Prisjakt

freal

Medlem sen 2019-07-22
5
Bidrag
6
Hjälpsamröster
TP-Link RE305
Full Star 1
3.8
(11)
328 kr
f
freal
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Plus: - Prisvärd, Enkel, Mesh. - Går att använda som fristående access point. Minus: - Det går ej att köra mesh via ethernet (OneMesh har ej stöd för ethernet backhaul när jag skriver detta). - Ethernet endast 100Mbit/s. - Lite för stor för att den ska sitta bra bredvid en jordad stickpropp.

TP-Link Archer MR600
Full Star 1
3.4
(22)
1 324 kr
f
freal
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Köpte den här routern eftersom jag behövde en 4G-router. Att den kändes prisvärd, runt en tusenlapp, är anledningen till att jag valde just denna. Nu har jag haft den några månader. Det är svårt att säga hur snabb den är och hur bra mottagning den har eftersom placering, operatör, abonnemang, avstånd till mast, med mera spelar in. När jag placerade den mitt i huset i en mediacentral blev mottagningen lite skakig. Testade då att byta antennerna. En billig (~500:-) rundstrålande variant med 3 meter kabel fungerade sämre än de medföljande antennerna. En dyrare riktantenn med 5 meter kabel har jag nu och den fungerar bra. Överlag tycker jag att den fungerar bra. Inga problem med SVT Play eller Netflix. Fungerar bra för två pers att jobba hemifrån. Det har hänt att jag har fått starta om den då den har bytt till en felaktig APN profil. Wifi-signalen är generellt bra i min villa, men i ytterkanterna kan den vara svag och ibland obefintlig.

Asus RT-AC66U
Full Star 1
4.3
(122)
f
freal
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Har haft denna router i fem år. Använder uteslutande wifi. Den fungerar fortfarande bra och det har aldrig varit några problem. Inga problem med VPN eller videomöten.

TrueNorth Arctic (3)
Full Star 1
4.5
(6)
1 999 kr
f
freal
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Det här är ett billigt tält med en smart konstruktion och lätt uppsättning, även om det inte medföljer några instruktioner. Tre tältstänger förs genom kanaler i yttertältet för att bilda tunneln. Stången vid fotändan är kortare än de andra, detta markeras med gult på tältstången samt på motsvarande kanal på yttertältet. När yttertältet är rest sätts innertältet upp enkelt. Det ska gå att resa och ta ner tältet med innertältet kopplat. Det har jag dock ej testat. Tältstängerna är i aluminium, 8 mm i diameter, vilket är klenare än t ex Hilleberg eller mitt betydligt mindre 3-säsongstält från Vaude. När det gäller yttertält så skulle jag föredra silikonbehandlad nylon. Detta yttertält är i polyester och frågan är hur det har behandlats. Jag gissar PU på insidan och någon slags impregnering eller silikon på utsidan. Sömmarna är tejpade på insidan. Det finns två ventilationsöppningar på vardera kortsida. De tillfällen jag har använt tältet har det varit kondens på insidan av yttertältet, dock inget som har skapat problem hittills. Den största fördelen är priset. Jag köpte det sommaren 2019 för 1399:- från Jollyroom. Den största nackdelen tycker jag är materialval följt av byggkvalitet. Har använt det för en roadtrip och kommer fortsätta använda det för sånt i framtiden. Skulle också vara ett bra förstatält för ungarna i framtiden.

Vaude Hogan UL (2)
Full Star 1
4.4
(5)
4 388 kr
f
freal
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Köpte detta tält 2014-2015 från outdoorexperten för 2400:- (efter rabatt). Tätade sömmarna på yttertältet med Mcnett silnet innan användning. Har använt det vid två fjällvandringar och enstaka övernattningar. Det känns stabilt och har fungerat väl utan problem. Har haft lite kondens men det har inte inneburit något problem. Köpte det som solotält, för två personer kan jag tänka mig att det blir trångt. Uppsättningen är enkel men man sätter upp innertältet först. Tältstängerna träs in på tre punkter i hörnen och sedan hängs innertältet upp. Sist av allt slänger man över och fäster yttertältet. Kommer fortsätta att använda detta tält för solovandringar, men vid nyköp skulle jag skaffa ett tält med större absid och där yttertältet reses först. Plus: Låg vikt, tar lite plats. Stabilt. Lätt att sätta upp. Minus: Liten absid. Innertältet först.