Prisjakt

73mpl4R

Medlem sen 2008-01-26
31
Bidrag
1
Hjälpsamröster
MSI Radeon R9 390X Gaming HDMI DP 2xDVI 8GB
Full Star 1
4
(4)
73mpl4R
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Tycker att kortet var lite dyrt i jämförelse med Asus R9 390X DC2: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3196635 (3990kr i skrivande stund) men å andra sidan är detta fabriksöverklockat in absurdum, vilket är trevligt för krävande spel. Jag lider av självförvållat tinnitus, och är ganska känslig när det kommer till ljud och oljud från datorn, vilket kan rimma ganska illa när man har ett intresse för datorer. Valde denna modell av tre anledningar: 1. Ville ha ett AMD-kort för Mantle/Vulcan-stöd, som presterar bra i 1920x1080. 2. Kortets djup gör att jag slipper köpa nytt chassi (Define R3 med 290~mm max) 3. Tredjepartskylare som gör sitt jobb. Kortets utseende spelar ingen roll för mig, men jag måste erkänna att det ser lite läckert ut. Passande dessutom, nu när jag spelar igenom Dragon Age-spelen. Det är väldigt strömhungrigt, men med ett bra Bronze/Silver/Gold/Platinum-certifierat nätaggregat på 650w+ så klarar man sig utan problem. Tack vare att kortet drar så mycket ström, så blir det ganska varmt, vilket gör att MSI:s nya kylare Twin Frozr V får jobba rätt hårt. I idle så är kortet passivt kylt, vilket är extremt trevligt, men när det får jobba lite så hör man fläktsuset. Jag sitter ganska när datorn, så det var mindre positivt, men kortet är fritt från coilwhine och du kan anpassa fläktkurvan ganska bra, så för mig är det okej. Kortets temperaturer håller sig också inom mycket rimliga nivåer. Om man tänker på hur fabriksöverklockat kortet är, plus själva designen på 390X-kretsen, så är det mycket väl godkänt. Sammanfattningsvis är jag nöjd med kortet. Prestandan är riktigt bra, och just nu har den en egen position i prisklass, mellan GTX 970 och GTX 980 som passar bra. Personligen kommer jag antagligen aldrig att utnyttja det lite väl tilltagna 8GB VRAM, men man vet aldrig vad som händer med DX12 och framtida spel. Lite pros och cons då. + Mycket bra prestanda. + Bra fysiska dimensioner på kortet. + Anpassningsbar fläktkurva. + Zero Frozr (passiv kylning i idle). - Låter mer än vad jag skulle önska. - Drar lite väl mycket ström. 8/10

Harman Kardon Nova
Full Star 1
3.6
(8)
73mpl4R
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Bra ljud med tanke på högtalarnas storlek. Ljudet är klart och lagom krispigt, och såklart med någon utebliven bas, vilket bas boost-funktionen mitigerar något. Väldigt snygga är dom, och har stöd för NFC, Bluetooth och optisk kabel, så de är samtidigt väldigt mångsidiga i hur du kan använda dem. Som många recensenter på webben och i tidningar nämnt, så är en något irriterande faktor ljudet från strömsparläget och på/av, vilket är en helt onödig funktion från tillverkarens sida. När man slår på högtalarna, eller när de sätter sig själv i strömsparläge så hörs ett högt skräningt pip. Det drar tyvärr ner betyget från mig en aning, vilket är synd, då det är ett riktigt bra par snygga och välljudande högtalare från Harman Kardon.

Sapphire Radeon HD7950 Dual Fan HDMI 2xDP 3GB
Full Star 1
5
(1)
73mpl4R
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Fattar mig kort. Har haft kortet i snart två år och det har presterat riktigt bra. Tyst, relativt svalt och konstanta framgångar med AMD:s drivrutiner gör det till ett toppenkort.

Netgear R6300
Full Star 1
4.7
(22)
73mpl4R
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Spontanköpte denna router (gäller R6300 v2) på en Webhallen-rea, och fick den för 899kr. Har använt den i en dryg vecka nu, och trivs rätt bra med den. Har inte testat alla funktioner ännu, men alla grundläggande WAN/LAN/WLAN-inställningar fungerar bra trots Netgears lite klumpiga Web-UI. Bytte upp mig från Bredbandsbolagets ZyXEL-router (japp, efter att säkerhetshålet hittades) och prestandan är påtaglig. Får ut nästan 100% av min hastighet på 100/10 genom nätverkskabel och det trådlösa 802.11ac-nätet. Fungerar lika bra på min iPhone 5, som min Nokia Lumia 925. Är med andra ord mycket nöjd hittills, även om jag inte riktigt än kan uttala mig om stabiliteten. + Snabb + Ser inte dålig ut + Lagom med verktyg i gränssnittet + Netgear Genie-appen - Routern är lite stor

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)
Full Star 1
5
(4)
73mpl4R
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Jag har spelat det i över två år nu, och spelet har en sorts magi som jag inte hittat i något annat MMO ännu. Värt alla pengar jag har lagt på det!

Sapphire Radeon HD7950 OC HDMI 2xDP 3GB
Full Star 1
5
(6)
73mpl4R
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Ett kanonkort. Har bara hunnit att testa Metro 2033 och Star Wars: The Old Republic, och de spelen klarar kortet med bravur såklart. Det är dessutom tystare än mina chassifläktar (stockfläktarna på Fractal Design R3) och är svalare än alla andra kort jag har haft. Köpte det så fort jag kunde, och betalade då medvetet mer, men väntar man några veckor till så blir pris/prestanda-värdet oslagbart. Det är lätt att klocka upp till storebror 7970s nivåer dessutom, kan inte komma på någon anledning att betala 1000kr mer om man kan göra det själv. Vill du ha det bästa idag? Go get it!

Corsair Force 3 Series 120GB
Full Star 1
3.5
(26)
73mpl4R
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

När den väl funkar är den väldigt snabb och bra. Tyvärr lider min av ett problem som många andra Force 3 (och Vertex 3 med för den delen) ägare också lider av. Det är att SSDn försvinner, och kan inte hittas i BIOS. För mig händer det ungefär på 1 försök av 5. Detta gäller SATA II på en laptop med ett Sandy Bridge moderkort med senaste BIOS, AHCI och SATA drivrutiner. Som sagt, väldigt bra prestanda när den väl funkar.

Acer Aspire 7750G-2414G50Mnkk (LX.RK002.022)
Full Star 1
3
(2)
73mpl4R
31 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 13 år sedan

Har använt denna fina maskin i två veckor nu och är på det stora hela väldigt nöjd. Jag ska förklara lite närmre: Skärmen: 1600x900, alltså inte HD. Glossy, men väldigt trevlig att titta på. Jag bryr mig inte så mycket om den har HD eller inte, men det kan vara värt att tänka på. Tangentbordet: Datorns stora nackdel egentligen. Utplaceringen på tangenterna (som jag skriver på nu) är bra, med ett skönt mellanrum mellan dom, men de känns instabila och lite vingliga. Inte den där fasta kvalitétskänslan man är ute efter. Högtalarna: "Dolby Advanced Audio" och "Vitual SurroundSound" kan du glömma. De låter som man kan förvänta sig av inbyggda laptophögtalare. Skräp. Om hårdvaran: i5 2410m (Sandy Bridge) lämnar inte mycket att önska; den är snabb, stark och drar mindre ström än den förra generationen. Grafikkretsen gör vad den ska, har inte testat Crysis och sådana tunga spel än, men de flesta Valve-utvecklade spel går klockrent på högsta inställningar, och de flesta andra MMORPG också. Detta kan dock inte klassas som en gaminglaptop. DDR3-minnena är endast 1066Mhz snabba, vilket är lite snålt tycker jag. De kunde gott ha stoppat in åtminstone 1333Mhz, vilket jag tänker göra själv. Hårddisken är på 5400rpm, men är förvånansvärt tyst och snabb (Windows 7 startar på ca.30 sekunder). Det finns en extra hårddiskplats också, som kan vara värd att utnyttja. Själv så ska jag sätta dit en SSD och använda den som systemdisk. USB 3.0 har jag inte testat, men det är bra att det finns en tillgänglig port för de som behöver. Vidare så är DVD-läsaren ganska högljudd men välpresterande. För 7990kr på Inet.se så är detta en riktig kanon allround-dator. För allmän surf, film, spel och arbete. Jag själv använder den till musikredigering (Cubase 5) också, och det funkar bra. Batteritiden med det 6-celliga batteriet är runt 3 timmar med normal användning. Datorn ser i mitt tycke väldigt fin och stilren ut i svart och grått, med ett lite meshat lock som inte blir repigt. Kan varmt rekommenderas! En liten känga till Acer och de andra som stoppar in "bloatware" i sina burkar. Alltså förinstallerade spel, applikationer och dylikt som du aldrig kommer att använda. I praktiken blir det att den första halvtimmen kommer att gå åt till att avinstallera program. Onödigt. Eller som i mitt fall, göra en clean installation med en retailskiva av Windows 7.