Kategorier
Prisjakt

stpa67

Medlem sen 2008-01-16
32
Bidrag
39
Hjälpsamröster
Asus RT-AC86U
4
(28)
1 390 kr
ett år sedan*
Min gamla 4 år gamla AC68U gick på knäna med traditionell QoS, hade jag tur fick jag ut 90/60 och OpenVPN servern gav ungefär 25/15 för att inte tala om det sega webbinterfacet. Så jag bytte till en AC86U förra veckan och är jättenöjd, traditionell QoS ger nu 95/95 (linespeed), OpenVPN ger ca 90/85 och webbinterfacet är blixtsnabbt. Summerar jag så har AC86U lång räckvidd och rejält högre prestanda än min gamla AC68U sen fungerar Smart Connect riktigt bra åtminstone för mig. Så full pott för AC86U. -EDIT1- Efter snart ett år: - Smart Connect har lagt av helt och hållet. - Tycker AC86U känns seg ibland. Oklart om segheten beror på internet eller routern så jag ska koppla in min gamla AC68U en vecka eller två och se om det är någon skillnad. Tar bort en stjärna tills vidare. -EDIT2- Internet flyter med gamla AC68'an och hackar med AC86'an. AC86'an fungerade perfekt de första 6 månaderna men sen kom problemen successivt, nån krets i den måste ha gått sönder. Lämnat igen AC86'an efter 11.5 månader samt tar bort en stjärna till.
*Redigerades 3 månader sedan
Eneba
Bra
(166)
Utmärkt
3 månader sedan*
Ger 4 stjärnor eftersom det är första gången jag köper ett steam från en annan butik än steam eller annan känd aktör. Köpet gick smidigt, använde mig av paypal, riktigt bra pris dvs 80% billigare än i steam butiken och steam koden kom efter några minuter. Aktiverade koden på steam (Shadow of the Tomb Raider) och installerade spelet. Äh förresten jag uppgraderar Eneba till en femma, allt gick smidigt och utan några problem alls (åtminstone för mig) :D
*Redigerades 3 månader sedan
Samsung Galaxy A71 SM-A715F/DS (6GB RAM) 128GB
4.6
(11)
3 490 kr
4 månader sedan*
Min gamla S6:a dog när jag tvättade den så jag behövde en ny mobil ganska snabbt, läste några recensioner, tvekade mellan en S10 lite, en S10e och A71 men snåltarmen slog till och det blev en A71. Och det har jag inte ångrat, bra batteritid och snabb, klart snabbare än min gamla S6:a och en riktigt bra skärm. Använder jag A71:an lite dvs några samtal och sms per dag så räcker batteriet 4-5 dagar för mig. Använder jag den mycket, samtal, sms, surf, fb, appar, mobil hotspot etc klarar den 2 dagar med råge. Helt ok kamera tycker jag också.
*Redigerades 4 månader sedan
Apple TV 32GB (4th Generation)
3.9
(94)
1 540 kr
ett år sedan
Min gamla Samsung SmartTV från 2012 är inte så smart längre, dom flesta apparna försvann förra året och nu när Netflix försvann i helgen så var valet mellan en ny tv eller en mediaspelare. Tycker det känns som slöseri att kasta bort en helt ok TV med ok bild så det blev en Apple TV 4th gen HD istället. Varken jag eller min sambo har eller har haft någon ios enhet någonsin så första 2 timmarna var ett googlande utan like för att skapa ett appleid wia webben och sen ladda ner itunes till W10 och logga in där men till slut var apple tv'n igång. En liten varning det går inte få igång en apple tv genom apple tv'n själv om du inte redan har en iphone/ipad eller annan ios enhet. Men nu när allt är igång är jag imponerad, apple tv sitter i hdmi1 in, hemmabion i hdmi2 out/arc och hdmi cec (samsung anynet+) är aktiverad. Startar jag apple tv startar den både tv'n och hemmabion, växlar teven till apple tv, ljudet styrs av apple fjärren och stänger jag av apple tv stängs både tv'n, hemmabion och apple tv av, total integration över hdmi cec. Sen har jag alla appar tillbaka igen, netflix/viaplay/cmore/diverse playkanaler etc. Kan bara ge full pott :D
Asus ROG Strix GL702VS-BA019T
3.8
(1)
2 år sedan*
Har bara haft den 3 dagar men det jag noterar direkt är att den är extremt tyst både vid surf och normal användning medan den låter men inte så farligt vid gaming. Sen är den ganska snygg och det kombinerat med tyst så tror jag att jag mycket väl skulle kunna slänga upp den på bordet på jobbet. (+) Tyst vid surf, normal användning och uppspelning av film. (+) FireStrike grafikpoäng 16850, gpu undervoltad med msi afterburner ca 17400. (+) Snabb SSD (NVMEe) och relativt snabb HD. (+) Bra skärm 120Hz och G-synk gör att spelen flyter och ips ger vidvinkel. (+) Stänger man av touchpaden kommer den ihåg det även om man bootar om. (-) Lite backlight bleed i mörkt rum med mörk bild, syns inte om det är ljust i rummet. (-) Dom här helorange wasd tangenterna ser lite overkill ut. Batteritiden är väl godtagbar (ca 3.5-4t) men köper man en gaming laptop så är nog inte batteritid en faktor alls, min ligger mest inkopplad i strömadaptern. -= Uppdatering g-sync =- Jag hade nog missuppfattat hur man ställer in g-sync eftersom det blev en hel del tearing men efter lite googlande så ska man förutom g-synk även aktivera vsync eller fast-vsync annars blir det tearing och stutter utanför g-sync området dvs över 120fps. -= Uppdatering efter lite mer spelande =- För spel där man mest ligger på 120fps bör man även köra en "fps limiter" så man håller fps'en inom g-sync området <120fps annars ligger vanliga vsync på konstant (vilket jag upptäckte efter ett tags spelande). Jag kör med RTSS (RivaTuner Statistics Server) från Guru3D som "fpslimiter" och har begränsat till 117 fps globalt. Vissa spel har egen "ingame fps limiter" men jag tyckte RTSS var enklast. Läs gärna BlurBusters artiklarna om g-sync: https://www.blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/14/ --== Summering ==-- Nu flyter alla spel helt otroligt jämnt och utan märkbar inputlag och även om jag haft min GL702VS ca +3 veckor så tappar jag fortfarande hakan av flytet när jag startar ett spel :D
*Redigerades 2 år sedan
Canton GLE 490
4.6
(60)
4 år sedan*
Precis det ljud jag var på jakt efter. Först var jag lite orolig att min RX-V373 inte skulle orka driva dom så jag köpte ett par NS-F51 men dom var jag inte alls nöjd med så jag bytte till dessa istället och vilket skönt ljud, både musik och tv låter bra och tal hörs tydligt, Netflix har fått en helt ny dimension med dessa högtalare :D.. Dom verkar vara relativt lättdrivna eftersom dom låter bra med Yamahas minsta hemmabioreceiver RX-V373 sen känns det som frekvenskurvan är helt rak dvs ingen bassboost eller överdriven loudness vilket är precis det jag gillar. Det stod i manualen att dom skulle köras in i 15-20 timmar så jag förväntar mig ännu bättre ljud om en vecka eller två. Återkommer om några veckor om det blir några förändringar. Sen hade jag lite tur, det stod 3990kr på hyllan och jag fick dom för det priset annars kostar dom visst 4790kr idag. Hade inte min sambo noterat samt påpekat hyllpriset i kassan hade jag gett 4790kr istället för 3990kr så jag ska bjuda henne på en helkväll nu på lördag :D. -=UPPDATERING 2018-06-28=- Ljudet blir bara bättre och bättre, sitter ansluten till hemmabion med en Canton GLE 455 center. Ljudet är övermagiskt bra :D.
*Redigerades 2 år sedan
Dynavoice Magic S-4 EX
4.3
(42)
8 år sedan*
Försökte köra dessa som enda högtalare och tycker inte ljudet räcker riktigt till samt att mellanregistret saknas vid lägre ljudvolymer. Kanske måste man spela in dom i 50 timmar som Dynavoice rekommenderar eller ha dom i ett mindre rum och dra på utav h-e. Som någon skrev tidigare dom är skrattretande billiga och producerar ett ljud som matchar priset dvs mediokert. Jag uppdaterar recensionen om jag märker någon skillnad efter inspelning i 50 timmar. -=UPPDATERING 2018-06-28=- Dom lät ganska dåligt och ytbehandlingen lossnade, prövade lämna igen dom men det gick inte så dom åkte i soptunnan.
*Redigerades 2 år sedan
Logitech G810 Orion Spectrum (Nordisk)
3.9
(33)
3 år sedan*
Riktigt bra tangentbord på allt, sköna precisa tangenter, man kan sätta individuella färger per tangent om man vill, jag kör grupper av tangenter tex numeriska är gul, kontrolltangenter röda etc etc. Volymkontrollen sitter perfekt och storleken är optimal. Det enda jag stör mig på är att vid uppstart är det alltid en regnbågsvåg över hela tangentbordet tills logitech programvaran laddats. Hade jag vetat detta innan hade jag nog inte köpt det. Vid nästa tbg byte kommer jag dubbelkolla att det nya inte har några hyss för sig tex en regnbågsfärgvåg över hela tgb tills programvaran laddats.
*Redigerades 3 år sedan
X-Rite ColorMunki Photo
3.8
(1)
4 799 kr
3 år sedan*
Köpte en ColorMunki Photo 2012 och kalibrerar mha av programvarorna DisplayCAL (tidigare DispcalGUI) och ArgyllCMS. Den har räddat otaliga blåtonade katastrofskärmar genom åren, jag tror inte jag skulle klara mig utan en kalibrator numera eftersom jag vill ha en korrekt bild med korrekta färger. Mina IPS paneler var inga problem alls att kalibrera men TN-paneler kan definitivt vara en utmaning. TN-panelen på min bärbara HP DV7-7305eo gick bra att kalibrera men på min sambos Toshiba fick jag kompromissa en hel del pga lågkvalitespanel dock helt ok slutresultat efter många försök och kompromisser. Kalibreringsproceduren jag använder mig av är: 1. Kalibrera färgtemp mha bildskärmens RGB inställningar, på bärbara använder jag färgkontrollerna i grafikdrivrutinen 2. Kalibrera/profilera till SRGB dvs D6500, Gamma 2.2, White level den ljustyrka du vill ha, kör själv 160 nits på bildskärmar och obegränsad på bärbara 3. Kontrollera resultatet Jag är jättenöjd med min ColorMunki Photo som hängt med i +5 år nu och skulle jag köpa en ny så skulle jag köpa en likadan.
*Redigerades 3 år sedan
Bosch SPU40E42SK (Vit)
3.8
(1)
4 995 kr
4 år sedan*
Nu har vi hunnit köra 2 diskar (en eco och en eco+variospeed) och första intrycken är att den är relativt tyst och disken blir ren. Jag misstänker att våran gamla electrolux köpt 2005 inte var särskilt effektiv de sista åren men den gick i nästan 12 år. Maskinen har 6 program: Intensiv70 ca 2:15 tim, Intensiv70 Vspeed 1:35 tim, Eco50 3:30 tim, Eco50 Vspeed 1:37 min, Glas40 ca 29 minuter och ett Skölj/Fördisk ca 15 min. Variospeed eller Vspeed programmen är ca 50% snabbare men på bekostnad av ökad vatten och energiförbrukning. Torkningen är ok, kan vara kvar lite vattendroppar här och där som man får skaka av men jämfört med min 12 år gamla gamla electrolux torkar den riktigt bra. Har inte vant mig riktigt vid överkorgen ännu eftersom jag har mycket matbackar medan den verkar gilla små plastlock, assietter och smågrejer bättre. Det finns typ en extra mini-tallriksrad under knivhyllan som stjäl plats men jag kommer nog lära mig placera grejer lite bättre när jag har vant mig vid den. Uppdat: 2016-12-13 -------------------------- Ser att både knivhyllan och den andra insatshyllan i överkorgen kan vikas upp eller tas bort om man vill så nu får jag plats med alla plastbackar. Kan också nämna att knivhyllan rymmer lite mer än jag trodde tom kockkniven får plats. Uppdat: 2016-12-14 -------------------------- Ser att locken till matbackarna passar bra i mini-tallriksraden under knivhyllan så nu får jag in matbackar och lock utan problem. En bra grej till som jag märkte var att den stänger av sig själv när den är klar, perfekt när man ska bort - bara fire-and-forget :D . ---- Jag uppdaterar den här recensionen om några månader om jag upptäcker några problem ----
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1