josvedin

Medlem sen 2007-11-21
58
Bidrag
37
Hjälpsamröster
Oculus Rift S
4.2
(11)
5 399 kr
2 månader sedan*
Köpt för ca 4700 kr på Oculus hemsida. Jämfört med HTC Vive och Valve Index som jag spelat hos vänner. Bra: Skarp bild och bra linser, mycket likt Index. Enkel installation Bra spårning och man slipper basstationer Sitter bra och skönt Intuitiva sköna kontroller Pass-trough funktion vilket är jätteanvändbart Kunde varit bättre: Ljudet. Jag rekommenderar starkt hörlurar Remmen som löper ovanpå huvudet verkar inte ha så bra kvalitet FOV på 90 grader. Tydlig skillnad mot Index ca 130 LCD panel och ej OLED. Märks tydligt i tex Vader Immortal i mörka scener. Bra att veta: Folk med olika avstånd mellan ögonen har upplevt bilden som skarp hos mig trots att jag inte justerat IPD (som bara kan göras med mjukvara). En sjuåring har lirat utan problem (fick dock ha mössa för att göra skallen större) Sammanfattningsvis enligt mig den mest prisvärda och smidiga VR-lösningen till dator. Rekommenderas!
*Redigerades 2 månader sedan
Microsoft Xbox One Controller S - Recon Tech Special Edition (Xbox One/PC)
4.1
(6)
2 år sedan*
Den skönaste handkontroll jag någonsin prövat. Stabil koppling. Räfflat skönt grepp.
*Redigerades 4 månader sedan
Rage 2 (PC)
3.2
(2)
73 kr
4 månader sedan*
Ett mycket roligt spel! Snabba strider med bra vapenkänsla och förmågor att använda taktiskt. Att sparka eller skjuta ut någon för ett stup med hagelbrakaren är en underbar känsla XD! Grafiken har en del gammeldags texturer och trista modeller men mycket tjusigt ljus och känns på det stora hela modern. Jag önskar mig bättre AI men det gäller för det flesta spel. Tog mig ca 28 timmar att lira genom kampanjen och göra typ 90% av sidouppdragen. Därtill finns det 2 st DLC. Rekommenderas! Jag har skrivit recensionen utifrån priset jag gav; spelet med DLC för 280kr.
*Redigerades 4 månader sedan
Gears 5 (Xbox One)
3.2
(2)
158 kr
6 månader sedan*
Fann inte Gears 5 för PC och skriver därför recensionen här. Har lirat GOW 1-3 och uppskattar de nya karaktärerna, fienderna och vapenvariationen i Gears 5. Kör i 4K på OLED-TV med maxade inställningar och snyggare PC spel har jag aldrig sett. Ljudmixen är också bra precis som känslan i vapnen. Att sticka bajonetten i ruskprickar eller att såga itu dem med Lancern är lika stämningsfullt och roligt som alltid. Roboten Jack har fått en uppsjö med perks som kan uppgraderas och det gör striderna mer taktiska och varierande. Avigsidan av medaljen är många och långa cutscenes som jag inte tycker passar in i ett actionsspel, de stör tempot. Spelet tyngs också av frekventa irriterande buggar; ljudet försvinner, blackscreen, spelet stänger ner sig, uppkopplingen till hosten tappas. Drar av en stjärna för buggigheten. Körde genom spelet när X-box gamepass kostade 10kr och det är ju svårt att inte vara nöjd för det priset. 500kr hade känts surt. Uppdatering Drar av en stjärna till för att spelet är så trasigt. Ljudet försvinner/spelet kraschar vid varannan cutscene vilket i praktiken innebär flera gånger i timmen. De flesta cutscenes syns bara för hosten medan den andra får blackscreen. På gränsen till ospelbart. För övrigt var kampanjen i kortaste laget. Har inte prövat några andra game modes.
*Redigerades 5 månader sedan
Detroit: Become Human (PS4)
4.4
(13)
179 kr
6 månader sedan
Som en avancerad Quick-time film. Mycket snyggt även 2020 och väldigt bra skådespel. Välskrivet manus och engagerande historia och karaktärer som påverkade mig.
Logitech G502 Lightspeed
3.1
(8)
1 090 kr
7 månader sedan*
Har sedan tidigare Logitech G 502. En välkommen förbättring i den trådlösa varianten är att hjulet nu är gummerat vilket ger betydligt bättre grepp än metallytan. Hjulet har försetts med ekrar och är därför inte solit och lika tungt som innan och spinner inte lika länge i upplåst läge. Jag använder inte den funktionen utan skriver det för kännedom. Ergonomin är för min hand mycket bra och de gummerade räfflade sidorna greppvänliga. Klicken är precisa och tillräckligt mjuka för att inte ge trötthet vid intensiva spelsessioner. Med tio programmerbara lättåtkomliga funktioner är detta den mest mångsidiga mus jag ägt och hade varit det självklara valet om jag begränsat mig till en spelmus. Med många knappar finns det ju dock risk för feltryck och därför väljer jag ibland en annan mus för de mest krävande sessionerna. Ffa registrerar hjulet lätt sidotryck i stället för tryck ovanifrån och jag behöver koncentrera mig för att trycka rätt varje gång och drar av en stjärna för det men det kan vara något som det går att anpassa sig till. Jag hade önskat ett större avstånd mellan musknapp 4 och 5 för att minska risken för feltryck. Jag märker ingen fördröjning jämfört med trådade möss. Mjukvaran är bra. Lightspeed är lättare än den trådade diton vilket är välkommet. Den har länge kostat kring 1500kr vilket jag tycker att den är värd. Köpte den själv för 1090 och är mycket nöjd. Rekommenderas!
*Redigerades 7 månader sedan
Sennheiser Epos GSP 670
2.8
(5)
3 590 kr
7 månader sedan*
Jag har haft hemma ett tiotal headsets, trådade och trådlösa. Jag brukar pröva dem några dygn innan jag bestämmer mig för att behålla dem eller inte. Med GSP 670 räckte det med 10 minuter. Lyssnade på musik och spelade dataspel, ställde in lurarna med Sennheiser Gaming Suite för bästa ljud och det lät helt enkelt uselt. Ljudbilden är trots sänkt diskant skarp, nasal, liten och platt. De låter som ett par 20 kronors lurar från Wish. Jag hade hemma lillebrorsan GSP 370 tom igår. De lät inte tillräckligt bra för sina 2200kr men otroligt mycket bättre än 670 modellen. Andra recensenter har kommenterat att bakgrundsbruset är högt och att lurarna kopplar bort sig vilket jag också upplevde. Med tanke på hur dåligt ljudet är tycker jag inte det är lönt att kommentera passform mm för GSP 670 bör helt enkelt undvikas. Jag köpte dem på rea för 2200kr. Mina gratis lurar som följt med mobiler är bättre. När jag finlyssnar på musik och spelar dataspel trådat andvänder jag mina Sennheiser HD 650 som jag tycker är de bästa lurarna som finns i sin klass. Helt otroligt att GSP 670 kan komma från samma företag. Usch!
*Redigerades 7 månader sedan
Sennheiser Epos GSP 370
3.4
(3)
2 190 kr
7 månader sedan
Har haft dessa hemma några dygn och spelat Vermintide 2, DOOM 2016 och lyssnat på musik. Jag har jämfört dem med Hyper X Cloud II trådat från PC:n och trådlöst via min X-box One kontroll för PC samt med Razer Nari Ultimate. Positivt: *Bekväma, lätta och inte skrymmande *Blir inte varma lätt *Tydlig diod för blåtand och laddning *Ingen ljudfördröjning *Till synes bra batteritid (ej testat om de räcker 100hr) *Ok programvara med lättinställd equalizer. Neutralt: *Öronkåporna är rätt små, betydligt mindre än på Hyper X Cloud., dvs risk för örontryck om om man har stora öron. *On-knappen är liten, vass och plastig. Verkar skör. Dåligt: *Enligt min mening inte tillräckligt bra ljud för priset. Ljudet är inte provocerande dåligt som Razer Nari Ultimate men tydligt sämre än Hyper X Cloud, även via X-box One kontrollen. Jag saknar upplösning, bas och närvaro. Ljuden är liten, låter komprimerad och engagerar inte jämfört med mitt befintliga system. *För svagt maximalt ljud. Gränslågt i min mening. *Tappar kontakten med dongeln varje gång jag startar om datorn och den måste tas ut och sättas in för att det skall fungera. *Uppdateringsprogramvaran får headsetet att bricka sig *Återställningsprogramvaran GSP 370 recovery tool är mycket buggigt. Det ser ut som det låser sig (uppdateringsreglaget rör sig inte) men om man väntar 5 min fungerar det. *Trots uppdatering och återställning tappas kontakten Jag återlämnade min och har svårt att rekommendera GSP 370 för de 2200 kronorna jag gav för dem. För det priset vill jag har betydligt bättre ljud och gärna ett volymreglage för micken på kåpan. Att de tappar kontakten och har så buggig programvara är inte ok.
LG OLED65C9
4.3
(19)
21 378 kr
8 månader sedan*
Köpte min för att spela dataspel framförallt. Spel i 2560x1440 skalas upp utmärkt, 120Hz fungerar och jag känner inget input-lag även i mycket reaktionskrävande spel som Vermintide 2 jämfört med min 165Hz Acer Predator spelskärm. G-sync fungerar inte med mitt 1080ti men skall enligt Linus Techtips fungera med 2000-serien och 1660-serien. Rimligtvis även med den kommande 3000-serien. HDR HGiG finns på C9an, en snabb titt på Metro Exodus gav inget ytterligare med inställningen men jag har inte testat noga. HDR på Horizon Zero Dawn ger antingen igensotade skuggor eller kraftig beslöjning i mörka områden. Bilden blir bäst utan HDR i YUV, begränsat tonomfång på PS4an och låg svartnivå på TV:n. RGB och fullt tonomfång på PS4an och hög svartnivå på TV ger också bra bild. Det är en smaksak. Borderlands 3 ser klatschigt och tredimensionellt ut spelat på PS4 med HDR. Svartnivån på TVn behöver vara på låg och HDR-luminansen i spelet uppskruvad till max. Som svartvit fotograf med Ansel Adams som förebild är jag särskilt intresserad av högt kontrastomfång med täckning i ljusa och mörka områden. HDR fungerar bra och spänner från det vitaste vitt till det svartaste svarta. Metro Exodus kräver att man sänker gamman till ca 0,8 i NVIDIAS kontrollpanel för att mörka områden inte skall vara gråslöjade. Värt att nämna är dock att OLED-panelens lägsta möjliga ljusstyrka är mycket högre än vad jag hade förväntat mig. Det innebär att det inte går att få fram all täckning i mörka områden med subtila gradationer. Luminansskillnaden mellan en avstängd pixel och en som är påslagen på lägsta möjliga ljusstyrka är alltså hög. Det kan testas med denna video: https://www.youtube.com/watch?v=IM8aSFAOAkk På videon reagerar inte OLED-panelen förrän ett värde på 15, min LCD-datorskärm reagerar vid 18. Om man har en TV som reagerar på ett värde som är lika med eller lägre än 15 och är ute efter täckning i mörka områden kommer LG C9 inte ge dig något ytterligare förutom kolsvarta områden där pixlarna är avstängda. Panelen är alltså bra, men vägen till Ansel Adams är fortfarande lång. En sida vid sida jämförelse med Samsungs Q90R hade varit mycket intressant. De jämförelsevideos jag har sett på nätet mellan C9an och Q90R gör tyvärr samma misstag allihop och ställer inte in TV-apparaterna på samma ljusstyrka vilket gör jämförelsen meningslös. Det är klart att Q90R kommer ha beslöjade mörka områden om den är inställd på sina 2000 nits och LGn på sina 750 om personen som producerat jämförelsevideon ställer in sin kamera efter C9an. Därtill har kamerorna de använder inte tillräckligt stort kontrastomfång för att kunna jämföra TV-apparaterna. Det enda sättet att säkert veta är att göra jämförelsen själv. En viktig skillnad mellan dessa är att C9an har HDMI 2.1 vilket kan leverera 4K i 120Hz med minimalt input lag. Q90R har HDMI 2.0 men kan redan nu köra 4K i 120Hz med lågt input-lag men naturligtvis med komprimeringseftergifter.
*Redigerades 8 månader sedan
Tvexperten.com
OK
(95)
Utmärkt
8 månader sedan
Jag köpte en TV av Tvexperten för det lägsta priset jag kunde finna på Prisjakt via CDON. Kundvärden Johanna hjälpte mig snabbt och proffsigt att boka uppbärning. Beställde TV:n en måndag kväll och hade den hemma på fredag förmiddag samma vecka. En mycket trevlig köpupplevelse!
Sida 1