Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa smartklockan för Android

Milad Zeyghami

Milad Zeyghami

  • Topplista
  • 30 apr 2021

Smartklockan må till en början ha varit en inne-grej för teknikälskare, idag har den dock många olika användningsområden och används av alla möjliga människor. Smartklockan har i många fall blivit som en förlängd mobiltelefon där flera har funktioner så som stöd för sim-kort, GPS-funktioner, mediaspelare, streaming av musik, träningsfunktioner, NFC, WiFi och blåtand.

Sedan finns det även nischade smartklockor som fokuserar på något specifikt, till exempel träningsklockor som är väldigt inne just nu. Där kan man hitta diverse träningsfunktioner som kan förenkla och förbättra ens träning. Den här listans fokus kommer ligga på smartklockor som är kompatibla med Android-mobiltelefoner, samt såklart prisvärdhet, funktionalitet samt prestanda. Förhoppningsvis finns något intressant som passar just dig!

1. Samsung Galaxy Watch 3 45mm LTE

Stilren, prestanda och funktioner

Samsung Galaxy Watch 3 är Samsungs allra senaste smartklocka.

Den 1.4 tum stora skärmen är av Super Amoled-typ och är mycket högupplöst och behaglig att titta på. Skärmen är inte bara högpresterande, den är även tålig då den är skyddad av Cornings Gorilla Glass DX+. Klockan är dessutom vattentät och dammtålig.

Likt sina föregångare har den en vridbar boett vilket gör navigeringen mycket behaglig och exakt. Prestandamässigt så är det Samsungs bästa smartklocka hittills, både när det kommer till träningsfunktioner samt ren prestanda. En ny häftig funktion är att man kan mäta ens blods syresättningsnivå.

Klockan har 8 GB i lagringsutrymme för till exempel musik och appar, samt 1 GB i ram-minne. Den har även stöd för eSim, vilket gör att man kan använda klockan som en fristående enhet för att ringa och skicka SMS med.

Sammanfattningsvis så är detta en mycket stabil och stilren klocka.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Watch 3 45mm LTE
(11)
Samsung Galaxy Watch 3 45mm LTE
3 899 kr

2. Samsung Galaxy Watch 46mm LTE

Stöd för eSIM, funktionell, stilren
Kan upplevas som något stor

Samsung Galaxy Watch 46 mm drivs likt listans etta av Samsungs egna Tizen OS.

Den 1.3 tum stora Super-Amoled skärmen håller toppkvalitet och även i direkt solljus är den klar och tydlig. Designen är riktigt robust då klockan är i tåligt rostfritt stål, vilket ger en trevlig kvalitetskänsla.

Som smartklocka är den fullspäckad med funktioner så som träningsappar, blåtand, WiFi, stöd för Samsung Pay (NFC), pulsmätare, snabb processor, 4 GB i lagringsminne och stöd för att ladda ner utomstående appar så som Spotify. Klockan har även god batteritid.

Ett stort plus är dessutom att Samsung Galaxy Watch 46 mm har stöd för eSIM, vilket gör att man kan ringa samtal utan att behöva ha med sig sin mobiltelefon.

Samsung Galaxy Watch 46 mm är för dig som är ute efter en stilren klocka full av funktioner och med få begränsningar!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Watch 46mm LTE
(21)
Samsung Galaxy Watch 46mm LTE
1 989 kr

3. Samsung Galaxy Watch Active2 44mm LTE Stainless Steel

Slimmad design, bra för träning
Något dyr

Som namnet kanske avslöjar så är detta en smartklocka med träning och hälsa som huvudfokus.

Den drivs av Samsungs egna operativsystem Tizen OS, som fungerar alldeles utmärkt med Android-mobiler. Med sitt slimmade, stilrena yttre och en vikt på ynka 42 gram så är den riktigt trevlig att ha runt handleden.

Även fast Samsung Galaxy Active 2 främst är tänkt som en träningsklocka så betyder det inte att den saknar andra funktioner - tvärtom! Klockan har stöd för eSIM, vilket är perfekt om man vill ut på ett träningspass och inte har lust att ha med sig mobiltelefonen men ändå vill vara tillgänglig för samtal. Vidare så har den WiFi, LTE, blåtand, NFC, 4 GB i lagringsutrymme och en snabb processor, samt stöd för att ladda ner utomstående appar.

Detta är klockan för dig som vill ha en maxad smartklocka, men som även värderar träningsfunktioner och en slimmad design.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Watch Active2 44mm LTE Stainless Steel
(10)
Samsung Galaxy Watch Active2 44mm LTE Stainless Steel
3 988 kr

4. Mobvoi Ticwatch Pro 2020

Dubbla skärmar, NFC, röstassistent
Något äldre chipset

Mobvoi Tichwatch Pro (2020) är ett av det kinesiska teknikföretaget Mobvois senaste släpp på marknaden för smartklockor.

Ticwatch Pro är en riktigt innovativ och smart klocka, det är en av väldigt få smartklockor som har dubbla skärmar - en riktigt högupplöst Amoled-skärm som används när man utforskar klockans smarta funktioner samt en simpel monokrom LCD-skärm som visar tiden när klockan används som bara klocka.

En riktigt smart funktion som gör att man man kan spara rejält med batteritid är att man kan använda klockan som just en simpel klocka. Batteritiden ligger på drygt 3-5 dagars användning på en simpel fulladdning tack vare de dubbla skärmarna.

Klockan drivs av Wear OS och har smarta funktioner som Googles röstassistent tack vare inbyggd mikrofon och högtalare, GPS samt NFC vilket möjliggör användning av Google Pay.

Prestandamässigt är den inte lika vass som listans tre första alternativ, den erbjuder dock mycket för pengarna!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Mobvoi Ticwatch Pro 2020
Mobvoi Ticwatch Pro 2020
2 314 kr

5. Fossil Carlyle HR Gen 5 FTW4024

Prisvärd, stilren
Något klen batteritid

Om man är ute efter en renodlad Android-upplevelse så är Fossil Gen. 5 smartklockan som jag hade valt!

Smartklockans operativsystem är Googles egna Wear OS. Här får man tillgång till Googles egna röstassistent och Wear OS appbutik.

Fossil har lyckats skapa en mycket prisvärd och funktionell klocka. Klockans design är slimmad och boetten samt armbandet är i rostfritt stål, vilket jag själv tycker ser väldigt snyggt ut. Den 1.28 tum stora Amoled-skärmen är tydlig och färgrik och kan jämföras med dyrare alternativ på marknaden.

Utöver en fin design så har klockan även bra prestanda i form av stabil processor, 1 GB i ram-minne samt 8 GB i lagringsminne. Den har även inbyggd NFC, GPS och är vattentät.

Är du ett fan av Androidbaserade operativsystem och är ute efter en mycket prisvärd men ändå funktionell klocka, då är detta alternativet för dig.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Fossil Carlyle HR Gen 5 FTW4024
(1)
Fossil Carlyle HR Gen 5 FTW4024
2 097 kr

6. Skagen Falster 3 SKT5202

Prisvärd, stilren, unik design
Något klen batteritid

Det danska klockföretaget Skagen har lyckats väl med sin klocka Falster 3.

Falster 3 drivs av Googles renodlade operativsystem Wear OS och den drar till fullo nytta av fördelarna med det. Värt att nämna är att listans femma, Fossil Gen. 5, och Skagen Falster 3 båda tillhör Fossil Group. Klockorna har väldigt likvärdig prestanda, så här är valet mer en fråga om vilken design man föredrar.

Smartklockans något okonventionella design är i mitt tycke ett lyckat val. Den har en 1.3 tum stor Amoled-skärm som är högpresterande och ger bra bild. Den har även inbyggd GPS, NFC, 8 GB i lagringsutrymme samt samt 1 GB i ram-minne. Detta i kombination med en välpresterande processor resulterar i en trevlig användarupplevelse.

Är du ute efter en stabil, väldesignad och prisvärd Wear OS-klocka så har du hittat rätt!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Skagen Falster 3 SKT5202
Skagen Falster 3 SKT5202
2 845 kr
Ted Larsson

Ted Larsson

  • Topplista
  • 30 apr 2021

Klockan som företeelse är antik och har funnits med ända sedan år 1515 med syftet att visa tiden. 500 år senare dök smartklockan upp med funktioner vi tidigare bara sett i James Bond-filmer. Numera finns det smartklockor som klarar det mesta du kan tänka dig. Allt från pulsmätning till att enkelt kunna avfärda samtalet när telefonförsäljaren ringer för sjunde gången.

När du väl vant dig vid att använda en smartklocka kan det vara svårt att gå tillbaka till ett "vanligt" armbandsur. Det kan emellertid vara knepigt att hitta den perfekta smartklockan. Här försöker jag reda ut vilka modeller som passar bäst för dig som kör Android. Det viktigaste för mig är funktionalitet och batteritid, men jag tycker också att design bör beaktas. En klocka är trots allt lite av en modeaccessoar.

1. Mobvoi Ticwatch Pro 3

Grymt flyt, dubbla skärmar
Storleken, fitnessfunktionerna

Mobvoi är en kinesisk tillverkare som etablerat sig i Europa med sina smartklockor.

TicWatch Pro 3 är först ut med nya Qualcomm Snapdragon Wear 4100-processorn. Till vardags innebär det bättre flyt och batteritid (flera dagar är inga problem). Liksom tidigare generation erbjuds 1 GB ram och IP68 (damm- och vattentäthet).

TicWatch Pro 3 påminner om Galaxy Watch fast med Wear OS, men mest iögonfallande är de dubbla skärmarna. Ett snillrikt system som ger upp till 45 dagars batteritid genom att låta ena skärmen användas för full funktionalitet medan den andra är energisparande. Finessen har dessutom fått en välkommen re-design som möjliggjort en mer slimmad profil.

I övrigt bjuds vi på vad vi kommit att förvänta oss av en smartklocka: NFC, GPS och fitnessfunktioner - även om det finns bättre alternativ om du söker en träningskompis.

Vill du ha det bästa marknaden har att erbjuda just nu och kan tänka dig en lite större klocka är TicWatch Pro 3 för dig.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Mobvoi Ticwatch Pro 3
(6)
Mobvoi Ticwatch Pro 3
2 812 kr

2. Samsung Galaxy Watch 3 45mm

Utmärkt batteritid, funktionsrik
Färre appar än konkurrenterna

Två år efter föregångaren så släpptes nya Samsung Galaxy Watch 3 sensommaren 2020.

Precis som tidigare är den utrustad med det egenutvecklade operativsystemet Tizen OS. Tizen OS fungerar ypperligt tillsammans med Android och ännu bättre om du råkar äga en Samsung-telefon.

Till nyheterna hör smäckrare design, bättre hårdvara och förbättrad aktivitetsmätning. Kvar är den utmärkta batteritiden och den geniala roterbara ringen på boetten som styr menyerna.

Extra allt är ledordet när det kommer till funktion. GPS, NFC och bluetooth är givetvis inkluderat, men även mer unika funktioner såsom Spotify med offlineläge. Kombinera klockan med ett par trådlösa hörlurar och du kan njuta av musik utan telefonen i närheten. Galaxy Watch 3 är även vattentät så en simtur lite då och då är inga problem.

Det är inte många Androidkompatibla smartklockor som slår Galaxy Watch 3 på fingrarna och därmed förtjänar den utan tvekan en köprekommendation.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Watch 3 45mm
(1)
Samsung Galaxy Watch 3 45mm
2 952 kr

3. Samsung Galaxy Watch Active2 44mm LTE Stainless Steel

Minimalistisk, bra träningsklocka
Förhållandevis dyr

Galaxy Watch Active 2 är en annan modell i Samsungs utbud. Den största skillnaden mot Galaxy Watch 3 är att denna har ytterligare träningsfokus.

Tizen OS är operativsystemet även här, men istället för att navigera med en roterbar ring används den svarta ytan runt skärmen som touchpanel.

Träning står som sagt i centrum, Watch Active 2 kan automatiskt mäta sju typer av träning och pulsmätaren sägs vara mer exakt. Totalt hanterar klockan 39 olika träningsformer plus sömnmätning. Den inbyggda PT:n reagerar exempelvis när du blivit stillasittande för länge. Batteriet klarar ungefär två dagars normalt användande.

Sitt träningsfokus till trots är klockan snyggt designad och erbjuder även mer vardagliga funktioner i form av NFC, GPS och offline lagring av musik.

Galaxy Watch Active 2 är smartklockan för dig med träningsintresse.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Watch Active2 44mm LTE Stainless Steel
(10)
Samsung Galaxy Watch Active2 44mm LTE Stainless Steel
3 988 kr

4. Fossil Carlyle HR Gen 5 FTW4024

Designen och WearOS
Batteritiden kunde varit bättre

Fossils långa erfarenhet i modebranschen är svår att missa och de tillverkar enligt mig de snyggaste smartklockorna på marknaden.

Det är dock inte bara yta - den femte generationens smartklockor från Fossil är bättre än någonsin. Precis som tidigare används Googles Wear OS, vilket gör integrationen med Android busenkel. Dessutom har prestandan ökats rejält med senaste Snapdragon Wear-processorn och 1 GB RAM. Det gör systemet mer responsivt och batteritiden förlängs till ett par dagar.

Nytt är också högtalaren som placerats i klockan för att du ska kunna besvara telefonsamtal och höra Google Assistant. Vi får även GPS, NFC och pulsmätare liksom vattentäthet och Fossils smidiga magnetladdare.

Fossil The Carlyle är smartklockan för dig som vill ha något lite mer elegant.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Fossil Carlyle HR Gen 5 FTW4024
(1)
Fossil Carlyle HR Gen 5 FTW4024
2 097 kr

5. Mobvoi Ticwatch C2+

Mycket för pengarna
Äldre hårdvara, sämre batteritid

TicWatch C2+ är den billigaste modellen på den här topplistan och en utmärkt första klocka för dig som känner dig lite osäker på konceptet smartklocka.

"+" i modellnamnet betyder att det är en smärre uppdatering på föregångaren där främst det utökade ramminnet på 1 GB bidrar till bättre flyt. Designen är precis som tidigare stilren och enkel.

Klockan är betydligt nättare än storebror TicWatch Pro 3, men drivs av samma fullfjädrade Wear OS. Priset till trots får vi en kompetent klocka med NFC, GPS och pulsmätare. För den som gillar att träna medföljer ett extra armband i silikon som enkelt kan ersätta det förmonterade i läder.

TicWatch C2+:s akilleshäl är prestandan som lider lite av äldre hårdvara. Den klarar vardagligt användande utan problem, men det finns flertalet klockor som rappare. Även batteritiden påverkas av detta och räcker oftast bara över dagen.

TicWatch C2+ är för dig som vill ta steget in i smartklockevärlden utan att för den sakens skull bli ruinerad.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Mobvoi Ticwatch C2+
Mobvoi Ticwatch C2+
1 927 kr