Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa smarta övervakningskameran

Daniel Röjdeby

Daniel Röjdeby

  • Topplista
  • 11 jan 2021

För att en smart övervakningskamera ska göra mig nöjd är det några saker som jag tycker är väldigt viktiga. För det första måste den fungera i mitt hems ekosystem då jag i förlängningen vill kunna knyta ihop hela mitt hem på ett enkelt och smidigt sätt. Det gör att jag slipper en app per smart pryl, utan kan istället styra allt ifrån en plats och även låta dem styra varandra. I mitt fall är tanken att allt skall samlas under Apples HomeKit då vi redan idag har snöat in oss på deras produkter och de fungerar harmoniskt tillsammans i mitt smarta hem.

Andra saker jag har tittat på för den här listan är bl.a. upplösning, vädertålighet, mörkerseende, lagring och bildanalysering. Det två sistnämnda hänger lite ihop och kan komma att kosta extra i form av olika abonnemangskostnader, men mer om det när vi går igenom produkterna. Jag hoppas att du ska hitta den bästa smarta övervakningskameran för just dig!

1. Arlo Pro 2 VMS4130P

En riktig testvinnare

Netgears kameror som går under namnet Arlo har länge haft min uppmärksamhet med sina smidiga produkter som enkelt styrs med en riktigt bra app.

Det enda jag har saknat är integrationen med HomeKit och zoner. Zoner kom med Pro 2 och låter dig specificera olika områden på kamerabilden som ska trigga olika event beroende på vad som händer hemma. Exempelvis kanske du vill ha en notis när någon går förbi postlådan, eller att ett larm skall ljuda när någon går in bakom garaget. Nu när HomeKit-stödet dessutom kommit (till Pro 2 och Ultra) så är alla nackdelar med dessa kameror som bortblåsta.

Pro 2 strömmar video i 1080p och har riktigt bra bild såväl dag som natt. Den har inbyggt batteri och passar utmärkt att montera utomhus med sin IP65-klassning (damm- och vattentålighet). Lagring av video sker smidigast i molnet med ett kostnadsfritt konto (sju dagar) samt på usb-disk kopplad till basstationen.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Arlo Pro 2 VMS4130P
Arlo Pro 2 VMS4130P
3 258 kr

2. Arlo Ultra VMS5140

Fantastisk videokvalitet
Dyra kameror, extra för molnlagring

Arlo Ultra är en rejäl storebror till Pro 2.

Med sin kamera som filmar i hela 4k och med HDR får du knivskarpa bilder i fullt färgomfång. Den filmar till och med i färg när mörkret har fallit. Med den rejält tilltagna upplösningen kan kameran själv zooma in de delar av bilden där den har upptäckt rörelse för att det ska vara lättare att se vad som händer när man kollar av filmen. Ultra har även en inbyggd spotlight och lite bredare bild (180°) än sin lillebror.

När man köper en Arlo Ultra ingår ett år av molnlagring men efter det får man betala extra för att få lagra sin video i molnet. Skulle man ha inbrott så är det ju faktiskt rätt skönt att ha sina filmer på förövarna i säkert förvar istället för på en disk som de kan ta med sig, så det får man se som en extra kostnad.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Arlo Ultra VMS5140
Arlo Ultra VMS5140
3 990 kr

3. Logitech Circle 2 Wire-Free

Enkelheten
Inte så avancerad

Logitechs Circle 2 är en smidig och vettig liten kamera som fungerar utmärkt både inne och utomhus.

Den filmar i 1080p (i 180°) vilket är fullt tillräckligt och den sparar de senaste 24 timmarna i molnet utan extra kostnad. Utöver att skicka en notis till dig om den märker att något rör sig har den även en fiffig funktion där du kan få en snabbgenomgång av det senaste dygnet. Circle 2 är dessutom riktigt lätt att komma igång med.

Det finns två versioner av Circle 2 men det är endast den sladdbundna som har stöd för HomeKit. Om man inte vill ha ett avancerat system för att övervaka sitt hem utan bara vill ha något enkelt för att känna sig lite tryggare så är det här så enkelt som det kan bli.

Slipp trassla med hubbar och installationer, bara koppla in strömmen och kör!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Logitech Circle 2 Wire-Free
(2)
Logitech Circle 2 Wire-Free
3 249 kr

4. Netatmo Smart Outdoor Camera – Presence

Strålkastare!
Väldigt simpel

Den här kameran från Netatmo är byggd för utomhusbruk och har en ordentlig strålkastare för att lysa upp när någon går in på tomten. Den kan känna av rörelser upp till 20 m bort, men du väljer själv hur nära den behöver vara för att trigga.

Den har en 1080p-kamera och i stället för att lagra din video i molnet så sitter det ett minneskort i Presence. Vill du lagra din video längre ifrån eventuella tjuvar så kan man även spara backup via ftp eller Dropbox. Du kan dock fortfarande komma åt videon från kameran via appen eller via HomeKit.

Fördelen här är att du har koll på din video och vet hur den lagras samt vilka som har tillgång till den. Dessutom finns det inga abonnemang som tickar pengar och videofilerna finns kvar tills du tar bort dem.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Netatmo Smart Outdoor Camera – Presence
(11)
Netatmo Smart Outdoor Camera – Presence
2 111 kr