Kategorier
Prisjakt

Alven72

Medlem sen 2008-01-05
41
Bidrag
38
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G SM-G998B 256GB
4.2
(7)
13 134 kr
3 månader sedan*
Det var förstås kameran som lockade mig (och sambon) att köpa dessa fantastiska skapelser. Efter en vecka blir vi lika hänförda över dess autofokus och de många objektiven. 10 ggr optisk zoom är mycket och man behöver vara utomhus för att ha nytta av den, såvida inte små detaljer i inredningen är intressant. I vanlig Samsung-anda är telefonen genomtänkt och jag känner igen mig från tidigare modeller, senast S10 Plus. Skärmen flyter fint med den höga frekvensen på upp till 120 Hz (jag använder det dynamiska läget, som drar lite mindre batteri, så att den själv känner av vilken frekvens som passar). Alla appar svarar snabbt. Ljudet har djup (inte bara en väsande diskant) och med luren rätt placerad på ett bord kan jag uppleva stereo vid filmtittande. Att det inte finns uttag för klassisk 3,5 mm-lurar blir allt vanligare och inget man längre kan reta sig på, tycker jag. Bara att skaffa adapter eller köra trådlöst. När man gett över 14 000 för en telefon (eller egentligen något så otroligt mycket mer än en telefon) så ska den inte ha några större brister. och jag hittar ingen "deal breaker", men vill ändå kommentera detta: - Laddningen är inte så snabb som vissa andra toppmodeller. Samsung har strypt den till 25 W. Jämfört med den OnePlus 8 Pro som jag nyss haft tar det dubbelt så lång tid att ladda. - Fingeravtryckssensorn är rent ut sagt dålig. Där var OnePlus ett enormt steg före i utvecklingen. - Inte lika övertygad över dess navigeringsgester, som jag blev förtjust i på OnePlus. Jag överväger att gå tillbaka till knapparna längst ner, speciellt pga Samsung Pay som gärna vill ploppa upp. Ja, efter att ha ägt 40, kanske 50 mobiler under åren blir man kanske en smula kräsen, men jag skulle trots kritiken ovan säga att det här är utan tvekan den bästa telefonen just nu! Tillägg: Ni som gnäller på Exynos-processorn är ungefär som att jämföra Porsche och Ferrari på olika banor. Exynos vann testet vid vanligt användande, drog 10 % mindre batteri och var en hårsmån ifrån Snapdragon på grafiken. Hur många märker den skillnaden till vardags?
*Redigerades 3 månader sedan
Klipsch Reference R-820F
3.6
(3)
9 990 kr
7 månader sedan*
Antagligen är Klipsch något man gillar starkt eller också ogillar man dem. Jag tillhör den sistnämnda kategorin. I mina öron låter de nasala och metalliska, lite likt högtalare på en hockeyarena. Gjorda för högt ljudtryck, men lika diskreta som en blind elefant i en porslinsaffär. Jag var ett stort fan av Cerwin-Vega som tonåring och då hade jag kanske gillat lite oooumpf i magen även från Klipsch, men när jag nu närmar mig 50 år, så ger detaljer och djup mig mer rysningar. Där tycker jag inte att dessa hänger med.
*Redigerades 7 månader sedan
Focal Chorus 726
3.8
(1)
11 990 kr
7 månader sedan*
Otroligt detaljrika, med en diskant åt det ljusa hållet. Inte de basrikaste högtalare jag har ägt, men jag hör instrument och toner i mina favoriter som jag missat förut. Först provade jag dem med en Hegel H90, men det blev för mycket diskant för min smak, dessutom utan chans att reglera den. Nu driver jag dem med Marantz PM8006, som har tonkontroller för bas, diskant och mellanregister. De ger ett väldigt trevligt stereoperspektiv. Framåtriktad basreflexport gör dem lättplacerade och klarar att stå nära hörn utan att bli burkiga. Hög känslighet på 91 dB, så de är lättdrivna. Törs knappt röra volymkontrollen på min Marantz kvällstid och har minskat utsignalen på både ansluten CD-spelare och nätverksstreamer för att ha någon som helst nytta av förstärkarens fjärr. Kan tillägga att jag köpte dem för 11 890. Då är de verkligen prisvärda. Tveksam till om jag skulle ge ca 17 000 som en del tar. Jag misstänker att jag tyvärr innerst inne är en superkräsen audiofil och ger mig nog inte förrän jag spenderat över 100 000 på en anläggning.
*Redigerades 7 månader sedan
Hegel H90
4.4
(6)
7 månader sedan*
Inte helt övertygad över hyllningarna jag läst överallt om denna förstärkare. Kanske hade jag för höga förväntningar om att uppnå en mirakulös skillnad. Det sägs i alla hifi-forum att man inte ska behöva justera ljud med tonkontroller. Hegel H90 har heller inga sådana. För mig blev det tråkigt. Jag har jämfört med min hälften så dyra hemmabioreceiver Sony STR-DN1080 (som visserligen fått 5 stjärnor i What Hifi) och kan inte tycka att den är sämre. Tvärtom, eftersom jag här har en uppsjö olika tonkontroller och den i hifi-sammanhang oheliga DSP’n ska vi inte tala om. Högtalarna jag har hemma är ett par Wharfedale Diamond 225 (stativare) och på golvet ett par Focal Chorus 726 (som drar åt det ljusa hållet). Nu ska Hifiklubben få tillbaka Hegel H90 och jag ska prova Marantz PM8006 istället.
*Redigerades 7 månader sedan
Wharfedale Diamond 225
4.1
(8)
4 år sedan*
Helt underbara! Att så pass billiga högtalare, 1999 kr paret på Hififreaks, kan ge så fin diskant, tydligt mellanregister och djup bas (ner mot 40 Hz, om än inte rak frekvenskurva). De bör som alla högtalare spelas in minst 50 timmar, men jag blev kär redan vid första tonen. De gräver nu ännu djupare än vid starten. Köp, för sjutton! Uppdatering efter 2 år: Blir bara bättre och bättre! Basen så djup att det skallrar till film. Var tvungen att kolla om subwoofern råkade vara på, men så var det inte.
*Redigerades ett år sedan
Sony UBP-X700
4
(7)
1 988 kr
3 år sedan
Toppenkvalitet på själva spelaren. Startar snabbt och ger bra uppskalning till 4k. Men ska det vara så svårt att minnas var man stoppade filmen? Det kunde min DVD-spelare på 90-talet. Pinsamt, Sony!
HP Envy 5544
3.4
(4)
4 år sedan*
Kraschar och ger felrapport om undantagsfel i skrivaren enhetssida. Ändrar automatiskt från färg till svartvitt utan att det syns på skärmen. När bilden kommer ut - om den kommer ut - är den svartvit. Åter till butiken med denna!
*Redigerades 4 år sedan
JBL GO
4.4
(34)
349 kr
4 år sedan*
Helt vansinnigt att tekniken nu kan ge så otroligt ljud från en sådan liten högtalare. Anslöt enkelt till mobilen. Låter mycket rent i rösterna. Kan naturligtvis inte ge någon massiv bas, men ändå förvånande mycket med tanke på att den är stor som en klassisk större tändsticksask. Toppenköp!
*Redigerades 4 år sedan
Lenovo A Plus
3.7
(5)
4 år sedan*
Köpte denna för att ha som reserv medan min andra mobil, Samsung S7 Edge, fick besöka verkstaden. Jag är helt förbluffad över hur mycket man får för pengarna. Den känns inte alls långsam eller svår att arbeta med, som jag hade förväntat mig. Android 5.1 fungerar åtminstone än så länge med de appar jag använder och kameran är heller inte så illa, utom möjligtvis i svagare ljus. Kameran har till och med roliga funktioner som objektspårning. Allt känns väldigt nära Androids ursprungsversion och inget tillkrånglat. Snabb på att starta upp och touchen träffar där man trycker. Skärmen känns lite som de gamla skärmarna, med svikt och viss tröghet, men det vänjer man sig vid. Kort sagt - mer värde för pengarna blir svårt att hitta under 2017!
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1