Prisjakt

JensB

Medlem sen 2007-12-31
35
Bidrag
63
Hjälpsamröster
Bose QuietComfort 35 II
Full Star 1
3.8
(119)
1 977 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan
Erfarenhet (min): 1 års användning, mitt femte par NC-lurar tillika fjärde par trådlösa (räknar inte headset för telefon till detta). Användning: Lurarna används dagligen, i pendling men också fokustid framför dator både på jobb och på fritid. Främst för musik men ibland även som headset vid telefon- och teamsamtal. Omdöme: Hittills de bästa lurar jag haft men inte perfekta. Väldigt skön passform, god kvalitetskänsla och en grym NC (ville ha lurar som utestänger ljud omkring och det fick jag verkligen!). Aning dyra för vad jag själv vill lägga på hörlurar (är ingen audionörd) men man får i mitt tycke rätt mycket kvalitet för pengarna. Positivt: + Över lag god kvalitetskänsla + Helt fantastisk Noice Cancelling. Så pass att jag ibland använder dom som "hörselkåpor" när jag dammsuger eller sågar. Det har hänt att jag stått och dammsugit utan att märka att dammsugaren vält och blivit avstängd. Visst, bra musik i lurarna samtidigt men ändå... + Bra bärväska (inte för jag använder den så ofta) som är hård och med det faktiskt skyddar lurarna - utan att vara för skrymmande. + Enkla att använda både direkt eller via app + Stöd för upp till tre enheter är bra men i mitt fall nästan ett krav + Otroligt bekväma, även för mig som har glasögon vid datorarbete. Så pass sköna att jag somnat med dom utan att känna problem - trots att sova med over ear knappast är att betrakta som något skönt eller eftersträvansvärt. + Bra batteritid tror jag. Inte reflekterat över den vilket borde tolkas som bra + Kan användas med sladd (ingår) om batteriet tar slut trots allt Negativt: - Aningen dyra i mitt tycke - Ingen möjlighet till next/prev när man lyssnar på t.ex. spotify. Det saknar jag verkligen! - Som headset funkar de sådär: det är ofta folk jag pratar med har svårt att höra vad jag säger, måste sitta inomhus för att det ska funka. Utomhus eller på t.ex. buss med mycket ljud omkring är det omöjligt att höras bra för den man pratar med Rekommendation: Söker du over ear lurar som är trådlösa, har bra NC och skärmar av omgivningen effektivt så är detta en given kandidat att utvärdera! Pass upp om du pratar mycket i telefon/möten.
Wahl 9818-116 Li+
Full Star 1
1.8
(1)
698 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Ger ett gediget intryck, lätt och smidig i handen vilket var ett av önskemålen då den ersätter en otympligare sak. Tillbehören känns ok med ett par undantag: kammen känns lika gedigen som nåt ur en godisautomat och stället meningslöst. Det krävs en ingenjörsexamen för att använda stället och sladden på ett sätt som inte resulterar i att man river ned allt i badrumsskåpet. Manualen är under all kritik, märks att det är amerikanskt då varningarna utgör merparten av texten. Sen har de nog lejt ut översättningen till Alexa eller motsvarande. Allt inkämt på ett ark med massa språk. Sifferreferenserna till respektive distans är borta vilket inte underlättar tolkningen. Ja, jag är en sån som tittar i manualen. Trots att jag har skäggväxt. Det började bra när jag skulle trimma ned skäggväxten, "yes" var första känslan av att ha ersatt gamla otympla vapendragaren vars batteri till sist gav upp. Kvalitet! Sen kom frustrationen. Efter att ha prövat mig igenom samtliga tillbehör (exklusive stället och påsen) i ren resperation kan jag konstatera att 1) den låga vikten behövs eftersom man måste hålla på i 45 minuter där andra apparater behövt 45 sekunder. Jag fick ändå sluta pga stickningar i armen av trötthet, inte för att alla strån var trimmade). Tycker du det är kul att raka dig genom att hålla enstaka skäggstrån med ena handen och "hugga" mot hårstråt med apparaten i den andra, är denna pryl för dig! 2) Den långa batteritiden behövs också, för att apparaten ska orka hålla på till du uppnått ett nästan färdigt resultat. Det är, i slutänden, uthålligheten i din arm det faller på oavsett. 3) Jag måste ha en typ av ansiktsbehåring de som skapade (eller marknadsförde) denna sak inte visste existerade. Hårstråna glider undan klipparen som en katt undviker vatten, diskret och smidigt ser de till att ducka. Apråpå katt, det blir någ den som jag prövar detta tekniska underverk på härnäst. Kanske dess päls är mer anpassad för klipparens förmåga? 4) Detta var det dyraste test av trimmerutrustning jag gjort. Funderar på att köpa en sax på lokala matbutiken, den gör antagligen ett bättre jobb för bråkdelen av pengen och utan tillhörande frustration. 5) Näshårstrimmen, den första jag ägt, testade jag med återhållen skräck, noga med att inte köra in det hotfulla munstycket längre än vad mitt mod mäktade med (vilket fortfarande var med marginal mindre än vad den svårtydda manualen påpekade var lämpligt). Jag har nu spretade skäggstrån i skägget, som ser mer uttunnat ut än nedtrimmat. Och ett blodigt öra, signerat näs/öronhårsmunstycket. Jag är 46 och har rakat mig i alla fall i två och ett halvt decennium. Tycker jag borde klara det okej, men denna pryl var mig övermäktig. Nåja, den ser ju lite fin ut där den ligger i skåpet och laddar.
*Redigerades 3 månader sedan
Inet
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
5 månader sedan
Genomgående bra service och bemötande. Kunnig personal som lyssnar och är engagerad. Extremt snabba på att leverera varor som finns i lager. Det är bevisligen ingen konst att ha ett (tillsynes) bra utbud av varor till konkurrenskraftiga priser men att backa upp det med enkel och smidig shoppingupplevelse samt service med det lilla extra - det är få som klarar eller ens försöker. Detta oavsett om man knallar in i en av butikerna eller köper online. Hemsidan är dessutom en av de smidigare. Kanske inte snyggast eller hetast design men funktionsmässigt levererar den fullt ut. Enkelt att söka, filtrera på bra kategorier och hitta bland de otroliga mängder varor som finns. Den gör vad den skall och det på ett bra sätt. En enda brasklapp har jag. Det är när det går sönder saker eller strular som butikerna får bekänna färg på riktigt. Inte så att de nödvändigtvis måste byta ut varor utan att fråga eller så - men inställningen till kunden och de problem som uppstått är A och O. På detta vis har ett par konkurrenter som är bra vid köp fulat ut sig rejält. Jag har tursamt nog inte haft anledning att pröva inet.se's förmåga att hantera reklamation och sådant.
Electrokit
Bra
(41)
Utmärkt
10 månader sedan
Ett utmärkt utbud med t.ex. Raspberri Pi-tillbehör och liknande, till vettiga priser. Snabba och smidiga leveranser. Föredömlig service helt enkelt, från webshop till paket i brevlådan. Ser fram emot att beställa mer från denna butik och rekommenderar den varmt. Länge sen det var så kul att shoppa i en webbutik! + Utbudet av tillbehör till enkortsdatorer och liknande + Utbudet i stort + Priserna, för att vara svensk sida åtminstone och det föredrar jag att använda + Snabba leveranser till låga transportkostnader + Bra betalningsalternativ - Inga jag kan komma på, men så har jag inte behövt reklamera eller utnyttja garanti, det är då agnarna brukar skiljas från vetet. (Inte så att man som kund har eller måste få rätt - men hur snabbt och diplomatiskt man hanterar sådana ärenden varierar mellan olika butiker och med detta upplevelsen).
Honeywell HSF600BE4
Full Star 1
3.3
(1)
822 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Jag alltid uppskattat ljudet och rörelsen av en fläkt och finner det något av det mest rogivande som finns. Oavsett behovet av att flytta luft för att känna svalka. Det är svårt att hitta en fläkt (i synnerhet bords-/golvfläkt) som uppfyller både kriteriet att flytta luft effektivt, göra det utan att väsnas för mycket samt att den ser bra ut. Takfläktar får oftast mycket mer fokus på design utifrån inredningsperspektiv. Trenden med "retro-fläktar" i metall i all ära (den är inte ny för övrigt), dessa kanske ser bra ut men är inte alltid av bra kvalitet och med sina vinklade, tunga metallblad inte nödvändigtvis vare sig tysta eller effektiva. De flesta plastfläktar emellertid, saknar kvalitet eller känsla av den åtminstone. Plast måste inte betyda plastig, men gör ofta det. Du köper dom på stormarknader och hemmafixarbutiker eller lågpriskedjor. De är helt ok för sitt syfte, att flytta luft till en billig peng. Vad jag var ute efter var en plastfläkt som gör ett bra jobb på alla punkter, kosta om det vill. Ser bra ut, flyttar luft effektivt men förhållandevis tyst. Gärna med fjärrkontroll, men det var ett plus. Denna fläkt levererar allt detta med marginal. Med prislappen den har var förväntningarna dock rätt höga skall sägas och den levde upp till dom på de flesta punkterna, men inte alla. Plus, utöver ovanstående: + Flyttar luft tillsynes mycket effektivt. Till synes = upplevt, subjektivt + Väldigt tyst (se undantag nedan) + Överlag snygg att se på + Diskret men hyfsat gedigen fjärrkontroll med smart placering bakpå när den inte används + Gedigen fot/stolpe Minus, med förtydliganden: - Den röda centrumskruven som håller fast fläktbladen - syns ej på bild men om man väljer en fläkt för att den är helsvart och snygg kanske en lysande röd del i mitten inte är välkommet. - Fläkten är inte tyst med avseende på oscillerande funkionen. Se utförlig förklaring nedan* - Den gedigna stolpen känns nästan lite för blaffig, men hellre det än att fläkten känns ranglig så ok då - Onödigt stor/synlig logga på fläkten som sänker intrycket av snygg design. Den kunde varit betydligt mer diskret * Den heter Quietset och bladen har design som antyder att man lagt tanke på att luftflödet de skapar är tyst. Men som i princip alla fläktar jag provat/haft glömmer man/mislyckas man hålla nere ljudet på övriga rörliga delar. Det är detta som gör bords/golvfläktar mindre tysta än takfläktar (utöver de mindre bladen som måste snurra fortare för att flytta luften lika effektivt). De flesta bords/golvfläktar har oscillerande funktion, det vill säga att fläkten rör sig i sidled fram och tillbaka. För att få till detta krävs en växellåda som använder en del av motorns kraft att röra fläkten. Denna växellåda låter. På de flesta fläktar, även denna. Det är ett par kugghul som driver rörelsen och det verkar vara oerhört svårt/nedprioriterat att få detta tyst. Det knäpper och klickar och i vissa fall skrapar. I synnerhet när funktionen är urkopplad för att fläkten ska stå helt still, kan det låta - ironiskt nog. På en billig(are) fläkt är detta en sådan skitsak att det vore löjligt att ens nämna det. Men på en dyrare fläkt som både i namn, framtoning och design antyder tyst (med "sovläge" och timer!) är det där knäppande ljudet väldigt irriterande. Eftersom man lyckats göra en fläkt som flyttar luften tyst, blir ljudet mer påtagligt. Att det dessutom klickar när man kopplar ur oscillerande funktionen är under förväntan på en fläkt i denna prisklass. Notera att det är fortfarande en väldigt tyst fläkt även med detta inräknat. Men för priset hade jag förväntat mig tystare växellåda, likväl.
Neato Robotics Botvac D85
Full Star 1
2.4
(37)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan
"Öppna dammbehållaren och för brytaren nedåt till på". Problem 1: den är redan på. Problem 2: det hjälper ändå inte. Problem 3: detta är det andra exemplaret som får detta problem efter ca ett halvårs använding. Problem 4: nollställning hjälper föga Problem 5: de som fått tipset att byta batteri tycks ha varierande framgång Om vi undantar ovanstående problem, vilket är svårt eftersom dammsugaren med dessa inte går att använda (alls), så är det en helt okej pryl. Några saker den är bra på, när den väl funkar: * Hög frigång så den tar sig över trösklar och annat rätt bra * Hyfsat effektiv sugförmåga. Hyfsat. * Kör inte random utan har nån sorts intelligent struktur. Nån sorts, för rätt ofta undrar man ändå vad f*n den håller på med... Mindre bra, utöver att den tycks sluta funka after nåt halvår: * Högljudd * Intelligent täckning av rum i all ära, den kör ofta bort sig eller tar helt omotiverade omvägar eller rena sight-seeingturer runt huset. Nej, köp inte denna. Inte för jag har nån annan robotdammsugare att jämföra med men prylar som håller i ett halvår känns inte seriösa. Hade den hållit hade jag satt betyget 3. Den gör vad den ska till ok pris, men inte mycket mer.
Huawei P10 Dual SIM 64GB
Full Star 1
3.9
(31)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Efter ett par misslyckade försök att göra Samsung och deras flaggskepp till favoriten tänkte jag prova Huawei. Det visade sig vara dumt misstag. Telefonen i sig är helt ok, deras gränssnitt likaså. Kameran bra. Men de större uppdateringarna av Android lyser med sin frånvaro, trodde ingen kunde vara sämre än Samsung men hade fel. Likväl, för fem tusen var jag ändå rätt nöjd med vad jag fick för pengarna. Prisvärd. Enda tills den säckade ihop, efter 6 månader. Butiken jag köpte av tyckte reparation var dyrare än en ny telefon och ville inte hjälpa mig. Men nån garanti var det inte fråga om. Jag vände mig till Huawei som påstår att de eskalerat mitt ärende men på en månad har det inte hänt ett skvatt. Jag är mycket rädd om mina telefoner. De får skärmskydd och flipcovers med magnetlås. Jag laddar dom enbart med originalladdare och endast enligt tillverkares rekommendation. Håller de alltid uppdaterade och rotar inte. Har jobbat med mobiler tillräckligt länge själv för att inte tycka det är värt att snåla in på nåt av detta. Att en telefon ändå slutar fungera efter ett halvår är under all kritik och vad värre är, att tillverkaren inte tycks vara kapabel att ta det på allvar. Eller intresserad. Vi får se, det kanske händer nåt men fasen vad besviken jag är. Femtusen för en flaggskeppsmodell som funkar är prisvärt. För en som har ett halvårs livslängd är det löjligt dyrt.
*Redigerades 4 år sedan
Webhallen
Bra
(500+)
Usel
11 år sedan*
Får ta och ändra mitt omdöme. Efter att ha varit kund i över 10 år tänker jag nu sluta handla där helt. Tidigare positiva erfarenheter får stå undan för ett företag som inte lyssnar på sina kunder alls, när de behöver hjälp. För att göra en lång historia kort: en returnerad och misstänkt defekt vara ansågs inte omfattas av garantin och jag har nu fått betala för felsökning. Problemet är egentligen inte detta, vad som är rätt och vad som är fel (eller vem som har rätt och fel). Problemet är den inställning som man haft och den vilja att lyssna på kunden (jag brukar försöka vara rätt ödmjuk men ärlig). Här har man visat en förbluffande dålig inställning, fyrkantig och helt oförstående. Man har gått stenhårt på sin linje och inte backat en millimeter. Jag har inte varit otrevlig, utan försökt hålla det hela sakligt. Jag har haft anledning att behöva hjälp tidigare med defekta varor. Det har gått bra. Det verkar på mig som att webhallen blivit så pass stora nu, eller har ägare som inte ger utrymme för att se på varje unikt fall och ta ett steg tillbaka och fundera på hur man agerar bäst. Nej, nu är det hårda bud som gäller och mycket strikt följande av de riktlinjer man satt upp. Jag har viss förståelse för att det är så, men så som man behandlat mig funkar inte. 10-15 års troget handlande är över. Detta inte på grund av det faktiska beslut man tagit, utan hur man hanterat ärendet. Webhallen är bra för att billiga, lätttillgängliga och har ett kul och bra belöningssystem. Men precis som med lågprisbolag i flygsammanhang: du vill inte vara där om det skiter sig. Jag kommer inte handla där igen, de har visat att mina pengar inte är intressanta, med all tydlighet. Så betyget går ned till en tvåa. Jag tänker inte sätta ett bara för jag är sur, de jag drar upp betyget för att återspegla att de är just billiga och snabba. Men högre än så kan jag inte gå.
*Redigerades 4 år sedan
Jabra Evolve 75 MS without Charging Stand
Full Star 1
3.4
(9)
2 095 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Andra NC-lurarna. De första var Philips enklare (SHB9850NC). Återigen inte några premiumlurar men med SHB9850NC's dåliga mic valde jag lurar som har bom för micen, då jag inte enbart använder för att lyssna på musik utan samtala med. Gillar Jabralurarna mer. Rätt sköna, för att vara on-ear, helt juste NC (även om SHB9850NC's var snäppet bättre inbillar jag mig), men micen som är infällbar gör det till ett riktigt headset och inte bara lurar med mic. Dessutom är headsetet diskret med micen infälld, man går inte och ser ut som en vilsen tekniker mer än nödvändigt :) Över lag mycket bra ljud i samtal och musik, för den prisnivån de ligger på. Smidigt att ha både koppling till dator och telefon, men jag hade gärna haft stöd för två telefoner och en dator, eller totalt 3 enheter. Men två räcker långt och funkar bra. Fysiska knappar på luren med och inga touch, bra! Som sagt, det här är inga musiklurar, inte enbart. Det är ett headset men duger utmärkt för att sitta och lyssna musik i öppet kontorslandskap och på resande fot, och levererar som hedset med. Är du som jag en kontorsråtta med pendling och behöver en kombination kan jag rekommendera dessa. Extra plus för bra bärväska som faktiskt skyddar (hårt skal) och lång laddsladd av god kvalitet.
*Redigerades 4 år sedan
Philips SHB9850NC
Full Star 1
3.3
(53)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Mina första NC- och första trådlösa lurar. Dock har jag haft over-ear i många år nu på jobbet. Nu fick jag mina lurar i present men även om jag hade köpt hade de varit oerhört prisvärda. De har sina tillkortakommanden men för de priset de betingar är de rätt oslagbara. Förutom prisvärdheten är några positiva saker, i slumpad ordning: att de går att vika ihop hjälpligt, rik på funktionalitet och smidigt med möjlighet att ha sladd. Batteritiden upplever jag positiv med. Nackdelarna då? Som headset till telefon är de i princip oanvändbara. Den man pratar med hör inte vad man säger. Mic felriktad? För dålig? Felplacerad? Synd. Touchkontrollen på höger sida är svår att vänja sig vid och det blir lätt felaktiga kommandon. Fysiska knappar hade varit enklare. NC funkar rätt bra men tyvärr bäst på statiskt ljud, som motorljud i bil etc. Prat sänks markant men försvinner inte på nåt vis. Sist men inte minst, trots att jag har små öron låg de *på* öronen snarare än "over". I minsta laget med andra ord, för att vara over ear. För mig funkade det dock, men det är värt att veta tycker jag, att de ligger på öronen och trycker. Inte hårt, men ändå. Totalt sett: lurar med vissa brister men som givet priset levererar nåt väldigt bra. Synd att hunden tuggade sönder mina bara... :/
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1