Kategorier
Prisjakt
Topplista

Smidiga syskonvagnar

Köpråd från Prisjakt Experter

Ibland har man inte så mycket plats att röra sig på och när det dessutom sammanfaller med två vagnbarn är en smidig syskonvagn helt klart att föredra. Fulla bussar, trånga butiksgångar, små hissar - det finns gott om ställen där man inte vill ha en pansarvagn till barnvagn.

I den här topplistan har jag fokuserat på olika typer av smidighet, till exempel bredd, storlek och anpassningsbarhet. Men eftersom jag bor i Stockholm och ofta upplever att det är krångligt och extremt osmidigt att ta sig fram med en stor och otymplig vagn, är det storleken som varit mest avgörande i min uppfattning om vagnens smidighet.

1. Mountain Buggy Duet V3 (Duo/Kombi för 2)

Smal syskonvagn med handbroms!
Ej vändbara sitsar

Denna vagn från Mountain Buggy är en syskonvagn på bredden men som är ovanligt smal. Den är endast 65 cm bred och därmed inte mycket bredare än många enkelvagnar.

För att vara så smal är sittdelarna ändå rätt rymliga. De har fullt liggläge, ok suffletter samt en väldigt bra anpassningsbar sele där varje del går att knäppa var för sig. Liggdelen är dock väldigt liten, har man en stor bebis så är risken att hen växer ur den lite väl snabbt.

Tyvärr är sitsarna inte vändbara, utan det är framåtvänt som gäller. Dock går liggdelen att göra om till en bakåtvänd babysits så att en liten kan sitta bakåtvänt ett litet tag i alla fall.

Mountain Buggy Duet V3 passar dig som gärna vill ha en syskonvagn där barnen sitter bredvid varandra men t.ex. har en trång hiss eller någon annan anledning till att man behöver en väldigt smal vagn.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Mountain Buggy Duet V3 (Duo/Kombi för 2)
Mountain Buggy Duet V3 (Duo/Kombi för 2)
8 999 kr

2. Baby Jogger City Select LUX (Sittvagn)

Anpassningsbarheten
Relativt bred vagn

Denna vagnen tycker jag faller in under kategorin smidig på grund av att den är så anpassningsbar!

City Select Lux går att köra som enkelvagn, tvillingvagn, syskonvagn med två ligg-/sittdelar eller med en ligg-/sittdel och en s.k. "jumpseat" som är en sittbräda för ett lite större barn. Vagnen har samma bredd med ett barn som med två barn, eftersom syskondelen adderas på längden istället för på bredden.

Den har hög viktkapacitet, 20 kg per säte, samt en smidig handbroms vilket är skönt om man rullar mycket vikt i nerförsbacke.

Vagnen passar dig som t.ex. har ett barn och vill kunna anpassa vagnen till ett framtida syskon, eller ibland kör ett barn och ibland två, eller kanske har ett mindre barn och ett lite större som vill variera mellan att åka vagn och gå.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Baby Jogger City Select LUX (Sittvagn)
Baby Jogger City Select LUX (Sittvagn)
7 995 kr

3. Bugaboo Donkey 3 Duo (Duo/Kombi för 2)

Chassit kan anpassas i bredd
Dyr!

Den här klassikern får vara med på listan eftersom den har den unika lösningen att kunna omvandlas från enkelvagn till syskonvagn - på bredden. Smidigt, inte sant?

Det här är den enda vagnen på marknaden som har den funktionen eftersom Bugaboo har patenterat lösningen. För att göra om den till syskonvagn drar man helt enkelt ut chassit så att det blir bredare, och sätter på en till liggdel eller sittdel. När man inte behöver köra två barn kan man enkelt ta bort en del och göra chassit smalare igen.

Sittdelarna är ganska smala men har en suverän fempunktssele där delarna går att knäppa var för sig. Suffletten är också en av marknadens absolut bästa!

Den här vagnen passar dig som gärna vill ha en syskonvagn på bredden men ändå vill kunna variera mellan enkelvagn och syskonvagn.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bugaboo Donkey 3 Duo (Duo/Kombi för 2)
Bugaboo Donkey 3 Duo (Duo/Kombi för 2)
15 530 kr

4. Cybex Gazelle S (Duo/Kombi för 2)

Flexibiliteten!

Det här är en ny modell som Cybex lanserat och jag tänkte direkt att den passade in på listan över smidiga syskonvagnar!

Den kan nämligen kombineras precis som man själv vill, i hela 24 olika kombinationer. Sittdelarna kan vändas framåt eller bakåt, du kan välja att ha liggdel eller babyskydd eller shoppingkorg och den kan användas som enkelvagn, syskonvagn eller tvillingvagn. Den är helt enkelt oerhört flexibel.

De flesta syskonvagnar som har sittdelar på längden har ergonomiska sittdelar, men denna vagnen har vanliga sittdelar, vilket gör den ännu mer unik.

Cybex Gazelle S passar dig som vill ha många valmöjligheter!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Cybex Gazelle S (Duo/Kombi för 2)
Cybex Gazelle S (Duo/Kombi för 2)
7 595 kr
Vår expert Sophie Nilsson har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.