefonen kostar mig inget, så jag klagar inte. Har sannolikt de flesta funktioner som kan krävas av en hyfsat modern mobiltelefon, men jag är inte i behov av några appar o annat krimskrams, så för mig är det viktigaste att den fungerar som en telefon och därefter är betyget satt.
*Redigerades 6 år sedan
Samsung UE55H7005
4.1
(18)
6 år sedan*
En mycket bra skärm för allroundanvändaren. Hittar egentligen bara ett större fel och det är betraktningsvinkeln. Bildhanteringen är bra. Panoreringar hanteras korrekt. Föreslagna inställningar (lcdtvbuingguide.com) är ok, men jag har sänkt bakgrundsbelysningen. Föreslår att användare aktiverar eco-sensorn (med din egen inställning för bakgrundsljus) så ändrar TV n automatiskt bakgrundsljuset efter hur mörkt rummet blir. Färgåtergivningen är briljant. Betraktningsvinkeln är inte bra, framför allt inte vid TV-tittande eller stream från internet. Svart bakgrund blaskar då ur redan vid små rörelser i sida eller höjd. Kan i o f sig bero på dålig signal eller på HD TV-boxen, för med BD upplever jag betraktningsvinkeln som bättre. Inga större problem med uniformitet. Lätt clouding i helmörkt rum med föreslaget värde för bakgrundsljus men det märks endast vid helt svart bakgrund t ex i samband med rullning av eftertexter. Ingen kantgenomblödning. Provat med att skruva ner bakgrundljuset till 8 då jag tycker föreslaget värde (16) är för högt. Inga döda pixlar. Svärtan är bra för LCD vid BD. Godtagbart vid TV (Coulorbanding och blackcrush finns dock. TV-signalen och/eller HDTV-boxens fel?). Vid mörka scener med "dörrspringsljus" är svärtan jämn utan att dioder lyser igenom längs med kanterna. 2D till 3D bättre än förväntat. Hyfsad betraktningsvinkel o tydligt djup. Mersmak för 3DBD! Nätverksfunktioner fungerar bra med trådlös förbindelse - om modem/router är i samma rum. Att streamma rörlig bild med modem två rum längre bort (10 m) fungerar inte. Surfa går (men segt). Kan i o f sig bero på modemet. Intern webbläsare (MSN) begränsad användbarhet. Går t ex ej att strömma allsvenskan från CSport då TV n ej har silverlight installerad.
*Redigerades 6 år sedan
Samsung UE55H6475
2.8
(2)
6 år sedan*
Referens: Samsung LE55C6550. Källor: Comhem HD-TV SMT-C7160, Samsung BD HT-C5550. Oförändrat tittavstånd. Bildhantering: Vid snabbare panoreringar t ex att följa en speedwaymotorcykeltävling med publikbakgrund eller att följa en fotbollsmatch med publikbakgrund, hänger bildprocessorn inte med. I bäst fall syns klara hack i bilden men även total bildcrash förekommer. Även vid långsam panorering upplevs ojämnt och hackigt bildflyt. Andra exempel på dålig bildhantering är: - Diagonala streck som inte är raka utan sågformade. - Sneda texter (t ex vid reklaminslag) är ojämna och kantiga. - Rullande text i nedkanten på TV´n hackar och visar olika skärpa efterhand. Föreslagna inställningar i Backlight och Brightness (se lcdtvbuyingguide.com) är för starka och bör skruvas ner väsentligt, vilket då också får negativa konsekvenser för andra delar i bildupplevelsen (sharpness, colour m m). Bl a blir grön färg lidande med upplevd utsmetning som följd. Uniformitet Panelen visar tydliga problem med oacceptabel uniformitet redan i ljust rum. Tydliga genomblödningar, framförallt vid enfärgig bakgrund t ex bild med grönt gräs, kan då skönjas. Efterhand rummet blir mörkt framträder cloudingeffekten allt mer tydligt och i ett helt mörkt rum då mörk bild visas, t ex vid introduktion av en film, syns ett flertal tydliga fält med genomblödningar. Även edgelight-fenomen syns klart och tydligt med en i all väsentlighet jämn ljus kant runt panelen. Vid enstaka tillfälle är edgelight-fenomenet så framträdande att det kan skönjas exakt hur många lysdioder som är tända i kanterna. Betraktningsvinkel Bra! Inga uppenbara felaktigheter inom ca 45 gradersvinkel Denna TV är rekommenderas inte.
*Redigerades 6 år sedan
Garmin Nuvi 3597LMT (Europa)
2.4
(17)
3 095 kr
7 år sedan*
Lämnade min gamla Navigon 4310 för denna, främst eftersom att Navigon har gått i konkurs. Bedömde att denna var minst lika bra. Naturligtvis är en hel del bättre, utvecklingen har ju inte stått stilla. Tyvärr är de för mig avgörande funktionerna på det hela klart sämre. Att min Navigon hade samma eller t o m bättre fartkameravarningsfunktion och väghastighetsuppdateringar som denna Garmin är beklämmande. + Stor och tydlig skärm + Bra skärmtouch-känslighet + Röststyrning + Gott om inställningsalternativ + Användarvänlig + Magnetfästet - Batteritiden - Informationsrösten är i många fall obegriplig med felaktigt uttalade ord och felaktiga betoningar i längre ord och meningar. Edit: Det går att byta röst vilket gör att denna nackdel utgår! + en stjärna i betyget. - Många felaktiga hastighetsbegränsningar, i synnerhet där 70 blivit 60, 90 blivit 80 o liknande. Flera års fördröjning av uppdateringar är inte acceptabelet. Produkten är inte pålitlig i detta avseende! Edit. Ny uppdatering i oktober 2013 har förbättrat denna funktion och efter att ha kört i exakt samma område som jag gjorde första gången jag använde GPS´en hittas nästan inga fel i detta avseende längre. + två stjärnor i betyget. - Fartkameravarning varierar mellan 200 - 700 m. Någon visuell varning på kartan innan varningsljud finns inte. Därmed vet du inte hur långt det är kvar innan kameran kommer med risk för böter. Produkten är inte pålitlig i detta avseende!
*Redigerades 7 år sedan
Merida Speeder T1 2012
3.5
(1)
7 år sedan*
En bra hybridcykel för oss amatörer
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1