Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa torktumlaren

Köpråd från Prisjakt Experter

Köpa torktumlare är inte något du gör varje dag, och sedan sist du köpte en har det med stor sannolikhet hänt en hel del i utvecklingen. Vitvaruprodukter är kanske inte lika förnämliga som telefoner och tv-apparater, men ändå finns det mycket att tänka på och förhoppningsvis ska de finnas i ditt hem under en lång tid framöver.

När man ska köpa en torktumlare så gäller det att vidga sitt perspektiv över vad som kommer hända i ens liv 10 år framöver. Att vara ung och flytta in en liten hyreslägenhet skapar ett behov, medans att vara medelålders och ha flera barn skapar ett annat. Det är dina behov och din ekonomi som i slutändan måste styra vad du ska köpa.

I den här listan skriver jag om lite olika maskiner och märken. Jag har valt att fokusera på värmepumpstumlare då det är vanligast idag. Listan har en rangordning, men jag skulle personligen kunna tänka mig att köpa samtliga dessa maskiner - dock under olika perioder och förutsättningar i livet.

1. Bosch WTW855R9SN (Vit)

Självrengörande kondensor
Ej omhängningsbar lucka

Bosch värmepumpstumlare är ett tryggt val. Det är ett av de mest kända vitvarumärkena och de har ett väl utbyggt nätverk med vitvarutekniker som kan serva din maskin.

Att detta är en modell som varit med några år märks, den ser ganska traditionell och tråkig ut och har inte den allra lägsta energiförbrukningen. Bosch självrengörande kondensor ser dock till att energiförbrukningen håller sig konstant låg. Majoriteten av användarna gör nämligen inte rent sin kondensor varje gång och då ökar energiförbrukningen genast, oavsett om du har en värmepumpstumlare eller vanligt kondenstumlare.

Programmen ställer du lätt in med vredet och displayen kommer att avisera en förmodad tid. Med dagens sensorteknik kör maskinen tills tvätten är torr, därefter sätter den igång med skrynkelskyddet.

Tips: om du är en inbiten löpare så finns det en skorack att köpa till.

Den här maskinen passar de flesta - inte bäst på något, men bra på allt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bosch WTW855R9SN (Vit)
(1)
Bosch WTW855R9SN (Vit)
10 478 kr

2. Miele TSB143 WP (Vit)

Högsta kvalitet, bra tillbehör
Ej omhängningsbar lucka

Miele är vitvarornas finaste märke, de säljer enbart premiumprodukter och har ett uttalat mål om att ha den bästa kvalitén. De lämnar sällan detaljer åt slumpen. Man kan säga att Miele är som den perfekta partnern: stark, stabil, ömsint och intellektuell :-)

Det är inte bara kvalitén som utmärker Miele, utan de lägger stor fokus på att vara skonsamma mot din tvätt. Lägger du mycket pengar på kläder så vill du givetvis inte att de ska slitas onödigt mycket i tvätt och tork. Då är Miele maskinen för dig. Alternativt har du en stor familj där maskinerna går ofta och ni behöver något som verkligen håller.

Miele har även flera speciella tillbehör till sina maskiner, bland annat en torkvagga för skor eller plantorkning av yllekläder. Det finns även Miele-maskiner med ångfunktion, men det har inte denna modell.

Passar dig som vill ha en mycket skonsam maskin av högsta kvalitet.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Miele TSB143 WP (Vit)
Miele TSB143 WP (Vit)
9 995 kr

3. Siemens WT47Y879DN (Vit)

App-styrd och snygg
Dyr om man inte älskar teknik

Siemens är Boschs mer teknikorienterade storasyster. Här får du god tysk kvalitet kombinerat med roliga funktioner för dig som vill ha ett smart hem.

Denna maskin har givetvis de goda egenskaperna en bra torktumlare bör ha, men även några speciella program för outdoorprodukter och allergikänsliga. Har man behov sådana program kan det givetvis vara en bra anledning att välja denna maskin.

Vill du kunna styra din torktumlare med hjälp av assistenten Alexa eller med en app i telefonen så är detta rätt val. En liten notis i telefonen när torktumlaren är klar gör att du kan fokusera på annat under tiden. Det är faktiskt inte så dumt när torkningstiden kan variera.

Du väljer denna maskin framför andra på grund av den snygga designen och de smarta funktionerna. Har du precis byggt ett nytt hus eller renoverat tvättstugan så är denna maskin pricken över i:t!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Siemens WT47Y879DN (Vit)
Siemens WT47Y879DN (Vit)

4. Cylinda TVP 5482 (Vit)

Tydlig panel, omhängningsbar lucka
Kvalitén är ej vad den brukade vara

Cylinda har haft ett gott renommé genom tiderna, många av er som tittar på att köpa en torktumlare idag har med stor sannolikhet växt upp i ett hem med en Cylinda.

Men den stabilitet som märket stod för tillhör tyvärr en svunnen tid: kvalitén är helt klart inte vad den brukade vara. Trots det kan man köpa en Cylindaprodukt med gott samvete, då priset ligger väldigt bra i förhållande till funktionerna man får.

TVP 5482 har ett enkelt vred där man snabbt och enkelt hittar lämpligt program. Stort plus för den väldigt tydliga menyn.

Andra praktiska funktioner i denna modell är innebelysning samt att det medföljer en vattenslang för att koppla kondensvattentömmningen direkt till avloppet. Även positivt att luckan går att hänga om, vilket gör att placeringen i rummet blir mindre känslig.

Prioriterar du tydlighet och enkelhet är denna tumlare ditt val.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Cylinda TVP 5482 (Vit)
(2)
Cylinda TVP 5482 (Vit)
6 490 kr

5. Samsung DV80M5010KW (Vit)

Trumbelysning, vändbar lucka
Plottriga menyer

Kan ett märke som mest är förknippat med TV-apparater och telefoner verkligen tillverka vitvaror? Svaret är ja!

När Samsung klev in på svenska vitvarumarknaden för ett antal år sedan var många väldigt skeptiska. Det var mycket display, blinkande lampor och ett flipperspels-blipp varje gång man ändrade en inställning. Men tack vare en bra prisvärdhet blev de populära och enkla att sälja.

Idag har Samsungs vitvaror mognat och är mer som andra maskiner. Just DV80M5010KW är en basmodell som kan jämföras kvalitets- och funktionsmässigt med Cylindamaskinen på plats nummer 4 i listan.

Denna modell har något som kallas smart-check. När något är galet med torktumlaren så får du en felkod som avläses av en app på din telefon. Då kan du få en utförlig instruktion om vad som är fel och eventuella åtgärder.

Detta är en prisvärd maskin som passar bäst till den yngre prismedvetna familjen. Älskar du smarta funktioner får du dock vända dig till Samsungs dyrare maskiner.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung DV80M5010KW (Vit)
(1)
Samsung DV80M5010KW (Vit)

6. Cylinda TK 5470 (Vit)

Rostfri trumma, tydlig meny
Hög energiförbrukning

Listans enda traditonella kondenstumlare, vilket innebär en mycket högre energiförbrukning (energiklass B).

Denna tumlare drar över dubbelt så mycket ström som den andra Cylindamaskinen i listan. Använder er familj torktumlaren 5 gånger i veckan så skiljer det ca 500 kr/år bara i energiförbrukning. På ca 3 år så har det lönat sig att köpa en värmepumpstumlare istället.

Vem ska då köpa en sådan här maskin? Ja, du kanske är ensamstående utan barn, eller hänger mestadels din tvätt men vill kunna torka underkläder och handdukar i torktumlare.

Om man ska sätta den här i relation till andra maskiner i samma prisklass så är Cylindas maskiner överlag prisvärda, har tydliga menyer, innebelysning, och det viktigaste av allt: en rostfri trumma. Något som många billiga torktumlare inte har.

Om du inte torktumlar särskilt ofta och söker ett billigt alternativ är detta rätt val!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Cylinda TK 5470 (Vit)
(2)
Cylinda TK 5470 (Vit)
4 888 kr