Prisjakt

guineapig

Medlem sen 2007-12-16
10
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Razer BlackWidow Ultimate Stealth 2014 (Nordisk)
Full Star 1
3.4
(5)
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Bytte från ett gammalt MIcrosoft tangentbord som var "curved"( lite udda men skönt) till detta då jag blev sugen på ett mera gamingorienterat tangentbord med mekaniska brytare. fördelar +tungt , riktigt tungt , finns inte en chans att det flyttar på sig om man inte vill det. +backlight, reglerbar, grön, skulle kanske föredragit röd då det är lite snällare för ögonen men det är mera en smaksak. +bra känsla i tangenterna, valde stealth då jag inte vill irritera hela huset när man spelar, men lura er inte på stealth, de klickar fortfarande tydligt men inte lika högt. +klassisk design, inget rymdskepp med massa lull som man inte använder +macrotangenter (också ett minus) +lång slaglängd på tangenterna (också ett minus) +USB och 3,5mm på sidan ( dock på "fel sida" ) Nackdelar -Typsnittet, enda riktiga problemet för mig, de har valt ett väldigt udda typsnitt där en del bokstäver är förvillande lika, jag skrev ofta fel i början på R,T och en del andra knappar sitter inte riktigt där man förväntar sig. Efter 3 månader nu så har jag vant mig och skriver inte lika ofta fel längre, men de kunde lika gärna valt ett mera klassiskt typsnitt. -Backlight på 1-0 lyser inte upp de andra tecknen, alltså %/() etc. lite jobbigt men jag förmodar att de valt att göra så för att siffrorna är det som skall vara i fokus. Det är ju trots allt ett gamingbord och inte tänkt för Word -för lång slaglängd, en smaksak men jag hade gärna sett att tagneterna var lite gundare, då man verkligen måste lyfta på fingrarna men jag kanske bara är lat ;) -om man inte använder macros så stör den vänstra macroraden mer än hjälper då jag är van vid att de yttersta tangenterna är shift/ctrl etc. Vanesak och smaksak -priset, det är mycket pengar för ett tangentbord men är det något man inte ska snåla på så är det tillbehören, skärm, mus och tangentbord , man ska använda dem, i vissa fall, i många många år. Så titta inte på priset, titta på kvaliteten och känslan istället. Slutbetyget blir 8/10 då det är mycket välbyggt, snyggt och har en bra känsla i brytarna. Även mjukvaran är lättanvänd även om jag haft lite strul med att drivrutinerna inte är klockrena men de autouppdateras så det löser sig säkert efterhand.

Audio Pro Addon T14
Full Star 1
4.5
(39)
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Köpte ett par av dessa i dagarna, åt min dotter till hennes "tonårsrum" och kan dela lite tankar; Plus +Design, är bra finish och ser onekligen snygga och välbyggda ut +Har Bluetooth som var det huvudsakliga skälet att jag köpte dessa då hon har en BT-kapabel vinylspelare, riktigt smidigt att placera och koppla ihop. +Ingår kabel till andra högtalaren och en Line-in kabel (3,5mm) ( nej, det ingår faktiskt inte alltid i andra paket konstigt nog) +extremt högklassig fjärrkontroll, helt i metall, min 20.000kr TV har en sämre designad... +Går även att ladda telefonen via USB. +Bra tryck och helt OK ljud för 1990kr, som instegshifi för lyssning på redan komprimerade ljudkällor som Spotify via Bluetooth funkar det mycket bra och låter mycket bättre än mindre Bluetooth högtalare. Basen är lite diffus ( inte direkt burkig men något grötig och trög) och diskanten kan vara lite vass, men det går att justera båda så man kan hitta en acceptabel nivå. Som ljudsystem till Mobil, dator, TV eller enklare vinyl låter det riktigt bra. Minus -Priset, om man köpt dessa för 3990kr så finns det bättre lösningar. En vanlig hifistärkare med bättre begagnade "riktiga" hifi högtalare låter såklart mycket bättre. Men då får man också avstå en hel del av fördelarna med ett litet, lättplacerat och lättanvänt funktionellt system Slutsats För Reapriset så var de ett klockrent köp, funderar faktiskt på att köpa ett par till åt min andra dotter ;)

Intel 540s Series 2.5" SSD 240GB
Full Star 1
4.7
(3)
1 373 kr
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Klockren!

TP-Link TL-PB5200
Full Star 1
4.6
(5)
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Köpte denna för att ladda min Platta, en Samsung Tab S 8.4. Den börjar surra direkt och stänger av och till laddningen hela tiden. "Smart" funktionen verkar inte vara så smart, den funkar utmärkt med telefoner dock. Misstänker att den helt enkelt skickar på för mycket ström till plattan så den får stänga av sig själv efter en liten stund, som sagt...inte så smart...

Oral-B Pro 4000 CrossAction
Full Star 1
4.5
(2)
1 090 kr
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Alla som klagar på att den inte går att stäng av enkelt...prova att hålla in knappen en stund "longpress" så stannar den direkt utan att behöva klicka förbi de olika programmen.

Gymkompaniet.se
OK
(23)
g
guineapig
10 omdömen
UtmärktRedigerades 10 år sedan

Snabb frakt och trevlig kundservice (via mail) köpte ett Powerrack. Jag bor på landet och de använder DHL och de kör bara ut en gång per vecka så jag åkte till terminalen och hämtade själv. Det är ju inte Gymkompaniets fel egentligen men DHL är ganska kassa jämfört med Posten.

Body Solid Multi-Press Rack GPR370
Full Star 1
5
(1)
4 995 kr
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har haft denna i en vecka nu och överlag är jag nöjd. Funderade på denna eller en mera traditionell Powercage/bur. Frun tyckte denna var snyggare så då blev det denna ;) Lätt att montera, hade lite problem med vissa gängor som jag fick gänga om innan de gick i utan att behöva tvingas i. M12 gängtapp kan vara bra att ha till hands. Lite superlim på en del gummidetaljer som inte ville fästa också. Den känns stabil och välbyggd. Hade kanske önskat något mera tvärstag utöver det i botten, men man får ta i ganska rejält innan den börjar röra på sig, den är TUNG. Bra finish på lackering. Stånghållarna är ganska vassa (de är nog stansade) så lite smärgelduk är ett tips för att inte repa din nya fina skivstång. Smidigt med vikthållare på sidorna. Enkelt att flytta på "catchbars" finns många lägen med ganska tätt mellan. Det blir tajt på bänkpress att inte slå i med stången men ändå kunna lägga ner den om man inte orkar upp, men det går om man inte slarvar med tekniken/vinglar med stången. Det är ju samma problem i en "bur". Squats känns så jäkla skönt att veta att det bara är att "sätta" sig om man inte orkar upp. Tänk på att göra dina squats tvärtemot bilden bara så att du "backar" ur ställningen , så att du går framåt när du ska lägga tillbaka stången. Alla reklamvideos jag sett gör de fel...blir farligt att backa med stången när du är trött efter dina reps. Om man inte är för lång så går det även att köra chins/pullups på översta läget med stången, problemet är att den gärna snurrar lite så det blir lite tuffare och man får såklart böja på benen. Funderar på att sätta fast en permanent stång längst upp, då får man dessutom lite mera "tvärstöd" på hela ställningen. Behöver vara en standard 220cm stång för att passa, hållarna går att fästa på insidan av ställningen också om man vill kunna ha en kortare stång men det kräver nog lite kapning och fix för att inte "catchbars" ska ta i . Sluta fundera och köp en , det är så mycket roligare att träna när man har riktiga grejer. Köpte min via Gymkompaniet, snabb frakt och trevlig kundservice.

Toshiba BDX5400
Full Star 1
4.5
(2)
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

+Bra bild +Bra ljud +Relativt tyst (min HD-box låter mera och PS3 låter MYCKET mera) och liten snygg låda +Inget Cinaviaskydd fastän det står i manualen att den har det, anledningen till att jag köpte just denna spelare) +Bra Dnla stöd, klarar alla format jag testat, även mkv-filer +inbyggt Wifi och USB +priset, för 699kr, (rea på Elgiganten) är det en helt fantastisk spelare som levererar en bra filmupplevelse med 3D om man vill (har ingen 3D-TV ännu så har inte testat den funktionen tyvärr) -Stor grön ring som lyser i fronten (hur tänkte man här?) går väl att måla över med en svart spritpenna om man stör sig jättemycket -Touchkontroller, hade varit bättre med vanliga knappar men det ger ett elegant intryck. -Långsam i menyer och när man byter mappar på tex en nätverksdisk,men det funkar , krävs bara lite tålamod. -Smartfunktionerna funkar i princip inte alls förrän du har uppdaterat maskinens mjukvara (görs automatiskt över nätet), jag var orolig att det också skulle göra så att Cinavian hoppade igång men det gjorde det inte. -fjärrkontrollen är inte upplyst och inte särskilt logisk, går heller inte att ändra bild/ljudinställningar utan att hoppa tillbaka ut ur filmen till huvudmenyerna.

Samsung Galaxy Tab 3 7.0 SM-T210 8GB
Full Star 1
5
(2)
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Om man accepterar den gamla devisen "man får vad man betalar för" så är den ett bra köp. Jag använder den till att streama Spotify och kör Upnp från min mediaserver. Funkar klockrent. Den är ingen Ipad! Den är ingen Note platta! Den suger fett i jämförelse med alla highend produkter men den duger till surf, streaming och lite lättare spel, typ Subway surfer, fruitninja och liknande. + priset (gav 999 på ICA, lite högt men OK) + skärmen (relativt ljusstark och hygglig upplösning), bättre än min gamla slit och släng platta (Denver skit) + flyter på helt OK om man inte lägger in för mycket skräp i systemet +designen, den är vit och det står Samsung på den :) skämt åsidor men den passar fint in i hyllan sidan om stereon +SD slot +både front och back kamera (dåliga men de finns och går att använda) +bra byggkvalitet (känns som en Note8 när man håller i den) -priset (om du hittar en begagnad nexus7 så är den mera prisvärd för ca 1000kr) -skärmen (för låg upplösning för långvarigt läsande på nätet, bleeding från kanterna) -för lite inbyggt minne (8Gb), finns SD slot, så har du ett kort liggande släng i det -WiFi , (antennen verkar vara lite svag, duger men inte i klass med en laptop eller en bra telefon) Alltså en helt OK budgetplatta från Samsung som återigen visar att de förstått att inte alla vill eller har råd att lägga 2-3000kr på en platta som bara ska uppfylla grundläggande behov.

Seagate Backup Plus Desktop USB 3.0 3TB
Full Star 1
3.9
(7)
g
guineapig
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har den kopplad till en Asus n66 router som backup för mediafiler, funktionsmässigt fungerar det bra, men...den låter lite för mycket tyvärr. Inte så högt egentligen men ett irriterande malande ljud som ett gammalt lager som håller på att skära...märks inte om någon annan dator är på i samma rum men när bara den står på så hörs det tydligt. Ska försöka ställa den så den inte syns eller hörs annars kommer jag bara gå och irritera mig konstant... "edit" får höja betyget efter att jag uppdaterat Fw til min router så den kan göra "spin down" på hårddiskar, då är den helt tyst när man inte använder den , och det är ju skönt ;)