Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa pour over-kettle

Köpråd från Prisjakt Experter

Nu var det äntligen dags för en lista med pour over-kettles. Detta är någonting som är så himla viktigt i min vardag då det används minst tre gånger om dagen i mitt hem. I denna lista kommer endast kannor med gooseneck att tas med, eller svanhals som vi säger på svenska.

Svanhalsen ger ett mer uniformt och lättstyrt flöde som gör det mycket enklare att kontrollera sin bryggning. På detta vis irriterar du inte det malda kaffet så det hoppar runt i hela filterhållaren, utan resultatet blir en jämn och korrekt bryggning.

1. Brewista Artisan 0,6L

Snygg, pålitlig, bästa jag använt!

Min absoluta favorit är Brewistas Artisan Gold. Denna är i utförandet stainless steel och är minst lika snygg som min i guld!

Här kan du enkelt manövrera vilken temperatur du vill ha elektroniskt. Kannan har även ett tidtagarur som du kan använda vid manuell bryggning om din våg inte skulle ha det.

Anledningen till att den här hamnar först på min lista är designen, hur skön den är att hålla i handen och hur flödet portioneras i en fin och jämn stråle. Handtaget är gjort i ett väldigt behagligt utförande i trä och panelen är smidig att använda.

Detta är en snygg kanna vars höga funktionalitet gör att den är både snabb och enkel att jobba med.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Brewista Artisan 0,6L
Brewista Artisan 0,6L
1 458 kr

2. Brewista Smart Pour 1,2L

Bra pris, timerfunktion

Brewistas standardvattenkokare är annars ett fantastiskt alternativ. Till skillnad från nummer ett så har denna inga snygga trädetaljer, men det kompenserar den med volym istället.

Denna kan koka upp till 1.2 liter vatten, vilket oftast är mer än vad du behöver. Till skillnad från Artisan så har denna en timerfunktion. Du kan t.ex. välja en tid, låt säga 07.00, då vattnet kommer ha blivit uppvärmt till vald temperatur. Detta är bra för den som vill brygga kaffe på morgonen och behöver de där fem minuterna extra sömn.

Det finns en kanna från Bonavita som liknar den här väldigt mycket, men av egna erfarenheter och från att ha läst i forum så vet jag att locket lätt går sönder på den.

Behöver du kunna koka mycket vatten, vill ha en timer och gillar Brewista så anser jag att detta är ditt bästa val.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Brewista Smart Pour 1,2L
Brewista Smart Pour 1,2L
1 489 kr

3. Hario Buono V60 Temperature Electric Kettle 0,8L

Bra på alla sätt
Dyr

Detta är också en elektronisk kanna med möjlighet att ställa in temperaturen. Den kan lätt förväxlas med en annan vattenkokare från Hario som är elektronisk, fast utan temperaturinställning.

Jag älskar Harios produkter och så även den här. Fördelningen av vatten är genial och jag får alltid till det precis som jag vill.

En schysst detalj är att denna kanna har en säkerhetsinställning som gör att du inte sätta igång kokningen utan vatten, vilket får din kanna att leva bra mycket längre.

Gillar du stainless steel och har redan produkter från Hario i hemmet så skulle jag inte tänka mig något annat än Harios vattenkokare, ett kanonköp! Ett tips är att om du inte tycker att du behöver justera temperaturen elektroniskt så kostar den andra kannan från Hario (V60 Power Kettle Buono) ungefär hälften så mycket.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Hario Buono V60 Temperature Electric Kettle 0,8L
Hario Buono V60 Temperature Electric Kettle 0,8L
2 295 kr

4. Fellow Stagg EKG 0,9L

Snygg, pålitlig, innovativ
Dyr

Fellow Stagg EKG är en rätt ny produkt på den svenska marknaden.

Likt de andra kannorna i listan kan även denna kontrollera temp. Det som gör den lite annorlunda är att den varken har touchpanel eller knappar för att justera temperaturen. Den har istället en liten ratt som du roterar, liknande volymratten på en stereo. Jag tycker faktiskt det tillför mer feeling för själva bryggningen.

Nästan alla andra elektroniska kannor har en "hold"-funktion som gör att kannan håller den temperatur du önskar. Denna kanna har också en sådan funktion, men med en fantastisk detalj som gör att den skiljer ut sig från mängden: den kan hålla temperaturen även när du ställer tillbaka den på värmeplattan. Det är en funktion jag inte sett hos något annat märke!

Denna kettle är snygg, stilren och jag får till ett väldigt tunt flöde vatten om jag så önskar.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Fellow Stagg EKG 0,9L
Fellow Stagg EKG 0,9L
1 748 kr

5. Hario Buono Kettle 0,9L

Snygg, skönast att hälla ur
Ej elektronisk, oxidering av koppar

Till skillnad från de andra kannorna i listan så går den här inte på el. Denna ställer du istället på spisen eller fyller med vatten från din vanliga vattenkokare.

Den är extremt vacker att titta på och gör sig enormt fin i vilket kök som helst. Handtaget är skönt att hålla i, både med eller utan silikongreppet som följer med. I och med att den inte har någon form av elektronik så väger den nästan inget alls.

Den här har jag använt i flera år och använder den än idag. Kanske inte varje dag som med min Brewista Artisan, men då jag känner för lite nostalgi. Värt att notera är att denna inte har någon temperaturinställning så du måste hålla koll på allting manuellt, som vi gjorde förr.

Vill du köra lite old school så skulle jag rekommendera Hario Buono Kettle Copper!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Hario Buono Kettle 0,9L
Hario Buono Kettle 0,9L
1 118 kr