Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa trådlösa högtalaren

Andreas Theander

Andreas Theander

  • Topplista
  • 15 jan 2021

Marknaden svämmar över av olika bluetooth-högtalare och här har jag listat några som är lite mer högkvalitativa. Men allt handlar faktiskt inte bara om bra ljud, även om man gärna vill tro det. Ibland är det också andra värden som får styra - såsom design.

Måste det då låta illa bara för att det ser bra ut? Absolut inte! I denna lista har jag med olika högtalare som både ser bra ut och låter bra. Priserna och ljudkvalitén skiljer sig åt, men jag tror ingen av dessa gör någon besviken. Alla högtalarna i listan stödjer ljud via Bluetooth men oftast även via WiFi. Många går att implementera i ett större multiroom-system som fyller hela huset med välljud och kan byggas ut efterhand. Flera kan även paras ihop med en likadan högtalare för att få stereoljud, vilket höjer ljudåtergivningen ytterligare.

1. Dynaudio Music 5

Mycket bra ljud, flera färger
Ej portabel

Dynaudio har alltid varit bland de mest välrenommerade högtalartillverkarna i världen och de tillverkar allt från prisvärda stativhögtalare till extrema high end-högtalare.

De har nu tagit sitt kunnande och sina fina högtalarelement och tillverkat Music-serien. Music 5 är näst störst i denna serie av streaming-/bluetoothhögtalare och har totalt 5 högtalarelement. 5x50 W förstärkareffekt garanterar bra kraft och kontroll på ljudet.

Högtalaren finns i 4 olika färger, utförandet känns exklusivt och alla knappar och reglage sitter på ovansidan lätt åtkomliga.

Ljudet är stort, medryckande och mycket bra. Allt separeras väl och det låter som man kan förvänta sig av en högtalare från Dynaudio.

Det perfekta valet för den modemedvetne audiofilen!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Dynaudio Music 5
Dynaudio Music 5
6 499 kr

2. Naim Mu-so 2

MYCKET välljudande
Dyr, ej portabel

Naim är en high end-tillverkare som länge varit med i toppskiktet av hifi-utrustning.

Mu-So 2 är till utseendet snarlik den äldre modellen, men under skalet är allt nytt och bättre. Här finns 6 högtalarelement som drivs av förstärkare på 450 W. Detta ger total kontroll på alla elementen och ljudet är kraftfullt och rent hela vägen upp till partynivåer.

Finishen är på topp och utförandet i svart aluminium och svart tygfront smälter lätt in i de flesta miljöer. Men det finns även flera andra färger på fronten att köpa som tillbehör. Kan endast användas inkopplad i eluttag, men trådlös ljudöverföring via t.ex. bluetooth finns såklart.

Ljudet är mycket, mycket bra, såsom man kan förvänta sig av en högtalare i denna prisklass. Användarvänligheten är även denna på topp genom det snygga navigeringshjulet på toppen som styr enheten.

För den väldigt kräsne audiofilen som vill ha en kompakt streaming-högtalare i sovrummet.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Naim Mu-so 2
(1)
Naim Mu-so 2
17 490 kr

3. Harman Kardon Citation 500

Bra ljud, funktionerna, displayen
Kostar en del, ej portabel

Harman Kardon har också hoppat på trenden med trådlösa högtalare med sin Citation-serie där det finns flera olika storlekar att välja på.

Citation 500 är deras största högtalare för placering på bord/hylla och har en snyggt avrundad designad klädd med tyg. Högtalaren kommer i två olika färger.

På toppen finns en skarp och tydlig Oled-display där högtalarens funktioner lätt styrs genom touchgränssnittet. Via Google Home-appen väljer du namn och placering i hemmet för att lätt gruppera dina högtalare samt ställa önskad volym för varje rum.

Ljudet är kraftfullt men samtidigt tydligt, med fin klar diskant som inte tröttar ut i längden. Drar man på volymen så fyller man lätt dansgolvet på hemmafesten.

En snygg och diskret partymaskin!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Harman Kardon Citation 500
(2)
Harman Kardon Citation 500
6 487 kr

4. Bang & Olufsen BeoPlay M5

Snygg, bra ljud, kraftfull
Ej portabel, lite dyrare

Såklart måste jag ta med en högtalare från märket som verkligen kännetecknas av kombinationen ljud och design: Bang & Olufsen!

Bang & Olufsen har länge arbetat med att producera välljudande HiFi som passar in i moderna hem och är lätta att hantera. Ljudet brukar alltid vara på topp, vilket även är fallet för BeoPlay M5 som levererar ett 360 graders-ljud och ger en omslutande ljudbild.

Högtalaren finns i tre olika färgutföranden, med snyggt tyg runt om. Ovansidan är i aluminium med kontroller för volym och parkoppling, men man kan också använda den tillhörande appen för att styra högtalaren. Det går att koppla ihop den med övriga BeoPlay-högtalare i ett multiroom-system för hela huset. Dock kan man inte ta med sig denna ut på utflykten, då batteri saknas.

Ljudet är neutralt och ger god spridning. Det går att spela relativt högt, så den passar även lite större rum.

Det klassiska valet för den som gillar dansk design!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bang & Olufsen BeoPlay M5
(4)
Bang & Olufsen BeoPlay M5
4 890 kr

6. Audio Pro Addon C3

Smidigt format, låter bra, bärbar
Spelar inte högst eller bäst

Denna lilla bärbara högtalare från svenska Audio Pro finns i 3 snygga kulörer med en äkta läderrem att bära den i.

På toppen hittar man enkelt alla knappar för att sköta funktionerna för Addon C3. Den kan ingå i en multiroom-lösning hemma tillsammans med fler högtalare från Addon-serien. Det inbyggda batteriet gör att du lätt tar med den på utflykten eller ut i trädgården.

Högtalaren känns gedigen och välbyggd, vilket också bidrar till att den levererar bra ljud. Och ljudet är verkligen väl avvägt och behagligt, men ger kanske inte den djupaste basen eller konsertnivå. Det är dock inte alltid det som är det viktigaste, utan ibland vill man bara ha snyggt och smidigt välljud.

Den här passar dig som vill ha en riktigt prisvärd högtalare med bra ljud och snygg design.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Audio Pro Addon C3
(5)
Audio Pro Addon C3
1 989 kr