filmanders

Medlem sen 2008-01-22
11
Bidrag
7
Hjälpsamröster
B&W P5 Wireless
3.5
(7)
5 år sedan
Köpte dessa för cirka 2 veckor sedan och tänkte här skriva lite av mina tankar. Jag har dem till min iPhone och används till musik/podcast-lyssnande samt till min iPad när jag kollar sport/tv-serier. Jag var ute efter ett par trådlösa hörlurar och valde mellan dessa och B&O H8, Sennheiser Momentum Wireless samt Denon AH-GC20. Har provlyssnat samtliga och vid provlyssningstillfällena kan jag inte till 100% veta om de vart ordentligt inspelade eller ej. Men summan av kardemumman var att jag valde dessa till slut. Skillnaden mellan de 3 ovan nämnda lurar och B&W´s modell är att P5 Wireless saknar ANC, dock tyckte jag att ljudet är såpass inkapslat att det räckte för mig, det blockerar överraskande effektivt kontorsprassel/folk som tjötar på spårvagnen/övergångsställe-ljud. Och det var detta som passade för mig, dessutom tyckte jag samtliga lurar med ANC gav en slags elektrisk spänning över öronen som jag inte uppskattade. I affären när jag provlyssnade dessa lät dem riktigt bra, balanserat ljud utan massa förstärkt bas och ett mellanregister som är svårslaget. Dock direkt efter upp-packning tog det ett bra tag (200 timmar) innan jag vart nöjd med mitt exemplar ljudmässigt. Men efter inspelningsperioden kan jag inget annat än vara oerhörd nöjd med mitt köp, de sitter riktigt bekvämt på huvudet och blir inte obekväma efter ett par timmar på. Batteritiden som tillverkare har en tendens att överdriva stämmer ganska bra, rekordet jag time:at är på 18,5h, och i andra änden när jag krämade på lite extra 15h. Lurarna andas kvalité rakt igenom och man får den där härliga pirriga känslan varje gång när man tar upp lurarna ur det medföljande fodralet och vrider kåporna på plats samt drar ut huvudbygeln. Väl på plats läcker inte ljud ut överhuvudtaget vilket säkert är uppskattat utav medpassagerare på exempelvis buss/spårvagn samt kollegor på kontoret. Den trådlösa kopplingen tar cirka 1-2 sekunder att koppla mot den enhet, som man väljer, är den primära. Kopplingen är i sig väldigt stabil och har för mig ännu inte brutits när jag haft den spelande enheten på mig samtidigt som lurarna. Dock har jag efter lite experimenterande uppskattat att den räcker cirka 15-20 meter innan den bryts eller blir lite ostadig. Lite av mina tankar såhär efter två veckor med dessa i min ägo. Jag kan inget annat än rekommendera dessa om man specifikt är ute efter ett par trådlösa hörlurar. Klarar du dig med sladd kanske det finns bättre alternativ för samma/lägre pengar. Enda minuset jag kan komma på är nog att det tar ett bra tag att spela in dem så de låter likadant som i affären när man provlyssnar.
Bang & Olufsen BeoLit 12
4.2
(10)
6 år sedan
Var på jakt efter en portabel högtalare som jag även kunde använda hemma med AirPlay. Gick in på Tele-Hå butiken här i Göteborg och lyssnade igenom sortimentet de hade. (För övrigt grymt bra service och sköna snubbar som jobbar där). Hursomhelst, slutade med att jag pyntade lite extra och köpte denna. Vilket fantastiskt ljud! De andra modellerna (Bose Soundtouch, Sonos, B&W, Melody, H&K GoPlay) bleknade i jämförelse, ljudet är väl balanserat även om basen kan bottna kanske lite för djupt emellanåt, men inget jag stör mig på nämnvärt bara en petitess. Designen är i en klass för sig, och den känns gedigen och noggrannt byggd. Lyssnat mycket house och RnB för tillfället, och det är egentligen helt sjukt att denna lilla maskin på 3 kg levererar det ljudet det gör. Tycker till motsats till någon recensent längre ner att ljudet blir bra även från sidorna, har inte provat stå bakom högtalaren o lyssna iochmed att den står mot en vägg. Kan inget annat än rekommendera denna lilla rackare, trots sin väl tilltagna prislapp.
Google Nexus One
4.8
(117)
11 år sedan
Jag hade satt upp att året 2010 skulle bli det år jag bytte plattform till något modernare OS till mobilen, dvs Android. Sneglat på både iphone 3Gs samt SE X10. Iphonen föll bort pga att jag helt enkelt ansåg att denna var snabbare efter test av bägge lurarna, faktiskt på de flesta punkter. Samt att jag gillar inte utformningen av Iphone, känns plastig, något som inte nexusen gör, den ligger perfekt i handen och är enligt mitt tycke en riktigt "clean" och "fräsch" telefon. X10an föll bort sorgligt nog för det tagit sådan tid för lansering, alltid haft SE innan och varit nöjd. Dock ångrar jag inte en sekund att jag valde Nexusen, har efter en veckas användade fortfarande den där härliga känslan när man låser upp telefonen som inte riktigt går att beskriva men som är otroligt härlig. Man känner sig som ett barn på nytt :) Uppskattar friheten att man kan modifiera telefonen fritt, gillar man inte den inbyggda SMS funktionen? Då laddar man ner en ny tex, menyerna flyter på oerhört bra och att läsa mail, surfa och kolla youtube går blixtsnabbt. Kan verkligen rekommendera denna telefonen till de flesta, nybörjare samt inbitna telefonfixare&trixare. Man lär sig fort alla funktioner och den känns okomplicerad samtidigt som den är väldigt komplex. Kameran hade kanske lämnat mer att önska men inte därför jag köpte en telefon, samt att man kan ladda ner photoshop eller något annat fotoprogram som kan boosta upp bilderna lite. Nej, jag är oerhört nöjd och jag hoppas många andra väljer denna lur med. Ni kommer garanterat inte att ångra er!
Sony Ericsson W715
3.8
(62)
11 år sedan
Har lekt med denna mobilen nu i 3 dagar och jag kan helt klart rekommendera denna telefon. Den känns lyxig, är oerhört lätt att ha att göra med, allt går fort (Inte så konstigt eftersom jag hade en g900 innan). Ljudet är underbart, håller inte heller med att den är platig, enbart baksidan i sådana fall. Ligger fint i handen och knappsatsen lär man sig fort att använda. Skriva sms går fort. Nee ett riktigt bra köp för er som bestämmer sig för en den!
TViX HD M-7000
4.3
(33)
12 år sedan
Mycket bra spelare, har även jag kunnat spelat upp allt jag försökt med och inga som helst orosmoment utan allt har fungerat klockrent efter ca 1 månads användande. Dock är den en aning seg i uppstarten, men det är det enda minuset och det får man helt enkelt leva med. Riktigt grymt snygg design med. Rekommenderas för er som söker en snygg mediaspelare för era 1080 och 720 filmer!
Canton GLE 490
4.6
(60)
12 år sedan
Inhandlade dessa 2 underbara golvisar för ett tag sen, driver dem med Marantz sr5003 och det låter överaskande bra faktiskt. Kan bara rekommendera!
Las Vegas - Säsong 1
4.1
(18)
59 kr
12 år sedan
Sida 1